X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po USG i okazuje się, że nasze dzieciątko jest o prawie tydzień starsze wg USG niż z terminu miesiączki! Wg USG mamy 6t5d i dziecko ma 7,8mm :)

serduszko też już biło :)

A nowy termin porodu przesunął się wg lekarza na 14 września.

no i z tej radości cała rodzina już wie :) A jutro mimo iż prosiliśmy na razie o tajemnicę będą pewnie wiedzieć wszystkie kuzynki, kuzyni itd... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 21:01

Blair, Lusia_M lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co ja będę mieć od 2 dni jem chleb ze smalcem :D

Pauka, stardust87, Gumcia, Sophia lubią tę wiadomość

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Lusia, Ty będziesz mieć króliczka, a ja małpkę, bo ja banany nałogowo wcinam :)

;-) czyli jednym słowem każdej z nas która tu jest dzieciątko będzie wyjątkowe ;-)

Dziewczyny jak patrzę na te wasze zdjęcia usg to po prostu radość w sercu :-) nawet w takim momencie nie myśli się o jakiś dolegliwościach, tyle szczęścia mają w sobie

Blair lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!
    Jak włączyłam dzisiaj forum i zobaczyłam że ilość postów przekroczyła 4.000!!! To jestem w szoku. Niestety nie jestem w stanie nadrobić zaległości.
    Praca, dom, praca, dom i tak w kółko. Brak czasu!
    Blair jak zaczynałaś miesiąc temu było nas ok.6 osób.
    Dzisiejszy wynik super!

Blair lubi tę wiadomość

eiktdqk3z6382dmf.png
    38 tydz 2 dzień -3724g do kochania
    23 tydz 3 dzień - 622g szczęścia

27 tydz 2 dzień - 1044g :-D
    31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka ;-) musiałabyś widzieć moją minę jak mi sen opowiadał i napad śmiechu jaki mnie wtedy dopadł :-)

Pauka lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka super ;-) świetnie że wizyta udana :-)

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka*** wrote:
    Cześć wszystkim!
    Jak włączyłam dzisiaj forum i zobaczyłam że ilość postów przekroczyła 4.000!!! To jestem w szoku. Niestety nie jestem w stanie nadrobić zaległości.
    Praca, dom, praca, dom i tak w kółko. Brak czasu!
    Blair jak zaczynałaś miesiąc temu było nas ok.6 osób.
    Dzisiejszy wynik super!
    Nazbierało się nas ;)
    Miska a ty jak się czujesz? ;) kiedy będziesz podglądać fasolke?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    ;-) czyli jednym słowem każdej z nas która tu jest dzieciątko będzie wyjątkowe ;-)

Dziewczyny jak patrzę na te wasze zdjęcia usg to po prostu radość w sercu :-) nawet w takim momencie nie myśli się o jakiś dolegliwościach, tyle szczęścia mają w sobie
    To ja powinnam urodzić kotki :D haha
    Kiedyś dawno temu miałam taki sen :O był tak realistyczny że nigdy go nie zapomnę :O

Alinka gratuluję <3!

Lusia_M lubi tę wiadomość

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znikam ;-) życzę dobrej nocki, ciekawych snów o naszych maluszkach ;-) może będzie się czym dzielić jutro i przede wszystkim jutro udanych wizyt :-)

Blair lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam na Usg. Książeczka założona!

Blair, szpilka lubią tę wiadomość

eiktdqk3z6382dmf.png

31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka*** wrote:
    Dzisiaj byłam na Usg. Książeczka założona!
    I jak i jak? Serduszko widziałaś? ;)

• Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka cudna i silna.
    Wyniki ok.

Blair, szpilka lubią tę wiadomość

eiktdqk3z6382dmf.png

31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
  • Sandri Debiutantka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was. Pisze tutaj (troche nie w temacie) , ale dlatego ze sa tu 'świeże ' ciezarne. Chcialam Was zapytac czy ktoras z Was miala bole brzucha, podobne jak podczas @, we wczesnnej ciazy? Jest juz taki temat na forum, ale przeczytałam juz duuzo postów i dostaje do glowy. Mam 34 dzien cyklu. Cykle 31-34dniowe. Od wczoraj pobolewa mnie właśnie brzuch i kluje prawy jajnik. Podobnie jak przed okresem. Ale normalnie juz dostawalam okres po paru godz od takiego bolu. Poradzcie!!! Dodam jeszcze ze stosowalismy testy owulkowe. Wykazaly owulke 2tyg temu we wtorek i wtedy sie kochalismy. Czy to juz czas na test ciazowy?

• Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na badania prenatalne mam się umówić 15-20 luty. Kolejna wizyta dopiero na początku marca.
    Leżę i myślę jak coś tak małego może przynieść szczęścia tylu dorosłym osobą. Moi rodzice i rodzice męża są w siódmym niebie.

Blair, Gumcia lubią tę wiadomość

eiktdqk3z6382dmf.png

31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
  • Kasia1987. Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandri wrote:
    Witam Was. Pisze tutaj (troche nie w temacie) , ale dlatego ze sa tu 'świeże ' ciezarne. Chcialam Was zapytac czy ktoras z Was miala bole brzucha, podobne jak podczas @, we wczesnnej ciazy? Jest juz taki temat na forum, ale przeczytałam juz duuzo postów i dostaje do glowy. Mam 34 dzien cyklu. Cykle 31-34dniowe. Od wczoraj pobolewa mnie właśnie brzuch i kluje prawy jajnik. Podobnie jak przed okresem. Ale normalnie juz dostawalam okres po paru godz od takiego bolu. Poradzcie!!! Dodam jeszcze ze stosowalismy testy owulkowe. Wykazaly owulke 2tyg temu we wtorek i wtedy sie kochalismy. Czy to juz czas na test ciazowy?

Brzuch boli - właśnie ból taki bardzo porównywalny z tym na okres. Ja nawet zaopatrzyłam się w tampony i wszystko co niezbędne. Byłam wręcz pewnie, że zaraz przyjdzie okres.
    Wydaje mi się, że na test może być jeszcze za wcześnie.

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandri wrote:

Brzuch boli - właśnie ból taki bardzo porównywalny z tym na okres. Ja nawet zaopatrzyłam się w tampony i wszystko co niezbędne. Byłam wręcz pewnie, że zaraz przyjdzie okres.

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandri wrote:

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandri wrote:

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • AISAK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test się wykonuje najwcześniej w dniu @, także jutro z porannego moczu powinno cos wyjść. Test najlepiej o czułości 10!a jak nie to na beta HCG z krwi. Życzę pozytywow!

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandri wrote:
    Sandri zrób jutro test :) powinno już coś widać jeśli to ciąża ale to zależy kiedy miałaś owulke :) Trzymam kciuki. Mnie cały czas tak poboluje jak na @ i też Kluja jajniki raz jeden raz drugi.

‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ