Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyM@linka
Kochana ja też teraz nie mam żadnych objawów. Po owulacji miałam bóle podbrzusza, mdłości, bóle głowy. Teraz nic, piersi też mnie nie bolą. W 1 ciąży też tak miałam do 6/7 tygodnia a później jak się zaczęło, to masakra he he
Pierwsza beta 884, druga po 48 h 1593Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 17:14
żabka04, Blair, szpilka, M@linka, Gumcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyalinka wrote:no właśnie dlatego mówię, czy nie warto formalności załatwiać póki nie widać nic ale może ktoś w widocznej ciąży temat miał już za sobą i podzieli się opinią jak to jest
Pracowałam w banku
Chwilowo poszłam do nmarketu bo potrzebowałam doswiadczenia w roli kierownika bo chce być menadżerem banku ciiiiiiiiiiiiiiiii:-)
Uwierz mi ale ciąża nie robi żadnego wpływu na zdolność kredytową a dzisiaj pracownicy banków robią wszystko żeby zrobić plan sprzedażowy i żeby sprzedać kredyt i miec plan.
Rada idźcie teraz załatwiać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 17:13
-
nick nieaktualnyhaneczka wrote:Ja z brzuchem podpisywałam ostatnie umowy kredytu w banku i nikt nic nie śmiał mówić. Procedury t procedury. Możesz mieć sześcioraczki w brzuchu, ich to wcale nie obchodzi.
no to dobrze bo ten kredyt nas przeraża i coś się wziąć za to nie możemy
a teraz idę na drzemkę po pracy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhaneczka wrote:Alinka, spieszcie się póki jest MDM jeszcze i dzidziuś w drodze. Miłej drzemki!
to akurat nas się nie tyczy,bo chyba i dom planujemy za duży i już mamy własne mieszkanie.
W sumie to dopiero 3 miesiące temu jeden kredyt spłaciliśmy, a tu już kolejny trzeba brać
-
dziewczyny ja już po wizycie.
Dostałam skierowanie na dodatkowe badania:
-TSH,
-P/c anty HCV
- HIV test przesiewowy.
Wiecie co to te pierwsze dwa?
A także skierowanie na USG. W poniedziałek dzwonie i się zapisuje.
Dopiero wtedy po raz pierwszy zobaczę jak wygląda mój maluszek.
Niestety okazało się, że i w tej przychodni gin nie ma USG. Tak to jest w małych miejscowościach.
Marzec 2015 - poronienie 11tc -
nick nieaktualnyJotc gratulacje!
Malinka Ty musisz strasznie zestresowana być, nie wolno! Nie czytaj już żadnych innych wątków, musisz ograniczyć się do Naszego;)
Alinka tak dziewczyny napisały póki nie urodzisz nie ma wpływu na kredyt. A mdm podobno się kończy.M@linka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyovulinka wrote:dziewczyny ja już po wizycie.
Dostałam skierowanie na dodatkowe badania:
-TSH,
-P/c anty HCV
- HIV test przesiewowy.
Wiecie co to te pierwsze dwa?
A także skierowanie na USG. W poniedziałek dzwonie i się zapisuje.
Dopiero wtedy po raz pierwszy zobaczę jak wygląda mój maluszek.
Niestety okazało się, że i w tej przychodni gin nie ma USG. Tak to jest w małych miejscowościach. -
alinka wrote:no właśnie dlatego mówię, czy nie warto formalności załatwiać póki nie widać nic ale może ktoś w widocznej ciąży temat miał już za sobą i podzieli się opinią jak to jest
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySophia wrote:kredyt liczony jest w odniesieniu do osób na utrzymaniu, a ilośc osób na utrzymaniu jest oświadczana.
1 tak zgadzam się
2 nie przy tak dużych kredytach jak hipoteczne czy pod hipotekę a nawet w gotówkowych a i nawet w rqtalbych się spotkałam że we wniosku doradca wpisuje ilość osób w gospodarstwie domowym a potem przedstawia się zaświadczenie z zakładu pracy.
W przypadku kredytobiorcy z dobrą historia jak dostanie kredyt na oświadczenie to nie wymagane jest zaświadczenie w zamian podpisuje oświadczenie ale o zarobkach a nie o ilości osób w gospodarstwie -
nick nieaktualnyOvulinka szkoda że nie mogłaś podejrzeć dzidziulka
Co do kredytów. To my też wzięliśmy żeby się wybudować. Stwierdziliśmy że opłaca nam się wybudować duży wymarzony dom na kredycie w ciągu roku niż kupować dom i wkładać jeszcze kupe kasy na remont i urządzanie. Albo tym bardziej jakbyśmy mieli się budować z oszczędności to nadal nic byśmy nie mieli ciężka sprawa z tym. Nie jest fajne mieć kredyt ale z drugiej strony dobrze jest mieć coś swojego i gotowego. -
nick nieaktualnySophia wrote:ja się chyba jutro wybiorę na badania, tylko pojemniczek na siusiu potrzebuje. Niestety nie zdążyłam kupić bo z zaospionym dzieckiem jeszcze w domu siedzę. tak sie zastanawiam- lekarz mi zupełnie nie przepisał morfologii- to ważne na początku??
Sama poproś przy robieniu badań tylko będzie trzeba zapłacić.
Zobaczysz czy wszystko ok przy okazji:-) -
nick nieaktualny