X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Dziewczyny sorry ze nie podpowiadam na temat wynikow czy norm tarczycy czy czego kolwiek . Ale ja sie kapletnie nie znam . Zawsze to lekarz mi mowil czy sa w normie czy tez nie .
    Przepraszam .

I całe szczęście, że zawsze mówił, że są w normie ;-) tylko można się tym cieszyć :-)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia, polubiłam za to, że jesteś pod dobrą opieką :) A nas tarczycówek tutaj wiele.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie z innej beczki.

Czy rozważacie albo już macie jakieś kosmetyki które nawilża biust i brzuch chodzi o natłuszcza skórę żeby uniknąć rozstępów.
    Jeśli tak to podajcie firmy bo jestem przed zakupem i rozważam co kupić.

W pierwszej ciąży używałam oliwki Johnsona w żelu pomogła bo wyszedł mi jeden rozstępy na brzuchu o wymiarach 0,5cm :-) Ale moje ubrania były straszne latami nie mogłam sprac tej oliwki z koszulek-podomek :-)

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Do zajebisty okropny mdłości doszedł bol brzucha ale delikatny.
    I duszno mi w domu mam ochotę dzisiaj nocować na dworze:-(

Oj ja widzę, że rzeczywiście masz to, co przechodziłam w zeszłym tygodniu... Przecież do mdłości, bólów głowy doszła wtedy duszność i po prostu czułam się jakby ktoś z pokoju ukradł mi całe powietrze ;-) ale na drugi dzień wtedy było lepiej ;-) także możesz być spokojna powinno szybko przejść

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana czekam jak na zbawienie żeby szybko przeszło :-)
    Wychlalam 1l wody tak jak Blair pisała i bol glowy minął ale jeszcze mnie cmi :-(

Jutro jestem zmuszona wstać ogarnąć się i lecieć po wodę i przy okazji dupka z sioforze sobie wykupić :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam Palmersa do biustu i brzucha ogolnie cala serie. Bio olil uwazam za mało wydajny tłusty nie podpasował mi.

Nie został mi ani jeden rozstęp. Ale ponoc to skort predyspozycje i nie mamy wplywu na nic a kremamo mozemy tylko wspomoc naturalne predyspozycje.

• szpilka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka ja nie lubie oliwek wiec kupilam balsam z rossmanna

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Lusia_M Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj jeszcze z głową pomęczę, przez tą nieprzespaną noc i nadmierny stres - boli mnie strasznie ;-) ale myśl, że już wszystko wiem, leki dostałam podniosła mnie na duchu. Jeszcze w pracy udało się załatwić na poniedziałek zwolnienie z ostatniej godziny, żebym mogła spokojnie udać się do gin - także pełna ulga.

żabka04, szpilka lubią tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Dziewczyny pytanie z innej beczki.

Czy rozważacie albo już macie jakieś kosmetyki które nawilża biust i brzuch chodzi o natłuszcza skórę żeby uniknąć rozstępów.
    Jeśli tak to podajcie firmy bo jestem przed zakupem i rozważam co kupić.

W pierwszej ciąży używałam oliwki Johnsona w żelu pomogła bo wyszedł mi jeden rozstępy na brzuchu o wymiarach 0,5cm :-) Ale moje ubrania były straszne latami nie mogłam sprac tej oliwki z koszulek-podomek :-)
    Seria Rossnanna :) mam teraz dostać w prezencie :)
    Na Srokao jest o tych kosmetykach :)

Blair lubi tę wiadomość

• Lusia_M Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewniaczka wrote:
    Ja polecam Palmersa do biustu i brzucha ogolnie cala serie. Bio olil uwazam za mało wydajny tłusty nie podpasował mi.

Nie został mi ani jeden rozstęp. Ale ponoc to skort predyspozycje i nie mamy wplywu na nic a kremamo mozemy tylko wspomoc naturalne predyspozycje.

A od kiedy takie kremy najlepiej zacząć używać??

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy malych dzieciaczkow a w szczegolnosci mama wczesniaczki mam pytanie o chodzenie? Raczkowanie w jakom czasie to u Was było?

Moja mala urodzila sie miesiac przed terminem zaraz ma 11 mc i pelza a nie raczkuje siada tylko na moekkim podlozu jak łozko. Podciagania nic a nic. Neurolpg mowi ze odtuchy sa a checi brak len maly. Wiem ze nie powinno sie porownywac ale podpowiedCie cos martwie sie

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na brzuszek od początku odzywam babydream fur mama na rozstępy. W Rossmannie to jest i bardzo dobry skład. Oprócz tego smaruje jeszcze zwykła oliwka z migdałów i olej kokosowy. W szafce jeszcze czeka nierozpakowany bio Oil i jeszcze coś ale już nie pamiętam nazwy.
    Zastanawiam się czy można tak mieszkać? Wiadomo że nie mieszam tego wszystkiego ale stosuje raz to raz to, jak się wchlonie nakładem kolejne warstwy....
    Mam niestety skłonność do rozstępów i stąd od początku się wszystkim smaruje

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Zaglądam dopiero teraz, bo dziś byłem już w pracy. Czas zlecial biegiem!
    Nie wiem co się działo Ale mam nadzieję ze są tylko dobre wieści :)

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli masz szanse czas i nikt nie kaze wstawac i bawic sie o 4 rano to zacznij juz. Mozna tez lekko naciagac podszczypywac skore . warto teraz mi np brzuch pojawil sie nagle doslownie w ciagu tygodnia w 6mc i dla skóry musiał to być szok;)

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dzień dobry
    Zaglądam dopiero teraz, bo dziś byłem już w pracy. Czas zlecial biegiem!
    Nie wiem co się działo Ale mam nadzieję ze są tylko dobre wieści :)
    Sabina a jak się czujesz? Lepiej już ze zdrowiem?

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewniaczka wrote:
    Mamy malych dzieciaczkow a w szczegolnosci mama wczesniaczki mam pytanie o chodzenie? Raczkowanie w jakom czasie to u Was było?

Moja mala urodzila sie miesiac przed terminem zaraz ma 11 mc i pelza a nie raczkuje siada tylko na moekkim podlozu jak łozko. Podciagania nic a nic. Neurolpg mowi ze odtuchy sa a checi brak len maly. Wiem ze nie powinno sie porownywac ale podpowiedCie cos martwie sie

Uważam że każde dziecko rozwija się w swoim czasie.
    Więc cierpliwości.
    A jeszcze ci powiem moje dziecko nie Raczkowski w sensie na rączkach i kolanach tylko o skakała na dupce i na łóżku w ten sposób się przesuwają i to był jej sposób Raczkowski a potem wstała i poszła nawet się nie podciągala.
    Nie pomyślałam że pelzanie to jej sposób raczkowania?
    Nie martw się obserwuj dziecko pięknego dnia wstanie i będzie chodzić i tego życzę:-)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kremy używa się od 4 miesiąca ciąży. Tak przynajmniej jest napisane na każdym opakowaniu. :)

Ja używałam pharmaceris- nie wart swojej ceny, a potem ziaja mamma mia i ten drugi zdecydowanie polecam! Jest tani, bardzo ładnie pachnie, lekka konsystencja, wielka butla, smarowałam się nim jeszcze po porodzie. Nie mam ani jednego rozstępu a brzuch miałam wielki :)

Aga_1105 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Ja na brzuszek od początku odzywam babydream fur mama na rozstępy. W Rossmannie to jest i bardzo dobry skład. Oprócz tego smaruje jeszcze zwykła oliwka z migdałów i olej kokosowy. W szafce jeszcze czeka nierozpakowany bio Oil i jeszcze coś ale już nie pamiętam nazwy.
    Zastanawiam się czy można tak mieszkać? Wiadomo że nie mieszam tego wszystkiego ale stosuje raz to raz to, jak się wchlonie nakładem kolejne warstwy....
    Mam niestety skłonność do rozstępów i stąd od początku się wszystkim smaruje

Podejdę do zielarskiego tam widziałam olej kokosowy może coś jeszcze babka zaproponuje a jak nie to Rossmana po drodze na pewno coś kupię z waszego polecenia.
    Dziękuję:-)
    Bo nie chce już babrac ubrań ta oliwka :-(

• haneczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewniaczka wrote:

Mój synek wprawdzie jest terminowy, ale bardzo długo był do tyłu z całym tym rozwojem ruchowym. Aż tu nagle ostatnio (9miesiecy) w poniedziałek zaczął raczkować, w środę sam siadać, a w piątek już się wspinał na meble. Tak, że tego :D Jak Twój dzieciaczek zaskoczy, to nie nadążysz za nim. :)

Moja siostra długo nie miała zębów. Mama przerażona pyta lekarza, czy wszystko z nią ok? A lekarz na to "Widziała pani kiedyś człowieka bez zębów?" :) I niech ta myśl Ci przyświeca.

żabka04 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet jabłko mnie zemdliło. Co jest?

‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ