Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc Wam pojutrze wizyta!
Pamietam w poprzedniej ciazy to bylam na pierwszej wizycie 5 tyg i 3 dni i byl zarodek ale serduszko jeszcze nie nilo woec w tej ciazy ide poprostu pozniej aby serduszko bilo.
Mi zawsze popolidniami jest slabo i lekko kreci sie w glowie.
Czy jesten dopisana do listy jesli nie to dopiszcie
Esmi termin porodu 23 wrzesien -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zatem melduję się po wczorajszej wizycie
Serce bije maluszek ma 5mm
Niestety obok maluszka jest krwiak.
Muszę leżeć jak najwięcej i brać luteinę dwa razy dziennie. Następna wizyta 10 lutego.
Kupiłam sobie wczoraj herbatkę z LOYD męta z żurawiną i dziką różą pomaga mi na mdłości.
Mnie też popołudniami jest słabo i kręci się w głowie no i obowiązkowo drzemka popołudniowa musi być.Blair, szpilka, madiiiii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Blair wrote:Witamy. A byłaś już u gina czy dopiero czekasz na pierwszą wizytę?
Blair pierwszą wizytę ma 10 lutego.. z jednej strony nie wiem jak dotrwam, ale z drugiej jak już zobaczę maleństwo i zacznę się nim cieszyć (na razie to abstrakcja dla mnie), to będzie już chociaż trochę bliżej tego 12 tygodnia...
Cudownie, że masz bliźniaki! Dwa maleńkie serduszka..
madiii ja jak byłam w ciąży z drugą córką, to starsza miała ok półtora roku i zrezygnowała z drzemek ale ja nie dawałam rady... i w akcie desperacji zamykałam się z nią w jednym pokoju, co do którego byłam pewna, że nie zrobi sobie krzywdy, kładłam się na podłodze blokując swoim ciałem drzwi, żeby spryciula sobie nie otworzyła i spałam... najpierw córka się buntowała, ale po jakimś czasie nauczyła się ładnie bawić... to było dla mnie wybawienie!Sophia, stardust87, Blair, szpilka, madiiiii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDynamiczna gratulacje ! Widzę, ze jest między nami dzień różnicy.
Agatia nie do końca tak jest, wszystko zależy od tego jak dużo masz przeciwciał. Na wszystko teoretycznie możesz znowu zachorować jeśli organizm po chorobie wytworzył małą liczbę przeciwciał. Zwykle wystarcza. Wydawało się, że mam ok, ale powiedział, że lepiej powtórzyć, mam kota, może dlatego. Ciekawe czy inni lekarze też tak zlecają. -
nick nieaktualnyaniellka wrote:
madiii ja jak byłam w ciąży z drugą córką, to starsza miała ok półtora roku i zrezygnowała z drzemek ale ja nie dawałam rady... i w akcie desperacji zamykałam się z nią w jednym pokoju, co do którego byłam pewna, że nie zrobi sobie krzywdy, kładłam się na podłodze blokując swoim ciałem drzwi, żeby spryciula sobie nie otworzyła i spałam... najpierw córka się buntowała, ale po jakimś czasie nauczyła się ładnie bawić... to było dla mnie wybawienie!
Ha! Jak to rodzicielstwo wzmaga kreatywność! -
weronika86 wrote:Witam sie! [rzepraszam,ze mnie nie ma, ale daje znac,ze zyje chora jestem i przez to kiepsko sie czuje
haneczka ajednak????! super!
No jednak jednak Zdrowiej nam! Miodek, malinki i herbata z cytryną i imbirem.weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magdziulla wrote:Haneczka spokojnie na następnym usg już będzie widać. A dobra jest Twoja gin?
Mam nadzieję, że będzie widać. U mnie jest problem z określeniem który to tydzień, bo nie dostałam jeszcze okresu od porodu. A lekarza mam młodego mężczyznę, może nie jest jakiś bardzo doświadczony, ale koleżanka polecała mi go z dwóch ciąż, więc jej zaufałam. A jak nie będę zadowolona, wrócę do mojego poprzedniego ginekologa- starszego, wieloletniego położnika.
Tobie też zdrówka. -
Dzień dobry Brzuszki
Powiedzcie mi co o tym myślicie. Który to może być tydzień? Pęcherzyk ciążowy 8mm bez widocznego żółtka i zarodka i poziom betaHCG 4676. Może uda mi się na podstawie waszych doświadczeń coś wywnioskować. Czy możliwe, że owulacja była 3 stycznia (miałam objawy i był sex ) i jestem w 5+0 tc?
-
nick nieaktualny