X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:30

madiiiii lubi tę wiadomość

• Kasia1987. Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wszystko jasne - witamy serdecznie :)) To jak wykryłaś ciąże? :> :)

haneczka lubi tę wiadomość

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Bo prywatnie nie dostaniesz skierowania, musisz płacić. Rodzinny może ci wypisać tylko na kilka badań (morfologia,wr, mocz glukoza, ths, oznaczenie grupy krwi) skierowanie reszta jest z tego co wiem płatna jak rodzinny wystawia. Ja chodze do prywatnie ale zapisałam sie na nfz aby dostać właśnie skierowanie na badania - przynnajmniej liczę że da.

Dzięki za odpowiedź. Jutro przejdę się do lekarza rodzinnego. Zobaczymy co powie. Jak da chociaż na część badań to już coś :)
    Mam teraz dużo czasu więc mogę się przejść ;)

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tej becie dałam sobie spokój z ciążą i postanowiłam zaczekać na miesiączkę. Umówiłam się nawet do ginekologa na kontrolę blizny i tej paskudnej infekcji, którą mam już na szczęście za sobą. No i dzisiaj poszłam do ginekologa, gadu gadu z lekarzem o tym, że planujemy ciążę z mężem, żeby mnie pooglądał, że skończyłam laktację i czekam na pierwszy od porodu okres itp itd.

Podczas badania wewn. usg lekarz powiedział, że blizna ładnie zagojona bez patologii, endometrium grube na 1 cm i że zaraz powinna pojawić się miesiączka. Ja na to , że dobrze. Zagadałam go coś o moim tyłozgięciu macicy, ale nie odpowiedział, bo znalazł coś jeszcze. "Ale ja coś tu jeszcze znalazłem, na 99% ciąża". Niemożliwe-powiedziałam. Serce mi waliło jak szalone i mówię mu, że 2 tyg temu HCG miałam zerowe. Wysłał mnie na betę. Jutro wyniki. Ale test ciążowy zrobiłam od razu po powrocie do domu i wyszedł pięknie. :)

Gosha, M@linka, madiiiii, Ewelina.Irl, Blair, pirelka, Fasia, stardust87, violett, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:30

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Po tej becie dałam sobie spokój z ciążą i postanowiłam zaczekać na miesiączkę. Umówiłam się nawet do ginekologa na kontrolę blizny i tej paskudnej infekcji, którą mam już na szczęście za sobą. No i dzisiaj poszłam do ginekologa, gadu gadu z lekarzem o tym, że planujemy ciążę z mężem, żeby mnie pooglądał, że skończyłam laktację i czekam na pierwszy od porodu okres itp itd.

Podczas badania wewn. usg lekarz powiedział, że blizna ładnie zagojona bez patologii, endometrium grube na 1 cm i że zaraz powinna pojawić się miesiączka. Ja na to , że dobrze. Zagadałam go coś o moim tyłozgięciu macicy, ale nie odpowiedział, bo znalazł coś jeszcze. "Ale ja coś tu jeszcze znalazłem, na 99% ciąża". Niemożliwe-powiedziałam. Serce mi waliło jak szalone i mówię mu, że 2 tyg temu HCG miałam zerowe. Wysłał mnie na betę. Jutro wyniki. Ale test ciążowy zrobiłam od razu po powrocie do domu i wyszedł pięknie. :)

Ojjjjeeeeej no to super :))))) Byłaś pewnie mocno zaskoczona :) No i starania z głowy :))

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzis mam wynik bety, przyrost wg kalkulatora bety jest w normie, wynik to 9890, wg normy w 5 tygodniu zakres jest do 7138, czy to cos złego? Uspokujcie mnie prosze...

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:

To ci los zrobił psikusa :-)
    Gratulacje:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy wrote:
    Bry wieczór :) Rosnę i mam już 21 mm, pięknie bijące serduszko i w ogóle jestem super ;)

A tak ode mnie, zaczyna mnie szczypać gardło i boleć głowa, niedobrze...
    Wow już ponad 2cm?a moje w tym samym tyg mają 1,6 i gin powiedział że to odpowiada 8tyg+4dzien.
    Juz teraz nie wiem czy to moje są za małe? A przesunął ci się jakoś termin?

• Pauka Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka, gratulacje, co za prezent

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    Dziewczyny, dzis mam wynik bety, przyrost wg kalkulatora bety jest w normie, wynik to 9890, wg normy w 5 tygodniu zakres jest do 7138, czy to cos złego? Uspokujcie mnie prosze...
    Jak jest wiecej nie ma co panikować, może to bliźniaki ;)

Anulka01, pirelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Pamiętacie mnie jeszcze? :)

Nie wiem od czego zacząć. Jestem w ciąży! :D Tamte testy nie kłamały. (druga kreska bladziutka i cieniutka po kilku godzinach) Widocznie za wcześnie zrobiłam betę dlatego nic nie wyszło. (<0,01) Wrześniówki, witam się! :D <3<3<3

Dowiedziałam się oczywiście przez przypadek, więc pewnie rozumiecie moje mega pozytywne zaskoczenie. :D Zaraz Wam opowiem.

Ostatnią miesiączkę miałam 09.07.2014 roku. Będzie ciężko wyczytać datę porodu, ale może ktoś się podejmie. :P hihi
    O jaaa pewnie ze pamiętamy. Kurcze kwietniowki na potęgę :D ale się cieszę że się jednak udało. Akurat dzisiaj o tobie myślałam ;) gratulacje!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    gratuluje Wam Maluszków, niech zdrowo rosną!

a czy macie jakies wiesci od Arlety? wygląda na to że sie wycofała.....
    Gama wiem że Arleta ma jutro jeszcze usg.
    Ja nadal wierzę

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/51f4cededaa7.jpg

A to moja mini podobizna.
    Super! A jak po wizycie?

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooow, haneczka...co za historia! :D Gratulacje!

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987. wrote:
    Witaj Gumcia :) U mnie na razie węch nie wariuje :) Nawet piekłam dzisiaj mięso :)
    U mnie też nic z tych rzeczy, od niczego mnie nie odrzuca, nic mi nie śmierdzi..

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:

Jak masz większe to albo ciąża mnoga albo może dzieciątko jest starsze na około 6-7tydzień?

pirelka lubi tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy wrote:
    Bry wieczór :) Rosnę i mam już 21 mm, pięknie bijące serduszko i w ogóle jestem super ;)

A tak ode mnie, zaczyna mnie szczypać gardło i boleć głowa, niedobrze...
    Super :D Gratuluję serduszka, teraz możesz się na maxa cieszyć !

• Cordy Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Wow już ponad 2cm?a moje w tym samym tyg mają 1,6 i gin powiedział że to odpowiada 8tyg+4dzien.
    Juz teraz nie wiem czy to moje są za małe? A przesunął ci się jakoś termin?

No mój mąż się śmieje, że albo kawał chłopa będzie, albo nowa obrotowa reprezentacji piłki ręcznej :D:D:D:D

Ale nic nie powiedziała, że to za dużo, czy za mało - powiedziała, że wygląda na 9 tydzień :)

Blair, Sabina lubią tę wiadomość

Już razem <3
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziś robiłam kontrolne badania krwi i moczu. Krew ok ale mocz tragedia:( Mam strasznie dużo bakterii, erytrocytów i leukocytów... Jestem przerażona. Do ginki dodzwonić sie to nie lada wyczyn. Boje sie ze na furaginum jest juz za późno i skończę na antybiotyku:( Płakać mi sie chce...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ