X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    Dziewczyny mam pytanie pijecie juz witaminy czy kwas foliowy ?
    Bo dla mnie powoedzial abym zaczelanpic omega med optima i mam w poniedzialek do Niego przyjsc juz po skierowaniw na badania i zalozy karte ciazy

Ja już biorę omegamed optima :-)

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:37

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Blair jaki piękny miś, po prostu jakbym mogła od razu bym przytuliła ;-)

Dziewczyny widzę, że pomysł z rosołem się bardzo spodobał ;-)
    Też bym takiego chciała :D
    Taka tapetke na telefon zciaglam i się zakochalam :D

Lusia_M lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Blair jaki piękny miś, po prostu jakbym mogła od razu bym przytuliła ;-)

Dziewczyny widzę, że pomysł z rosołem się bardzo spodobał ;-)

Zaraziłaś mnie! No i dzięki temu mam obiad na jutro :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:40

haneczka lubi tę wiadomość

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Zaraziłaś mnie! No i dzięki temu mam obiad na jutro :)

I popatrz ile pożytku ;-) nie dość, że jednak dałaś radę coś przełknąć to jeszcze jutro nie masz roboty z obiadem ;-)

haneczka lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, żegnam się mamuśki:) Idę oglądać film z mężem. Dam znać jutro po wizycie o 13:00 co zobaczyłam.:) Liczę choćby na żółtko i określenie wieku ciąży. Dobrej nocki!

Blair lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    I popatrz ile pożytku ;-) nie dość, że jednak dałaś radę coś przełknąć to jeszcze jutro nie masz roboty z obiadem ;-)

Szczególnie, że jadę do Wrocka na wizytę i tacie tort bezowy podrzucić, bo takie pyszne są tylko w mojej cukierni i sobie zamówił. :) Obawiam się tylko, że jak najdzie mnie na niego ochota w aucie, to może nie dotrwać. :P A że bezowy jest gluten free to może się tak wydarzyć. :D

• MagicM Znajoma

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    I jeszcze jedno ogłoszenie parafialne.
    Mamusie które nie podały terminu fajnie jak napiszecie na którego wam wstępnie wychodzi :)
    Mama_byc_ -TP.?
    karolincia -TP.?
    Kornelia85 -TP.?
    MagicM -TP.?

Blair, narazie wg. kalendarza wychodzi sam koniec września :-) Jestem jeszcze przed gino.

Blair lubi tę wiadomość

m3sxs65gun8uurrl.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Ania91 tez mam mdlosci i zwracam..a do tego mam dziecko roczne w domu i jestesmy same ciagle ..do jedzenia trzeba sie przymusic poprostu wtedy na chwile jest lepiej..ja sie bardzo mocno zmuszam choc co chwila biegam z miska..ale musze miec sily..nie moge sobie na chwile oslabienia pozwolic wiec ciagle mysle ondziecku i to mi gdzies dodaje sil ;) musisz tez taki motywator znalezc ;) troche pomoze...nawet jak masz zwrocic to lepiej czyms niz zolcia..ja staram sie zjesc sniadanie,mobiad i chociaz bulke na kolacje...mdli mnie ciagle ale po zjedzeniu zawsze chwila przerwy.,choc wieczorem bardzo krotka ta chwila ...trzeba to przetrwac ;) dlatego jestesmy kobietami ;) facet by sobie nienporadzil ;p

Nie gniewaj się, ale chyba coś nie doczytałaś, ja nie wymiotuje to po raz po dwa mam 5-letniego synka i jestem matką samotnie wychowującą w końcu znalazłam szczęście u boku mojego narzeczonego i jem prawie zawsze posiłki 3 dziennie ale czasem nie mam apetytu więc odprobine podjadam, radzę sobie i głodna nie chodzę bez obaw

w57vikgnszqgz528.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide spac . Znow mnie glowa boli :(
    Dobranoc :*

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Luty zapelniony wizytami. Chyba codziennie któraś wizytuje. Kogoś jeszcze wpisać bo nie wiem czy nie pominąłem kogoś?

Ja poproszę o zmianę terminu wizyty. Udało mi się umówić na 6.02, więc zamiast 13 będę na pierwszym "widzeniu" tydzień wcześniej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 21:35

Blair lubi tę wiadomość

h4zpdqk39i22byyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się żegnam dzisiaj. Dobrej nocki :*

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc wszystkim i życzę, żeby każdy dzień był lepszy od poprzedniego :)
    Życzę ciążowych snów :P

w57vikgnszqgz528.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Esmi kwas fioliowy jestmnajwazniejszy w pierwszych 28 dniach, a łyka się go do końca I trym. Ja łykałam od czerwca, żeby zmagazynować. Witaminki też łykam. Od II trym mam łykać jeszcze kwasy omega z dha
    Rety jaka Ty mądra jesteś, powinnaś przynajmniej odpłatnie porad udzielać ;) Oj czuję,że nie raz jeszcze mnie czymś zaskoczysz.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie łykam Mama Folik 1 potem przerzucam się na Pregna plus bo zawiera dodatkowo żelazo i wit. D w pierwszej ciąży miałam anemie czuje, że mnie to nie ominie więc nie będę czekać:)

w57vikgnszqgz528.png
  • NATULKA Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Ja byłam wrześniówką, ale 2015. Niesamowite jak ten czas leci. Trzymajcie się zdrowo i żadnej nie życzę mdłości do szóstego miesiąca, tak jak to było u mnie ;)

M@linka, kowieczka lubią tę wiadomość

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, na szybko, chciałam się tylko podzielić linkiem do filmiku, polecam, spokojnych snów :)

https://www.youtube.com/watch?v=u3CKUQFRXDs

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Moonicorns Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :D

Ja jestem już po pierwszej wizycie 19.01 które wykazało ze jestem w 5tyg5dn, co nie zgadza sie z moją OM i nie wiem co o tym myslec, bo lekarz nie powiedział mi nic konkretnego, ale serduszko bije, tylko martwie sie troche czy nie bije zbyt wolno dlatego następna wizytę mam 2.02 i sie wszystko okaże :)

Blair lubi tę wiadomość

f2w3ugpj6tnh1br3.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Często zdarzają się takie rozbieżności zalezy w którym dniu byla owulka. Mnie tez się nie będzie zgadzać bo miałam owulację 19 dc. Nie mogę zasnąć :-/

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ