X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • martta Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka oj nie dla mnie, ja uraz do takich syropów mam od małego, bleee. Osttnio mąż próbował mi wcisnąć ale skończyło się na mdłościach przy samej próbie wypicia. No trudno muszę się przemęczyć parę dni chyba na tym prenalanie. uhhh.... A endo jakie witaminki Ci przepisał bo już to chyba zgubiłam :)
    Martita super, gratulacje! :)

MartunQa lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feminovit+dha.

Szkoda że go nie możesz.
    Ja mam odruch wymiotny na mleko z czosnkiem babcie kiedyś orzygałam hahahah

martta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceść :)) pomyślałam sobie (za namową żabki), ze się przywitam :D
    termin niby 5 wrzesień :D

żabka04, Skali89, Blair, Justyna_89, Sabina, JustyśkaG, Cordy, stardust87, szpilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biasiunia <3 :-)

Jest nas więcej i co raz więcej :-)

basiunia lubi tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z września są fajne ludki, sama jestem z września hehe M będzie miał dużo wydatków;p

żabka04, Blair lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja termin mam na 2 września, a małżonek ma 3. urodziny, już się śmieje żebym zdążyła mu prezent kupić :P

Skali89, basiunia, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheheh dobry jest :D

myślę, ze i tak lepszego prezentu od dziecka nie będziesz mu mogła dać :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilona29 wrote:
    hej dziewczyny
    ide zaraz na 1 wizyte,trzymajcie kciuki
    ale sie boje ,mam nadzieje ze wszystko jest ok
    Daj znać po wizycie, trzymam kciuki :) też chciałabym już kolejną, ale ten czas tak wolno leci :P

Dopiero wróciłam, kolejka była niemiłosierna aż żałowałam że nie zerwałam się o 7 rano, wtedy jest luzik ;)
    Teraz czekam na wyniki, zazwyczaj są po południu, ale mogą być do doby.
    Nadal czuję podbrzusze, jajniki i kłuje mnie od wczoraj w lewym boku pod żebrami. Śluzu mam coraz więcej, non stop mi wilgotno, jakby okres miał przyjść więc mam schizy.

ilona29 lubi tę wiadomość

• MartunQa Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dziś większość będzie tę serową jadła hehe. Ja zrobię jutro bo też mi narobiłyście ochoty. Tylko że ja dodaję jeszcze boczuś i pomidorki (na samym końcu) i do tego zapiekam chlebem na grzanke i razem wcinam- podobnie serową podają w Kurnej Chacie we Wrocku, a to jedna z lepszych tam knajpek.
    Dziś robię gulaszową, mąż już prosi z tydzień o nią :)

z37jp9m.png
    b347312746a64c5dfb4f61d12e3e47a7.png
  • MartunQa Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małż też ma urodziny we wrześniu (ale do 13 to ja chyba nie przetrzymam:) bo lekarz mi dał termin na 29.08, ale ja sobie daje na 02.09 bo wiem, że miałam później ovulke:)

z37jp9m.png
    b347312746a64c5dfb4f61d12e3e47a7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też ma we wrześniu wraz z moją mamą 10 września :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita86 wrote:
    halo dziewczynyyy idziecie jak burza :) nie nadazam z czytaniem ..... ostatnio bardzo zle sie czulam dlatego mnie nie bylo ... widze ze nas przybywa :) wczoraj mialam wizyte :) widzialam moje dwa kurczaczki. wszytsko u nich w porzadku maja juz po 2.1 cm i 2.2cm :) kolejna wizyta 6 lutego ale ustalilismy juz ze na bank cesarka i to nawet w 36 tyg jesli bedzie sytuacja tego wymagala no i jesli wczesniej mnie nic nie nadusi :)
    Pieeknie:) a masz konkretną datę na cesarke? Czy tylko tydzień? Szybko jakoś. Ciekawe czy to zawsze tak szybko rozwiązują. Muszę podpytać. Bo wolałabym żeby siedziały jak najdłużej w brzuszku

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia wrote:
    ceść :)) pomyślałam sobie (za namową żabki), ze się przywitam :D
    termin niby 5 wrzesień :D
    Hej hej. Rozgosc się u nas;) jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 11:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja we wrzesniu mam urodziny chrześniaka i jego bliźniaczki, teścia i obojga rodziców. Do tego imieniny teściowej i babci. Wrzesien to maksymalne czyszczenie kieszeni. ;P

Skali89, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czuję się okropnie, mdłości mam straszne przez cały dzień, ale nie wymiotuję i jakieś dziadostwo tam na dole mi się przyplątało ;/ od czasu do czasu bóle pleców(nerek) ;/
    nie mogę wszytskiego jeść, właściwie jem tylko suche bułki i ziemniaki z maślonką :D ale uwielbiałam to i przed ciążą także nie mam co narzekać :D

ale dziś mam pierwszy dzień w miarę ok :D czuję się taka zadowlona :D
    nawet w pracy sie spoko siedzi :D

a Ty jak ?:)
    widzę, że ten sam etap :D

• Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita86 wrote:
    halo dziewczynyyy idziecie jak burza :) nie nadazam z czytaniem ..... ostatnio bardzo zle sie czulam dlatego mnie nie bylo ... widze ze nas przybywa :) wczoraj mialam wizyte :) widzialam moje dwa kurczaczki. wszytsko u nich w porzadku maja juz po 2.1 cm i 2.2cm :) kolejna wizyta 6 lutego ale ustalilismy juz ze na bank cesarka i to nawet w 36 tyg jesli bedzie sytuacja tego wymagala no i jesli wczesniej mnie nic nie nadusi :)

świetna wiadomość. I jakie Duże są już te Twoje Maluchy.. no no no - Gratuluje

ckaigox17mdp9efq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde, gratuluję :))
    moja dzidzia w 6 tygodniu miała 5mm :D a tu takie kluseczki nono :)) chyba, ze to o pęcherzykach mówisz :D

• adora Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    martta a syrop z cebuli ?????jest lepszy w smaku :-)

Dziewczyny ja chyba muszę zostac przy tych moich witaminkach bo jaj mam niską wit D.
    Przy mojej tarczycy.
    Chyba mója endo wie co robi wiec ja trzymam się lakarza jak bede na wizycie u gina to podpytam.
    Jak robiłam badania bo szukałam przyczyn moich poronień to kwas foliowy miałam 2x wyższy od normy. Efekt zażywania długo przed ciąża w czasie staranek. Na dobrą sprawę nie muszę go brać ale wole brać.
    A moze masz problem z metylacja i nie powinnas brac kwasu foliowego tylko folian czy folate. Poczytaj o tym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko mnie bolą plecy. O mdłościach nie wspomnę, ciągle mi się odbija i mam w buzi posmak metalu. I zgaga.... ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia mnie dzisiaj znowu złapaly wymioty :/ i piersi bolą maksymalnie

‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ