X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka
    Kochana ja też teraz nie mam żadnych objawów. Po owulacji miałam bóle podbrzusza, mdłości, bóle głowy. Teraz nic, piersi też mnie nie bolą. W 1 ciąży też tak miałam do 6/7 tygodnia :) a później jak się zaczęło, to masakra he he

Pierwsza beta 884, druga po 48 h 1593 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 17:14

nick nieaktualny, nick nieaktualny, szpilka, M@linka, Gumcia lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z brzuchem podpisywałam ostatnie umowy kredytu w banku i nikt nic nie śmiał mówić. Procedury t procedury. Możesz mieć sześcioraczki w brzuchu, ich to wcale nie obchodzi. :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    no właśnie dlatego mówię, czy nie warto formalności załatwiać póki nie widać nic :) ale może ktoś w widocznej ciąży temat miał już za sobą i podzieli się opinią jak to jest :)

Pracowałam w banku
    Chwilowo poszłam do nmarketu bo potrzebowałam doswiadczenia w roli kierownika bo chce być menadżerem banku :-) ciiiiiiiiiiiiiiiii:-)

Uwierz mi ale ciąża nie robi żadnego wpływu na zdolność kredytową a dzisiaj pracownicy banków robią wszystko żeby zrobić plan sprzedażowy i żeby sprzedać kredyt i miec plan.

Rada idźcie teraz załatwiać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 17:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Ja z brzuchem podpisywałam ostatnie umowy kredytu w banku i nikt nic nie śmiał mówić. Procedury t procedury. Możesz mieć sześcioraczki w brzuchu, ich to wcale nie obchodzi. :P

no to dobrze :) bo ten kredyt nas przeraża i coś się wziąć za to nie możemy :)

a teraz idę na drzemkę po pracy :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka, spieszcie się póki jest MDM jeszcze i dzidziuś w drodze. :) Miłej drzemki!

• haneczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, sprytny plan :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba sobie jakoś radzić nie? :-)

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Alinka, spieszcie się póki jest MDM jeszcze i dzidziuś w drodze. :) Miłej drzemki!

to akurat nas się nie tyczy,bo chyba i dom planujemy za duży i już mamy własne mieszkanie. :)
    W sumie to dopiero 3 miesiące temu jeden kredyt spłaciliśmy, a tu już kolejny trzeba brać:)

• Jotc Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 13:30

• ovulinka Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja już po wizycie.

Dostałam skierowanie na dodatkowe badania:
    -TSH,
    -P/c anty HCV
    - HIV test przesiewowy.
    Wiecie co to te pierwsze dwa? :)

A także skierowanie na USG. W poniedziałek dzwonie i się zapisuje.
    Dopiero wtedy po raz pierwszy zobaczę jak wygląda mój maluszek.

Niestety okazało się, że i w tej przychodni gin nie ma USG. Tak to jest w małych miejscowościach. :(

uwo9yx8d84qciak0.png
    Marzec 2015 - poronienie 11tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc gratulacje!

Malinka Ty musisz strasznie zestresowana być, nie wolno! Nie czytaj już żadnych innych wątków, musisz ograniczyć się do Naszego;);)

Alinka tak dziewczyny napisały póki nie urodzisz nie ma wpływu na kredyt. A mdm podobno się kończy.

M@linka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ovulinka wrote:
    dziewczyny ja już po wizycie.

Dostałam skierowanie na dodatkowe badania:
    -TSH,
    -P/c anty HCV
    - HIV test przesiewowy.
    Wiecie co to te pierwsze dwa? :)

A także skierowanie na USG. W poniedziałek dzwonie i się zapisuje.
    Dopiero wtedy po raz pierwszy zobaczę jak wygląda mój maluszek.

Niestety okazało się, że i w tej przychodni gin nie ma USG. Tak to jest w małych miejscowościach. :(
    Tsh - tarczyca a hcv to na żółtaczke typu c

• Sophia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    no właśnie dlatego mówię, czy nie warto formalności załatwiać póki nie widać nic :) ale może ktoś w widocznej ciąży temat miał już za sobą i podzieli się opinią jak to jest :)
    kredyt liczony jest w odniesieniu do osób na utrzymaniu, a ilośc osób na utrzymaniu jest oświadczana.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • ovulinka Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla dzięki :)

uwo9yx8d84qciak0.png
    Marzec 2015 - poronienie 11tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś robiłam badania i była ich cala "kupa".
    Morfologia
    Grupa krwi
    Hbs antygen
    Glukoza
    Wr
    Tsh
    Hiv
    Hcv anty
    Toxoplazmozy 2
    Ospa nie przechodziłam
    No i ten wspomniany Prevfnait

• Sophia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się chyba jutro wybiorę na badania, tylko pojemniczek na siusiu potrzebuje. Niestety nie zdążyłam kupić bo z zaospionym dzieckiem jeszcze w domu siedzę. tak sie zastanawiam- lekarz mi zupełnie nie przepisał morfologii- to ważne na początku??

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    kredyt liczony jest w odniesieniu do osób na utrzymaniu, a ilośc osób na utrzymaniu jest oświadczana.

1 tak zgadzam się
    2 nie przy tak dużych kredytach jak hipoteczne czy pod hipotekę a nawet w gotówkowych a i nawet w rqtalbych się spotkałam że we wniosku doradca wpisuje ilość osób w gospodarstwie domowym a potem przedstawia się zaświadczenie z zakładu pracy.
    W przypadku kredytobiorcy z dobrą historia jak dostanie kredyt na oświadczenie to nie wymagane jest zaświadczenie w zamian podpisuje oświadczenie ale o zarobkach a nie o ilości osób w gospodarstwie

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulinka szkoda że nie mogłaś podejrzeć dzidziulka :(

Co do kredytów. To my też wzięliśmy żeby się wybudować. Stwierdziliśmy że opłaca nam się wybudować duży wymarzony dom na kredycie w ciągu roku niż kupować dom i wkładać jeszcze kupe kasy na remont i urządzanie. Albo tym bardziej jakbyśmy mieli się budować z oszczędności to nadal nic byśmy nie mieli :( ciężka sprawa z tym. Nie jest fajne mieć kredyt ale z drugiej strony dobrze jest mieć coś swojego i gotowego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    ja się chyba jutro wybiorę na badania, tylko pojemniczek na siusiu potrzebuje. Niestety nie zdążyłam kupić bo z zaospionym dzieckiem jeszcze w domu siedzę. tak sie zastanawiam- lekarz mi zupełnie nie przepisał morfologii- to ważne na początku??

Sama poproś przy robieniu badań tylko będzie trzeba zapłacić.
    Zobaczysz czy wszystko ok przy okazji:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia, to jest raczej podstawowe badanie, mnie kazała na każda wizytę robić...

tak się zastanawiam czy nie jechać przez weekend do ikei, się pokręcić i poszukać czegoś fajnego...

‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ