X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Blair, ja już myślałam że mdłości mam za sobą a tu całą noc trzymało...
    brat miał urodziny i muszę coś na szybko kupić i się zastanawiam nad kartą podarunkową do jego ulubionego sklepu, bo teraz jak ćwiczy i ma dietę to nie wiem jaki rozmiar nosi :O

ja genetyczne też u swojej robię, pewnie na skierowanie nie ma co liczyć, musiałabym pewnie teraz innego lekarza na nfz naciskać a kolejki takie, że za późno wpadłam na pomysł zaoszczędzenia tej gotówki... :(
    Ja już też dłuższy czas nie miałam aż tu nagle jakiś powrót...

A ile brat ma lat?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, 23

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)
    Nocka przespana ale z dziwnymi snami dobrze ze nie erotyczne hahaha

Do mnie przyczepilo się choróbsko na razie mały katarek i okropny bol gardła z kaszlem. :-)
    Czuje się jak.......No
    Już szykuje syropie z cebulki może się polepszy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprawdzę też w empiku czy są jakieś książki kucharskie, tylko czy znajdę z tak wymyślną dietą?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w sobote :)
    Wczorajszy dzień był okropny, pierwsze mdłości, nic nie mogłam zjeść, nawet ciężko było mi wstać do toalety :(( Dodatkowo Tż wrócił z pracy o 21 i jak go zobaczyłam to się popłakałam i nie mogłam przestać :D biedny myślał, że się coś stało. Płakłam i płakałam... ahh te hormony :D

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 08:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A ja jakoś nie mam objawów i zaczynam się martwić:/. Jak nie wrócą to chyba wybiorę się do mojego gina. I naprawdę w tym momencie zazdroszczę Wam tych mdłości.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Może któraś podać jeszcze link do tej listy ginekologow z certyfikatem? Bo nie umiem znaleźć
    https://courses.fetalmedicine.com/lists/web proszę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 08:47

Kourtney, Blair, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blaba, dlatego ja pod ręką w nocy mam wiaderko, gdybym nie dobiegła do toalety :)

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Hej. A ja jakoś nie mam objawów i zaczynam się martwić:/. Jak nie wrócą to chyba wybiorę się do mojego gina. I naprawdę w tym momencie zazdroszczę Wam tych mdłości.
    oj nie ma czego zazdrościć

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już 11 tydzień zaczynam? Jak ten czas leci :) liczę że powoli wymioty będą ustępować

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak mamy mdłości to źle, nie mamy też źle... ;-) i jak tu nam dogodzić :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbieram się na te zakupy, może coś znajdę sensownego na prezent! :)
    trzymajcie się cieplutko, zajrzę tu później! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)
    Ja już po pierwszej wizycie w znajomym miejscu ;)
    Dziś mój mężczyzna w domku :):):):) dostałam śniadanie do łóżeczka a teraz szykuje dla dziewczynek :)
    Właśnie - nie wyjaśniam Wam tej koniugacji, bo pisałam wcześniej o córce (Tosi) a tu nagle dziewczynki. Mianowicie jestem z partnerem, który rownież ma córkę :) różnica miedzy naszymi dziewczynkami wynosi miesiąc - obie maja po 7 lat :)
    A teraz po prawie roku starań udało nam sie z własnym :):)

Blair, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam że się wtrącam. Nawet z tej wykwalifikowanej listy zdarzają się lekarza, którzy popełniają poważne pomyłki. Mój pomylił się w obliczaniu NT i wyszło sporo po za norma, zrobiłam nifty , wydałem tyle kasy. Po paru dniach poszłam do innego gina i NT wyszło całkiem inne dużo niższe i w normie. Także zawsze pomyłka może się zdarzyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 09:27

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w weekend, ja się cieszę, że nie muszę dzisiaj iść do pracy, co prawda popracować trochę muszę ale dzisiaj sobie robię wolne od tego.

Ciekawe jak mi wyjdzie dzisiejszy dzień spędzony w kuchni nad jedzeniem na imprezę, skoro nie mogę patrzeć na wszystko co jest do jedzenia :P i ciekawe, czy jak będzie impreza to czy dam radę udawać, że czuję się wspaniale i nie wydam po sobie swojego stanu ;-)

Miłego weekendu :-)

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Przepraszam że się wtrącam. Nawet z tej wykwalifikowanej listy zdarzają się lekarza, którzy popełniają poważne pomyłki. Mój pomylił się w obliczaniu NT i wyszło sporo po za norma, zrobiłam nifty , wydałem tyle kasy. Po paru dniach poszłam do innego gina i NT wyszło całkiem inne dużo niższe i w normie. Także zawsze pomyłka może się zdarzyć

dlatego ja robię jedno usg na nfz (w poradni badan prenatalnych) oraz dwa dni później prywatnie u innego lekarza. Co dwoje oczu...Choć i tak malo wierzę w usg :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim w weekend. :)

Co sądzicie o zakupach odzieży ciążowej teraz? Tak patrzę, że właśnie teraz można na promocji kupić odzież ciążową już typowo letnią i zastanawiam się, czy czegoś nie zamówić. Teraz można kupić np. spodenki ciążowe za 30 zł zamiast 60.

Jak myślicie? kupować czy czekać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 10:12

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie patrzę ani na ubranka, ani na ubrania ciążowe. Czekam na prenatalne jak będę po 12 tyg. Ale ja jestem nadmiernie rozważna. Myślę, że będę miała na to czas. Jeszcze nie pozwalam sobie całkiem zwariować na tym punkcie.
    Choć ze względu ekonomicznego pewnie ma to sens:)

KasicaLisica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do kogo wysłać maila z tą tabelką?

‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ