X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett, z tym brzuszkiem nie jest aż tak lekko ;) Ciesz się, póki jest płaski :) Co do ubrań ciążowych...ja przy poprzedniej ciąży kupiłam 2 zwykłe bluzki o rozmiar większe + 2 letnie sukienki o takie -> http://www.bonprix.pl/style/sukienka-2-szt-131165580/?type=image&category=1327&return=ref
    Przechodziłam w nich całe lato i było mi super wygodnie. A i jeszcze krótkie spodenki na gumce + dresy.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Witam sie w sobote prawie w poludnie .
    Mmargol widze ze tez z Plocka jestes :)
    O tych winiarach az weszlam w tabelke :)
    Teraz to i ja weszłam w tabelke, bo jak sprawdzałam ostatnio to nie było nikogo z Płocka a tu ooo proszę :) coraz więcej nas :) już na stałe osiedliliście się w Irlandii?

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Luliczek Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9-10 tydzień a Wy już zmieniacie garderobę? Chyba się cieszę, że u mnie pewnie daleko do zmiany ubrań. Choć pewnie jak brzuch zacznie rosnąć to w zawrotnym tempie.
    Ja póki co schudłam i to sporo. Przez silne wymioty i problemy z tarczycą. Myślę,że jak brzuszek zacznie rosnąć to moje spodnie w końcu przestana wyglądać na mnie jak za duże. :).

Dzięki dziewczyny za wczorajsze odpowiedzi odnośnie tych czopkow. Nie odpisałam już nic, bo zasnęłam .
    Dziś rano zaaplikowałam tego czopa.
    W sumie trudno powiedziec czy działa czy nie.

Lekarz ginekolog przepisał te czopki. Wcześniej dostalam Prevomit ale i tak wymiotowałam i to bardzo. Trudno powiedziec czy działa czy nie, bo lekarz powiedział, że te czopki trzeba wziąć ZANIM wystąpić jakieś objawy tego, że zaraz będziesz wymiotować. Bo to jest lek, który zapobiega anie taki, który hamuje czy zmniejsza. Powiedział, że mam brac doraźnie. Jak się obudzę i czuję, że to będzie gorszy dzień to mam wziąć.
    Dzięki wam dziewczyny za te wypowiedzi jeszcze raz :*:)
    dobrego dnia :*

Bratek lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]w57v3a3fffvzxfwt.png[/link]
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Teraz to i ja weszłam w tabelke, bo jak sprawdzałam ostatnio to nie było nikogo z Płocka a tu ooo proszę :) coraz więcej nas :) już na stałe osiedliliście się w Irlandii?
    Tak tam wpsalam tylko Irlandie ale teraz poprawilam .
    Nie chcemy wracac do Polski . Moj jest z Wroclawia ja z Plocka kawal jest a jak bym miala juz wracac chciala bym mieszkac w Plocku bo to tam mam mase znajomych u Piotrka nie mam zadnych znajomych . Wiem ze to nie problem bo mozna poznac . Ale jakos tak Wroclaw a raczej Bielawa mnie nie przekonuje . Tam tez mamy dom . Ja mam tu rodzine swoja wiec w Plocku nie bylam juz 4 lata :) pewnie duzo sie pozmienialo .
    Z jakiego osiedla jestes ?
    My mieszkalismy na Nowym Rynku :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 17:36

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nie musze kupowac wiekszych bo wszystkie spodnie co mam zaczely mi spadac z tylka :-D

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabrałam się za obiad, w między czasie posprzątałam, zrobiłam zakupy, kupiłam prezent na urodziny brata i nastawiłam pranie i jejuu... ale się zmęczyłam, gdzie dawna energia? chyba chwilę odpocznę, zanim makaron się ugotuje i będę mogła przejść do kolejnego punktu zapiekanki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 13:02

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:47

Ewelina.Irl, mmargol lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ewelina ja też z Płocka :) z Podolszyc :)
    Ooo prosze :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 22:17

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Tak tam wpsalam tylko Irlandie ale teraz poprawilam .
    Nie chcemy wracac do Polski . Moj jest z Wroclawia ja z Plocka kawal jest a jak bym miala juz wracac chciala bym mieszkac w Plocku bo to tam mam mase znajomych u Piotrka nie mam zadnych znajomych . Wiem ze to nie problem bo mozna poznac . Ale jakos tak Wroclaw a raczej Bielawa mnie nie przekonuje . Tam tez mamy dom . Ja mam tu rodzine swoja wiec w Plocku nie bylam juz 4 lata :) pewnie duzo sie pozmienialo .
    Z jakiego osiedla jestes ?
    My mieszkalismy na Nowym Rynku :)
    My mieszkamy na Skarpie od 2 lat i kilku miesięcy po tym, jak zdecydowaliśmy z Piotrkiem, że sprowadzamy się w moje strony ;) mój mąż jest z pomorza, także były inne opcje, ale moja siła perswazji zadziałała :P
    Oj tak, przez 4 lata na pewno się sporo zmieniło :)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ze Skarpy masz niedaleko wrazie akcji porodowej :-D

No to fajnie ze ktos jest z Plocka . :-)

mmargol, agatia lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, w razie "W" minuta osiem i jestem ;)

Blair, Ewelina.Irl, agatia, Bratek lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zakupiłam spodnie ciążowe. Na pewno się przydadzą ;) wolę mieć juz, by ów dzień kiedy nie zapne się w moje jeansy mnie nie zaskoczył

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 13:26

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ do kogo chodzisz? Widzę z tabelki że też Kraków

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholercia no byłam pewna że mój gin jest na tej liście a nie ma... :O czy są jakieś inne listy jeszcze? U niego w gabinecie pełno certyfikatów na robienie usg o byłam pewna że na pewno jest a teraz nie wiem co zrobić. Nie podpytalam go o to...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma bardzo dobry sprzęt ale chciałam jednak żeby zrobił to ktoś kto się w tym specjalizuje. Zapisać się do kogoś jeszcze? Co myślicie?

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, możesz mi wysłać linka z tą listą lekarzy z certyfikatami? ciekawe czy mój ma. Do kogo chodzisz? Bo ja tęz Kraków ;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa już wiem jak to było. Jak szukałam ginekologow to miałam dwóch wybranych. I jeden był na tej liście a drugi (ten moj) miał super opinie i u moich znajomych i na internecie. I jakoś coś mi się pomieszalo że to jeden ten sam który jest i na liście i ma super opinie.... Japinkole. Teraz przed prenatalne mi się dowiaduję... Myślicie że to ważne żeby ginekolog miał ten certyfikat?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    Blair, możesz mi wysłać linka z tą listą lekarzy z certyfikatami? ciekawe czy mój ma. Do kogo chodzisz? Bo ja tęz Kraków ;-)
    https://courses.fetalmedicine.com/lists/web

Ja chodzę do Andrzeja Bałasza a ty?

‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ