X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gumcia. Po wczorajszym dniu to dzisiaj jestem jak nowo narodzona:P

Gumcia lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    staram się nie martwić na zapas, bo jeszcze ktoś mnie dodatkowo nastraszył, że jeśli nie wymiotuję w ciąży to na pewno coś złego się dzieje, cóż... trzeba być dobrej myśli :)

ja w ciąży raz się źle poczułam któregoś ranka, a tak to nie mam mdłości nie wymiotuje i ogólnie samopoczucie mam ekstra (nie licząc teraz choroby). Ale mam nadzieje, że mimo braku tych objawów mój groszek nadal we mnie siedzi i wszystko u niego ok. :)

Mówią, że się powinno wymiotować jak jest duży progesteron, a ja jak badałam przy pierwszej becie to miałam prawie 52 ng/ml, czyli ponad normę i wymiotów brak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 09:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i dostałam zwolnienie do środy, więc sobie wypoczywam tydzień czasu w domku :)

Gumcia, haneczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) ja dziś nie poszaleje z cukrem jutro idę zrobić badania.

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    no i dostałam zwolnienie do środy, więc sobie wypoczywam tydzień czasu w domku :)

i bardzo dobrze :) wykorzystaj ten czas dla siebie, pośpij, poleż, poogolądaj dobre filmy lub poczytaj ksiażkę :)

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogarniam na dzisiaj obiad i powoli przestaje być tak smaczny, jak to sobie wczoraj wymyśliłam, ehh... niech żyją zmienne smaki :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje ze zezarlam juz dwa paczki pp jednym na kazdy posladek :) z marmoladą

mmargol lubi tę wiadomość

• Moonicorns Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja dzisiaj czuje się dosc kiepsko ciagle mdlosci zgaga i do tego sie nie wyspalam, a teraz czekam na paczki od mojego M :D

I mam pytanie, bo ogolnie na wizyty chodze prywatnie ale jesli np na same badania chciałabym isc z NFZ to czy moge normalnie pojsc do jakiegoś ginekologa z NFZ czy jak to jest?

f2w3ugpj6tnh1br3.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa mi śmierdzi! Niedoczekanie!

Gumcia, Bratek lubią tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • esmi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziwczyny mam dzisiaj wizyte i wczesniej tez sie wystraszylam bo powiedzial ze o tydzien mlodsza ciaza mam nadzieje ze uroslo moje dziecie :-)
    Ja juz po jednym paczku a po luteinie doustnej w ustach mam nieprzyjemnie i mnie mdli :/

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę się w końcu umówić do fryzjera i zrobić coś z tymi odrostami, na następnej wizycie spytam się lekarki jak to jest z tym farbowaniem włosów, bo przecież nie będę straszyć, aż do września :P

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonicorns wrote:
    Witam, ja dzisiaj czuje się dosc kiepsko ciagle mdlosci zgaga i do tego sie nie wyspalam, a teraz czekam na paczki od mojego M :D

I mam pytanie, bo ogolnie na wizyty chodze prywatnie ale jesli np na same badania chciałabym isc z NFZ to czy moge normalnie pojsc do jakiegoś ginekologa z NFZ czy jak to jest?
    Tez bym tak chciała zrobić ale u nas baba która przyjmuje na NFZ jest tak wredna ze i tak mi nieda i jeszcze będzie miała pretensje ze przyszłam do niej a nie do lekarza do którego chodziłam wcześniej

Ewelka91
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonicorns wrote:

Możesz iść, na NFZ ci przysługują wizyty i wcale nie musisz chwalić się, że chodzisz prywatnie. Natomiast na badania to bym nie liczyła. Dają tylko podstawowe, za inne jak toksoplazmoza, różyczka, Cytomegalia czy grupa krwi musisz sobie sama zapłacić. Przynajmniej tak poinformowała mnie mój lekarz NFZ ( a bardzo miła i fajna babeczka)

Moonicorns lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie to żadna różnica, bo prywatnie za badanie moczu i krwi płacę ok 7 zł + 2-3 zł za pobranie materiału, więc wolę za jednym zamachem zrobić wszystko w jednym miejscu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    Kornelia z Bialegostoku moze ?

Z Łomży :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na nfz badania toxo, rózyczka, gr krwi miałam zawsze za darmo!! plus tsh, wr, hiv
    te badania sa w kalendarzu badań ciązy, wystarczy spojrzec na karte ciązy (tam sa pozycje to wpisania wyników tych badań)

mmargol lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ho!
    wczoraj miałam tak dzień do tyłka że nawet nie odpalałam specjalnie laptopa....
    takiego zamulenia nie miałam od początku ciąży! do tego senność, słabość i brak sił....
    i zachcianki;/ zjadłam kilka krewetek i łososia sobie kupiłam wędzonego :P

a dziś się wyspałam i czuję się o niebo lepiej:)

no i witam się w rozpoczynającym się 8 tygodniu ciąży :D

mi doktorek też nie założył karty ciąży, powiedział że jak przyjdę za miesiąc to mi panie w rejestracji założą spokojnie, za to zlecił badania, ale je zrobię dopiero przed wizytą:)

oj od kawy to mnie też odrzuciło totalnie, i od słodyczy....jadła bym za to ryby :P
    które i tak a długo w moim żołądku nie wysiadują bo lądują w sedesie.

i taki mam węch wyczulony że szok.
    mąż mi śmierdzi :P, sypialnia mi śmierdzi, łazienka też....tylko na zewnątrz czuję się w porządku.
    moich ulubionych perfum nie mogę....kremów też.....
    lodówka otwarta sprawia że mnie cofa.....

bisacz, Blair, haneczka lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ja na nfz badania toxo, rózyczka, gr krwi miałam zawsze za darmo!! plus tsh, wr, hiv
    te badania sa w kalendarzu badań ciązy, wystarczy spojrzec na karte ciązy (tam sa pozycje to wpisania wyników tych badań)

A gdzie tacy wspaniali lekarze? W Leśnej Górze? ;) Pierwsze się spotykam :)

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki
    Ja po jednym pączku z firmowego przydziału :)
    Dla zainteresowanych link do artykułu odnośnie prowadzenia ciąży przez lekarza w ramach NFZhttp://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/badania/obowiazkowe-badania-w-ciazy-na-nfz-bezplatne-badania,200_7254.html

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    A ja mam pytanie . Jak to jest u was z ❤ ?
    Moj sie do mnie dobiera 3 noc a ja jakos sie boje .

Ja tam też się boję, chociaż mnie namawia, że będzie delikatnie... ale ja jakoś nie chce :P może po wizycie u gina będę spokojniejsza :) radzimy sobie inaczej :P

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ