X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:44

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luliczek, tak jak Angela pisze - ginekologowi bym zaufała, ale jeśli od lekarza ogólnego to jednak już bym się bała bo zdarza się, że niestety przepisują skladniki wykluczone w ciąży bo się nie znają.

h4zpdqk39i22byyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj, zjadłabym ogórka kiszonego...

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:

;-) skąd ja to znam...

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka - trzymam kciuki za następne Dzieciątko. Ściskam mocno.

Kurczę u mnie nic nie pomaga na nudności. Ani imbir, ani migdały :( cały Boży dzień. Od rana jak tylko otworze oczy, to witam sie z toaleta, a do momentu kiedy ich nie zamknę jak nie odbijania, to gula w gardle :/
    Nie jestem w stanie chodzić do pracy i rozmawiać z klientami, bo aż wstyd.
    Macie jeszcze jakieś sposoby?
    A na domiar złego czuje, ze wyłazi mi wstrena oprycha na górnej wardze!!! :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro sobie kupię, bo jak mój znowu kupi konserwowe to nie to samo... :P

Angela89 lubi tę wiadomość

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TolaiOla2008 wrote:

Kurczę u mnie nic nie pomaga na nudności. Ani imbir, ani migdały :( cały Boży dzień. Od rana jak tylko otworze oczy, to witam sie z toaleta, a do momentu kiedy ich nie zamknę jak nie odbijania, to gula w gardle :/

Możemy sobie rękę podać... dokładnie wiem jak się czujesz - jak idę do pracy to ze łzami w oczach czasami... a to wszystko mi mega odbiera siły, po prostu nie jestem w stanie prowadzić lekcji i do tej pory nie znalazłam sposobu na to, żeby czuć się lepiej.

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny: mój bobas ma 17 mm i tętno 156. Wszystko wyglada super, nawet wiekowo nie ma poślizgu. Hurra! Za tydzień ginekolog a USG prenatalne 4 marca.

kowieczka, Bratek, szpilka, Angela89, Sabina, żabka04, ewcia91, Ewelina.Irl, Blair, mmargol, Justyna_89, martta, Gumcia lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • kowieczka Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tolaiola ja niestety mam to samo, dziś ponad pół dnia wyjęte z życiorysu... bo mnie męczą mdłości dziady, wymiotować to raz na jakiś czas ale to już z niemocy bardziej...

relgdf9hrp5i882w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w opozycji. W ogóle nie wymiotuję, mdłości to tak delikatnie mam. Aż bym tak chciała przyjemniej bym się poczuła jak w ciąży. A bierzecie witb6? podobno pomaga.

mmargol lubi tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Behemottka, a Ty już dziś byłaś u lekarza czy idziesz dopiero? bo się pogubiłam w naszej czasoprzestrzeni :P
    Byłam, właśnie wróciłam z bananem od ucha do ucha :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, u mnie też nie ma tragedii :)
    Behemottka, gratuluję maluszka :)

ja dziś powiedziałam w pracy, że na 50 % będzie chłopak (bo bardzo chcemy męskiego potomka) to jedna osoba nawet się zapytała skąd wiemy już tak wcześnie :D :D to myślałam, że będę się turlać ze śmiechu jak fretka :D :D

Bratek, Angela89, Behemottka, Sabina, bisacz, Blair, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little ja jeszcze w pracy nie powiedziałam, planuje powiedzieć po prenatalnych. Raczej się nie domyślą;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:

U mnie obowiązkowo kiwi. Mam 2 koszyki w zapasie. A mąż dba o zapasy ;)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TolaiOla2008 wrote:

Na ta opryszczkę to chyba powinnaś dostać Heviran...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 22:15

Blair lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, ja powiedziałam, bo na początku czułam się jak rozjechany jeż na autostradzie :( a poza tym mam stresującą pracę i chciałam wrzucić na luz, żeby psychicznie odetchnąć...

mmargol lubi tę wiadomość

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek pytałam o Zofię dlatego ze słyszałam tam o dobrej lekarce - Iryna Nitefor przyjmuje tez prywatnie w zajebscie dobrze sprzetowo wyposażonej prywatnej klinice Babka Medica przy Arkadii

Bratek lubi tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luliczek wrote:
    Witam bardzo nowe Mamy :)

Słuchajcie... dostałam czopki- torecan.
    Na wymioty.
    Jednak na ulotce jest napisane , żeby nie brać w ciąży...
    co robić? to są silne leki, które się bierze po chemoterapii i jakiś poważnych operacjach. Ja je dostałam na te moje silne wymioty ...
    Brała to któraś z was?
    Ja też pytałam mojego giną o coś na wymioty powiedział ze nic niema skutecznego poza tymi czopkami ale tylko w ostateczności nie za często więc stwierdziłam ze sobie odpuszczę wole wymiotowac

Ewelka91
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ