Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
inzynierka wrote:Jezu chyba 4 mm... Ale w tym szoku zapomniałam. Mogę się mylić. Nie wiem, teraz to zglupialam. Ale serduszko było i to mnie trzyma w nadziei.
Ja w 6_2 miałam 4,2mm i lekarz powiedział, ze spoko. Serduszko biło, pęcherzyk tez ok, chyba 2,1cm.
A czemu nie założył karty i nie zlecił badań? -
inzynierka wrote:Jezu chyba 4 mm... Ale w tym szoku zapomniałam. Mogę się mylić. Nie wiem, teraz to zglupialam. Ale serduszko było i to mnie trzyma w nadziei.
Nie bój się, mój w 6+5 miał 0,37 cm i serce biło 117 ud/min. Niepotrzebnie dr cie straszy...Behemottka lubi tę wiadomość
17.09 Icsi
22.12.2015 transfer 4AA
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Asienka1184 wrote:A myślałaś już gdzie będziesz rodzić? Bierzesz pod uwagę nasz szpital?
-
Dlaczego nie zakladaja karty? To straszie... glupie. Przeciez, jesli jest serce, to ryzyko poronienia spada do ponizej 5%. Zatem jest 95% szansy, ze dzieciaczek sie urodzi. Chyba dla 95% warto utrzymac pacjenta?
W ogole w Polsce Ci lekarze Was jakos tak strasza. Jak mozna byc tak nieczulym, i mowic ze to za male, to za wolne, skoro jest to w granicach normy (6t3, 4mm to jest calkiem OK, zwazywszy, ze USG ma +/-2mm bledu)? Sluchajcie, wszystko sprawdzajcie same albo tu przynoscie problemy. Jestem zla!Ania91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinzynierka wrote:Wróciłam z wizyty. Zarodek za mały jak na 6t 3 dzień. Lekarz mówi że widzi akcje serca. Ja też widziałam. Nie założył karty, nie zlecił badań. Mam przyjść 12 lutego. Boję się.
Gumcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Inzynierka, ja też nie mam jeszcze założonej karty ciąży, ani nie zlecono mi żadnych badań, pomimo tego, że u lekarza byłam w 6tc 3d, serduszko biło, i według lekarza było wszystko ok. Pamiętaj, że jeśli już jest widoczna akcja serca, to ryzyko poronienia jest niewielkie, także głowa do góry
Co do pączków, ja jutro z samego rana mam plan wstać i wyruszyć do piekarniBratek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHmmm to dam wam zapowiedz tego co bedzie;) Mloda wrocila ze zlobka i padla jak po maratonie o godinie 17.. Probowalam wybudzic kolo19 nic o 20 roRyczala sie wypiela dupa i spala dalej. 22 walnela calkiem dorosla kupe -to bylo w stanie ja obodzić no i wlasnie jwst 23 ona wyspana no i się bawimy.... Badz tu madry czlowieku
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypewniaczka wrote:Hmmm to dam wam zapowiedz tego co bedzie;) Mloda wrocila ze zlobka i padla jak po maratonie o godinie 17.. Probowalam wybudzic kolo19 nic o 20 roRyczala sie wypiela dupa i spala dalej. 22 walnela calkiem dorosla kupe -to bylo w stanie ja obodzić no i wlasnie jwst 23 ona wyspana no i się bawimy.... Badz tu madry czlowieku
A ile twoja mała spędza w zlobku? Od dawna? -
nick nieaktualnyZaczela jak miała 9miesiecy .9-10 mc chodzila tak coraz dluzej od godziny wydluzane na koniec miesiaxa do 4 a teraz chodzi na 7 . Mega sie balam jak zostawialam 1 raz z wrazenia mleko mi pocieklo choc nie karmilam od ponad pol roku. I mowcie co chcecie wyszlo tak ze nie wroce do pracy pewnie a teraz ucze sie do egzaminu generalnie jesyem w fomu mozna powiedziec ze lenie sie wiec w domu a dziecko w zlobku jak to tak...a ona zadowolona gramolo sie z wozka jak tylko sie zblizamy i piszczy. Macha do Pań cuda wianki a wraca taka steskniona o kaze sie miziac i dawac buziaki...
Zima z dzieckiem w domu jest ciezka spacet max godzona a w domu ograniczona przestrzen mama ta dama no ile zabaw moze zorganizowac a tam ...
Także dziewczyny polecamnod siebie i cory:)
P.s nie byla ani razu chora poza zabkowym kataremBlair, mmargol lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa może nie koniecznie do żłobka ale na pewno będę chciała od najmłodszego żeby miały kontakt z innymi dziećmi.nie wyobrażam sobie siedzieć z nimi zamknięte w czterech ścianach. Będę się starała na jakieś zajęcia je pozapisywac basen czy gimnastykę dla maluszków różne ciekawe są zajęcia np. Muzyczne
I potem też będę chciała do przedszkola żeby były otwarte na świat.
Bo potem często jest więcej problemów jak dziecko jest trzymane do 6roku życia tylko w domu a potem dopiero rodzice wyślą do szkoły to jest szok dla dziecka....
No ale czas i życie zweryfikuje ile mi się uda z moich planów zrealizowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 23:19
mmargol, Bratek lubią tę wiadomość
-
Blair wrote:Jeszcze mam pytanie. Chcielibyście żeby jeszcze jakoś urozmaicić, dodać coś na 1str do listy? Jakieś pomysły czy jest dobrze tak jak jest?
Może miejsce zamieszkania co by mieć zbiór kto z jakiej części świata - może być pomocne w przyszłości jakbyśmy chciały sie spotkać regionalnieBehemottka, Gumcia lubią tę wiadomość