X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    głowa mi dziś pęka, a tu żadnych proszków brać nie można :(
    teraz się uspokoiło, ale w pracy myślałam, że ni usiedzę...

• haneczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc gratuluję :) To musiał by super widok <3

M@linka, jeszcze będziesz ich miała dosyć.

A wiecie co? Mój lekarz idzie sobie na urlop i 04.02 mi odwołali wizytę. Napisał, żebym przyszła 06.02 w sobotę, to może mnie wciśnie...:/

No przecież zwariuję jeszcze 8 dni czekać. Zapisałam się na jutro do innego, może chociaż pęcherzyk żółtkowy już zobaczę i będę spokojniejsza, że coś się tam rozwija. :)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    głowa mi dziś pęka, a tu żadnych proszków brać nie można :(
    teraz się uspokoiło, ale w pracy myślałam, że ni usiedzę...
    Paracetamol mozna . Ja dzis wzielam bo drugi dzien wstalam z bolem glowy .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc wrote:
    Hej ho
    Udało mi się dzisiaj dostać do gina!
    Ciąża potwierdzona (6t + 1d, czyli młodsza o 1 dzień niż myślałam), serduszko bije <3
    Gratulacje :)

• Jotc Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No piękny był dzisiaj widok! :-) <3

Blair, żabka04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze zanim wezmę tabletkę pije ok 1l wody i czekam ok pół godziny i samo przechodzi.tak mi zalecił znajomy lekarz ;) Staram się jak mogę unikać tabletek ale nie zawsze to wychodzi

• M@linka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zobaczyłam,że znajoma z forum z podobnym przyrostem bety do mojego i wartościami miała 3. betę 280 a dzisiejszą 4.tą 370...:(
    a miałam już na bete nie latać...teraz zastanawiam się czy nie iść na 4 bete jutro...i w dodatku ten brak objawów a ja już tak pozytywnie zaczelam myslec ze z synem imiona dla rodzenstwa wybieralismy...jeszcze nic mu nie powiedziałam na 100 % że będzie miał rodzenstwo ale tak sobie gdybalismy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 16:58

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc wrote:
    No piękny był dzisiaj widok! :-) <3
    A kiedy idziesz następny raz na wizytę? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Właśnie zobaczyłam,że znajoma z forum z podobnym przyrostem bety do mojego i wartościami miała 3. betę 280 a dzisiejszą 4.tą 370...:(
    a miałam już na bete nie latać...teraz zastanawiam się czy nie iść na 4 bete jutro...i w dodatku ten brak objawów a ja już tak pozytywnie zaczelam myslec ze z synem imiona dla rodzenstwa wybieralismy...jeszcze nic mu nie powiedziałam na 100 % że będzie miał rodzenstwo ale tak sobie gdybalismy...
    Malinka według mnie masz piękne wartości bety i przyrosty. Ja bym już nie szła na 4bete ale jak ma cie to bardzo uspokoić to możesz iść.

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Ja zawsze zanim wezmę tabletkę pije ok 1l wody i czekam ok pół godziny i samo przechodzi.tak mi zalecił znajomy lekarz ;) Staram się jak mogę unikać tabletek ale nie zawsze to wychodzi
    No ja robie tak samo . Ale na takie bole migrenowe u mnie nie dziala . Teraz zostal mi paracetamol . Bo oglnie to ketonal jedynie pomagal

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, ja się nadal boję cokolwiek brać z leków, że zaszkodzi dziecku :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:

jesli cie to uspokoi to idz.

Ale to ze tak ona ma nie znaczy ze ty będziesz miała!!1

W takich momentach zgadzam sie z lekarzem wyłącz kompa czyt. Internet!!!

Powinnas myśleć pozytywnie a nie się nakręcać!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że tutaj był poruszany temat kredytów dzisiaj więc mam jeszcze jedno pytanie. Może ktoś się orientuje. :)

Jak bardzo ciąża obniża zdolność kredytową?

Przed nami też w tym roku budowa domu i zastanawiam się czy teraz nie przyśpieszyć z formalnościami póki brzuszka nie widać. :)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Ewelina, ja się nadal boję cokolwiek brać z leków, że zaszkodzi dziecku :(
    Jesli wytrzymujesz bol to ok . Ale jak nie dajesz rady a nie chcesz brac lekow to posmaruj schronie amolem i poloz sie spac . Tez mi pomagalo ale do czasu . Bo za duzo uzywalam z nicola jak bylam w ciazy . Jak mi lekarz pow ze moge paracetamol 1 tabletke tak to bylo dla mnie zbawieniem .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Widzę, że tutaj był poruszany temat kredytów dzisiaj więc mam jeszcze jedno pytanie. Może ktoś się orientuje. :)

Przed nami też w tym roku budowa domu i zastanawiam się czy teraz nie przyśpieszyć z formalnościami póki brzuszka nie widać. :)

A ktoś jest jasnowidzem że jesteś w ciąży????????????????????????
    Staraj się teraz póki brzucha nie widać i nic nie mówicie że ty w ciązy :-)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:

Ani się waż tak myśleć i porównywać! Z tego co widzę, pięknie Ci beta przyrastała trzy razy, więc nie panikuj i nie zadręczaj się kolejnym oczekiwaniem. :) A dolegliwości przyjdą lada dzień lub wcale. Nikt nie mówił, że każda kobieta odczuwa mdłości. :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, Żabka i spółka...Wy to umiecie podnieść na duchu!!! Pare linijek tekstu a człowiek znów zaczyna pozytywnie rozumować...;)

żabka04, Blair lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    A ktoś jest jasnowidzem że jesteś w ciąży????????????????????????
    Staraj się teraz póki brzucha nie widać i nic nie mówicie że ty w ciązy :-)

no właśnie dlatego mówię, czy nie warto formalności załatwiać póki nie widać nic :) ale może ktoś w widocznej ciąży temat miał już za sobą i podzieli się opinią jak to jest :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Blair, Żabka i spółka...Wy to umiecie podnieść na duchu!!! Pare linijek tekstu a człowiek znów zaczyna pozytywnie rozumować...;)

jak chcesz to jeszcze ci nawalimy i wypadną ci te czarne myśli hahaha

Co nie ciężarówki wrześniowe?
    Spółka???? Sztame mamy podpisałaś pakt z nami to się go trzymaj i śpiewaj tak jak my!!!!

Ale mi wali od tych mdłości hahahaha

Ale na poważnie myśl pozytywnie.
    Stres odczuwa twoja ciąża:-(

Blair, M@linka lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:

Wcale!!! :) Dopiero po porodzie dochód dzieli się na więcej osób. Możesz być spokojna.

‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ