X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi w kalendarzu wyszła dziewczynka :P A wtedy chłopiec więc liczę że wyjdzie na opak :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 18:29

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Wedlug chinskiego kalendarza plci wychodzi mi ze bede miala dziewczynke!:)
    Sprawdzalyscie???:)

Martita gratulacje!!!:)

Przy pierwszej ciąży wyszedł mi chłopiec i był chłopiec. Teraz dziewczynka. Mam nadzieję, że się sprawdzi ;P

Blair lubi tę wiadomość

• flora Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie chyba łapie jakieś przeziębienie. Dziwnie się dziś czuję. Jak to powstrzymać? Łykam witaminę c i siedzę w domku pod kołdrą. Coś jeszcze?

ae0c0efec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flora wrote:
    A mnie chyba łapie jakieś przeziębienie. Dziwnie się dziś czuję. Jak to powstrzymać? Łykam witaminę c i siedzę w domku pod kołdrą. Coś jeszcze?
    Moze jakas ciepla herbatka z miodem i cytryną. Mi pomaga ;)

Angela89, Kourtney, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flora wrote:

Dużo dużo czosnku :) Ja robię herbatę z malin, cytrynę i wgniatam czosnek pije i od razu do łóżka pod kołderkę :)

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety teraz taka pogoda plus nasze organizmy są trochę osłabione

• flora Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata z czosnkiem??? :P

ae0c0efec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flora wrote:
    Herbata z czosnkiem??? :P
    No, nie dobra ale zdrowa :P Pije na raz i mi pomaga :)

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Moje pytanie dla mam, które spodziewają się kolejnego dzidziusia. Czy któraś karmi piersią ?
    ja skonczylam karmic oiersia ok 6tyg temu a czemu pytasz? chcialabym nadal bo mam mleko ale slyszalam ze moze to doprowadzac do skurczow macicy. Zapytam polozna na wizycie. na razie nadrabiam niezliczona ilosc stron! dziewczyny oedzicie jak nie wiem dzisiaj!! rozkrecacie sie!!! heheh
    mnie dzisiaj malo i nie bede sie odnosic do wszystkiego bo nie mam jak, ale czytam :-) jestem na tablecie w pracy wiec moge srac pojedynczymi postami :-) przeoraszam z gory!!!
    witam nowe dziewczyny!!
    u mnie zabki od wczoraj..mala tylko soi i placze przez sen, stan podgoraczkowy dlatego nie zagladam do was!
    lece nadrabiac!!!

Blair lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flora wrote:
    mi pomaga mleko z czosnkiem :-) w poprzedniej ciazy tez bylam przeziebiona na tym etapie, kuruj sie zeby sie nie pogorszylo!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Judy Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flora wrote:

Mi lekarz mówił, że w ciąży najlepsza jest naturalna wit.C tzn. wycisnąć sok z cytryny - można troszkę posłodzić miodem lub cukrem i wypić na noc i do łóżka. Dziala!!! Właśnie się wyleczyłam z przeziębienia ,bo bardzo podatna jestem na wszelkie choróbska :/

• Judy Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i oczywiście mleko z miodem na ból gardła :-) Niby w ciąży powinno się unikać malin - różne opinie słyszałam. Życzę dużo zdrówka

• martta Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita gratulacje!!!!! :-)
    Flora duzo musiszpic, wody z cytryna, miodem i imbirem. Jedź czosnek i cebulę na kanapki i duzo wypoczywaj, powodzenia.
    Ja jutro wracam do pracy po tych wszystkich wolnych, koleżanka z pokoju na l4 bo sie rozchorowala. Mam nadzieję że reszta ludzi jakoś sie trzyma, dopiero co wychodze na prosta, nie chce znowu czegoś złapać. Jak będzie jakaś epidemia to pierdziele i ide na zwolnienie na tydzień! Nie bede ryzykować ponownym chorowaniem...

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judy wrote:
    Aaaa i oczywiście mleko z miodem na ból gardła :-) Niby w ciąży powinno się unikać malin - różne opinie słyszałam. Życzę dużo zdrówka
    Liści malin, same maliny są ok :) Na końcówce będziecie pić jak oszalałe herbatę z liści malin :)

martta teraz najgorsza pora z tymi chorobami, moja córa gilochy ma po pachy ale stawiam to na zęby bo o dziwo mnie jeszcze nie zaraziła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 19:30

• Judy Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Witamy :) a jakie mialas wartosci bety?
    To twoja pierwsza ciaza? Na ktorego ci wyznacza termin?;)

Tak, to moja pierwsza ciąża... tzn. 4 miesiące temu byłam w ciąży...poronienie niestety :-( samoistne :-( Tak natura chciała... Termin mam na 06.09.wg kalendarza hihi A bete... robiłam total hcg, ale jak dla mnie to jedno i to samo. Jak się dowiedziałam o ciąży to byłam w 10dniu po owu.i hcg było 40. Potem w sylwestra zrobiłam i wynosiła 1080, a wczoraj odebrałam świeży wynik - bo byłam ciekawa ;-) i już mam 10500. Ładnie rośnie... a zobaczymy co powie nam badanie. Nie mogę się doczekać, taka jestem ciekawa co się tam dzieje hihi Hm...jedno serduszko potwierdzone?? To może moje będzie kolejne. Oby Oby.

• Judy Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u was hcg wygląda?

• flora Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki, zaraz zaparzę sobie herbatę z cytrynką. Mleka nie toleruję, a po mleku z czosnkiem mam traumę z dzieciństwa jak mnie babcia zmuszała :P ale herbata jest ok ;) jutro kupię sobie imbir

ae0c0efec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:02

• martta Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 12dpo mialam 82, jutro idę na powtórkę, mam nadzieję na ładny przyrost.
    Angela no właśnie same chorobska, marzę żeby mój limit narazie był wyczerpany, i tak się martwię że tak na samym początku takie badziewie sie przyczepilo.

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judy wrote:
    A jak u was hcg wygląda?
    Duzy masz ten przyrost :)

U mnie 4380 ale to na 26-27dpo.
    Jutro ide na druga bete

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 19:40

Kourtney, Flakonik lubią tę wiadomość

‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ