X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 21:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 21:33

martta, Cordy lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie bez objawów poza pobolewaniem podbrzusza:( U nas w domu rybki i papuga a w kojcu dwa psy. Jeszcze chciałam małego maltańczyka do domu ale teraz to nie wiem czy dam ze wszystkim radę.
    Dzisiaj imieniny syna wiec trochę ciężki dzień mnie czeka- imprezka na 16 osób... A u nas nikt nie wie oprócz moich rodziców. Czekamy na pierwsze usg...
    Poznań pięknie zasypany śniegiem!!!

Blair, Sabina lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wstałam i tak mnie mdli że mam ochotę na przytulnie porcelanowej muszli :/

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    ja wstałam i tak mnie mdli że mam ochotę na przytulnie porcelanowej muszli :/
    Nie żałuj sobie, a co ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 11:15

Angela89 lubi tę wiadomość

• Cukrowa mama Znajoma

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki :) Widzę, że u większości ostro poszło z objawami, super, znaczy, że fasolki dobrze się mają :)

Ja nie mam mdłości, wcześniej też nie miałam, jak już to lekko i sporadycznie, może i teraz mnie ominie :) Co do cery, zawsze w ciąży miałam ładną, zarówno z córką jak i synami (bo mówią, że jak dziewczynka to urodę odbiera i się brzydnie w ciąży), teraz też na to liczę :)

Co do zwierzaków, to mamy baardzo dużo, bo mamy gospodarstwo - ale żadnego w domu.

Polecam zabrać męża do lekarza, u mnie było tak, że w odpowiednim momencie wizyty, gdy było robione usg, pani doktor sama wołała tatę, żeby zobaczył dzidziusia, a takie wspólne przeżywanie całej ciąży zbliża :)

Miłego dnia dziewczynki, czekam na dobre wiadomości :)

Cordy, martta lubią tę wiadomość

Dwa skarbusie - moje synusie :)
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż idzie ze mną na kolejną wizytę 25 stycznia, żeby popatrzeć na maleństwo :) Pewnie już będzie serducho :)

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,mnie belly termin wyznaczył na koniec sierpnia, ale coś czuję że to raczej wrześniowe dzieciątko będzie ;) ja swoją pierwszą betę zrobiłam zaraz po świętach i wyszło 109 mIU/ml, a na teście druga kreska ledwo widoczna, następną zrobiłam dopiero w sobotę i było już 954 mIU/ml. Jutro idę na pierwszą wizytę do ginekologa i się zastanawiam czy coś będzie już widać, ostatnią @ miałam 25.11 więc prawdopodobnie wkroczyłam w 7 tydzień... z dolegliwości: jestem zmęczona, szybko się męczę, dziś pozamiatałam dwa pokoje w mieszkaniu i już miałam dość, piersi bolą okrutnie, ale wydają się pełniejsze, brzuch pobolewa, ale ciężko mi określić w jaki sposób, mdłości lekkie dokuczają. Złapały mnie pierwsze stresy - jutro wracam po urlopie do pracy i się boję jak to będzie...

czy jutro przed pracą zrobić jeszcze raz betę? czy już dać spokój i wszystko dowiem się wieczorem u ginekologa?

Sabina, martta, Blair lubią tę wiadomość

• flora Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Little Red Fox :) ja bym poczekala już na gina. Jak zrobisz betę to i tak do wieczora będziesz czekać na wynik, a na pewno wszystko jest dobrze. Daj znac jutro co Ci lekarz powie :) może już serduszko zobaczysz :)

ae0c0efec8.png
  • Judy Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich :-) Dołączam do grona przyszłych mamusiek :-D Termin na początek września. Bete zrobiłam 24go grudnia i okazał się piękny prezent na Święta ;-) Sprawdzałam hcg jeszcze dwa razy i jest piękny przyrost...co ciekawe - może na bliźniaki. To by było takie podwójne szczęście :-) Od 2dni męczę się z mdłościami, ale jakoś trzeba to przecierpieć. Jutro pierwsze usg... ciekawe czy już serducho bije... niby jestem w 6tyg.,ale może być za wcześnie...a jak u was to było? Miłego dnia dziewczyny

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judy dopiero jedno serduszko mamy potwierdzone :)

martta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox witaj ;) a na ktorego wyznacza sie termin? Ja chyba juz bym nie robila trzeciej bety. Jak druga pokazala taki ladny przyrost to myske ze juz nie ma potrzeby. Jutro juz pewnie zobaczysz serduszko :)

Angela89, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judy wrote:
    Witam wszystkich :-) Dołączam do grona przyszłych mamusiek :-D Termin na początek września. Bete zrobiłam 24go grudnia i okazał się piękny prezent na Święta ;-) Sprawdzałam hcg jeszcze dwa razy i jest piękny przyrost...co ciekawe - może na bliźniaki. To by było takie podwójne szczęście :-) Od 2dni męczę się z mdłościami, ale jakoś trzeba to przecierpieć. Jutro pierwsze usg... ciekawe czy już serducho bije... niby jestem w 6tyg.,ale może być za wcześnie...a jak u was to było? Miłego dnia dziewczyny
    Witamy :) a jakie mialas wartosci bety?
    To twoja pierwsza ciaza? Na ktorego ci wyznacza termin?;)

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, niby belly na 31.08 wyznacza, ale coś czuję że jednak wrzesień to będzie, a zresztą to kilka dni różnicy, za wcześnie żeby coś planować ;)

zobaczymy co mi lekarka powie, u nas w firmie dziewczyny w ciąży pracują po 4 godz tylko (komputery, stres, klienci uciążliwi), jestem ciekawa od którego tygodnia uda mi się pójść na ten układ. W chwili obecnej tak szybko się męczę i średnio co 2-3 godz. robię się głodna jak wilk, więc boję się co to będzie... ajajaj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Blair, niby belly na 31.08 wyznacza, ale coś czuję że jednak wrzesień to będzie, a zresztą to kilka dni różnicy, za wcześnie żeby coś planować ;)

zobaczymy co mi lekarka powie, u nas w firmie dziewczyny w ciąży pracują po 4 godz tylko (komputery, stres, klienci uciążliwi), jestem ciekawa od którego tygodnia uda mi się pójść na ten układ. W chwili obecnej tak szybko się męczę i średnio co 2-3 godz. robię się głodna jak wilk, więc boję się co to będzie... ajajaj :)
    A kiedy chcesz powiedziec w pracy? Chyba lepiej w miare jak najszybciej jak masz stresujaca prace
    A skad jestes?

Kourtney, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, ja jestem akurat z Podbeskidzia, z Bielska-Białej ;)

Blair lubi tę wiadomość

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja na jakiś czas się z Wami żegnam. Będę szczera, strasznie stresuję się jak czytam o smutnych historiach, stratach. Jak nie czytam czuję się ok, a jak czytam zaczynam się bać i denerwować. Stąd moja decyzja. Wrócę po pierwszym trymestrze, trzymajcie kciuki :-)

adora, Olisia lubią tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    Dziewczyny, ja na jakiś czas się z Wami żegnam. Będę szczera, strasznie stresuję się jak czytam o smutnych historiach, stratach. Jak nie czytam czuję się ok, a jak czytam zaczynam się bać i denerwować. Stąd moja decyzja. Wrócę po pierwszym trymestrze, trzymajcie kciuki :-)
    Kasica ale przeciez nie bylo tutaj zadnych strat :) bedzie dobrze wszystko

flora, Angela89, Kourtney, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita86 jak wizyta? Opowiadaj :)

• renatkach Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 25 stycznia i rozumiem, że nikt tu nie karmi piersią :( ?

3i49tv7325tdkkap.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ