X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam tez o kroplach imbifem ale nigdzie ich nie mogę znaleźć one są na mdłości w ciąży ..

mmargol lubi tę wiadomość

Ewelka91
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TolaiOla2008: Myslalam dzisiaj o Tobie. Jestes nadal w szpitalu?
    Sluchaj, jak ja bylam w 6t0, moj bobas mial serducho 87/min, i to bylo w normie. Dlatego dziwilam sie, ze Ciebie w 5t5 polozyli do szpitala, jak Twoj dzieć mial 96/min. Dzisiaj (8t0) mialam follow-up i wyszlo, ze serducho dziecia bije 156/min. Caly czas wszystko w normie i bez strachu.

Bratek lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ojj, zjadłabym ogórka kiszonego...
    Ja tydzien temu zjadlam CALY sloik.... niebo! Ale nie polecam, bo potem bolala mnie watroba ;)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny także przed chwilą wróciłam, choć lekarz mówił, że profilaktycznie zatrzymują każdego z plamieniami dziwił się, że od razu wczoraj nie przyjechałam widziałam pierwszy raz moją fasolkę wg usg ciąża młodsza ponieważ ma 6t4d serduszko pyka rozmiaru już z wrażeń nie pamiętam a zdjęcia nie chcieli mi dać na pamiątkę w poniedziałek idę także myślę, że mój gin mi da :) pamiętam, że pęcherzyk dość spory w cm liczony a dzidzia nie chce Was skłamać chyba 0,76cm. Co do plamień tuż obok maleństwa jest krwiak lekarz przepisał mi duphaston 3xdz żyjemy i rośniemy dalej :)
    Jestem spokojna

Angela89, Behemottka, żabka04, Bee85, Blair, agatia, mmargol, Sabina, Bratek, martta lubią tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek - nie próbowałam. Przed ciąża miewałam oprychy z częstotliwością co 2-3 miesiące. Wtedy pomagał Heviran.

Behemotka - do szpitala trafiłam z powodu plamien i silnych boli podbrzusza oraz skurczy. Zostawili mnie ze względu na moje wcześniejsze poronienia. Podczas usg stwierdzono odklejanie sie kosmowki o rozm: 0,8 x 0,3 cm. Serce pokazało sie po 5 dniach pobytu.

Przed chwila odkryłam chwilowa rozkosz bez mdłości jedząc kisiel truskawkowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 20:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Witajcie dziewczyny także przed chwilą wróciłam, choć lekarz mówił, że profilaktycznie zatrzymują każdego z plamieniami dziwił się, że od razu wczoraj nie przyjechałam widziałam pierwszy raz moją fasolkę wg usg ciąża młodsza ponieważ ma 6t4d serduszko pyka rozmiaru już z wrażeń nie pamiętam a zdjęcia nie chcieli mi dać na pamiątkę w poniedziałek idę także myślę, że mój gin mi da :) pamiętam, że pęcherzyk dość spory w cm liczony a dzidzia nie chce Was skłamać chyba 0,76cm. Co do plamień tuż obok maleństwa jest krwiak lekarz przepisał mi duphaston 3xdz żyjemy i rośniemy dalej :)
    Jestem spokojna

Odpoczywaj i krwiak zniknie pewnie już do 12 tc go nie będzie :)

Ania91 lubi tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja dziś powiedziałam w pracy, że na 50 % będzie chłopak (bo bardzo chcemy męskiego potomka) to jedna osoba nawet się zapytała skąd wiemy już tak wcześnie :D :D to myślałam, że będę się turlać ze śmiechu jak fretka :D :D
    Ha ha, musze wyprobowac na moich znajomych!
    A my dzisiaj podczas USG sie nasmialismy, bo radiolog, opisujac mojego bobasa, zamiast wpisac BODY, wpisala BOY :) Po czym powiedziala, ze to oczywiscie literowka, ale tak nawiasem mowiac, to w swojej trzeydziestoletniej karierze nie pomylila sie jeszcze ani razu. Wiec moze bedzie chlopak? ;)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Jestem spokojna
    Super!

Ania91 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TolaiOla2008 wrote:
    Behemotka - do szpitala trafiłam z powodu plamien i silnych boli podbrzusza oraz skurczy. Zostawili mnie ze względu na moje wcześniejsze poronienia. Podczas usg stwierdzono odklejanie sie kosmowki o rozm: 0,8 x 0,3 cm. Serce pokazało sie po 5 dniach pobytu.

Przed chwila odkryłam chwilowa rozkosz bez mdłości jedząc kisiel truskawkowy :)
    Rozumiem, a juz Cie wypuscili?
    Kisiel tez bym zjadla :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka gratuluję udanej wizyty.

Ania dobrze ze pojrchalas i się uspokoiłas.a krwiaczek szybko się pewnie wchlonie

Ja jestem myślami przy M@lince i narazie nie umiem się jakoś zebrać do kupy. Kurcze niby się nie znamy ale jednak do każdej z was się już przywiazalam z pewien sposób...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 21:11

Ania91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red haha poważnie? 50% ;D

Wiecie że u nas nadal nikt oprócz mnie i męża nie wie że będą bliźniaki? ;)

Bratek uwielbiam twoje wpisy! :D Jeden a porządny. Haha
    Ja spamuje takimi krótkimi i mam czasami wrażenie że najwięcej tu moich postów :D

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, szanse są zawsze :) koleżanka się dziś na mnie popatrzyła "będzie chłopak" :D może jeszcze zakłady wśród rodziny i znajomych zrobimy? :D

Blair, mmargol, Behemottka, żabka04 lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luliczek zaufaj lekarzowi. Na pewno wie co ci przepisał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 21:28

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już po dzisiejszej wizycie. Wszystko jest ok, serducho bije ok. 160-170 uderzeń/min. Dał nam przez chwilę posłuchać, to mężowi (twardziel, którego nic nie wzrusza) poleciała łezka ;) Następna wizyta 23 lutego, a prenatalne 4 marca. Zdziwiłam się ogromnie, kiedy mój dr powiedział mi, że na prenatalne dostanę skierowanie, będę je mieć za darmo. Miło z jego strony, to już ok. 300zł. w kieszeni :)

Malinka, bardzo mi przykro, wiem że nie ma słów które mogłyby Cię teraz pocieszyć :( Za jakiś czas radziłabym Ci zrobić całą diagnostykę genetyczną. A przede wszystkim znaleźć dobrego lekarza, który Tobą odpowiednio pokieruje. Ja po biochemicznej w październiku znalazłam lekarza który zajmuje się leczeniem niepłodności, zrobiłam całą diagnostykę w kierunku zesp. antyfosfolipidowego, tarczyce, wykluczyłam choroby zakaźne i miałam histeroskopie diagnostyczną. W moim przypadku wszystko zostało wykluczone, więc stwierdziliśmy z mężem, że robimy trzecie podejście, a jak się nie uda to zabieramy się właśnie za genetykę. Odpukać na razie wszystko jest ok, ale od samego początku ciąży jestem na lekach(duphaston, encorton, acard/ teraz fragmin).

Gratuluje nowym mamusiom, witamy na naszym wątku :)

Behemottka, Blair, Bratek, szpilka, mmargol lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam po masażu, pachnę arbuzem i czuję się jak nowo narodzona. :)

Dodałam kolejne e-maile i zaakceptowałam zaproszenia. Nie mam siły nadrabiać dziś. Może jakieś streszczenie for me? :)

Sabina, mmargol, martta lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dane w arkuszu uzupełnię po weekendzie. Jesteśmy u teściów i nie zabrałam żadnych wyników :)
    Padam na twarz. Do jutra!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Wróciłam po masażu, pachnę arbuzem i czuję się jak nowo narodzona. :)

Dodałam kolejne e-maile i zaakceptowałam zaproszenia. Nie mam siły nadrabiać dziś. Może jakieś streszczenie for me? :)
    Haneczka a co z nowymi mamusia i które dołączają? Będziesz aktualizowala tabelkę?

Zazdroszczę masażu ;)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    No nic Kochane żegnam się z Wami, nie było mi dane zostać wrześniową mamusią...

Życzę Wam wszystkiego dobrego z całego mojego pękniętego serca. Dziękuję, że ze mną byłyście.

Może jak się pozbieram to za parę miesięcy wrócę do Was z dobrymi wieściami z mojej strony...Na razie znikam.

M@linka, współczuję Ci z całego serca. Tak mi smutno. :( Zajrzyj tu do nas koniecznie. Czekamy na dobre wieści od Ciebie. Życzę, żebyś trafiła na dobrych lekarzy, którzy wyeliminują przyczynę niepowodzeń i dadzą Ci szansę na upragnionego maluszka. :* Trzymaj się cieplutko.

‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ