X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie, ze ten z rossmanna ze wzgledu na lagodny sklad mozna od poczatku

Blair lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Kremy używa się od 4 miesiąca ciąży. Tak przynajmniej jest napisane na każdym opakowaniu. :)

Ja używałam pharmaceris- nie wart swojej ceny, a potem ziaja mamma mia i ten drugi zdecydowanie polecam! Jest tani, bardzo ładnie pachnie, lekka konsystencja, wielka butla, smarowałam się nim jeszcze po porodzie. Nie mam ani jednego rozstępu a brzuch miałam wielki :)
    Nie na każdym tak pisze. Np. Z babydream pisze na opakowaniach że można stosować już od 1msc ciąży.
    To te bardziej chemiczne specyfiki jak np bio Oil można od 4msc

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Nawet jabłko mnie zemdliło. Co jest?

W sobotę nic nie mogłam jeść... Skończyło się na tym, że rosół sobie ugotowałam i tylko go wcinałam z resztą miał dodałam do niego imbir... Powinno przejść, ale wiadomo u każdego się inaczej (krócej dłużej) to utrzymuje

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Sabina a jak się czujesz? Lepiej już ze zdrowiem?
    O tak :) dziękuję że pytasz :)
    A wiesz co mi pomogło? Syrop z kwiatów czarnego bzu! Cudowna mikstura! Dostałam od koleżanki z ovu :) aż z Bialegistoku :) bardzo szybko poczułam się lepiej; no paczka przyszła wczoraj :)

Blair lubi tę wiadomość

• Sophia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Dziewczyny pytanie z innej beczki.

Czy rozważacie albo już macie jakieś kosmetyki które nawilża biust i brzuch chodzi o natłuszcza skórę żeby uniknąć rozstępów.
    Jeśli tak to podajcie firmy bo jestem przed zakupem i rozważam co kupić.

W pierwszej ciąży używałam oliwki Johnsona w żelu pomogła bo wyszedł mi jeden rozstępy na brzuchu o wymiarach 0,5cm :-) Ale moje ubrania były straszne latami nie mogłam sprac tej oliwki z koszulek-podomek :-)
    Z rozstępami to jest tak, że albo się je ma albo nie. Jak się ma skłonność to trzeba zaciskać kciuki i szukać kosmetyku który nam odpowiada.
    ja proponuje balsam rossmanowski fur mama czy coś podobnego, jak dla mnie genialnie pachnie i do tego zakładam, że właśnie dzięki niemu oszczędziłam swój brzuch i cycki.

Blair lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co rozstępów, kremy kremami ale jak się ma tendencje to nic nie pomoże.. ale używałam i będę używać Palmers

Skali89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skłonności do rozstępów.
    Ale bardziej mi chodzi o kremy czy balsamy na moje cycuchy zauważyłam że mam bardzo sucha skórę więc wolę je nakremowac.
    A brzuch wiadomo będzie rósł i rósł skóra będzie siedzieć i pekac czyt rozstępów więc zacznę już smarować tak jak w pierwszej ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A co rozstępów, kremy kremami ale jak się ma tendencje to nic nie pomoże.. ale używałam i będę używać Palmers
    Nie strasz :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:36

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair angela ma rację nie uchronisz się od tego.
    Ale wspomóc skórę możesz właśnie ja nawilżając.
    Moja matka jest cała w rozstępów a ja mam z młodości rosła szybko na wasze też przebieralam potem chudlam nie dbalam o skórę czyt. Nie używałam balsamow i tak u mnie powstały ale w ciąży wyszedł mi tylko ten jeden 0,5 cm na brzuchu więc warto się smarować ja tonami oliwka ładowalam co chwile.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 18:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się tylko zastanawiam jak będą wyglądać moje blizny po wycięciu wyrostka na brzuchu, jak ten zacznie rosnąć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 19:04

• M@linka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 gratuluję wyników bety - są fantastyczne :)
    Magdziulla chyba tak się ograniczę ;)
    Lusia M dobrze, ze udało się z endo. i że masz już lekarstwa, teraz powinno być już okej :) Wydaje mi się, że kremy najlepiej zacząć używać od początku, żeby przygotować skórę
    Ewelina super ten Twój chodzacy brzdąc :)
    haneczka jak to co? ciąża :D
    Dobra ja zmykam już dziś - spokojnego, rodzinnego piątkowego wieczorku wszytskim :*

haneczka lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też jako nastolatka przez to że szybko rozłam wyskoczyło mi na wewnętrznej stronie ud, pośladkach i cyklach :/ ale teraz już nie widać bo zbladly ale ciągle są... Też byłam na zabiegu laserowym ale całkiem i tak to nie zeszło

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobrze już po drzemce :)

A co do smarowania to ja staram się codziennie (gdy nie padam ze zmęczenia) smarować się kremem. Akurat mam w domu Mixe i chciałam już zużyć do końca, ale nawet mi do głowy nie przyszło sprawdzić czy mogę w I trymestrze..

• Sophia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Mój synek ur. w 36 tc siadał na 7, raczkował na 8 i na 8 stawał przy meblach, na 10 chodził przy meblach na 12,5 chodził. Ale ma prawie 2 latka i z mową jest ciężko.
    tak to jest, nie można się doczekać, a potem to człowiek się modli o chwilę ciszy...
    znajoma logopedka mówi, że dzieci w wieku 2 lat mają rozumieć, mówić mogą znacznie później.

agatia lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi rostempy wyszly po porodzie :(
    W ciazy nie mialam nic . A mowia ze po porodzie nie wychodza . Guzik prawda !

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ani jednego rozstepu...ogolnie na ten moment wygladam jak przed 1 sza ciaza...od mdlosci chudne..waga juz 50 kg przy wzroscie 168... Ale w 1 szej tez tak bylo ze zeszlam do 48 :/ potem odbilam do 66 ;) ja uzywalam kremu elancyl na rozstepy od 4 msca i teraz tez bede..2 x dziennie..czy to on pimigl czy geny...nie wiem...sam proces wcierania juz daje duzo bo pobudzamy skore;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usłyszałam rosół? Rosołek? :D Mniam! Czy mąż uzna mnie za wariatkę jak wróci z pracy o 21, a ja będę gotować rosół? :P Idę do kuchni!

Lusia_M lubi tę wiadomość

‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ