X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie, ze ten z rossmanna ze wzgledu na lagodny sklad mozna od poczatku

Blair lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Kremy używa się od 4 miesiąca ciąży. Tak przynajmniej jest napisane na każdym opakowaniu. :)

Ja używałam pharmaceris- nie wart swojej ceny, a potem ziaja mamma mia i ten drugi zdecydowanie polecam! Jest tani, bardzo ładnie pachnie, lekka konsystencja, wielka butla, smarowałam się nim jeszcze po porodzie. Nie mam ani jednego rozstępu a brzuch miałam wielki :)
    Nie na każdym tak pisze. Np. Z babydream pisze na opakowaniach że można stosować już od 1msc ciąży.
    To te bardziej chemiczne specyfiki jak np bio Oil można od 4msc

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Nawet jabłko mnie zemdliło. Co jest?

W sobotę nic nie mogłam jeść... Skończyło się na tym, że rosół sobie ugotowałam i tylko go wcinałam z resztą miał dodałam do niego imbir... Powinno przejść, ale wiadomo u każdego się inaczej (krócej dłużej) to utrzymuje

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Sabina a jak się czujesz? Lepiej już ze zdrowiem?
    O tak :) dziękuję że pytasz :)
    A wiesz co mi pomogło? Syrop z kwiatów czarnego bzu! Cudowna mikstura! Dostałam od koleżanki z ovu :) aż z Bialegistoku :) bardzo szybko poczułam się lepiej; no paczka przyszła wczoraj :)

Blair lubi tę wiadomość

• Sophia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Dziewczyny pytanie z innej beczki.

Czy rozważacie albo już macie jakieś kosmetyki które nawilża biust i brzuch chodzi o natłuszcza skórę żeby uniknąć rozstępów.
    Jeśli tak to podajcie firmy bo jestem przed zakupem i rozważam co kupić.

W pierwszej ciąży używałam oliwki Johnsona w żelu pomogła bo wyszedł mi jeden rozstępy na brzuchu o wymiarach 0,5cm :-) Ale moje ubrania były straszne latami nie mogłam sprac tej oliwki z koszulek-podomek :-)
    Z rozstępami to jest tak, że albo się je ma albo nie. Jak się ma skłonność to trzeba zaciskać kciuki i szukać kosmetyku który nam odpowiada.
    ja proponuje balsam rossmanowski fur mama czy coś podobnego, jak dla mnie genialnie pachnie i do tego zakładam, że właśnie dzięki niemu oszczędziłam swój brzuch i cycki.

Blair lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co rozstępów, kremy kremami ale jak się ma tendencje to nic nie pomoże.. ale używałam i będę używać Palmers

Skali89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skłonności do rozstępów.
    Ale bardziej mi chodzi o kremy czy balsamy na moje cycuchy zauważyłam że mam bardzo sucha skórę więc wolę je nakremowac.
    A brzuch wiadomo będzie rósł i rósł skóra będzie siedzieć i pekac czyt rozstępów więc zacznę już smarować tak jak w pierwszej ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A co rozstępów, kremy kremami ale jak się ma tendencje to nic nie pomoże.. ale używałam i będę używać Palmers
    Nie strasz :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:36

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair angela ma rację nie uchronisz się od tego.
    Ale wspomóc skórę możesz właśnie ja nawilżając.
    Moja matka jest cała w rozstępów a ja mam z młodości rosła szybko na wasze też przebieralam potem chudlam nie dbalam o skórę czyt. Nie używałam balsamow i tak u mnie powstały ale w ciąży wyszedł mi tylko ten jeden 0,5 cm na brzuchu więc warto się smarować ja tonami oliwka ładowalam co chwile.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 18:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się tylko zastanawiam jak będą wyglądać moje blizny po wycięciu wyrostka na brzuchu, jak ten zacznie rosnąć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 19:04

• M@linka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 gratuluję wyników bety - są fantastyczne :)
    Magdziulla chyba tak się ograniczę ;)
    Lusia M dobrze, ze udało się z endo. i że masz już lekarstwa, teraz powinno być już okej :) Wydaje mi się, że kremy najlepiej zacząć używać od początku, żeby przygotować skórę
    Ewelina super ten Twój chodzacy brzdąc :)
    haneczka jak to co? ciąża :D
    Dobra ja zmykam już dziś - spokojnego, rodzinnego piątkowego wieczorku wszytskim :*

haneczka lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też jako nastolatka przez to że szybko rozłam wyskoczyło mi na wewnętrznej stronie ud, pośladkach i cyklach :/ ale teraz już nie widać bo zbladly ale ciągle są... Też byłam na zabiegu laserowym ale całkiem i tak to nie zeszło

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobrze już po drzemce :)

A co do smarowania to ja staram się codziennie (gdy nie padam ze zmęczenia) smarować się kremem. Akurat mam w domu Mixe i chciałam już zużyć do końca, ale nawet mi do głowy nie przyszło sprawdzić czy mogę w I trymestrze..

• Sophia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Mój synek ur. w 36 tc siadał na 7, raczkował na 8 i na 8 stawał przy meblach, na 10 chodził przy meblach na 12,5 chodził. Ale ma prawie 2 latka i z mową jest ciężko.
    tak to jest, nie można się doczekać, a potem to człowiek się modli o chwilę ciszy...
    znajoma logopedka mówi, że dzieci w wieku 2 lat mają rozumieć, mówić mogą znacznie później.

agatia lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi rostempy wyszly po porodzie :(
    W ciazy nie mialam nic . A mowia ze po porodzie nie wychodza . Guzik prawda !

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ani jednego rozstepu...ogolnie na ten moment wygladam jak przed 1 sza ciaza...od mdlosci chudne..waga juz 50 kg przy wzroscie 168... Ale w 1 szej tez tak bylo ze zeszlam do 48 :/ potem odbilam do 66 ;) ja uzywalam kremu elancyl na rozstepy od 4 msca i teraz tez bede..2 x dziennie..czy to on pimigl czy geny...nie wiem...sam proces wcierania juz daje duzo bo pobudzamy skore;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usłyszałam rosół? Rosołek? :D Mniam! Czy mąż uzna mnie za wariatkę jak wróci z pracy o 21, a ja będę gotować rosół? :P Idę do kuchni!

Lusia_M lubi tę wiadomość

‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ