X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:30

madiiiii lubi tę wiadomość

• Kasia1987. Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wszystko jasne - witamy serdecznie :)) To jak wykryłaś ciąże? :> :)

haneczka lubi tę wiadomość

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Bo prywatnie nie dostaniesz skierowania, musisz płacić. Rodzinny może ci wypisać tylko na kilka badań (morfologia,wr, mocz glukoza, ths, oznaczenie grupy krwi) skierowanie reszta jest z tego co wiem płatna jak rodzinny wystawia. Ja chodze do prywatnie ale zapisałam sie na nfz aby dostać właśnie skierowanie na badania - przynnajmniej liczę że da.

Dzięki za odpowiedź. Jutro przejdę się do lekarza rodzinnego. Zobaczymy co powie. Jak da chociaż na część badań to już coś :)
    Mam teraz dużo czasu więc mogę się przejść ;)

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tej becie dałam sobie spokój z ciążą i postanowiłam zaczekać na miesiączkę. Umówiłam się nawet do ginekologa na kontrolę blizny i tej paskudnej infekcji, którą mam już na szczęście za sobą. No i dzisiaj poszłam do ginekologa, gadu gadu z lekarzem o tym, że planujemy ciążę z mężem, żeby mnie pooglądał, że skończyłam laktację i czekam na pierwszy od porodu okres itp itd.

Podczas badania wewn. usg lekarz powiedział, że blizna ładnie zagojona bez patologii, endometrium grube na 1 cm i że zaraz powinna pojawić się miesiączka. Ja na to , że dobrze. Zagadałam go coś o moim tyłozgięciu macicy, ale nie odpowiedział, bo znalazł coś jeszcze. "Ale ja coś tu jeszcze znalazłem, na 99% ciąża". Niemożliwe-powiedziałam. Serce mi waliło jak szalone i mówię mu, że 2 tyg temu HCG miałam zerowe. Wysłał mnie na betę. Jutro wyniki. Ale test ciążowy zrobiłam od razu po powrocie do domu i wyszedł pięknie. :)

Gosha, M@linka, madiiiii, Ewelina.Irl, Blair, pirelka, Fasia, stardust87, violett, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:30

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Po tej becie dałam sobie spokój z ciążą i postanowiłam zaczekać na miesiączkę. Umówiłam się nawet do ginekologa na kontrolę blizny i tej paskudnej infekcji, którą mam już na szczęście za sobą. No i dzisiaj poszłam do ginekologa, gadu gadu z lekarzem o tym, że planujemy ciążę z mężem, żeby mnie pooglądał, że skończyłam laktację i czekam na pierwszy od porodu okres itp itd.

Podczas badania wewn. usg lekarz powiedział, że blizna ładnie zagojona bez patologii, endometrium grube na 1 cm i że zaraz powinna pojawić się miesiączka. Ja na to , że dobrze. Zagadałam go coś o moim tyłozgięciu macicy, ale nie odpowiedział, bo znalazł coś jeszcze. "Ale ja coś tu jeszcze znalazłem, na 99% ciąża". Niemożliwe-powiedziałam. Serce mi waliło jak szalone i mówię mu, że 2 tyg temu HCG miałam zerowe. Wysłał mnie na betę. Jutro wyniki. Ale test ciążowy zrobiłam od razu po powrocie do domu i wyszedł pięknie. :)

Ojjjjeeeeej no to super :))))) Byłaś pewnie mocno zaskoczona :) No i starania z głowy :))

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzis mam wynik bety, przyrost wg kalkulatora bety jest w normie, wynik to 9890, wg normy w 5 tygodniu zakres jest do 7138, czy to cos złego? Uspokujcie mnie prosze...

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:

To ci los zrobił psikusa :-)
    Gratulacje:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy wrote:
    Bry wieczór :) Rosnę i mam już 21 mm, pięknie bijące serduszko i w ogóle jestem super ;)

A tak ode mnie, zaczyna mnie szczypać gardło i boleć głowa, niedobrze...
    Wow już ponad 2cm?a moje w tym samym tyg mają 1,6 i gin powiedział że to odpowiada 8tyg+4dzien.
    Juz teraz nie wiem czy to moje są za małe? A przesunął ci się jakoś termin?

• Pauka Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka, gratulacje, co za prezent

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    Dziewczyny, dzis mam wynik bety, przyrost wg kalkulatora bety jest w normie, wynik to 9890, wg normy w 5 tygodniu zakres jest do 7138, czy to cos złego? Uspokujcie mnie prosze...
    Jak jest wiecej nie ma co panikować, może to bliźniaki ;)

Anulka01, pirelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Pamiętacie mnie jeszcze? :)

Nie wiem od czego zacząć. Jestem w ciąży! :D Tamte testy nie kłamały. (druga kreska bladziutka i cieniutka po kilku godzinach) Widocznie za wcześnie zrobiłam betę dlatego nic nie wyszło. (<0,01) Wrześniówki, witam się! :D <3<3<3

Dowiedziałam się oczywiście przez przypadek, więc pewnie rozumiecie moje mega pozytywne zaskoczenie. :D Zaraz Wam opowiem.

Ostatnią miesiączkę miałam 09.07.2014 roku. Będzie ciężko wyczytać datę porodu, ale może ktoś się podejmie. :P hihi
    O jaaa pewnie ze pamiętamy. Kurcze kwietniowki na potęgę :D ale się cieszę że się jednak udało. Akurat dzisiaj o tobie myślałam ;) gratulacje!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    gratuluje Wam Maluszków, niech zdrowo rosną!

a czy macie jakies wiesci od Arlety? wygląda na to że sie wycofała.....
    Gama wiem że Arleta ma jutro jeszcze usg.
    Ja nadal wierzę

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/51f4cededaa7.jpg

A to moja mini podobizna.
    Super! A jak po wizycie?

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooow, haneczka...co za historia! :D Gratulacje!

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987. wrote:
    Witaj Gumcia :) U mnie na razie węch nie wariuje :) Nawet piekłam dzisiaj mięso :)
    U mnie też nic z tych rzeczy, od niczego mnie nie odrzuca, nic mi nie śmierdzi..

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:

Jak masz większe to albo ciąża mnoga albo może dzieciątko jest starsze na około 6-7tydzień?

pirelka lubi tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy wrote:
    Bry wieczór :) Rosnę i mam już 21 mm, pięknie bijące serduszko i w ogóle jestem super ;)

A tak ode mnie, zaczyna mnie szczypać gardło i boleć głowa, niedobrze...
    Super :D Gratuluję serduszka, teraz możesz się na maxa cieszyć !

• Cordy Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Wow już ponad 2cm?a moje w tym samym tyg mają 1,6 i gin powiedział że to odpowiada 8tyg+4dzien.
    Juz teraz nie wiem czy to moje są za małe? A przesunął ci się jakoś termin?

No mój mąż się śmieje, że albo kawał chłopa będzie, albo nowa obrotowa reprezentacji piłki ręcznej :D:D:D:D

Ale nic nie powiedziała, że to za dużo, czy za mało - powiedziała, że wygląda na 9 tydzień :)

Blair, Sabina lubią tę wiadomość

Już razem <3
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziś robiłam kontrolne badania krwi i moczu. Krew ok ale mocz tragedia:( Mam strasznie dużo bakterii, erytrocytów i leukocytów... Jestem przerażona. Do ginki dodzwonić sie to nie lada wyczyn. Boje sie ze na furaginum jest juz za późno i skończę na antybiotyku:( Płakać mi sie chce...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ