Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam was wszystkie. Widzę, ze temat toxo się rozkręcił. Sama mam kotka i nie wyobrażam sobie się go pozbywać. Mąż kuwetę czyści od zawsze, ale tak się już u nas przyjęło. Ja karmię i z kotkiem śpię. I będąc w ciąży unikam tak naprawdę grzebania w ziemi, myję dokładnie owoce i warzywa no i mięsa surowego nie jem(nawet takiego wędzonego surowego i metki, co uwielbiam). Ale ważny jest I trymestr, bo wtedy toxo uszkadza...i sa 2 rodzaje przeciwciał:te stare i te świadczące o świeżej infekcji. Wizytę mam w czwartek, więc zobaczymy ,czy lek da skierowanie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhaneczka wrote:"Za patologią może przemawiać:
Brak pęcherzyka ciążowego przy HCG >= 1500 mIU/ml (Uwaga! W ciąży ektopowej
może występować tzw. pseudo-pęcherzyk).
Brak echa zarodka przy pęcherzyku o średnicy powyżej 25 mm."
Takie coś znalazłam. Mam iść jeszcze jutro na hcg i zbadać przyrost. Nie lubię takiej niepewności. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJak ja wam zazdroszczę tych kotów!!!!!
Tez bym chciała kota ale mam za małe mieszkanie, często nas nie ma w domu szkoda żeby sam siedział Bo mi go szkoda będzie.
ja będę miała domek to sobie kupie nawet dwa
Bądźmy dobrej myśli nie nakręcać się proszę i nie wskazane czytać neta!!!!!!
hahahahahahahahah
w czwartek jesteśmy zobowiązane przynieść dobre wieści na forum i koniecznie przedstawić kropki z bijącymi serduchami ( te które będą widzieć ) -
nick nieaktualnyJa musiałam w dzieciństwie się zarazić, bo mam te "stare" przeciwciała. Mój kot jest czysty, niewychodzący, odrobaczony, więc nie obawiam się. Bardziej się obawiam jak będzie po ciąży czy nie będzie do łóżeczka wchodziła, jak będzie się zachowywała, ma charakterek;)
-
nick nieaktualnyMagdziulla, nasza jest wredna w stosunku do małych dzieci, ale małe dzieci muszą sobie też "zasłużyć" na jej traktowanie, więc mam nadzieję że do własnego będzie miała inny stosunek i na bank do łóżeczka będzie wchodzić, trzeba będzie pomyśleć jak ten problem załatwić...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
te baby nie muszą być stare, ale gadają. Mój kotek wchodził do łóżeczka zawsze pustego, strasznie nie lubił płaczu dziecka i szybko uciekał na jego widok. Ale nawet nie wiedzieliśmy kiedy schował się pod przewijakiem:) Kilka razy zaliczył posłanko i sobie odpuścił. Ma niezły charakterek(czarny charakter w domu), ale dzidzię zaakceptował i tolerował, prędzej uciekł niż miałby gonić...Dzieci naprawdę korzystają w rozwoju, gdy maja w domu zwierzaka
Blair lubi tę wiadomość
-
Magdziulla wrote:Ja jeszcze muszę ospę zrobić, bo nie chorowałam chyba i to jest najdroższe.
-
nick nieaktualnyWitam
Ja dzisiaj wyspana porządnie w końcu!
Zaczynam 6 tydzień
Od wczoraj piersi z rana zdecydowanie mniej bolą, aż muszę je dotykać czy jeszcze w ogóle są w środku spuchnięte. Potem się rozkręcają.
Też chciałabym mieć kotka, ale mam uczulenie razem z mężem na wszystkie sierściuchy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 10:37
-
Mam wyniki Bety i TSH, HCG całkowite w 36dc 2918mIU/ml i TSH 4,05 więc endo mnie czeka ale mam problem z terminem i jestem w trakcie poszukiwań. Mam Eutyrox 50 z poprzedniej ciązy i zaczęła bym już brać ale nie wiem jaką dawkę w poprzedniej ciaży brałam połówki czyli 25 ale miałam niższe TSH okolo 3. Jak myślicie brać czy nie? Oczywiście do endo jak najszybciej się wybiorę.
-
Angela, na pewno po nowym roku. Obstawiam 3 stycznia. Więc poziom hcg pasuje i wielkość pęcherzyka też- no może jest nieco większy. Tylko dziwne, że jeszcze nie widać nic w środku. No, ale o tym też czytałam, że zarodek pojawia się w połowie tygodnia ok 5+4 tc, więc wszystko jest możliwe.
Powiem tak, nie dobijam się głupimi myślami, bo co ma być to będzie, a i tak jest to ciąża z zaskoczenia. Poczekam na wynik drugiej bety i wszystko będzie jasne.
A czy któraś z Was widziała na usg pusty pęcherzyk ciążowy i ew. w którym tygodniu?