X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet nie mam pomysłu na jutrzejszy obiad, smaki zmieniają mi się bardzo szybko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Ja nie mam ani jednego rozstepu...ogolnie na ten moment wygladam jak przed 1 sza ciaza...od mdlosci chudne..waga juz 50 kg przy wzroscie 168... Ale w 1 szej tez tak bylo ze zeszlam do 48 :/ potem odbilam do 66 ;) ja uzywalam kremu elancyl na rozstepy od 4 msca i teraz tez bede..2 x dziennie..czy to on pimigl czy geny...nie wiem...sam proces wcierania juz daje duzo bo pobudzamy skore;)

wow :) to super wynik końcowy, ja mam tyle samo wzrostu i już teraz waże 65 kg :) od początku ciąży mam 2 kg na plusie. pod koniec ciąży będę jak słoń wyglądać

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja nawet nie mam pomysłu na jutrzejszy obiad, smaki zmieniają mi się bardzo szybko.

to też mój problem. Nagotowałam w tamtą niedziele obiadów na cały tydzień a po 2 dniach nie mogłam na nie patrzeć. teraz właśnie mąż podgrzewa sobie jeden i aż musiałam okno otworzyć bo od zapach mnie zemdliło

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem! Moja Kropka ma sie wspaniale i ma juz prawie 2 cm. Teraz wychodzi ze jest tydzień starsza niż wg OM:) Krwiaki niestety jeszcze są. Ale gina jakoś specjalnie sie nimi nie przejmuje wiec ja tez nie będę:)

haneczka, Blair, żabka04, alinka, szpilka, Gumcia, Sabina, bisacz lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja urodzila sie 4 dni po terminie .
    Siadac zaczela jak mial 5,5 msc raczkowac 6msc ,chodzic przy meblach 7,5 msc a sama 11 msc . Jutro ma 16 msc i mowi mama, mamo jak cos chce , z tata jest to samo , daj to , masz , dobla, tak, nie ,gdzie, nie chce , idz , kici , baba ,mam , dziadzia , na ciocie wola ciota :-D papa, czesc mowi cze :-D . A rano jak wstaje wola mamo albo tato zalezy kto sie ruszy i nawija duzo po swojemu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 19:42

haneczka, alinka lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciazy nie schudlam ani kilograna . Tu juz mam 2 na minusie . Oby tak dalej .

Blair lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciota najlepsza! :D hahaha

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, moje gratulacje :) super wieści

Anulka01 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Już jestem! Moja Kropka ma sie wspaniale i ma juz prawie 2 cm. Teraz wychodzi ze jest tydzień starsza niż wg OM:) Krwiaki niestety jeszcze są. Ale gina jakoś specjalnie sie nimi nie przejmuje wiec ja tez nie będę:)
    No widzisz jak pięknie rośnie . Gratulacje! A krwiakami się nie przejmuj ;)

Anulka01 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Ja nie mam ani jednego rozstepu...ogolnie na ten moment wygladam jak przed 1 sza ciaza...od mdlosci chudne..waga juz 50 kg przy wzroscie 168... Ale w 1 szej tez tak bylo ze zeszlam do 48 :/ potem odbilam do 66 ;) ja uzywalam kremu elancyl na rozstepy od 4 msca i teraz tez bede..2 x dziennie..czy to on pimigl czy geny...nie wiem...sam proces wcierania juz daje duzo bo pobudzamy skore;)
    Kurde Bella ale ty chuda musisz być. Bo ja mam tyle samo wzrostu a normalnie ważę 57kg. Teraz 58juz

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    No i piękny przyrost. Super :)

Dzięki :* Nie mogę się doczekać pierwszego spotkania z Bąbelkiem :)

Blair lubi tę wiadomość

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam 168 cm przed pierwszą ciążą ważyłam 50 kg przytyłam do 65 kg miesiąc po porodzie znowu miałam 50 kg niestety jak rzuciłam palenie jakieś 2? lata temu to od tamtej pory przytyłam 10 kg więc ważyłam 60 kg niestety teraz schudłam kilogram na razie, ale nie wymiotuje tylko mam zerowy apetyt dziś mam kiepski dzień byłam z moim w sklepie i pytam się go co chce na obiad a on na to, że coś normalnego i nie wie:/ w końcu wyszliśmy z niczym na obiad dziecku zrobiłam makaron z cukrem a myśmy nic nie jedli dziś na zmianę mam dobry humor a potem wściekam się i płaczę chce już jutrzejszy dzień:(

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Usłyszałam rosół? Rosołek? :D Mniam! Czy mąż uzna mnie za wariatkę jak wróci z pracy o 21, a ja będę gotować rosół? :P Idę do kuchni!
    A to moja ulubiona zupa w ciąży jest zupa serowa. Kocham <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Ja też mam 168 cm przed pierwszą ciążą ważyłam 50 kg przytyłam do 65 kg miesiąc po porodzie znowu miałam 50 kg niestety jak rzuciłam palenie jakieś 2? lata temu to od tamtej pory przytyłam 10 kg więc ważyłam 60 kg niestety teraz schudłam kilogram na razie, ale nie wymiotuje tylko mam zerowy apetyt dziś mam kiepski dzień byłam z moim w sklepie i pytam się go co chce na obiad a on na to, że coś normalnego i nie wie:/ w końcu wyszliśmy z niczym na obiad dziecku zrobiłam makaron z cukrem a myśmy nic nie jedli dziś na zmianę mam dobry humor a potem wściekam się i płaczę chce już jutrzejszy dzień:(
    Ania wyśpij się dobrze żebyś miała jutro lepszy dzien ;)

Ania91 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój rosołek już pachnie. :) Może nie jakiś tłusty, bo na skrzydełkach i korpusie, ale już nie mogę się go doczekać.

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam tych smaków zastanawiam się kiedy mi to minie staram się zmuszać do jedzenia, ale to okropne... z rana kiedy zwykle apetyt jeszcze mam to jem na tyle porządnie, żeby mi to starczyło na długo

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Kornelia85 gratuluję wyników bety - są fantastyczne :)

Dzięki bardzo :) kamień z serca mi spadł :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie kupiłam dziś produkty na sałatkę brokułowa Ewelinki :) chodzi za mną kilka dni ;)
    Ewelinka a powiedz się czosnkowy by pasował?

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam do smarowania Palmers Cocoa :)
    Nie mam żadnych rozstępów, ciekawe czy teraz po drugiej ciąży mi się nie zrobią :P za dobrze by mi było he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 20:18

Blair lubi tę wiadomość

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozstępów też nie mam po pierwszej zrobiło mi się pare na pośladkach (skupiłam się, żeby smarować brzuch) a teraz używać zaczynam po mału Ziaji :)

haneczka lubi tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ