Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cordy wrote:Sporo Chyba poczekam na te badania na NFZ. Wolę taką kasę na późniejsze testy papp-a przeznaczyć. Krew i mocz to tam pikuś Ja i tak muszę jeszcze prywatnie zrobić TSH, i przeciwciała tarczycowe a to około 110 zł
-
weronika86 wrote:Witaj Olisia!
Martta nie zmieniaj jesli dobrze sie czujesz po nich. Ja bym brala, ale wiem jak to sie skonczy u mnie. Zawsze mam mega mdlosci po witaminach w ciazy, chyba ze biore tabletke co drugi dzien, to jest ok.
Ja też miałam mdłości po witaminach, aż w końcu trafiłam na Ladee Vit i je biorę, nic mi nie dolega, ale minus taki, że drogie 30 tabletek ok 45 zł Ciąża to jednak droga sprawaDwa skarbusie - moje synusie -
martta wrote:Cord ja mam dokładnie to samo i tez sie zastanawiam czy czekac na nfz czy robic prywatnie. Mnie mąż zapisal u siebie w pracy do luxmedu, wiec chciałam.ich naciągnąć jak i tak płacimy co miesiąc cos tam za ten pakiet, ale póki co terminow do gina przed mają prywatna wizyta 19 stycznia brak. Ehhhh....
No właśnie też mam ten problem, że wizytę prywatną mam przed wizytą na NFZ. A przydałoby się mieć już wyniki tych badań.
Jak Cukrowa mama trafnie stwierdziła ciąża to droga sprawa, ale wydałabym na nią wszystkie pieniądze świata, by tylko zdrowe dzieciątko urodzić Także chyba szukam laboratorium z "ludziki" cenami i zadziałam prywatnie.Już razem
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Widzę że nie tylko ja marznę! To już spokojniejsza jestem;) Martwi mnie jednak, ze od początku nie bolą mnie piersi... W ogóle to szczerze Wam powiem, że czuje się psychicznie beznadziejnie:( myślałam ze całą ciaze będę skakać z radości a ja tu czarnowidztwo uprawiam:(( Do giną idę w sobotę wiec moze po tej wizycie trochę wyluzuję. Mi pierwsze badania będzie robiła ok 10 tyg. w szpitalu. Na razie robiłam betę i tsh bo biorę euthyrox. Oczywiście tsh poszło w gore wiec musiałam zwiekszyć dawkę. A zanim dostanę sie do endokrynologa to miesiąc minie...
Miłego dnia wszystkim życzę)Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
Anulka01 - wiesz ja zazdroszczę dziewczynom tych wszystkich radości związanych z ciążą, ja tylko w pierwszej się radowałam, aż do tragedii, następne to był ciągły strach, teraz też zamartwiam się i uprawiam czarnowidztwo jak to trafnie określiłaś Ale tak chyba kobiety po przejściach mają, ja szukam wsparcia gdzie się da
Anulka01 lubi tę wiadomość
Dwa skarbusie - moje synusie -
Cukrowa mama wrote:Ja też miałam mdłości po witaminach, aż w końcu trafiłam na Ladee Vit i je biorę, nic mi nie dolega, ale minus taki, że drogie 30 tabletek ok 45 zł Ciąża to jednak droga sprawa
-
weronika86 wrote:Ja sie bardzo boje o wage. waze teraz najwiecej w zyciu a jeszcze sie przytyje..niby z moja wage nie moge przytyc wiecej niz 4-8kg...jem zdrowo, ale boje sie jak diabli
O wadze to ja też bym popisała, ale wieczorem dopiero, pozdrawiamweronika86 lubi tę wiadomość
Dwa skarbusie - moje synusie -
nick nieaktualnyJa juz wrocilam . gdybym rano cos zjadla pewnie bym zwymiotowala a tak mialam pusty zoladek wiec nie mialam czym. Ale mdlosci dzisiaj daja sie we znaki. Kupilam imbirni bede robic herbatke
Angela a czemu nie bedziesz chciala robic testu pappa?
Cukrowa mama no ladnie,ale masz lobuzy w domu:DWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 09:59
Flakonik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny rozumiem was ze sie teraz martwicie po wczesniejszej stracie. Za pewne tez bym bardzo sie bala. Ale trzeba wierzyc ze tym razem bedzie juz dobrze
Do mnie dzisiaj dopiero dotarlo ze jestem w ciazyweronika86, Kourtney, Flakonik lubią tę wiadomość
-
Cukrowa mama masz świętą rację, jak wychlipię się w rękaw męża lub mamusi to zaraz mi lepiej:).
Blair Weronika moja gina witaminy każe brać dopiero od ok 12 tyg. Mogą one wzmagać mdłości. Ja dostawałam elevit i dobrze je tolerowałam ale one drogie sa. A co do kilogramów to aż strach! W pierwszej ciazy przytyłam 22 kg, w drugiej zdążyłam 6... Po każdej juz trochę zostało... Ale teraz solennie sobie obiecałam pilnować pochłanianych ilości! W sumie to nawet za bardzo apetytu nie mam i nawet do słodkości mnie nie ciągnie (a to u mnie bardzo dziwne:)Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
Blair do mnie też chyba dopiero pomału to dociera dopiero....
ja od 3 dni mam tak dziwnie że jak sie rano przebudzę to tam mi burczy w brzuchu i taka głodna jestem że muszę wstać i coś zjeść jakąś kanapkę czy owsiankę bo nie wyrabiam. A do tej pory mogłam śniadanie jako ostatnie rano przed wyjściem zjeść. W czwartek wracam do pracy trzeba będzie najpierw jeść a potem do łazienki iść jak tak dalej pójdzie. Dziwne to! i nie mam zamiaru oczywiście jeść już za dwie osoby, tak tylko ten głód mnie budzi....
zrobię najpilniejsze badania prywatnie bo wyjścia nie ma, a z resztą poczekam na ten luxmed!
cukrowa mama, ale masz łobuzy w domu urocze -
nick nieaktualnyU mnie prywatnie kosztuje beta 30,progesteron 32,morfologia z ob 14, glukoza 6,mocz 10
Musialam zrobic prywatnie bo wczorajszej pani nie chcialo sie nawet zlecic mi badan na nfz. Powiedziala ze jak za 1-2tyg orzyjdzie i bedzie serduszko to wtedy mi wypisze ale ja juz nigdy do niej nie pojdeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 10:30
Kourtney, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny