X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam tez o kroplach imbifem ale nigdzie ich nie mogę znaleźć one są na mdłości w ciąży ..

mmargol lubi tę wiadomość

Ewelka91
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TolaiOla2008: Myslalam dzisiaj o Tobie. Jestes nadal w szpitalu?
    Sluchaj, jak ja bylam w 6t0, moj bobas mial serducho 87/min, i to bylo w normie. Dlatego dziwilam sie, ze Ciebie w 5t5 polozyli do szpitala, jak Twoj dzieć mial 96/min. Dzisiaj (8t0) mialam follow-up i wyszlo, ze serducho dziecia bije 156/min. Caly czas wszystko w normie i bez strachu.

Bratek lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ojj, zjadłabym ogórka kiszonego...
    Ja tydzien temu zjadlam CALY sloik.... niebo! Ale nie polecam, bo potem bolala mnie watroba ;)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny także przed chwilą wróciłam, choć lekarz mówił, że profilaktycznie zatrzymują każdego z plamieniami dziwił się, że od razu wczoraj nie przyjechałam widziałam pierwszy raz moją fasolkę wg usg ciąża młodsza ponieważ ma 6t4d serduszko pyka rozmiaru już z wrażeń nie pamiętam a zdjęcia nie chcieli mi dać na pamiątkę w poniedziałek idę także myślę, że mój gin mi da :) pamiętam, że pęcherzyk dość spory w cm liczony a dzidzia nie chce Was skłamać chyba 0,76cm. Co do plamień tuż obok maleństwa jest krwiak lekarz przepisał mi duphaston 3xdz żyjemy i rośniemy dalej :)
    Jestem spokojna

Angela89, Behemottka, żabka04, Bee85, Blair, agatia, mmargol, Sabina, Bratek, martta lubią tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek - nie próbowałam. Przed ciąża miewałam oprychy z częstotliwością co 2-3 miesiące. Wtedy pomagał Heviran.

Behemotka - do szpitala trafiłam z powodu plamien i silnych boli podbrzusza oraz skurczy. Zostawili mnie ze względu na moje wcześniejsze poronienia. Podczas usg stwierdzono odklejanie sie kosmowki o rozm: 0,8 x 0,3 cm. Serce pokazało sie po 5 dniach pobytu.

Przed chwila odkryłam chwilowa rozkosz bez mdłości jedząc kisiel truskawkowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 20:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Witajcie dziewczyny także przed chwilą wróciłam, choć lekarz mówił, że profilaktycznie zatrzymują każdego z plamieniami dziwił się, że od razu wczoraj nie przyjechałam widziałam pierwszy raz moją fasolkę wg usg ciąża młodsza ponieważ ma 6t4d serduszko pyka rozmiaru już z wrażeń nie pamiętam a zdjęcia nie chcieli mi dać na pamiątkę w poniedziałek idę także myślę, że mój gin mi da :) pamiętam, że pęcherzyk dość spory w cm liczony a dzidzia nie chce Was skłamać chyba 0,76cm. Co do plamień tuż obok maleństwa jest krwiak lekarz przepisał mi duphaston 3xdz żyjemy i rośniemy dalej :)
    Jestem spokojna

Odpoczywaj i krwiak zniknie pewnie już do 12 tc go nie będzie :)

Ania91 lubi tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja dziś powiedziałam w pracy, że na 50 % będzie chłopak (bo bardzo chcemy męskiego potomka) to jedna osoba nawet się zapytała skąd wiemy już tak wcześnie :D :D to myślałam, że będę się turlać ze śmiechu jak fretka :D :D
    Ha ha, musze wyprobowac na moich znajomych!
    A my dzisiaj podczas USG sie nasmialismy, bo radiolog, opisujac mojego bobasa, zamiast wpisac BODY, wpisala BOY :) Po czym powiedziala, ze to oczywiscie literowka, ale tak nawiasem mowiac, to w swojej trzeydziestoletniej karierze nie pomylila sie jeszcze ani razu. Wiec moze bedzie chlopak? ;)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Jestem spokojna
    Super!

Ania91 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TolaiOla2008 wrote:
    Behemotka - do szpitala trafiłam z powodu plamien i silnych boli podbrzusza oraz skurczy. Zostawili mnie ze względu na moje wcześniejsze poronienia. Podczas usg stwierdzono odklejanie sie kosmowki o rozm: 0,8 x 0,3 cm. Serce pokazało sie po 5 dniach pobytu.

Przed chwila odkryłam chwilowa rozkosz bez mdłości jedząc kisiel truskawkowy :)
    Rozumiem, a juz Cie wypuscili?
    Kisiel tez bym zjadla :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka gratuluję udanej wizyty.

Ania dobrze ze pojrchalas i się uspokoiłas.a krwiaczek szybko się pewnie wchlonie

Ja jestem myślami przy M@lince i narazie nie umiem się jakoś zebrać do kupy. Kurcze niby się nie znamy ale jednak do każdej z was się już przywiazalam z pewien sposób...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 21:11

Ania91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red haha poważnie? 50% ;D

Wiecie że u nas nadal nikt oprócz mnie i męża nie wie że będą bliźniaki? ;)

Bratek uwielbiam twoje wpisy! :D Jeden a porządny. Haha
    Ja spamuje takimi krótkimi i mam czasami wrażenie że najwięcej tu moich postów :D

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, szanse są zawsze :) koleżanka się dziś na mnie popatrzyła "będzie chłopak" :D może jeszcze zakłady wśród rodziny i znajomych zrobimy? :D

Blair, mmargol, Behemottka, żabka04 lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luliczek zaufaj lekarzowi. Na pewno wie co ci przepisał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 21:28

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już po dzisiejszej wizycie. Wszystko jest ok, serducho bije ok. 160-170 uderzeń/min. Dał nam przez chwilę posłuchać, to mężowi (twardziel, którego nic nie wzrusza) poleciała łezka ;) Następna wizyta 23 lutego, a prenatalne 4 marca. Zdziwiłam się ogromnie, kiedy mój dr powiedział mi, że na prenatalne dostanę skierowanie, będę je mieć za darmo. Miło z jego strony, to już ok. 300zł. w kieszeni :)

Malinka, bardzo mi przykro, wiem że nie ma słów które mogłyby Cię teraz pocieszyć :( Za jakiś czas radziłabym Ci zrobić całą diagnostykę genetyczną. A przede wszystkim znaleźć dobrego lekarza, który Tobą odpowiednio pokieruje. Ja po biochemicznej w październiku znalazłam lekarza który zajmuje się leczeniem niepłodności, zrobiłam całą diagnostykę w kierunku zesp. antyfosfolipidowego, tarczyce, wykluczyłam choroby zakaźne i miałam histeroskopie diagnostyczną. W moim przypadku wszystko zostało wykluczone, więc stwierdziliśmy z mężem, że robimy trzecie podejście, a jak się nie uda to zabieramy się właśnie za genetykę. Odpukać na razie wszystko jest ok, ale od samego początku ciąży jestem na lekach(duphaston, encorton, acard/ teraz fragmin).

Gratuluje nowym mamusiom, witamy na naszym wątku :)

Behemottka, Blair, Bratek, szpilka, mmargol lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam po masażu, pachnę arbuzem i czuję się jak nowo narodzona. :)

Dodałam kolejne e-maile i zaakceptowałam zaproszenia. Nie mam siły nadrabiać dziś. Może jakieś streszczenie for me? :)

Sabina, mmargol, martta lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dane w arkuszu uzupełnię po weekendzie. Jesteśmy u teściów i nie zabrałam żadnych wyników :)
    Padam na twarz. Do jutra!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Wróciłam po masażu, pachnę arbuzem i czuję się jak nowo narodzona. :)

Dodałam kolejne e-maile i zaakceptowałam zaproszenia. Nie mam siły nadrabiać dziś. Może jakieś streszczenie for me? :)
    Haneczka a co z nowymi mamusia i które dołączają? Będziesz aktualizowala tabelkę?

Zazdroszczę masażu ;)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    No nic Kochane żegnam się z Wami, nie było mi dane zostać wrześniową mamusią...

Życzę Wam wszystkiego dobrego z całego mojego pękniętego serca. Dziękuję, że ze mną byłyście.

Może jak się pozbieram to za parę miesięcy wrócę do Was z dobrymi wieściami z mojej strony...Na razie znikam.

M@linka, współczuję Ci z całego serca. Tak mi smutno. :( Zajrzyj tu do nas koniecznie. Czekamy na dobre wieści od Ciebie. Życzę, żebyś trafiła na dobrych lekarzy, którzy wyeliminują przyczynę niepowodzeń i dadzą Ci szansę na upragnionego maluszka. :* Trzymaj się cieplutko.

‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ