Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyhaneczka wrote:Dzień dobry Brzuszki
Powiedzcie mi co o tym myślicie. Który to może być tydzień? Pęcherzyk ciążowy 8mm bez widocznego żółtka i zarodka i poziom betaHCG 4676. Może uda mi się na podstawie waszych doświadczeń coś wywnioskować. Czy możliwe, że owulacja była 3 stycznia (miałam objawy i był sex ) i jestem w 5+0 tc? -
nick nieaktualnyDzień dobry
Ja dziś w lepszym nastroju Ciekawe czy mężulkowi przeszło bo obrażony za te moje wczorajsze wybuchy hihi po tulił się wczoraj do brzucha usnął jak dziecko wstał i poszedł na nockę do pracy. Ja o 21 zaliczyłam zgona ale chyba dlatego że ani w dzień ani w popołudni nie miałam drzemki.
Esmi, magdziulla ja też mam pojutrze wizytę na samą myśl tak się cieszę
Dzisiejszym wizytującym życzę udanych wizyt i oczywiście
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Alinka co 3 tyg toxo? Faza regresji wirusa we krwi to 6-8 tyg, co 3 tyg nie ma sensu
Tak mi zakaznik powiedział, ale ginekologa jeszcze nie pytałam o to. Zobaczymy jakie teraz będą wyniki, ale pewnie nic się nie zmieni bo z kotami kontaktu nie mam żadnego -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgatia, ja słyszałam, że wcale nie jest tak łatwo zarazić się toxo, weterynarz powiedziała, że musiałabym zjeść kota w całości na surowo a podobno te paskudztwa są aktywne tylko przez kilka godzin w całym kocim życiu. Małżonek przejął obowiązki czyszczenia kuwety, a większe prawdopodobieństwo jest w kontakcie z surowym mięsem, dlatego też przy gotowaniu myję ręce, noże, deski do krojenia po kontakcie z surowym...
-
nick nieaktualnyWłaśnie mnie wkurza jak ludzie zrzucają na koty. To bardzo mały procent zarażeń, najwięcej jest przez ptaki właśnie. A zarazić trudno, bo konkretnie trzeba by było spożyć kocią kupę, żeby od kota się zarazić. Ja tam nie degustuje;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 09:12
agatia, Blair lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo może tak być ze koty to najmniejsza szansa na złapanie toxo i przepraszam jeśli kogoś urazilam.
Wcześniej w ogóle mnie ten temat nie interesował i muszę doczytać.
Ale ja np przez całe życie jadłam tatar bo uwielbiam i też nie załapałam, jeżeli surowe mięso też niebezpieczneagatia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:A może tak, trzeba mnie sprawdzać bo Z ciąży to kiepsko z myśleniem
"Za patologią może przemawiać:
Brak pęcherzyka ciążowego przy HCG >= 1500 mIU/ml (Uwaga! W ciąży ektopowej
może występować tzw. pseudo-pęcherzyk).
Brak echa zarodka przy pęcherzyku o średnicy powyżej 25 mm."
Takie coś znalazłam. Mam iść jeszcze jutro na hcg i zbadać przyrost. Nie lubię takiej niepewności.Angela89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny