X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc:) słodkich snów;)

Musze spróbować zasnąc:) chodź od paru dni cięzko u mnie z tym:)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    dobranoc:) słodkich snów;)

Musze spróbować zasnąc:) chodź od paru dni cięzko u mnie z tym:)
    Dobranoc:)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olej ich zdrowie i dzidzi wazniejsze, ja jestem na L4 odkad wiem ze jestem w ciazy , w sumie od pierwszego testu, ktory zrobilam, bo zasranawialam sie gdzie moj @.
    Strazaczka1990 wrote:
    Ja dziewczyny musiałam iśc na zwolnienie.Pracuje w Tesco na piekarni.Jest dzwiganie tych ciężkich kartonów z mrożonymi kartonami.Ludzi wykorzystują bo nie ma pracowników każą latać z działu na dział.Jeszcze jak nie wiedziałam,że w ciąży jestem to się troche nadżwigałam-dziwiłam się czemu mnie tak w podbrzuszu łupie.I mam powód:)

Oczywiście ...co usłyszałam od pracodawcy "to nie najlepszy czas na Twoje zwolnienie,ponieważ nie ma pracowników do pracy"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 23:41

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 22:22

YvonnElizabeth, Behemottka, Strazaczka1990, Blair, mmargol, Suzanna22, Angela89, martta lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezsenność ..oczy jak 5zl ...wstalam i sprzatam .Bo co tu robić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wstaje...

Bratek haha no racja z tymi tygodniami. Skąd takie zarabiste gify masz? Też chce

Strazaczka1990, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach :) ;)

Behemottka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo...
    Obudzilam sie przed 5. ObudZilam meza i nie zapowiada sie na dalsze spanie :(
    Nie lubie...

• szpilka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od razu mi lepiej ze nie tylko ja nie spie

Behemottka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wy juz wstane we wtorek, a ja dopiero ide spac, bo u mnie jeszcze poniedzialek.
    Moje objawy ciazowe dzisiaj po poludniu wrocily, ale chyba sie nawet ciesze. Wyglada na to, ze wczesne wstawanie i praca mi nie sluza;) Szkoda, ze u mnie nie ma L4.

Dobranoc. Jutro mam wolne, to mam nadzieje, ze Was tu zlapie "na zywo".

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poniewaz pod prysznicem smaruje moj brzuch pachnacymi olejami, rzuce takie pytanie-czy robicie cos na zapobieganie rozstepom?

Ja mam niestety tendencje, w okresie dojrzewania zrobily mi sie takie nad pupa od szybkiego wzrostu. Moja mama ma rozstepy i luzna skore po obu ciazach, a rodzila wielgachne bobasy. Ciekawe co bedzie ze mna.

No wiec smaruje po prysznicu olejem ciazowym Clarinsa, a rano takim maslem dla ciezarnych - Mama Bee z maslem shea... I trzymam kciuki.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim wizytującym życzę dużych bobasów i silnych serduszek.
    Jeśli lekarz pozwoli, polecam wam nagrać sobie USG. Mój mąż nagrał pierwsza wizytę w 6 tyg i teraz siedzę, patrzę na to pykające serducho i rycze ze szczęścia.
    Dobranoc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 06:57

mmargol, Pysiaczek89, Strazaczka1990, Bratek lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miniaturka z tym mailem to chodzi o to żeby wysłać haneczce a ona udostępni co nasza tabelkę ;)

Strazaczka1990, miniaturka31 lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Poniewaz pod prysznicem smaruje moj brzuch pachnacymi olejami, rzuce takie pytanie-czy robicie cos na zapobieganie rozstepom?

Ja mam niestety tendencje, w okresie dojrzewania zrobily mi sie takie nad pupa od szybkiego wzrostu. Moja mama ma rozstepy i luzna skore po obu ciazach, a rodzila wielgachne bobasy. Ciekawe co bedzie ze mna.

No wiec smaruje po prysznicu olejem ciazowym Clarinsa, a rano takim maslem dla ciezarnych - Mama Bee z maslem shea... I trzymam kciuki.
    Ja tez mam tendencje, przy dojrzewaniu z patyczaka nabralam bioderek i mam rozstepy bo kremy zaczelam za pozno uzywac i dlatego nie pomagaly. Teraz regularnie sie balsamuje za wczasu zeby uelastycznic skore. Ja uzywam balsamu Palmers, czy jest dobry ciezko juz teraz powiedziec ale fajnie pachnie (choc odkad jestem w ciazy to troche inaczej mi juz pachnie :p)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 07:44

Behemottka lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Bezsenność ..oczy jak 5zl ...wstalam i sprzatam .Bo co tu robić.
    haha dobra jestes :D nie slyszalam jeszcze zeby ktos w nocy sprzatal bo spac nie moze :-) ja bym predzej jakis film wlaczyla czy cos ;-)
    p.s. odkurzacz chyba odpuscilas co? :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a bierzecie juz witaminki dla ciężarnych? Przez te problemy żołądkowe muszę zrezygnować z owoców i kupiłam juz ale nie wiem czy czekać do wizyty (18.02) czy brać...
    Brzuszek od wczoraj smaruje moja niezawodną Mustelą:) Nie wiem jak u was ale ja już mam widoczne zaokrąglenie:) pewnie dlatego ze to nie pierwsza ciąża. W kolejnych ponoć szybciej wychodzi.
    Pozdrawiam nowe mamusie i trzymam kciuki za dzisiejsze wizytóweczki:)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Jotc Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Ja tez mam tendencje, przy dojrzewaniu z patyczaka nabralam bioderek i mam rozstepy bo kremy zaczelam za pozno uzywac i dlatego nie pomagaly. Teraz regularnie sie balsamuje za wczasu zeby uelastycznic skore. Ja uzywam balsamu Palmers, czy jest dobry ciezko juz teraz powiedziec ale fajnie pachnie (choc odkad jestem w ciazy to troche inaczej mi juz pachnie :p)

A mi właśnie Palmers strasznie śmierdzi :-P jak się wchłonął i założyłam ubranie, to następnego dnia już poszło do prania, tak tym zapachem przeszło :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Ja biorę witaminki Mama DHA, trochę drogie, ale lekarka mi poleciła i mają wszystko :)
    Ostatnio zakupiłam w Rossmannie serum na biust i balsam przeciw rozstępom. Fajna konsystencja, zobaczymy, czy pomogą, nie wiem, jak to u mnie będzie z rozstępami, bo to moja pierwsza ciąża, ale lepiej zapobiegać :)
    Powodzenia na wizytach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 08:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w najbliższym czasie planuję wybrać się na zakupy, może zakupię jakieś smarowidło póki co używam swojego balsamu z masłem shea, a te na rozstępy mają jakieś dodatkowe składniki stricte przeciw rozstępom? bo jeszcze nie analizowałam składu, kurczę chciałam wcześniej jechać na wizytę a tu wolnych miejsc nie ma, trzeba grzecznie czekać do czwartku :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś zaczynamy 8 tydzień :) mdłości, mdłości i jeszcze raz mdłości.
    Od marca zostaję tutaj sama, Maż będzie wracał tylko na weekendy. I tak aż do września. Jakoś tego sobie nie wyobrażam.

‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ