WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 21:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 21:33

martta, Cordy lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie bez objawów poza pobolewaniem podbrzusza:( U nas w domu rybki i papuga a w kojcu dwa psy. Jeszcze chciałam małego maltańczyka do domu ale teraz to nie wiem czy dam ze wszystkim radę.
    Dzisiaj imieniny syna wiec trochę ciężki dzień mnie czeka- imprezka na 16 osób... A u nas nikt nie wie oprócz moich rodziców. Czekamy na pierwsze usg...
    Poznań pięknie zasypany śniegiem!!!

Blair, Sabina lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wstałam i tak mnie mdli że mam ochotę na przytulnie porcelanowej muszli :/

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    ja wstałam i tak mnie mdli że mam ochotę na przytulnie porcelanowej muszli :/
    Nie żałuj sobie, a co ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 11:15

Angela89 lubi tę wiadomość

• Cukrowa mama Znajoma

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki :) Widzę, że u większości ostro poszło z objawami, super, znaczy, że fasolki dobrze się mają :)

Ja nie mam mdłości, wcześniej też nie miałam, jak już to lekko i sporadycznie, może i teraz mnie ominie :) Co do cery, zawsze w ciąży miałam ładną, zarówno z córką jak i synami (bo mówią, że jak dziewczynka to urodę odbiera i się brzydnie w ciąży), teraz też na to liczę :)

Co do zwierzaków, to mamy baardzo dużo, bo mamy gospodarstwo - ale żadnego w domu.

Polecam zabrać męża do lekarza, u mnie było tak, że w odpowiednim momencie wizyty, gdy było robione usg, pani doktor sama wołała tatę, żeby zobaczył dzidziusia, a takie wspólne przeżywanie całej ciąży zbliża :)

Miłego dnia dziewczynki, czekam na dobre wiadomości :)

Cordy, martta lubią tę wiadomość

Dwa skarbusie - moje synusie :)
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż idzie ze mną na kolejną wizytę 25 stycznia, żeby popatrzeć na maleństwo :) Pewnie już będzie serducho :)

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,mnie belly termin wyznaczył na koniec sierpnia, ale coś czuję że to raczej wrześniowe dzieciątko będzie ;) ja swoją pierwszą betę zrobiłam zaraz po świętach i wyszło 109 mIU/ml, a na teście druga kreska ledwo widoczna, następną zrobiłam dopiero w sobotę i było już 954 mIU/ml. Jutro idę na pierwszą wizytę do ginekologa i się zastanawiam czy coś będzie już widać, ostatnią @ miałam 25.11 więc prawdopodobnie wkroczyłam w 7 tydzień... z dolegliwości: jestem zmęczona, szybko się męczę, dziś pozamiatałam dwa pokoje w mieszkaniu i już miałam dość, piersi bolą okrutnie, ale wydają się pełniejsze, brzuch pobolewa, ale ciężko mi określić w jaki sposób, mdłości lekkie dokuczają. Złapały mnie pierwsze stresy - jutro wracam po urlopie do pracy i się boję jak to będzie...

czy jutro przed pracą zrobić jeszcze raz betę? czy już dać spokój i wszystko dowiem się wieczorem u ginekologa?

Sabina, martta, Blair lubią tę wiadomość

• flora Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Little Red Fox :) ja bym poczekala już na gina. Jak zrobisz betę to i tak do wieczora będziesz czekać na wynik, a na pewno wszystko jest dobrze. Daj znac jutro co Ci lekarz powie :) może już serduszko zobaczysz :)

ae0c0efec8.png
  • Judy Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich :-) Dołączam do grona przyszłych mamusiek :-D Termin na początek września. Bete zrobiłam 24go grudnia i okazał się piękny prezent na Święta ;-) Sprawdzałam hcg jeszcze dwa razy i jest piękny przyrost...co ciekawe - może na bliźniaki. To by było takie podwójne szczęście :-) Od 2dni męczę się z mdłościami, ale jakoś trzeba to przecierpieć. Jutro pierwsze usg... ciekawe czy już serducho bije... niby jestem w 6tyg.,ale może być za wcześnie...a jak u was to było? Miłego dnia dziewczyny

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judy dopiero jedno serduszko mamy potwierdzone :)

martta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox witaj ;) a na ktorego wyznacza sie termin? Ja chyba juz bym nie robila trzeciej bety. Jak druga pokazala taki ladny przyrost to myske ze juz nie ma potrzeby. Jutro juz pewnie zobaczysz serduszko :)

Angela89, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judy wrote:
    Witam wszystkich :-) Dołączam do grona przyszłych mamusiek :-D Termin na początek września. Bete zrobiłam 24go grudnia i okazał się piękny prezent na Święta ;-) Sprawdzałam hcg jeszcze dwa razy i jest piękny przyrost...co ciekawe - może na bliźniaki. To by było takie podwójne szczęście :-) Od 2dni męczę się z mdłościami, ale jakoś trzeba to przecierpieć. Jutro pierwsze usg... ciekawe czy już serducho bije... niby jestem w 6tyg.,ale może być za wcześnie...a jak u was to było? Miłego dnia dziewczyny
    Witamy :) a jakie mialas wartosci bety?
    To twoja pierwsza ciaza? Na ktorego ci wyznacza termin?;)

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, niby belly na 31.08 wyznacza, ale coś czuję że jednak wrzesień to będzie, a zresztą to kilka dni różnicy, za wcześnie żeby coś planować ;)

zobaczymy co mi lekarka powie, u nas w firmie dziewczyny w ciąży pracują po 4 godz tylko (komputery, stres, klienci uciążliwi), jestem ciekawa od którego tygodnia uda mi się pójść na ten układ. W chwili obecnej tak szybko się męczę i średnio co 2-3 godz. robię się głodna jak wilk, więc boję się co to będzie... ajajaj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Blair, niby belly na 31.08 wyznacza, ale coś czuję że jednak wrzesień to będzie, a zresztą to kilka dni różnicy, za wcześnie żeby coś planować ;)

zobaczymy co mi lekarka powie, u nas w firmie dziewczyny w ciąży pracują po 4 godz tylko (komputery, stres, klienci uciążliwi), jestem ciekawa od którego tygodnia uda mi się pójść na ten układ. W chwili obecnej tak szybko się męczę i średnio co 2-3 godz. robię się głodna jak wilk, więc boję się co to będzie... ajajaj :)
    A kiedy chcesz powiedziec w pracy? Chyba lepiej w miare jak najszybciej jak masz stresujaca prace
    A skad jestes?

Kourtney, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, ja jestem akurat z Podbeskidzia, z Bielska-Białej ;)

Blair lubi tę wiadomość

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja na jakiś czas się z Wami żegnam. Będę szczera, strasznie stresuję się jak czytam o smutnych historiach, stratach. Jak nie czytam czuję się ok, a jak czytam zaczynam się bać i denerwować. Stąd moja decyzja. Wrócę po pierwszym trymestrze, trzymajcie kciuki :-)

adora, Olisia lubią tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    Dziewczyny, ja na jakiś czas się z Wami żegnam. Będę szczera, strasznie stresuję się jak czytam o smutnych historiach, stratach. Jak nie czytam czuję się ok, a jak czytam zaczynam się bać i denerwować. Stąd moja decyzja. Wrócę po pierwszym trymestrze, trzymajcie kciuki :-)
    Kasica ale przeciez nie bylo tutaj zadnych strat :) bedzie dobrze wszystko

flora, Angela89, Kourtney, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita86 jak wizyta? Opowiadaj :)

• renatkach Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 25 stycznia i rozumiem, że nikt tu nie karmi piersią :( ?

3i49tv7325tdkkap.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ