X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja sobie kupiłam dziś produkty na sałatkę brokułowa Ewelinki :) chodzi za mną kilka dni ;)
    Ewelinka a powiedz się czosnkowy by pasował?
    Tak . Ja chce zrobic ja jutro znow . Pycha :)

Sabina lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja sobie kupiłam dziś produkty na sałatkę brokułowa Ewelinki :) chodzi za mną kilka dni ;)
    Ewelinka a powiedz się czosnkowy by pasował?
    Czosnkowy do brokułów- zawsze! :) Miałam dziś na obiad brokuły z sosem czosnkowym i jajeczkiem sadzonym, ale wszystko stawało mi w gardle. Mam nadzieję, że smaczek na rosół mnie nie "oszuka".

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną też od kilku dni chodziły brokuły. W końcu dziś zrobiłam do obiadu, a potem na kolację. Mniam

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem wszystkim!
    Gratulacje dobrych wyników i serduszek!!

U mnie jedynymi wciąż utrzymującymi się objawami są mega bolesne piersi i bóle @, reszta bez zmian (zero mdłości - aż boje się pisać żeby nie wywołać :P) a no i pragnienie troche mniejsze, bo niedlugo po owulacji do tego tygodnia mogłabym wypić 10l wody na raz :)

Dziewczynki a propo tego kremu Palmers, czy zarówno ten balsam jak i ten skoncetrowany można stosować już na początku ciąży? czy trzeba się z którymś wstrzymać tak jak w przypadku tego bio-oil do 4 m-ca?

Pozdrawiam Was wszystkie!

uwo943r8sc6b8ien.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    każdy można używać od razu tylko niby od 4mc zaczyna rosnąć brzuszek ja wole zacząć wcześniej stymulując skórę poprzez "masaż"(rozsmarowywanie) ujędrniamy ją i sprawiamy, że jest bardziej elastyczna

Gumcia lubi tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poszłam na spacer, ale z tego wiatru głowa rozbolała jeszcze bardziej :(

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    każdy można używać od razu tylko niby od 4mc zaczyna rosnąć brzuszek ja wole zacząć wcześniej stymulując skórę poprzez "masaż"(rozsmarowywanie) ujędrniamy ją i sprawiamy, że jest bardziej elastyczna

no właśnie wychodze z takiego samego założenia :)

Ania91 lubi tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    A mój rosołek już pachnie. :) Może nie jakiś tłusty, bo na skrzydełkach i korpusie, ale już nie mogę się go doczekać.
    Podrzuć mi miseczkę! Uwielbiam rosół z własnej roboty makaronem! Mniam! Makaronik robi mój tata...

haneczka lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze robię drobiowo-wołowy, ale taki musi się zdecydowanie dłużej gotować, więc cały dzień muszę sobie zaplanować, żeby go przygotować :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luty zapelniony wizytami. Chyba codziennie któraś wizytuje. Kogoś jeszcze wpisać bo nie wiem czy nie pominąłem kogoś?

Teraz spojrzałam i flora ty masz już we wtorek prenatalne? Szybko jakoś

• haneczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro i 06.02 być może

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:37

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie mogę się doczekać, a to jeszcze ponad tydzień

w57vikgnszqgz528.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 tez mam mdlosci i zwracam..a do tego mam dziecko roczne w domu i jestesmy same ciagle ..do jedzenia trzeba sie przymusic poprostu wtedy na chwile jest lepiej..ja sie bardzo mocno zmuszam choc co chwila biegam z miska..ale musze miec sily..nie moge sobie na chwile oslabienia pozwolic wiec ciagle mysle ondziecku i to mi gdzies dodaje sil ;) musisz tez taki motywator znalezc ;) troche pomoze...nawet jak masz zwrocic to lepiej czyms niz zolcia..ja staram sie zjesc sniadanie,mobiad i chociaz bulke na kolacje...mdli mnie ciagle ale po zjedzeniu zawsze chwila przerwy.,choc wieczorem bardzo krotka ta chwila ...trzeba to przetrwac ;) dlatego jestesmy kobietami ;) facet by sobie nienporadzil ;p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Luty zapelniony wizytami. Chyba codziennie któraś wizytuje. Kogoś jeszcze wpisać bo nie wiem czy nie pominąłem kogoś?

Teraz spojrzałam i flora ty masz już we wtorek prenatalne? Szybko jakoś

Mnie jeszcze dopisz na 1.02 :-)

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • esmi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie pijecie juz witaminy czy kwas foliowy ?
    Bo dla mnie powoedzial abym zaczelanpic omega med optima i mam w poniedzialek do Niego przyjsc juz po skierowaniw na badania i zalozy karte ciazy

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Podrzuć mi miseczkę! Uwielbiam rosół z własnej roboty makaronem! Mniam! Makaronik robi mój tata...

Zjadłam, pękam, ale nie mdli mnie :) Cudownie!

Chętnie się podzielę, wyszedł pyszny. :) Domowy makaronik brzmi pysznie. Ja muszę jeść z bezglutenowym. Większość takich nie jest smaczna, ale mam jeden sprawdzony i mi smakuje :)

Blair lubi tę wiadomość

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair jaki piękny miś, po prostu jakbym mogła od razu bym przytuliła ;-)

Dziewczyny widzę, że pomysł z rosołem się bardzo spodobał ;-)

Blair, haneczka lubią tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    Bo dla mnie powoedzial abym zaczelanpic omega med optima i mam w poniedzialek do Niego przyjsc juz po skierowaniw na badania i zalozy karte ciazy
    Ja biorę w tabletkach. Kwas foliowy od samego początku a witaminy trochę później mi gin zalecił

• haneczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:

Kwas foliowy zalecają na 3 miesiące przed ciążą i przez całą ciążę dawkę 600ug. Ja łykam dwie tabletki po 400ug codziennie, bo wolę więcej niż mniej. Mam też jakieś witaminki dla ciężarnych i karmiących. Zostały mi po Arturku, ale te biorę jak mi się przypomni. ;)

‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ