X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Margol już sama nie wiem co robić. Przecież Dziewczyny z góry, które pisały, że idą to nie mają chyba żadnych specjalnych wskazań.
    Ale jestem zła, z jednej strony nie chcęwyjść na wariatkę, a z drugiej od jednego do drugiego usg wychodzi 6tyg różnicy, zwariuję przez ten msc chyba:/

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Dziewczyny!
    Mam pytanie, w którym tygodniu przestały Wam dokuczać mdłości? Bo ja od paru dni praktycznie nie mam juz mdłości (teraz moze raz dziennie mam odruch wymiotny i tyle) i przestały mnie bolec piersi. Czy mam sie martwić? Naczytałam sie o tych ciążach obumarłych i teraz mam to ciagle w głowie :(
    Pysiaczku, ja tez od piątku nie mam mdłości i tak jak ty sie martwię. Ale w piątek miałam USG i bobas był super poprawny. A czy miałaś bardzo poważne dolegliwości wcześniej? Bo ja nie, tylko takie lekkie nudzenie co przechodziło jak jadłam. Raz myślałam ze zwymiotuje, ale skończyło sie na rozwolnieniu (przepraszam za TMI). A teraz nic. Piersi tez mnie mniej bolą.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Pysiaczku, ja tez od piątku nie mam mdłości i tak jak ty sie martwię. Ale w piątek miałam USG i bobas był super poprawny. A czy miałaś bardzo poważne dolegliwości wcześniej? Bo ja nie, tylko takie lekkie nudzenie co przechodziło jak jadłam. Raz myślałam ze zwymiotuje, ale skończyło sie na rozwolnieniu (przepraszam za TMI). A teraz nic. Piersi tez mnie mniej bolą.
    Behemottka dziękuje Ci za odpowiedz :) tzn. ja nie miałam w ogole wymiotów, moze raz tak delikatnie. Ale odruchy wymiotne miałam całkiem konkretne i trwały około tygodnia. A teraz od dwóch dni praktycznie nie mam żadnych objawów. Dodatkowo jestem przeziębiona tzn. mam katar i lekki kaszel, ale juz mi to przeziębienie przechodzi. A i pare dni temu miałam takie kłucia w kroku. Czy któraś z Was miała cos takiego? Biorę luteinę dopochwowa dwa razy dziennie, bo byłam w szpitalu na początku ciazy z powodu silnego bólu podbrzusza. No a teraz zanik tych objawów... Martwię sie bardzo :(

Behemottka lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wydaje mi sie, ze nie ma sie co martwić.
    Ja przy pierwszej córce wymiotowałam tylko rano i dopiero od 7 Tyg. Poza tym miałam jeszcze spuchnięte piersi.
    A teraz od rana do nocy, nudności, wymioty już nie tylko rano ale i po południu, ból piersi, zmęczenie, od przedwczoraj silny ból głowy. Lekarz powiedział mi dzisiaj, ze każda ciąża jest inna. Pocieszył mnie, ze mdłości w najgorszym wypadku powinny ustąpić za 5 Tyg. Nie wykluczone, ze nastąpi to nawet za tydzień.
    Wiec głowa do gory! Cieszcie sie, ze nie macie - ja w najgorszych snach nie przypuszczałam, ze tak ja będę przechodziła.
    Tak bardzo pragnęłam miec z partnerem Nasze wspólne dziecko, a teraz czuje sie strasznie... Przez swój stan i przez to jak widzę, jak mój cierpi, bo chciałby mi pomoc a nie moze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 19:33

Pysiaczek89, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fakt Magdziulla, ze 6tyg to troche sporo, zazwyczaj slyszalam ze co 4tyg wizyty sa, ale nie wiem co Ci doradzic, mozesz pojsc na kontrolna do innego jesli to Cie uspokoi

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku to jest i dywidualna sprawa...ja w 1 ciazy mialam mdlosci i wymioty do 20 tc, obecnie jestem w 10'i zaczelam od 3 dni intensywnie zwracac od pory obiadowej...mdlosci caly dzien narazie nie ustepuje...jesli mialas jakies mdlosci takie ze dalo sie zyc to pewnie nie masz czyms sie marywic, kazdy organizmy jest inny, jedne kobiety maja mdlosci zwracaja inne nic..inne maja tylko chwile lub pojedyncze incydenty...na podstawie tego czy masz mdlosci czy ustepuja nie da sie ocenic tego jak rozwija sie ciaza..jesli nie plamisz/ nie kreawicz to najpewniej jest wszystko ok , wrzuc na luz i ciesz sie dobrym samopoczuciem ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:47

• mmargol Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TolaiOla nie martw sie, tylko patrzec jak poczujesz sie lepiej i nadejda lepsze dni - mysl przewodnia :-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klucie w kroku jest normalne

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdyby nie fakt, że ostatnio u mnie krucho z kasą to pewnie też bym taki detektor kupiła, a tak czekam do czwartku, może puści mi serduszko do posłuchania, choć z drugiej strony nie chcę kurczaka męczyć...

mmargol, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to pierwsza ciaza i wszystko nowe, ogarniam tematy systematycznie :-) o tym detektorze tu na forum sie dowiedzialam, ale chyba nie bede w to inwestowac, pieniazki sie na pozniej przydadza. Chociaz pewnie jak bym zobaczyla na zywo i raz uzyla tego detektora to zapewne zapragnelabym go miec :p

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam Dziewczyny za odpowiedzi. Udało mi sie umówić jutro wizytę u gina, wiec jestem spokojniejsza. Mam nadzieje, ze z moim Fasolkiem jest wszystko ok :)

Blair lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• mmargol Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku na pewno :-) grunt to pozytywne nastawienie, po co stresowac siebie i naszego malucha, w koncu odczuwa emocje :-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wrześniowe mamy.
    Jesteśmy z mężem w 8tyg i 2 dni. Dzisiaj miałam kolejną wizytę i USG. Fasolka ma 1,85mm jest o dzień starsza i bije jej serduszko 166 razy na minutę. Wszystko u niej ok. Pierwsze prenatalne 08.03. Termin porodu 17.09.2016. Mam przepisamą luteinę do-po, z powodu niższego progesteronu.
    Pozdrawiam serdecznie

Pysiaczek89, żabka04, Ewelina.Irl, szpilka, Gumcia, mmargol, claudiuszek, Strazaczka1990, Blair, Bratek, Behemottka, Sabina, martta lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    No niestety cały komplet, hiv, combsa, wr, cytomegalia, różyczka itp..
    A tak spytam z ciekawości, w jakim lab robiłaś? W Diagnostyce może?

uwo943r8sc6b8ien.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Anka :)
    Gratuluje udanych wizyty .
    Co do detektora . Mialam raz slychac bylo serduszo a kolejnym nie moglam wylapac po ktoryms razie gdzie nie wykrywal serduszka poszedl do kosza a ja w panice . I na wizyty jezdzilam tylko na sprawdzenie . Wiec tym razem sobie odpuszcze i nie bede wydawala pieniedzy na niepotrzebne rzeczy .

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    No właśnie Margol już sama nie wiem co robić. Przecież Dziewczyny z góry, które pisały, że idą to nie mają chyba żadnych specjalnych wskazań.
    Ale jestem zła, z jednej strony nie chcęwyjść na wariatkę, a z drugiej od jednego do drugiego usg wychodzi 6tyg różnicy, zwariuję przez ten msc chyba:/
    Ja byłam na usg w 6t2d i kolejne miałam zlecone na 13 tydzień juz prenatalne.
    Ale chce żelka pooglądać, a ze przysługuje mi jedno usg 'na zyczenie' to wykorzystuje juz w przyszły czwartek. To bedzie 9t5d.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego wieczoru ;) mnie mecza wymioty ...jestem w 7tyg a już gumki mnie obciskuja w spodniach.I wtedy pobolewa podbrzusze.

‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ