Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyhaneczka wrote:Kremy używa się od 4 miesiąca ciąży. Tak przynajmniej jest napisane na każdym opakowaniu.
Ja używałam pharmaceris- nie wart swojej ceny, a potem ziaja mamma mia i ten drugi zdecydowanie polecam! Jest tani, bardzo ładnie pachnie, lekka konsystencja, wielka butla, smarowałam się nim jeszcze po porodzie. Nie mam ani jednego rozstępu a brzuch miałam wielki
To te bardziej chemiczne specyfiki jak np bio Oil można od 4msc -
haneczka wrote:Nawet jabłko mnie zemdliło. Co jest?
W sobotę nic nie mogłam jeść... Skończyło się na tym, że rosół sobie ugotowałam i tylko go wcinałam z resztą miał dodałam do niego imbir... Powinno przejść, ale wiadomo u każdego się inaczej (krócej dłużej) to utrzymuje
-
nick nieaktualnyBlair wrote:Sabina a jak się czujesz? Lepiej już ze zdrowiem?
A wiesz co mi pomogło? Syrop z kwiatów czarnego bzu! Cudowna mikstura! Dostałam od koleżanki z ovu aż z Bialegistoku bardzo szybko poczułam się lepiej; no paczka przyszła wczorajBlair lubi tę wiadomość
-
żabka04 wrote:Dziewczyny pytanie z innej beczki.
Czy rozważacie albo już macie jakieś kosmetyki które nawilża biust i brzuch chodzi o natłuszcza skórę żeby uniknąć rozstępów.
Jeśli tak to podajcie firmy bo jestem przed zakupem i rozważam co kupić.
W pierwszej ciąży używałam oliwki Johnsona w żelu pomogła bo wyszedł mi jeden rozstępy na brzuchu o wymiarach 0,5cm Ale moje ubrania były straszne latami nie mogłam sprac tej oliwki z koszulek-podomek
ja proponuje balsam rossmanowski fur mama czy coś podobnego, jak dla mnie genialnie pachnie i do tego zakładam, że właśnie dzięki niemu oszczędziłam swój brzuch i cycki.Blair lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam skłonności do rozstępów.
Ale bardziej mi chodzi o kremy czy balsamy na moje cycuchy zauważyłam że mam bardzo sucha skórę więc wolę je nakremowac.
A brzuch wiadomo będzie rósł i rósł skóra będzie siedzieć i pekac czyt rozstępów więc zacznę już smarować tak jak w pierwszej ciąży. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBlair angela ma rację nie uchronisz się od tego.
Ale wspomóc skórę możesz właśnie ja nawilżając.
Moja matka jest cała w rozstępów a ja mam z młodości rosła szybko na wasze też przebieralam potem chudlam nie dbalam o skórę czyt. Nie używałam balsamow i tak u mnie powstały ale w ciąży wyszedł mi tylko ten jeden 0,5 cm na brzuchu więc warto się smarować ja tonami oliwka ładowalam co chwile.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 18:57
-
nick nieaktualny
-
Kornelia85 gratuluję wyników bety - są fantastyczne
Magdziulla chyba tak się ograniczę
Lusia M dobrze, ze udało się z endo. i że masz już lekarstwa, teraz powinno być już okej Wydaje mi się, że kremy najlepiej zacząć używać od początku, żeby przygotować skórę
Ewelina super ten Twój chodzacy brzdąc
haneczka jak to co? ciąża
Dobra ja zmykam już dziś - spokojnego, rodzinnego piątkowego wieczorku wszytskim :*haneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo dobrze już po drzemce
A co do smarowania to ja staram się codziennie (gdy nie padam ze zmęczenia) smarować się kremem. Akurat mam w domu Mixe i chciałam już zużyć do końca, ale nawet mi do głowy nie przyszło sprawdzić czy mogę w I trymestrze.. -
agatia wrote:Mój synek ur. w 36 tc siadał na 7, raczkował na 8 i na 8 stawał przy meblach, na 10 chodził przy meblach na 12,5 chodził. Ale ma prawie 2 latka i z mową jest ciężko.
znajoma logopedka mówi, że dzieci w wieku 2 lat mają rozumieć, mówić mogą znacznie później.agatia lubi tę wiadomość
-
Ja nie mam ani jednego rozstepu...ogolnie na ten moment wygladam jak przed 1 sza ciaza...od mdlosci chudne..waga juz 50 kg przy wzroscie 168... Ale w 1 szej tez tak bylo ze zeszlam do 48 potem odbilam do 66 ja uzywalam kremu elancyl na rozstepy od 4 msca i teraz tez bede..2 x dziennie..czy to on pimigl czy geny...nie wiem...sam proces wcierania juz daje duzo bo pobudzamy skore;)