Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:Bo prywatnie nie dostaniesz skierowania, musisz płacić. Rodzinny może ci wypisać tylko na kilka badań (morfologia,wr, mocz glukoza, ths, oznaczenie grupy krwi) skierowanie reszta jest z tego co wiem płatna jak rodzinny wystawia. Ja chodze do prywatnie ale zapisałam sie na nfz aby dostać właśnie skierowanie na badania - przynnajmniej liczę że da.
Dzięki za odpowiedź. Jutro przejdę się do lekarza rodzinnego. Zobaczymy co powie. Jak da chociaż na część badań to już coś
Mam teraz dużo czasu więc mogę się przejść -
Po tej becie dałam sobie spokój z ciążą i postanowiłam zaczekać na miesiączkę. Umówiłam się nawet do ginekologa na kontrolę blizny i tej paskudnej infekcji, którą mam już na szczęście za sobą. No i dzisiaj poszłam do ginekologa, gadu gadu z lekarzem o tym, że planujemy ciążę z mężem, żeby mnie pooglądał, że skończyłam laktację i czekam na pierwszy od porodu okres itp itd.
Podczas badania wewn. usg lekarz powiedział, że blizna ładnie zagojona bez patologii, endometrium grube na 1 cm i że zaraz powinna pojawić się miesiączka. Ja na to , że dobrze. Zagadałam go coś o moim tyłozgięciu macicy, ale nie odpowiedział, bo znalazł coś jeszcze. "Ale ja coś tu jeszcze znalazłem, na 99% ciąża". Niemożliwe-powiedziałam. Serce mi waliło jak szalone i mówię mu, że 2 tyg temu HCG miałam zerowe. Wysłał mnie na betę. Jutro wyniki. Ale test ciążowy zrobiłam od razu po powrocie do domu i wyszedł pięknie.Gosha, M@linka, madiiiii, Ewelina.Irl, Blair, pirelka, Fasia, stardust87, violett, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
haneczka wrote:Po tej becie dałam sobie spokój z ciążą i postanowiłam zaczekać na miesiączkę. Umówiłam się nawet do ginekologa na kontrolę blizny i tej paskudnej infekcji, którą mam już na szczęście za sobą. No i dzisiaj poszłam do ginekologa, gadu gadu z lekarzem o tym, że planujemy ciążę z mężem, żeby mnie pooglądał, że skończyłam laktację i czekam na pierwszy od porodu okres itp itd.
Podczas badania wewn. usg lekarz powiedział, że blizna ładnie zagojona bez patologii, endometrium grube na 1 cm i że zaraz powinna pojawić się miesiączka. Ja na to , że dobrze. Zagadałam go coś o moim tyłozgięciu macicy, ale nie odpowiedział, bo znalazł coś jeszcze. "Ale ja coś tu jeszcze znalazłem, na 99% ciąża". Niemożliwe-powiedziałam. Serce mi waliło jak szalone i mówię mu, że 2 tyg temu HCG miałam zerowe. Wysłał mnie na betę. Jutro wyniki. Ale test ciążowy zrobiłam od razu po powrocie do domu i wyszedł pięknie.
Ojjjjeeeeej no to super )))) Byłaś pewnie mocno zaskoczona No i starania z głowy )haneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhaneczka wrote:Po tej becie dałam sobie spokój z ciążą i postanowiłam zaczekać na miesiączkę. Umówiłam się nawet do ginekologa na kontrolę blizny i tej paskudnej infekcji, którą mam już na szczęście za sobą. No i dzisiaj poszłam do ginekologa, gadu gadu z lekarzem o tym, że planujemy ciążę z mężem, żeby mnie pooglądał, że skończyłam laktację i czekam na pierwszy od porodu okres itp itd.
Podczas badania wewn. usg lekarz powiedział, że blizna ładnie zagojona bez patologii, endometrium grube na 1 cm i że zaraz powinna pojawić się miesiączka. Ja na to , że dobrze. Zagadałam go coś o moim tyłozgięciu macicy, ale nie odpowiedział, bo znalazł coś jeszcze. "Ale ja coś tu jeszcze znalazłem, na 99% ciąża". Niemożliwe-powiedziałam. Serce mi waliło jak szalone i mówię mu, że 2 tyg temu HCG miałam zerowe. Wysłał mnie na betę. Jutro wyniki. Ale test ciążowy zrobiłam od razu po powrocie do domu i wyszedł pięknie.
To ci los zrobił psikusa
Gratulacje:-) -
nick nieaktualnyCordy wrote:Bry wieczór Rosnę i mam już 21 mm, pięknie bijące serduszko i w ogóle jestem super
A tak ode mnie, zaczyna mnie szczypać gardło i boleć głowa, niedobrze...
Juz teraz nie wiem czy to moje są za małe? A przesunął ci się jakoś termin? -
nick nieaktualnyPauka wrote:Dziewczyny, dzis mam wynik bety, przyrost wg kalkulatora bety jest w normie, wynik to 9890, wg normy w 5 tygodniu zakres jest do 7138, czy to cos złego? Uspokujcie mnie prosze...
Anulka01, pirelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhaneczka wrote:Pamiętacie mnie jeszcze?
Nie wiem od czego zacząć. Jestem w ciąży! Tamte testy nie kłamały. (druga kreska bladziutka i cieniutka po kilku godzinach) Widocznie za wcześnie zrobiłam betę dlatego nic nie wyszło. (<0,01) Wrześniówki, witam się! <3<3
Dowiedziałam się oczywiście przez przypadek, więc pewnie rozumiecie moje mega pozytywne zaskoczenie. Zaraz Wam opowiem.
Ostatnią miesiączkę miałam 09.07.2014 roku. Będzie ciężko wyczytać datę porodu, ale może ktoś się podejmie. hihihaneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pauka wrote:Dziewczyny, dzis mam wynik bety, przyrost wg kalkulatora bety jest w normie, wynik to 9890, wg normy w 5 tygodniu zakres jest do 7138, czy to cos złego? Uspokujcie mnie prosze...
Jak masz większe to albo ciąża mnoga albo może dzieciątko jest starsze na około 6-7tydzień?pirelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Blair wrote:Wow już ponad 2cm?a moje w tym samym tyg mają 1,6 i gin powiedział że to odpowiada 8tyg+4dzien.
Juz teraz nie wiem czy to moje są za małe? A przesunął ci się jakoś termin?
No mój mąż się śmieje, że albo kawał chłopa będzie, albo nowa obrotowa reprezentacji piłki ręcznej :D:D:D
Ale nic nie powiedziała, że to za dużo, czy za mało - powiedziała, że wygląda na 9 tydzieńBlair, Sabina lubią tę wiadomość
Już razem
-
Hej, dziś robiłam kontrolne badania krwi i moczu. Krew ok ale mocz tragedia:( Mam strasznie dużo bakterii, erytrocytów i leukocytów... Jestem przerażona. Do ginki dodzwonić sie to nie lada wyczyn. Boje sie ze na furaginum jest juz za późno i skończę na antybiotyku:( Płakać mi sie chce...Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia