X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka
    Kochana ja też teraz nie mam żadnych objawów. Po owulacji miałam bóle podbrzusza, mdłości, bóle głowy. Teraz nic, piersi też mnie nie bolą. W 1 ciąży też tak miałam do 6/7 tygodnia :) a później jak się zaczęło, to masakra he he

Pierwsza beta 884, druga po 48 h 1593 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 17:14

żabka04, Blair, szpilka, M@linka, Gumcia lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z brzuchem podpisywałam ostatnie umowy kredytu w banku i nikt nic nie śmiał mówić. Procedury t procedury. Możesz mieć sześcioraczki w brzuchu, ich to wcale nie obchodzi. :P

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    no właśnie dlatego mówię, czy nie warto formalności załatwiać póki nie widać nic :) ale może ktoś w widocznej ciąży temat miał już za sobą i podzieli się opinią jak to jest :)

Pracowałam w banku
    Chwilowo poszłam do nmarketu bo potrzebowałam doswiadczenia w roli kierownika bo chce być menadżerem banku :-) ciiiiiiiiiiiiiiiii:-)

Uwierz mi ale ciąża nie robi żadnego wpływu na zdolność kredytową a dzisiaj pracownicy banków robią wszystko żeby zrobić plan sprzedażowy i żeby sprzedać kredyt i miec plan.

Rada idźcie teraz załatwiać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 17:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Ja z brzuchem podpisywałam ostatnie umowy kredytu w banku i nikt nic nie śmiał mówić. Procedury t procedury. Możesz mieć sześcioraczki w brzuchu, ich to wcale nie obchodzi. :P

no to dobrze :) bo ten kredyt nas przeraża i coś się wziąć za to nie możemy :)

a teraz idę na drzemkę po pracy :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka, spieszcie się póki jest MDM jeszcze i dzidziuś w drodze. :) Miłej drzemki!

alinka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, sprytny plan :D

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba sobie jakoś radzić nie? :-)

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Alinka, spieszcie się póki jest MDM jeszcze i dzidziuś w drodze. :) Miłej drzemki!

to akurat nas się nie tyczy,bo chyba i dom planujemy za duży i już mamy własne mieszkanie. :)
    W sumie to dopiero 3 miesiące temu jeden kredyt spłaciliśmy, a tu już kolejny trzeba brać:)

• Jotc Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 13:30

• ovulinka Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja już po wizycie.

Dostałam skierowanie na dodatkowe badania:
    -TSH,
    -P/c anty HCV
    - HIV test przesiewowy.
    Wiecie co to te pierwsze dwa? :)

A także skierowanie na USG. W poniedziałek dzwonie i się zapisuje.
    Dopiero wtedy po raz pierwszy zobaczę jak wygląda mój maluszek.

Niestety okazało się, że i w tej przychodni gin nie ma USG. Tak to jest w małych miejscowościach. :(

uwo9yx8d84qciak0.png
    Marzec 2015 - poronienie 11tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc gratulacje!

Malinka Ty musisz strasznie zestresowana być, nie wolno! Nie czytaj już żadnych innych wątków, musisz ograniczyć się do Naszego;);)

Alinka tak dziewczyny napisały póki nie urodzisz nie ma wpływu na kredyt. A mdm podobno się kończy.

M@linka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ovulinka wrote:
    dziewczyny ja już po wizycie.

Dostałam skierowanie na dodatkowe badania:
    -TSH,
    -P/c anty HCV
    - HIV test przesiewowy.
    Wiecie co to te pierwsze dwa? :)

A także skierowanie na USG. W poniedziałek dzwonie i się zapisuje.
    Dopiero wtedy po raz pierwszy zobaczę jak wygląda mój maluszek.

Niestety okazało się, że i w tej przychodni gin nie ma USG. Tak to jest w małych miejscowościach. :(
    Tsh - tarczyca a hcv to na żółtaczke typu c

• Sophia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    no właśnie dlatego mówię, czy nie warto formalności załatwiać póki nie widać nic :) ale może ktoś w widocznej ciąży temat miał już za sobą i podzieli się opinią jak to jest :)
    kredyt liczony jest w odniesieniu do osób na utrzymaniu, a ilośc osób na utrzymaniu jest oświadczana.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • ovulinka Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla dzięki :)

uwo9yx8d84qciak0.png
    Marzec 2015 - poronienie 11tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś robiłam badania i była ich cala "kupa".
    Morfologia
    Grupa krwi
    Hbs antygen
    Glukoza
    Wr
    Tsh
    Hiv
    Hcv anty
    Toxoplazmozy 2
    Ospa nie przechodziłam
    No i ten wspomniany Prevfnait

• Sophia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się chyba jutro wybiorę na badania, tylko pojemniczek na siusiu potrzebuje. Niestety nie zdążyłam kupić bo z zaospionym dzieckiem jeszcze w domu siedzę. tak sie zastanawiam- lekarz mi zupełnie nie przepisał morfologii- to ważne na początku??

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    kredyt liczony jest w odniesieniu do osób na utrzymaniu, a ilośc osób na utrzymaniu jest oświadczana.

1 tak zgadzam się
    2 nie przy tak dużych kredytach jak hipoteczne czy pod hipotekę a nawet w gotówkowych a i nawet w rqtalbych się spotkałam że we wniosku doradca wpisuje ilość osób w gospodarstwie domowym a potem przedstawia się zaświadczenie z zakładu pracy.
    W przypadku kredytobiorcy z dobrą historia jak dostanie kredyt na oświadczenie to nie wymagane jest zaświadczenie w zamian podpisuje oświadczenie ale o zarobkach a nie o ilości osób w gospodarstwie

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulinka szkoda że nie mogłaś podejrzeć dzidziulka :(

Co do kredytów. To my też wzięliśmy żeby się wybudować. Stwierdziliśmy że opłaca nam się wybudować duży wymarzony dom na kredycie w ciągu roku niż kupować dom i wkładać jeszcze kupe kasy na remont i urządzanie. Albo tym bardziej jakbyśmy mieli się budować z oszczędności to nadal nic byśmy nie mieli :( ciężka sprawa z tym. Nie jest fajne mieć kredyt ale z drugiej strony dobrze jest mieć coś swojego i gotowego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    ja się chyba jutro wybiorę na badania, tylko pojemniczek na siusiu potrzebuje. Niestety nie zdążyłam kupić bo z zaospionym dzieckiem jeszcze w domu siedzę. tak sie zastanawiam- lekarz mi zupełnie nie przepisał morfologii- to ważne na początku??

Sama poproś przy robieniu badań tylko będzie trzeba zapłacić.
    Zobaczysz czy wszystko ok przy okazji:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia, to jest raczej podstawowe badanie, mnie kazała na każda wizytę robić...

tak się zastanawiam czy nie jechać przez weekend do ikei, się pokręcić i poszukać czegoś fajnego...

Blair lubi tę wiadomość

‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ