X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno, jakoś to przeżyję;) oby to było jedyne zmartwienie w tej ciąży

weronika86 lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Mi tez ciagle zimno w stopy .

Mi nic nie kazala brac tylko ten kwas foliowy.
    ja tez biore tylko kwas...i osobno dla siebie witaminy z grupy b, ale je biore zawsze. Ciazowych nie biore, mysle,ze sa niepotzrebne jesli dobrze sie odzywiasz a jesli wezmiesz preanatalne witaminki i zdrowa zywnosc to duza szansa na codzienne zyganka przynajmniej u mnie

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Trudno, jakoś to przeżyję;) oby to było jedyne zmartwienie w tej ciąży
    mozesz to skonsultowac z innym ginem?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • flora Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany! Dziewczyny, nie nadążam czytać ;)
    Blair zazdroszczę bliźniaków. Moje marzenie ;) trzymam kciuki żeby na następnej wizycie były już 2 serduszka. Ostatnia miesiaczke też miałam 26.11. :) Ale wizyta dopiero za tydzień.
    Anulka01 mi jest potwornie zimno! Ale przed ciążą też było. Muszę spać w skarpetkach, polarze i pod dwiema kołdrami, bo inaczej bym nie zasnela... Myślicie że da się to jakos leczyć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 23:14

Blair lubi tę wiadomość

ae0c0efec8.png
  • Olisia Znajoma

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Dołączam do Was :)

23 grudnia informacja o pozytywnej becie, dziś pierwsza wizyta u ginekologa, 13mm pęcherzyk, serduszko na razie za wcześnie. Kolejna wizyta na serduszko we wtorek. Zdiagnozowane pcos.
    Pierwsza ciąża

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 10:43

Blair, weronika86, Cukrowa mama lubią tę wiadomość

24a3157d39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisia witamy :) to za tydzien na pewno zobaczysz juz piekne serduszko ;) a na ktorego wstepnie wychodzi ci termin?

Flakonik lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety dziewczyny, ale tu się dzieje :-) fajnie, witam wszystkie nowe mamuśki ;-)
    Kurcze ja biore witaminy femibion, mówicie, ze narazie lepiej tylko kwas foliowy?
    Ja mam wizytę u gina na 19 stycznia dopiero, moze lepiej pojsc wcześniej i wypytac o takie rzeczy co? Jak myślicie? Mi tez zimno w stopy strasznie od tych paru ciazowych dni, śmieszne to, w podwójnych skarpetach trzeba chodzić ;-)

o148p07w5riqasy7.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta ja tez biorę Femibion :) Wczoraj na wizycie lekarka powiedziała, że jest jak najbardziej ok. Więc nie musisz zmieniać.

A no i zapomniałam wczoraj dodać, że też u mnie widoczne ciałko żółte :)

Dziś rano trochę mnie mdliło, ale przeszło, jak zjadłam śniadanie. No i miałam jakieś głupie sny (pamiętam , że musiałam przed kimś uciekać i ciągle wpadałam do jednego i tego samego pokoju, nie mogąc się wydostać z budynku. Masakra.)

A co do zimna, no to przeraźliwie mi zimno :) Dołączam do grona śpiącego w skarpetkach, a jak nigdy od kilku dni chodzę w rajstopach pod spodniami :) wieczorem termofor pod stopy, bo by mi chyba zamarzły hihihi

martta, flora lubią tę wiadomość

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta Femibion jak najbardziej ok;)

Cordy ja tez wlasnie juz dzisiaj ubralam rajstopy bo tak mi zimno ze masakra

Strasznie mnie dzisiaj mdli. Ale nie narzekam. To chyba wdkazuje ze z ciaza jest wszystko dobrze.
    Zbieram sie na betke i reszte badan. Wyniki z bety powinnam miec jeszcze dzis ok.17 :)

Cordy, Flakonik lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Olisia!
    Martta nie zmieniaj jesli dobrze sie czujesz po nich. Ja bym brala, ale wiem jak to sie skonczy u mnie. Zawsze mam mega mdlosci po witaminach w ciazy, chyba ze biore tabletke co drugi dzien, to jest ok.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie bety nie kazał robić, chyba ze chce. no to nie chce bo u nas na wsi to mnie zaraz wyczają, a jechac mi sie niecchce

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Martta Femibion jak najbardziej ok;)

Cordy ja tez wlasnie juz dzisiaj ubralam rajstopy bo tak mi zimno ze masakra

Strasznie mnie dzisiaj mdli. Ale nie narzekam. To chyba wdkazuje ze z ciaza jest wszystko dobrze.
    Zbieram sie na betke i reszte badan. Wyniki z bety powinnam miec jeszcze dzis ok.17 :)

To czekamy na wyniki kochana :) Ja zrobiłam betę w zeszłym tyg miedzy świętami a nowym rokiem. Wyszła dobra, ale nie robiłam jej po raz drugi, chciałam tylko potwierdzić ciążę badaniami krwi. Teraz czekam na kolejne USG za 3 tygodnie.

A tak w ogóle to się zastanawiam czy czekać na lekarza z NFZ by zrobic sobie badania na fundusz (przecież należą mi się jak psu buda w końcu), czy nie czekać tak długo i zrobić prywatnie (ale to chyba spory koszt). Pamiętacie ile kosztowały? Pytanie do dziewczynek, które już kiedyś je robiły :)

Już razem <3
  • gama Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w rajstopach to chodze w zime normalnie bo zmarzluch to jestem od zawsze
    na badania pójde po 20sty, tal przed wizytą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 08:09

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy wrote:
    To czekamy na wyniki kochana :) Ja zrobiłam betę w zeszłym tyg miedzy świętami a nowym rokiem. Wyszła dobra, ale nie robiłam jej po raz drugi, chciałam tylko potwierdzić ciążę badaniami krwi. Teraz czekam na kolejne USG za 3 tygodnie.

A tak w ogóle to się zastanawiam czy czekać na lekarza z NFZ by zrobic sobie badania na fundusz (przecież należą mi się jak psu buda w końcu), czy nie czekać tak długo i zrobić prywatnie (ale to chyba spory koszt). Pamiętacie ile kosztowały? Pytanie do dziewczynek, które już kiedyś je robiły :)
    Cordy nie pomoge co do cen prywatnych. Moze Angela pomoze albo inna mamusia.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    ja w rajstopach to chodze w zime normalnie bo zmarzluch to jestem od zawsze
    na badania pójde po 20sty, tal przed wizytą
    to tak jak moj maz...chudy jak patyk pewnie dlatego hehe mnie ma co grzac...duzo zapasow!
    cora obudzila mnie o 5 rano i teraz spi w najlepsze od 6 a ja juz nie zasne....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 08:23

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę chodzić w futrach, mieć 5 par skarpet a stopy i dłonie i tak będę miała jak wyciągnięte z zamrażarki

flora lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy wrote:

Za te wszystkie badania w moim labo wychodzi 365 zł, ja cała poprzednia ciąże chodziłam prywatnie na krew i do ginekologa i tej również planuje te badania nie robi się co tydzień tylko na semestr więc nie jest źle.
    Morfologia krwi obwodowej
    - Glukoza
    - Badanie ogólne moczu
    - Przeciwciała przeciw Toxoplasma gondii klasy IgG (Toxo G)
    - Przeciwciała przeciw Toxoplasma gondii klasy IgM (Toxo M)
    - Przeciwciała przeciw wirusowi różyczki klasy IgG (Rubella G)
    - Przeciwciała przeciw wirusowi różyczki klasy IgM (Rubella M)
    - Przeciwciała przeciw CMV klasy IgG (CMV G)
    - Przeciwciała przeciw CMV klasy IgM (CMV M)
    - Antygen HBs (HBsAg)
    - Przeciwciała przeciw HCV (anty-HCV)
    - TSH
    - P/ciała/antygen HIV
    - Witamina D

Cordy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robiłam tylko witaminy D ale robiłam WR
    U mnie co wizytę musiałam mieć aktualne badania krwi i moczu, czyli raz na miesiąc

Witam się z mdłościami..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 08:48

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Nie robiłam tylko witaminy D ale robiłam WR
    U mnie co wizytę musiałam mieć aktualne badania krwi i moczu, czyli raz na miesiąc

Witam się z mdłościami..
    uuu mdlosci sie zaczely? mocne? u mnie na razie spokoj, tylko dziwne zawroty glowy wczoraj i dzisij rano :/

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo :) Chyba poczekam na te badania na NFZ. Wolę taką kasę na późniejsze testy papp-a przeznaczyć. Krew i mocz to tam pikuś :) Ja i tak muszę jeszcze prywatnie zrobić TSH, i przeciwciała tarczycowe a to około 110 zł :)

weronika86 lubi tę wiadomość

Już razem <3
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ