X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm renatkach jest tu kilka mamuś ktore maja dzieci w podobnym wieku ake nie wiem czy ktoras jeszcze karmi. Z tego co pamietam to nie pisala żadna

Kourtney, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ja tez czekam na wiadomosc od Martity

Powiedzialam siostrom :) Baardzo sie ucieszyly i gratulowaly ;)

Angela89, MartunQa, Sabina, Cordy, Kourtney, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Ja mam wizytę 25 stycznia i rozumiem, że nikt tu nie karmi piersią :( ?
    Niestety nie karmię :(

• Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wszystkie Dziewczyny, gratuluje przyszłym wrześniowym Mamusią

Według kalendarza mój termin to 4 września. Ciąża była planowana i udało sie w pieszym cyklu. Robiłam dwa testy, wszystkie pokazują wyrażną druga kreskę.Mieszkam od 3 lat w Holandii i tutaj chciałabym urodzić. Podobnie jak w Anglii czy w Niemczech Kobieta w ciazy nie musi odwiedzac za często ginekologa, a jeśli wszystko jest w porządku, to od poczatku aż po porod wszystkimi sprawami zajmuje się połozna.Moje koleżanki, które rodziły w Holandii pzez cała ciaze miały robione 2-3 usg, żadnchych badań i jeśli tylko mozna to 50% prodow odbywa w domu.Pierwszą wizytę mam dopiero 20stycznia to bedzie jakiś 7 tydzień.Widzę, ze przyszłe wrześniowe mamy mają już swoje pierwsze wizyty za sobą, i ciesze się z pierwszych pozytywnych wiadomosci..tylko wariuje :D bo ja musze jeszcze tyle czekać,żeby zobaczyc czy wszystko jest w porządku.Pozdrawiam:)

Blair, Angela89, Sabina, weronika86 lubią tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
  • MartunQa Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamuśki! Ale mam dziś dzień masakra, problem za problemem. Aż mąż stwierdził ze to nie mozliwe tak pechowo zacząć rok... Ja dziś dałam kartkę szefowi że jestem w ciąży, w sumie to za bardzo się nie przejął. Swierdził tylko że może od przyszłego tyg będę miała na 6, a nie na 4. Co mi za bardzo nie pasuje bo będę musiała do 12-13 pracować a nie do 11 jak teraz, a co za tym idzie nie będę mieć jak mężowi dać auta bo on na 13 pracuje i nie wiem jak będzie dojeżdżał. No ale coś trzeba będzie wykombinować. Chyba rower u ciężarnej odpada co?
    U mnie już dosyć dużo osób wie, taka po prostu jestem że takiej wiadomości nie umiem nie przekazać najbliższym i przyjaciółkom :)

z37jp9m.png
    b347312746a64c5dfb4f61d12e3e47a7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_89 wrote:
    Witam Wszystkie Dziewczyny, gratuluje przyszłym wrześniowym Mamusią

Według kalendarza mój termin to 4 września. Ciąża była planowana i udało sie w pieszym cyklu. Robiłam dwa testy, wszystkie pokazują wyrażną druga kreskę.Mieszkam od 3 lat w Holandii i tutaj chciałabym urodzić. Podobnie jak w Anglii czy w Niemczech Kobieta w ciazy nie musi odwiedzac za często ginekologa, a jeśli wszystko jest w porządku, to od poczatku aż po porod wszystkimi sprawami zajmuje się połozna.Moje koleżanki, które rodziły w Holandii pzez cała ciaze miały robione 2-3 usg, żadnchych badań i jeśli tylko mozna to 50% prodow odbywa w domu.Pierwszą wizytę mam dopiero 20stycznia to bedzie jakiś 7 tydzień.Widzę, ze przyszłe wrześniowe mamy mają już swoje pierwsze wizyty za sobą, i ciesze się z pierwszych pozytywnych wiadomosci..tylko wariuje :D bo ja musze jeszcze tyle czekać,żeby zobaczyc czy wszystko jest w porządku.Pozdrawiam:)
    Witamy :) gratuluje. Nam tez sie udalo za pierwszym razem:) Przynajmniej na 1wizycie zobaczysz od razu serduszko :)
    A co cie tak wywialo do Holandii jesli mozna wiedziec? ;) Maz ma tam rodzine :D

• MartunQa Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zczajcie kupiliśmy sobie nowy telewizor przez internet... dzisiaj przyszedł, mąż odebrał od kuriera. Czekał na mnie z odpakowaniem. Gdy to zrobiliśmy, okazało się że ekran jest walnięty! Odesłaniem z powrotem tego TV to koszt tylko 42 euro (bo to nadgabaryt)... Mam nadzieję że chociaż nam uznają reklamację, a nie powiedzą że to my stłukliśmy. Bo będziemy 900 euro w plecy. I jeszcze ile stresu z dzwonieniem i pisaniem reklamacji po niemiecku ehhh...
    A przedwczoraj mój mąż strącił lusterko gościowi, który no muszę to napisać ch*jowo zaparkował. Teraz niemiaszek życzy sobie 600 euro! Za lusterko!!!
    Co za kraj, co za ludzie...

z37jp9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartunQa nize mu powiedz ze bardziej ci odpowiada na 4?powiedz jaka masz sytuacje.
    Jaka ty masz prace ze o takich godz pracujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie wróciłam z spaceru, to straszne jak ja się teraz szybko męczę :P

• Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku wyjechaliśmy uzbierać pieniązki na wesele, ale pózniej postanowilismy osiedlić się tutaj na stałe,ponieważ Holandia bardzo mnie urzekła.Ludzie, architektura.. wszystko jest tutaj bardzo poukładane. Nigdy nie chciałam mieć prawa jazdy , a tatuj to żaden problem, wszędzie rowery. w ubiegłym roku jezdziłam na rowerze przez 365 dni w roku :D Przyjechałam tutaj i od razu poczułam,ze to moje miejsce na ziemi. Tęsknie za rodziną, ale co miesiąc jesteśmy w Polsce, więc czasami nawet nie poczuje tej tęsknoty. ja mieszkam w Tilburgu, a pochodzę z Sosnowca.Gdzie mieszka rodzina Twojego męża?

Blair lubi tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
  • MartunQa Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    MartunQa nize mu powiedz ze bardziej ci odpowiada na 4?powiedz jaka masz sytuacje.
    Jaka ty masz prace ze o takich godz pracujesz?

Ciężarne tutaj nie mogą pracować wcześniej niż od 6... Pracuję w dużej piekarni. Zazwyczaj stoję przy taśmie, coś na nią wykładam, lub z niej ściągam.

z37jp9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    właśnie wróciłam z spaceru, to straszne jak ja się teraz szybko męczę :P
    A co to bedzie jak bedziemy z brzuszkami w 9msc? Haha to dopiero bedzie zmeczenie

• MartunQa Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_89 wrote:
    Na początku wyjechaliśmy uzbierać pieniązki na wesele, ale pózniej postanowilismy osiedlić się tutaj na stałe,ponieważ Holandia bardzo mnie urzekła.Ludzie, architektura.. wszystko jest tutaj bardzo poukładane. Nigdy nie chciałam mieć prawa jazdy , a tatuj to żaden problem, wszędzie rowery. w ubiegłym roku jezdziłam na rowerze przez 365 dni w roku :D Przyjechałam tutaj i od razu poczułam,ze to moje miejsce na ziemi. Tęsknie za rodziną, ale co miesiąc jesteśmy w Polsce, więc czasami nawet nie poczuje tej tęsknoty. ja mieszkam w Tilburgu, a pochodzę z Sosnowca.Gdzie mieszka rodzina Twojego męża?

Pracowałam przez kilka miesięcy w Holandii, to fakt fajny kraj na pewno lepszy do życia niż Niemcy, już nie mogę się doczekać świąt Wielkanocnych 2017 aż stąd uciekniemy. Co do Holandii mi się najbardziej podobało w Rotterdamie.
    Strasznie często jeździcie do PL. Autem czy samolotem latacie? Bo to kawałek drogi jest przecież.. moi znajomi co są w NL to raz, no może dwa razy do roku odwiedzają Polskę.

z37jp9m.png
  • MartunQa Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    A co to bedzie jak bedziemy z brzuszkami w 9msc? Haha to dopiero bedzie zmeczenie
    Nie dość że brzuch gigant 9cio miesięczny to jeszcze lipiec i sierpień. I wakacyjne temp. A w tym roku lato ma być jeszcze cieplejsze niż w poprzednim :))))

z37jp9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_89 wrote:
    W Barendrecht :) Przynajmniej kilka razy w roku jestesmy w NL

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    A ja czekam na wiadomosc od Martity :)

Macie jakies zwierzatka w domu?

Jestemmmmmmm i melduje sie z dwoma serduszkami pieknie bijacymi <3 <3 jestem przeszczesliwa a maz przerażony ale również się cieszy :) kolejna wizyta 20 stycznia

a w domku mam psa yorka :)

Blair, MartunQa, Justyna_89, Angela89, renatkach, martta, weronika86, Cordy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita86 wrote:
    Jestemmmmmmm i melduje sie z dwoma serduszkami pieknie bijacymi <3 <3 jestem przeszczesliwa a maz przerażony ale również się cieszy :) kolejna wizyta 20 stycznia

a w domku mam psa yorka :)
    Aaa gratuluje!:) Czulam tez ze beda juz u ciebie dwa <3. A jak duze sa juz twoje fasolki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 17:15

• MartunQa Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaa Martita86 ogromne gratulacje!!!!!!!

z37jp9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartunQa wrote:
    Pracowałam przez kilka miesięcy w Holandii, to fakt fajny kraj na pewno lepszy do życia niż Niemcy, już nie mogę się doczekać świąt Wielkanocnych 2017 aż stąd uciekniemy. Co do Holandii mi się najbardziej podobało w Rotterdamie.
    Strasznie często jeździcie do PL. Autem czy samolotem latacie? Bo to kawałek drogi jest przecież.. moi znajomi co są w NL to raz, no może dwa razy do roku odwiedzają Polskę.
    MartunQa a czemu w wielkanoc 2017? Tak juz zaplanowaliscie ? Chcecie do polski wrocic?

• Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barendrecht to 70 km ode mnie. 35 minut autem :) czesto latamy. bilety są bardzo tanie teraz bedziemy w lutym w Polsce i za bilet w jedną strone płacimy 50 zł. jeśli mi maluszek pozwoli zamierzam, jak najdłużej jeździć na rowerze, tutaj taka aktywnosć dla ciężarnych jest nawet wskazana.lekarze twierdzą,że to pomaga pózniej przy porodzie :D - zobaczymy

Blair, weronika86 lubią tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ