X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    Dziewczyny, dzis mam wynik bety, przyrost wg kalkulatora bety jest w normie, wynik to 9890, wg normy w 5 tygodniu zakres jest do 7138, czy to cos złego? Uspokujcie mnie prosze...
    Ty już tak na dobrą sprawę zaczęłaś 6tydzien.wedlug mnie nie masz się czym martwić tylko cieszyć super przyrostem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 20:08

M@linka lubi tę wiadomość

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, przyjmuje Wasze argumenty, dziekuje

Blair lubi tę wiadomość

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • Luliczek Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejj..ile tu dziś radości :) nie nadążam. Póbuję się skupić nad pracą magisterską. Jutro mam ostatnie seminarium w tym semestrze, a ja nie napisałam praktycznie nic ... I nie mam pojęcia jak wybrnąć z sytuacji... Ale nie umiem się na tym skupić za bardzo, bo co chwilkę patrzę na zdjęcie mojego Maluszka ...

Nie mam wizyt co trzy dni. Ta jest tak wyjątkowo szybko, żeby położna mogła założyć kartę ciąży a lekarz po zobaczeniu wyników mógł jakieś zalecenia dać co do tego, jak mam się "prowadzić" w tej ciąży...Do tego położna miała się upewnić jak to jest z moimi różnymi chorobami i możliwe, że będę robić badania genetyczne Maluchowi ... dlatego tak szybciutko to się dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 20:13

[link=https://www.suwaczki.com/]w57v3a3fffvzxfwt.png[/link]
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Hej, dziś robiłam kontrolne badania krwi i moczu. Krew ok ale mocz tragedia:( Mam strasznie dużo bakterii, erytrocytów i leukocytów... Jestem przerażona. Do ginki dodzwonić sie to nie lada wyczyn. Boje sie ze na furaginum jest juz za późno i skończę na antybiotyku:( Płakać mi sie chce...
    Anulka koniecznie jutro zadzwoń do jakiegoś lekarza albo zajść chociażby do jakiejś najbliższej przychodni na NFZ niech coś wypisze

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luliczek wrote:
    jejj..ile tu dziś radości :) nie nadążam. Póbuję się skupić nad pracą magisterską. Jutro mam ostatnie seminarium w tym semestrze, a ja nie napisałam praktycznie nic ... I nie mam pojęcia jak wybrnąć z sytuacji... Ale nie umiem się na tym skupić za bardzo, bo co chwilkę patrzę na zdjęcie mojego Maluszka ...

Nie mam wizyt co trzy dni. Ta jest tak wyjątkowo szybko, żeby położna mogła założyć kartę ciąży a lekarz po zobaczeniu wyników mógł jakieś zalecenia dać co do tego, jak mam się "prowadzić" w tej ciąży...Do tego położna miała się upewnić jak to jest z moimi różnymi chorobami i możliwe, że będę robić badania genetyczne Maluchowi ... dlatego tak szybciutko to się dzieje.
    Luliczek z ciekawości na jaki temat piszesz pracę? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Hej, dziś robiłam kontrolne badania krwi i moczu. Krew ok ale mocz tragedia:( Mam strasznie dużo bakterii, erytrocytów i leukocytów... Jestem przerażona. Do ginki dodzwonić sie to nie lada wyczyn. Boje sie ze na furaginum jest juz za późno i skończę na antybiotyku:( Płakać mi sie chce...
    Jeżeli ci nic nie jest, nie masz pieczenia, parcia na siku, gorączki to zrób ponownie wyniki. Może źle pobrałaś mocz (nieczysto)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 20:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie pozdrowienia od Baleriny. :) Na razie się nie udziela bo dużo pracuje. Zapytałam ja o wizytę bo miała mieć w zeszłym tygodniu. Wszystko ok. Ale na pierwsze usg musi poczekać jeszcze bo mieszka w Anglii.

Haneczka nie mogę się nadziwić twoja historia. Jak tatuś zareagował na taką niespodziankę ? ;)

haneczka lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Po wizycie u endo Mam zwiekszony euthyrox poza tym wszystko ok.

Angela89 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuula a Rooibosa można pić?

Zmykam, dobrej nocy Dziewczęta :)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• esmi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych ciezarowek :p
    Ja zjadlam kolacje ;-) i teraz odpoczywam :-)
    Czasami trzeba mocno wiwrzyc i myslec pozytywnie

M@linka, haneczka lubią tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, beta rośnie
    Tylko o wartość z tych emocji się nie zapytałam :-)

M@linka, Blair, Angela89 lubią tę wiadomość

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Madziuuula a Rooibosa można pić?
    lekarza o to nie pytałam,ale ja własnie przed chwilą wypiłam.
    W internecie jakiś czas temu czytałam, że rooibos jest ok w ciązy.
    Za to pytałam gina o miętę i rumianek to powiedział, ze od czasu do czasu mozna, ale bez szaleństw.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonaw1205 wrote:
    Uff, beta rośnie
    Tylko o wartość z tych emocji się nie zapytałam :-)
    Super. :)
    A ty w domu lezysz czy nadal w szpitalu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal w szpitalu :-( do końca tygodnia na pewno...

• Cordy Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy dziewczynki :*

Już razem <3
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, Angela dziekuje. Właśnie udało mi sie dodzwonić. Mam brać urofuraginum. Mam nadzieje ze da radę. W domu oczywiście mam tylko furaginum na receptę i teraz szukam w necie czym one sie różnią. Wg ulotki niczym...

Ach i gratuluję pozytywnych wizyt!

szpilka lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonaw1205 wrote:
    Nadal w szpitalu :-( do końca tygodnia na pewno...
    Ale nie krwawisz już?

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po kolacji i na chwilę do was wracam, jak zwykle to samo: czyli chleb z masłem i sałatą i ogórek w rękę do tego nic innego nie ruszę ostatnio. Mogę jeść do woli sałaty i ogórków, mężowi się dzisiaj śniło, że nam się królik urodził a nie dziecko ;-) chyba tak bardzo go zaskakuje moje widzimisię jedzeniowe.

Ale duże te wasze fasoleczki ja się swojej wizyty czwartkowej doczekać już nie mogę

Blair, Sabina lubią tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia, Ty będziesz mieć króliczka, a ja małpkę, bo ja banany nałogowo wcinam :)

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahha Lusia, uśmiałam sie z tego krolika

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 21:00

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ