Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Często jest tak, że cera jest odwodniona i próbuje sama się natłuscić, dlatego zaczyna się przetluszczac. Wiec badanie pewnie wyszło dobrze. Najczęściej same sobie w takiej sytuacji szkodzimy bo zaczynamy używać kosmetyków do skóry tłustej które jeszcze bardziej ja wysuszaja. Zamknięte koło. Pij dużo wody i smaruj buzię tłustym kremem (zwłaszcza, że mróz i suche powietrze w pomieszczeniach nie pomagają), po jakimś czasie będzie lepiej
-
Biore falvit mama, wybralam go w poprzedniej ciazy ze wzgledu na mega mdlosci i awerske do nabialu, mialy najwiecej wapnia, za to nie maja za duzo witamin, wit a mniej niz wiekszosc witamin. Ginowi bylo obojetne jakue wybieralismy z farmaceuta bralam tamta ciaze caly okres karmienia i teraz, teraz biore jeszcze kwas foliowy o euthyrox
-
Tak więc dziewczyny,u mnie niewesoło,bardzo ciężko mi to pisać,bo miałam nadzieję że dwa poronienia pod rząd to rzadkość,widocznie coś jest nie tak ze mną
bardzo nie chcę,ale chyba muszę się już pożegnać..
Nie było widać dziś serduszka..a ciąża o tydzień młodsza 6t6d
Mam przyjść dopiero we wtorek na zabieg..bo moja lekarka będzie wtedy na oddziale..
Wierzę w Was że chociaż Wam się uda i trzymam mocno kciuki za fasolki
A ja nie mam wyjścia i dotrzymam towarzystwa gamie
Dziękuję Wam za to forum,naprawdę dobrze było mi z Wami
sorry nie mogę już idę beczeć
-
nick nieaktualnyArleta proszę nie przekreślaj jeszcze tej ciąży. Co powiedziała gin? Twój zarodek urósł od poprzedniej wizyty?
Ja bym spróbowała jeszcze się upewnić i pójść do innego ginekologa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 22:59
Flakonik lubi tę wiadomość
-
dalej po nadrabiałam:)
co do detektora to ja używałam w poprzedniej ciąży głownie pod koniec bo miałam łożysko na przedniej ścianie i czasem przez kilka godzin nie czułam ruchów wiec w ten sposób sprawdzałam tętno.
Stardust87 też Cię pamiętam bo starałyśmy się w podobnym czasie
Co do woskowania (jestem kosmetyczką z wykształcenia) to w zakazie woskowania w ciąży chodzi głownie o ból bo może on wywołać skurcze i o ewentualne uczulenia, jeśli chodzi o nogi to też o naczynka. Jeśli woskujecie się regularnie i nie wywołuje to u was stresu to w ciąży śmiało można woskować. -
nick nieaktualnyDzień dobry
Nie śpię od 6 więc postanowiłam was nadrobić Macie powera do września to nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazić ile stron natrzaskamy:-)
Czyli można wosk w ciąży to i depilator też tak????? Pytam bo ja nóg maszynka nie dam rady okolic tzn okolic igłę ale się potem zadrapie tak skóra odreaguje:-(
Dziś miałam sen byłam nad morzem spokojnym błękitnym woda przezroczysta morzem. Lezelismy na kocyku. Była tam ciocia wujek z noworodkiem owinietym w pieluchy białe tetrowe był to chłopczyk i jakieś chłopaki nie wiem kto to tak jakby brat i kuzyni.
Patrzyłam na tego noworodka i się obudziłam
Arleta nie skreślaj jeszcze ciąży. Idź na konsultacje do innego gina. Może tamta się myli. Wiem co czujesz bo ja też mam bogata historie.
Życzę Ci żebyś jeszcze przed zabiegiem jeśli tam dojdziesz usłyszała serduszko.
Trzeba dać czas ciąży temu Malcowi.
Trzymam kciuki powodzenia -
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny ja juz e drodze do pracy noc taka sobie bo starszak nie dal nam spac ale jakos dam rade.
Ja mam dopiero wizyte 28 czyli rowno za tydzien.
Arleta skonsultuj to z innym.lekarzem lepiej potwoerdzic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 07:44
-
Cześć Dziewczyny.. ojj faktycznie jak tylkoo wieczoremna forum..to cięzko Was nadrobić.Udanych wizyt. bede trzymać kciuki- musi byc dobrze
Arleta... tak jak inne dziewczyny napisały.. ja również skonsultowałabym się jeszcze z innym lekarzem..Trzeba miec nadzieje i dać maluszkowi szanse
Blair.. widze na suwaczku,że już 8 tyg Ci mija..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 08:06
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
Arleta tak jak wszyscy wyżej piszą, ja również poszłabym do innego ginekologa skonsultować i upewnić się, bo skoro ciążą urosła to zawsze jest nadzieja.
Nie potrafię jednak sobie wyobrazić co czujesz
Ja zaraz jadę na drugie badanie bety i progesteron, zobaczymy czy rośnie.
Jeśli nawet to nie ma gwarancji, że zarodek jest... a chciałabym powiedzieć kierowniczce jeśli się potwierdzi wynik.
U mnie nasypało tyle śniegu przez noc, że hoho. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, jak samopoczucie od rana? U mnie wyjątkowo ciężko... Głowa strasznie boli, lekko mi nie dobrze, na nic ochoty nie mam... ale to już od wczoraj tak było w ogóle nie miałam apetytu, a koło 22 taki mi się chciało jeść, że wytrzymać nie mogłam i zjadłam - pewnie dlatego teraz mi jest niezbyt dobrze...
Życzę udanych wizyt dzisiaj i samych dobrych wiadomości dla wszystkich dziewczyn.
-
nick nieaktualnyArleta wrote:Tak więc dziewczyny,u mnie niewesoło,bardzo ciężko mi to pisać,bo miałam nadzieję że dwa poronienia pod rząd to rzadkość,widocznie coś jest nie tak ze mną
bardzo nie chcę,ale chyba muszę się już pożegnać..
Nie było widać dziś serduszka..a ciąża o tydzień młodsza 6t6d
Mam przyjść dopiero we wtorek na zabieg..bo moja lekarka będzie wtedy na oddziale..
Wierzę w Was że chociaż Wam się uda i trzymam mocno kciuki za fasolki
A ja nie mam wyjścia i dotrzymam towarzystwa gamie
Dziękuję Wam za to forum,naprawdę dobrze było mi z Wami
sorry nie mogę już idę beczeć
Boże rok temu to samo prEzywalam tule Cie tak mocno jak.mogę -
nick nieaktualny