X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    głowa mi dziś pęka, a tu żadnych proszków brać nie można :(
    teraz się uspokoiło, ale w pracy myślałam, że ni usiedzę...

• haneczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc gratuluję :) To musiał by super widok <3

M@linka, jeszcze będziesz ich miała dosyć.

A wiecie co? Mój lekarz idzie sobie na urlop i 04.02 mi odwołali wizytę. Napisał, żebym przyszła 06.02 w sobotę, to może mnie wciśnie...:/

No przecież zwariuję jeszcze 8 dni czekać. Zapisałam się na jutro do innego, może chociaż pęcherzyk żółtkowy już zobaczę i będę spokojniejsza, że coś się tam rozwija. :)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    głowa mi dziś pęka, a tu żadnych proszków brać nie można :(
    teraz się uspokoiło, ale w pracy myślałam, że ni usiedzę...
    Paracetamol mozna . Ja dzis wzielam bo drugi dzien wstalam z bolem glowy .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc wrote:
    Hej ho
    Udało mi się dzisiaj dostać do gina!
    Ciąża potwierdzona (6t + 1d, czyli młodsza o 1 dzień niż myślałam), serduszko bije <3
    Gratulacje :)

• Jotc Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No piękny był dzisiaj widok! :-) <3

Blair, żabka04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze zanim wezmę tabletkę pije ok 1l wody i czekam ok pół godziny i samo przechodzi.tak mi zalecił znajomy lekarz ;) Staram się jak mogę unikać tabletek ale nie zawsze to wychodzi

• M@linka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zobaczyłam,że znajoma z forum z podobnym przyrostem bety do mojego i wartościami miała 3. betę 280 a dzisiejszą 4.tą 370...:(
    a miałam już na bete nie latać...teraz zastanawiam się czy nie iść na 4 bete jutro...i w dodatku ten brak objawów a ja już tak pozytywnie zaczelam myslec ze z synem imiona dla rodzenstwa wybieralismy...jeszcze nic mu nie powiedziałam na 100 % że będzie miał rodzenstwo ale tak sobie gdybalismy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 16:58

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc wrote:
    No piękny był dzisiaj widok! :-) <3
    A kiedy idziesz następny raz na wizytę? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Właśnie zobaczyłam,że znajoma z forum z podobnym przyrostem bety do mojego i wartościami miała 3. betę 280 a dzisiejszą 4.tą 370...:(
    a miałam już na bete nie latać...teraz zastanawiam się czy nie iść na 4 bete jutro...i w dodatku ten brak objawów a ja już tak pozytywnie zaczelam myslec ze z synem imiona dla rodzenstwa wybieralismy...jeszcze nic mu nie powiedziałam na 100 % że będzie miał rodzenstwo ale tak sobie gdybalismy...
    Malinka według mnie masz piękne wartości bety i przyrosty. Ja bym już nie szła na 4bete ale jak ma cie to bardzo uspokoić to możesz iść.

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Ja zawsze zanim wezmę tabletkę pije ok 1l wody i czekam ok pół godziny i samo przechodzi.tak mi zalecił znajomy lekarz ;) Staram się jak mogę unikać tabletek ale nie zawsze to wychodzi
    No ja robie tak samo . Ale na takie bole migrenowe u mnie nie dziala . Teraz zostal mi paracetamol . Bo oglnie to ketonal jedynie pomagal

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, ja się nadal boję cokolwiek brać z leków, że zaszkodzi dziecku :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:

jesli cie to uspokoi to idz.

Ale to ze tak ona ma nie znaczy ze ty będziesz miała!!1

W takich momentach zgadzam sie z lekarzem wyłącz kompa czyt. Internet!!!

Powinnas myśleć pozytywnie a nie się nakręcać!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że tutaj był poruszany temat kredytów dzisiaj więc mam jeszcze jedno pytanie. Może ktoś się orientuje. :)

Jak bardzo ciąża obniża zdolność kredytową?

Przed nami też w tym roku budowa domu i zastanawiam się czy teraz nie przyśpieszyć z formalnościami póki brzuszka nie widać. :)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Ewelina, ja się nadal boję cokolwiek brać z leków, że zaszkodzi dziecku :(
    Jesli wytrzymujesz bol to ok . Ale jak nie dajesz rady a nie chcesz brac lekow to posmaruj schronie amolem i poloz sie spac . Tez mi pomagalo ale do czasu . Bo za duzo uzywalam z nicola jak bylam w ciazy . Jak mi lekarz pow ze moge paracetamol 1 tabletke tak to bylo dla mnie zbawieniem .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Widzę, że tutaj był poruszany temat kredytów dzisiaj więc mam jeszcze jedno pytanie. Może ktoś się orientuje. :)

Przed nami też w tym roku budowa domu i zastanawiam się czy teraz nie przyśpieszyć z formalnościami póki brzuszka nie widać. :)

A ktoś jest jasnowidzem że jesteś w ciąży????????????????????????
    Staraj się teraz póki brzucha nie widać i nic nie mówicie że ty w ciązy :-)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:

Ani się waż tak myśleć i porównywać! Z tego co widzę, pięknie Ci beta przyrastała trzy razy, więc nie panikuj i nie zadręczaj się kolejnym oczekiwaniem. :) A dolegliwości przyjdą lada dzień lub wcale. Nikt nie mówił, że każda kobieta odczuwa mdłości. :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, Żabka i spółka...Wy to umiecie podnieść na duchu!!! Pare linijek tekstu a człowiek znów zaczyna pozytywnie rozumować...;)

żabka04, Blair lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    A ktoś jest jasnowidzem że jesteś w ciąży????????????????????????
    Staraj się teraz póki brzucha nie widać i nic nie mówicie że ty w ciązy :-)

no właśnie dlatego mówię, czy nie warto formalności załatwiać póki nie widać nic :) ale może ktoś w widocznej ciąży temat miał już za sobą i podzieli się opinią jak to jest :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Blair, Żabka i spółka...Wy to umiecie podnieść na duchu!!! Pare linijek tekstu a człowiek znów zaczyna pozytywnie rozumować...;)

jak chcesz to jeszcze ci nawalimy i wypadną ci te czarne myśli hahaha

Co nie ciężarówki wrześniowe?
    Spółka???? Sztame mamy podpisałaś pakt z nami to się go trzymaj i śpiewaj tak jak my!!!!

Ale mi wali od tych mdłości hahahaha

Ale na poważnie myśl pozytywnie.
    Stres odczuwa twoja ciąża:-(

Blair, M@linka lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:

Wcale!!! :) Dopiero po porodzie dochód dzieli się na więcej osób. Możesz być spokojna.

‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ