Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Blair wrote:Mi tez ciagle zimno w stopy .
Mi nic nie kazala brac tylko ten kwas foliowy. -
O rany! Dziewczyny, nie nadążam czytać
Blair zazdroszczę bliźniaków. Moje marzenie trzymam kciuki żeby na następnej wizycie były już 2 serduszka. Ostatnia miesiaczke też miałam 26.11. Ale wizyta dopiero za tydzień.
Anulka01 mi jest potwornie zimno! Ale przed ciążą też było. Muszę spać w skarpetkach, polarze i pod dwiema kołdrami, bo inaczej bym nie zasnela... Myślicie że da się to jakos leczyć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 23:14
Blair lubi tę wiadomość
-
Witajcie,
Dołączam do Was
23 grudnia informacja o pozytywnej becie, dziś pierwsza wizyta u ginekologa, 13mm pęcherzyk, serduszko na razie za wcześnie. Kolejna wizyta na serduszko we wtorek. Zdiagnozowane pcos.
Pierwsza ciąża
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 10:43
Blair, weronika86, Cukrowa mama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
O rety dziewczyny, ale tu się dzieje fajnie, witam wszystkie nowe mamuśki
Kurcze ja biore witaminy femibion, mówicie, ze narazie lepiej tylko kwas foliowy?
Ja mam wizytę u gina na 19 stycznia dopiero, moze lepiej pojsc wcześniej i wypytac o takie rzeczy co? Jak myślicie? Mi tez zimno w stopy strasznie od tych paru ciazowych dni, śmieszne to, w podwójnych skarpetach trzeba chodzić -
Martta ja tez biorę Femibion Wczoraj na wizycie lekarka powiedziała, że jest jak najbardziej ok. Więc nie musisz zmieniać.
A no i zapomniałam wczoraj dodać, że też u mnie widoczne ciałko żółte
Dziś rano trochę mnie mdliło, ale przeszło, jak zjadłam śniadanie. No i miałam jakieś głupie sny (pamiętam , że musiałam przed kimś uciekać i ciągle wpadałam do jednego i tego samego pokoju, nie mogąc się wydostać z budynku. Masakra.)
A co do zimna, no to przeraźliwie mi zimno Dołączam do grona śpiącego w skarpetkach, a jak nigdy od kilku dni chodzę w rajstopach pod spodniami wieczorem termofor pod stopy, bo by mi chyba zamarzły hihihimartta, flora lubią tę wiadomość
Już razem
-
nick nieaktualnyMartta Femibion jak najbardziej ok;)
Cordy ja tez wlasnie juz dzisiaj ubralam rajstopy bo tak mi zimno ze masakra
Strasznie mnie dzisiaj mdli. Ale nie narzekam. To chyba wdkazuje ze z ciaza jest wszystko dobrze.
Zbieram sie na betke i reszte badan. Wyniki z bety powinnam miec jeszcze dzis ok.17Cordy, Flakonik lubią tę wiadomość
-
Blair wrote:Martta Femibion jak najbardziej ok;)
Cordy ja tez wlasnie juz dzisiaj ubralam rajstopy bo tak mi zimno ze masakra
Strasznie mnie dzisiaj mdli. Ale nie narzekam. To chyba wdkazuje ze z ciaza jest wszystko dobrze.
Zbieram sie na betke i reszte badan. Wyniki z bety powinnam miec jeszcze dzis ok.17
To czekamy na wyniki kochana Ja zrobiłam betę w zeszłym tyg miedzy świętami a nowym rokiem. Wyszła dobra, ale nie robiłam jej po raz drugi, chciałam tylko potwierdzić ciążę badaniami krwi. Teraz czekam na kolejne USG za 3 tygodnie.
A tak w ogóle to się zastanawiam czy czekać na lekarza z NFZ by zrobic sobie badania na fundusz (przecież należą mi się jak psu buda w końcu), czy nie czekać tak długo i zrobić prywatnie (ale to chyba spory koszt). Pamiętacie ile kosztowały? Pytanie do dziewczynek, które już kiedyś je robiłyJuż razem
-
Cordy wrote:To czekamy na wyniki kochana Ja zrobiłam betę w zeszłym tyg miedzy świętami a nowym rokiem. Wyszła dobra, ale nie robiłam jej po raz drugi, chciałam tylko potwierdzić ciążę badaniami krwi. Teraz czekam na kolejne USG za 3 tygodnie.
A tak w ogóle to się zastanawiam czy czekać na lekarza z NFZ by zrobic sobie badania na fundusz (przecież należą mi się jak psu buda w końcu), czy nie czekać tak długo i zrobić prywatnie (ale to chyba spory koszt). Pamiętacie ile kosztowały? Pytanie do dziewczynek, które już kiedyś je robiły -
gama wrote:ja w rajstopach to chodze w zime normalnie bo zmarzluch to jestem od zawsze
na badania pójde po 20sty, tal przed wizytą
cora obudzila mnie o 5 rano i teraz spi w najlepsze od 6 a ja juz nie zasne....Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 08:23
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCordy wrote:To czekamy na wyniki kochana Ja zrobiłam betę w zeszłym tyg miedzy świętami a nowym rokiem. Wyszła dobra, ale nie robiłam jej po raz drugi, chciałam tylko potwierdzić ciążę badaniami krwi. Teraz czekam na kolejne USG za 3 tygodnie.
A tak w ogóle to się zastanawiam czy czekać na lekarza z NFZ by zrobic sobie badania na fundusz (przecież należą mi się jak psu buda w końcu), czy nie czekać tak długo i zrobić prywatnie (ale to chyba spory koszt). Pamiętacie ile kosztowały? Pytanie do dziewczynek, które już kiedyś je robiły
Morfologia krwi obwodowej
- Glukoza
- Badanie ogólne moczu
- Przeciwciała przeciw Toxoplasma gondii klasy IgG (Toxo G)
- Przeciwciała przeciw Toxoplasma gondii klasy IgM (Toxo M)
- Przeciwciała przeciw wirusowi różyczki klasy IgG (Rubella G)
- Przeciwciała przeciw wirusowi różyczki klasy IgM (Rubella M)
- Przeciwciała przeciw CMV klasy IgG (CMV G)
- Przeciwciała przeciw CMV klasy IgM (CMV M)
- Antygen HBs (HBsAg)
- Przeciwciała przeciw HCV (anty-HCV)
- TSH
- P/ciała/antygen HIV
- Witamina DCordy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:Nie robiłam tylko witaminy D ale robiłam WR
U mnie co wizytę musiałam mieć aktualne badania krwi i moczu, czyli raz na miesiąc
Witam się z mdłościami.. -
Sporo Chyba poczekam na te badania na NFZ. Wolę taką kasę na późniejsze testy papp-a przeznaczyć. Krew i mocz to tam pikuś Ja i tak muszę jeszcze prywatnie zrobić TSH, i przeciwciała tarczycowe a to około 110 zł
weronika86 lubi tę wiadomość
Już razem