X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    25 jeszcze. Rocznik 90
    No prosze moj rocznik :)
    Ktory miesiac ?
    Ja lipiec

Blair lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja chciałabym jutro iść do gina, ale nie chcę znowu tak panikować bo zrobiłam progesteron na własną rękę. Nie ma terminów nawet...

• Cordy Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa!!!! Powiedziałam szefowej o ciąży :) Takiej reakcji się nie spodziewałam :) Wyściskała mnie, wycałowała i pogratulowała :) Ponieważ jest lekarzem, to od razu dostałam kilka zaleceń hehehe także naprawdę mogę powiedzieć, że mam pracodawcę na medal :)

Blair, żabka04, Ewelina.Irl, Ksosia, Lusia_M, Pauka, Justyna_89, Sabina, Sabina, Olisia, martta, szpilka lubią tę wiadomość

Już razem <3
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair widzę że jesteśmy z jednego rocznika :-)

Blair lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    No prosze moj rocznik :)
    Ktory miesiac ?
    Ja lipiec
    Grudzien;)

Ewelina.Irl, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy wrote:
    Aaaaa!!!! Powiedziałam szefowej o ciąży :) Takiej reakcji się nie spodziewałam :) Wyściskała mnie, wycałowała i pogratulowała :) Ponieważ jest lekarzem, to od razu dostałam kilka zaleceń hehehe także naprawdę mogę powiedzieć, że mam pracodawcę na medal :)
    Super, pewnie kamień spadł Ci z serca :) Ja jutro mam w planach powiedzieć mojej.

Cordy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, Blair, mój rocznik :D
    ja jestem z marca

Ewelina.Irl, Blair lubią tę wiadomość

• Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 27 lat,w czerwcu będziemy 5 lat po ślubie. Slub wzieliśmy po roku znajomości. najpierw cywilny, o którym wiedzieli tylko rodzice. a po roku kościelny, na którym reszta rodziny dowiedziała się ,że jesteśmy już od roku małżenstwem.Taki psikus ;) baliśmy się,że babcie i niektóre osoby mogą się obrazić,ale oznajmiliśmy,że był to przypływ romantycznej miłości heh ;) i nam ...mam nadzieje ...wybaczyli

Blair, Lusia_M lubią tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jeśli o ślubu chodzi to widzę ;-) że z tym to jestem prawie najmłodsza stażem bo jeszcze nawet 1,5 roku nie minęło po moim

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:49

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy wrote:

Pozazdrościć szefowej, ja w pracy wcześniej niż za miesiąc sądzę, że nie powiem, ale i tak jak pójdę do swoje dyrektora to nie wiem czy z wrażenia nie zasłabnę... na razie wolę nie myśleć o tym, że w pracy mam informować

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:49

• MartunQa Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo widzę dużo nas jest- z rocznika 90 :))

Też jestem świeżo upieczoną mężatką. Pobraliśmy się we wrześniu ubiegłego roku, po dwóch latach znajomości. Też dość szybko, ale po co czekać jak się jest pewnym... :)

Justyna_89, Lusia_M lubią tę wiadomość

z37jp9m.png
    b347312746a64c5dfb4f61d12e3e47a7.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    to jeśli o ślubu chodzi to widzę ;-) że z tym to jestem prawie najmłodsza stażem bo jeszcze nawet 1,5 roku nie minęło po moim

Nam jeszcze nie minął rok - pierwsza rocznica 25 kwietnia, a znamy się od 2 lat z małym haczykiem :)

ja rocznik 87 - 1 października, więc moje maleństwo będzie najpiękniejszym prezentem urodzinowym :)

Justyna_89 lubi tę wiadomość

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta jesteś? Powiedz przeszło Ci przeziębienie? Bo ja się nadal mecze. Mam dość! Zaraz płuca wypluje :/

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartunQa wiadomo nie ma co czekać ;-) przecież doskonale sercem czujemy, czego chcemy i najważniejsze, że decyzje które podejmowałyśmy sprawiły, że jesteśmy teraz szczęśliwe :-)

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy 6,5 roku po ślubie :) Rocznik '84, a znamy się ho ho i jeszcze trochę. Razem to już uzbiera się 14 lat :)

Znów mi niedobrze się robi :( chyba mi emocje po rozmowie z szefową opadły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 18:33

Już razem <3
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja też się stresuję i jakoś nie umiem o niczym innym myśleć, już chciałabym kolejne usg i wizytę, by wiedzieć czy coś tam jest czy nie..

a kiedy masz następną wizytę? Ja do czwartku chyba jajo zniosę, jeszcze w poniedziałek mam zrobić betę, obypięknie urosła :)

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka ja w sierpniu 2014 miałam ślub i w sumie po 2,5 roku bycia para, a przed byciem razem znaliśmy się już 2 lata :D ale za sobą zupełnie nie przepadaliśmy, nawet nie potrafiliśmy ze sobą rozmawiać :D taki psikus nam los zrobił

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    To normalne. Potem będzie też boleć nawet bardziej miednica.
    Teraz rośnie macica, więzadła się rozciągają a potem wszystko tak będzie rosło i się rozpychania że miednica będzie boleć bo będzie się rozchodzila i szykowaly do porodu. Także spoko tyle dobrego że możemy narzekać bo jesteśmy w stanie błogosławionym.
    Musimy przecierpiec dla wygody malucha:-)

Dziękuję kochana za uspokojenie moich wątpliwości, jakoś ciągle się zastanawiam, czy wszystko dobrze z Fasolką :) wytrzymam wszelkie bóle, byle tylko finał był wspaniały

żabka04 lubi tę wiadomość

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ