X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:40

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonicorns wrote:
    Hej wszystkim :D

Ja jestem już po pierwszej wizycie 19.01 które wykazało ze jestem w 5tyg5dn, co nie zgadza sie z moją OM i nie wiem co o tym myslec, bo lekarz nie powiedział mi nic konkretnego, ale serduszko bije, tylko martwie sie troche czy nie bije zbyt wolno dlatego następna wizytę mam 2.02 i sie wszystko okaże :)
    A wiesz dokładnie kiedy miałaś ovulacje? Pewnie miałaś wcześniej bądź pozniej i stąd ta różnica. A duża ci różnica wychodzi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka powodzenia na wizycie :)

Jakie macie plany na dziś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry. Ja dziś jadę z balonikiem i dobrą wiadomością do teściów. Chcieliśmy później powiedzieć, ale musimy teściową obgadać temat ubezpieczenia, poza tym domyślają się:) Moi rodzice poczekają aż do połowy lutego, dopiero wtedy będą w komplecie, bo mojego taty nie ma teraz.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Dzień Dobry. Ja dziś jadę z balonikiem i dobrą wiadomością do teściów. Chcieliśmy później powiedzieć, ale musimy teściową obgadać temat ubezpieczenia, poza tym domyślają się:) Moi rodzice poczekają aż do połowy lutego, dopiero wtedy będą w komplecie, bo mojego taty nie ma teraz.
    To nieźle długo wytrzymalas :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla ale fajnie :-)
    Udanej wizyty miny będą bezcenne:-)

Ja nie śpię od 6 nie ma to jak dzieckovjeczace smarkać na zielono i okropnym kaszle cie obudzi.:-(

Oby tylko mnie nie zaraziła!

My już po śniadaniu idę się ogarniać czyt. Myć włosy i je układać i wyjdę na jakiś spacer w kierunku apteki a potem rosmana bo te kremiki dla cycuszkow i brzuszka:-)

Miłego dnia:-)

Blair, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie maciee pomysł gdzie niedrogo kupię duże pudło kartonowe? Mieliśmy dużo z przeprowdzki, ale jak je wywoziłam to nie wiedziałam, że tak szybko się przyda;)
    Blair długo? A Wy już powiedziałyście dziadkom?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Właśnie maciee pomysł gdzie niedrogo kupię duże pudło kartonowe? Mieliśmy dużo z przeprowdzki, ale jak je wywoziłam to nie wiedziałam, że tak szybko się przyda;)
    Blair długo? A Wy już powiedziałyście dziadkom?
    Tak ja juz nie wytrzymałam ;) pudła najszybciej to chyba na allegro albo neopak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 08:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli całkiem spore to w marketach budowlanych :)
    ewentualnie do najbliższego sklepu (jakiegokolwiek) spytać czy nie mają jakiś zbędnych

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie potrzebne na dziś, więc kicne do Obi, bo mam blisko albo do Jyska.
    Ja myślałam, że wcześnie mówię. Mój mąż chciał po 3 msc ale mówiłam mu - nie wytrzymasz- i teraz by wszystkim się chwalił;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chciałam czekać do końca 3 m-ca, ale mąż chciał wcześniej powiedzieć. Od razu po pierwszym usg stwierdził, że jedziemy zaraz do moich rodziców, a było całkiem późno... nie pomogły mu przedstawiane statystyki i to że w pierwszym trymestrze może się wszystko zdarzyć, bo od początku nie dopuszcza takiej myśli. Moim rodzicom powiedziałam, żeby się wstrzymali z podawaniem wieści dalej i mają mówić dopiero na Wielkanoc, a u męża rodzina cała już wie, bo poszły plotki i okropnie mi głupio byłoby gdyby coś się stało... :(

• esmi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musimy myslec pozytywnie

Blair lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie zaczęłam oglądać łóżeczka w sieci, będzie trzeba wyremontować pokój dla dzieciaczka, mój mąż straci swój grajdołek w którym pracuje, uroki małego mieszkania. Mam nadzieję że jakoś się pomieścimy, na pewno będzie trzeba się pozbyć kasetonów z sufitu, reliktu PRLu, bo nie wyobrażam sobie gdyby on spadł na dziecko :O a już dwa razy się urwały :(

po ostatnim remoncie zabrakło nam pieniędzy na ten pokój, a i tak nikogo tam nie wpuszczamy... :P

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

M@linka, żabka04 lubią tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Noc kiepska już nie pamiętam kiedy porządnie zdrowo sobie pospałam. Jak już zasnęłam i przysnęło mi się mocno to o 7:30 pobudkę jak co dnia zrobił nam kot.

Moje plany na dziś...idę zrobić betę i progesteron i oczywiście boję się wyniku więc do czasu kiedy go nie bedzie bedę miała intensywnie wypelniony czas.
    Jutro nasza pociecha jedzie na zimowisko i dziś trzeba go spakować, zrobić zakupy i jakoś miło spędzić dzień - lubimy dobrze pojeść więc wybieramy się na obiadek i deserek na miasto...mniam.. :)

Z objawów u mnie dalej tylko słabo bolące piersi... oj oby beta dobrze przyrastała...

Życzę Wam Wszystkim pięknej soboty i narazie zmykam!

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia zdrówka życzę.
    Wiesz mam takie pytanie czy diabetolog układa diete???
    Czy on mnie pokieruje/uratuje przed poronieniem przez ta hiperinsulinemie?
    Teraz jem metformine ale gin zapowiedział że za 2 tyg odstawiam słabo mi jak sobie pomyślę o tym :-(
    Diabetolog może mi coś dać ? bede pod jego opieką cały czas?
    Jak to wygląda u ciebie?
    Naczytałam się różnych rzeczy na necie że nie które poroniły w 2 m-cu i mnie strach oblatuje.
    Ja nie chce i proszę Boga żeby ta ciąża przebiegła pomyślnie i niech mnie chroni od poronienia bo w psychiatryku wyląduje na pewno :-(

Chyba ja dzisiaj potrzebuję waszego wsparcia i wstrząsu albo i kopniaka bo siedzę i rozmyślam :-(
    Tak właśnie wpływają wiadomości z neta na kobiety ciężarne:-(
    Ide do tego sklepu i apteki z mdłościami..........zaczyna się

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, my mamy trzy pokoje, ale malutkie, będzie trzeba jakoś mądrze przemeblować, żeby dziecko miało miejsce do zabawy jak podrośnie,jeden fotel z kompletu wypoczynkowego chyba przerzucimy do pokoju dziecka, nawet do karmienia i usypiania się przyda. A łóżeczko planujecie dać do własnej sypialni czy od początku w pokoiku dziecka?

• Moonicorns Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair nie wiem wlasnie kiedy miałam owulacje ale roznica jest około dwóch tygodni. Bo OM miałam 17 listopada

f2w3ugpj6tnh1br3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ma dwa pokoje :-(
    Dobra ide za nie długo będe hhi

‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ