X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się już oczy zamykają. A jeszcze tu zawsze muszę zerknąć przed spaniem

Czy wasi partnerzy się też zrobili tacy troskliwie? Mój pyta ze 100 razy czy dobrze się czuje, czy nic mnie nie boli, czy coś mi przynieść, podać. :) już mu dzisiaj zwróciłam uwagę że trochę przesądza bo zaczęłam się czuć jak niepełnosprawna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 22:37

Skali89, Gumcia lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg moich obserwacji moja ciąża może mieć skończone 5 tygodni. Na usg było widać pęcherzyk ciążowy 8mm, czyli jakby nieco starszy??, ale jeszcze bez żółtka i zarodka. Podobno one pojawiają się w 5+4 tc. A opowiecie mi, jak było u Was? Czy któraś z Was też nie widziała żółtka i kiedy ew. się pojawił?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Wg moich obserwacji moja ciąża może mieć skończone 5 tygodni. Na usg było widać pęcherzyk ciążowy 8mm, czyli jakby nieco starszy??, ale jeszcze bez żółtka i zarodka. Podobno one pojawiają się w 5+4 tc. A opowiecie mi, jak było u Was? Czy któraś z Was też nie widziała żółtka i kiedy ew. się pojawił?
    Ja w 5+4 miałam pęcherzyki 10mm I nic więcej. A po tygodniu już były dwa serduszka ;)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez żółtka? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Bez żółtka? :)
    Akurat trafiłam do takiej ginki co wtedy nie stwierdziła jeszcze ciąży i powiedziała że nic tam nie ma oprócz pęcherzyków . Nie wspomniała nic o żółtym ciałku Ale nie widzę go tam
    http://iv.pl/images/85533246819549001608.jpg

• haneczka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Czy wasi partnerzy się też zrobili tacy troskliwie? Mój pyta ze 100 razy czy dobrze się czuje, czy nic mnie nie boli, czy coś mi przynieść, podać. :) już mu dzisiaj zwróciłam uwagę że trochę przesądza bo zaczęłam się czuć jak niepełnosprawna.

Mój mąż dzisiaj sam usypiał mojego 10 kg dzidziusia, żebym nie dźwigała. Tak więc coś w tym jest. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:31

weronika86 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, no ja też tam nie widzę żółtka. A jakie były wtedy wymiary pęcherzyków ciążowych? :)

No to dajesz wiarę, że mi się tam jeszcze pojawi co trzeba :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Mój Tyśkę przybiera z kupy, bo już kilka razy mi się zwróciło po zapachu :D No i ogólnie tak jak przy Martynie już zaczął gadać z brzuchem :P

Mój dziś pytał, czy jak się na mnie oprze, to nie będzie dzidziusiowi przeszkadzać :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka pojawi pojawi :) Jestem spokojna o to, kiedy kolejna wizyta?

• haneczka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa już pisałaś, że 10 mm. Hmm no to jestem dobrej myśli :)

Blair lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, kazał mi zadzwonić jutro po wyniku bety i będziemy się dalej umawiać. :) Trochę się zamartwiam, bo z Arturkiem na 1. usg widziałam już pęcherzyk z żółtkiem i to jakoś było w 5,5 tc ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka u Ciebie tak na prawdę do końca nie wiadomo kiedy była chyba owu co?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziś ponownie :) trochę potrwa, zanim nadrobię dzisiejsze wpisy, więc odp w skrócie. Wcześniej nie mogłam, bo właśnie wróciłam z pracy
    Termin mam na 6 września i -owszem-serduszko widziałam, słyszałam i to dwa razy. Jest dobrze, dzidzia się rozwija...

haneczka, Blair lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, no nie wiadomo, ale ja obstawiam okolice 3 stycznia, choć wielkość pęcherzyka sugeruje nawet wcześniej. Ale wtedy byłby już dzisiaj widoczny zarodek i pierwsza beta by wyszła dodatnia (robiłam 12.01). Zakładając owulkę 3.01 to ma sens, że nie ma zarodka jeszcze i po 9 dniach beta nie wyszła. Gdyby była wcześniej owulacja to na pewno wyszło by i to i to. Dziwne tylko, że taki pęcherzyk duży w 5tc 8 mm, no ale cóż...

• miniaturka31 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie za mnie kciuki!
    Jutro wizyta.
    Ciekawe czy serduszko zapuka do mnie...

Blair, Skali89, Kaszka, Gumcia, Gumcia, haneczka lubią tę wiadomość

Tęsknimy 29.05.2015
    10 tc.
    oar83e3k2d9rg7wq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki już zaciśnięte

miniaturka31 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie! [rzepraszam,ze mnie nie ma, ale daje znac,ze zyje :) chora jestem i przez to kiepsko sie czuje :(
    haneczka ajednak????! super!

haneczka lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, miłego dnia i powodzenia na wizytach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziś. Powodzenia na dzisiejszych wizytach. Nie wiem czy zdarzę wczorajsze wpisy nadrobić, jeśli ktoś wie czy wszystkie wczorajsze wizyty przebiegły pomyślnie, serduszka zabiły?
    Ja piwrwszy raz w życiu zdecydowałam się pójść na zwolnienie lekarskie, nie mogę się wyleczyć, a Bąbel jest ważniejszy.
    Haneczka spokojnie na następnym usg już będzie widać. A dobra jest Twoja gin?

‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ