Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Olej ich zdrowie i dzidzi wazniejsze, ja jestem na L4 odkad wiem ze jestem w ciazy , w sumie od pierwszego testu, ktory zrobilam, bo zasranawialam sie gdzie moj @.Strazaczka1990 wrote:Ja dziewczyny musiałam iśc na zwolnienie.Pracuje w Tesco na piekarni.Jest dzwiganie tych ciężkich kartonów z mrożonymi kartonami.Ludzi wykorzystują bo nie ma pracowników każą latać z działu na dział.Jeszcze jak nie wiedziałam,że w ciąży jestem to się troche nadżwigałam-dziwiłam się czemu mnie tak w podbrzuszu łupie.I mam powód:)
Oczywiście ...co usłyszałam od pracodawcy "to nie najlepszy czas na Twoje zwolnienie,ponieważ nie ma pracowników do pracy"Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 23:41
Strazaczka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, Wy juz wstane we wtorek, a ja dopiero ide spac, bo u mnie jeszcze poniedzialek.
Moje objawy ciazowe dzisiaj po poludniu wrocily, ale chyba sie nawet ciesze. Wyglada na to, ze wczesne wstawanie i praca mi nie sluza;) Szkoda, ze u mnie nie ma L4.
Dobranoc. Jutro mam wolne, to mam nadzieje, ze Was tu zlapie "na zywo". -
Poniewaz pod prysznicem smaruje moj brzuch pachnacymi olejami, rzuce takie pytanie-czy robicie cos na zapobieganie rozstepom?
Ja mam niestety tendencje, w okresie dojrzewania zrobily mi sie takie nad pupa od szybkiego wzrostu. Moja mama ma rozstepy i luzna skore po obu ciazach, a rodzila wielgachne bobasy. Ciekawe co bedzie ze mna.
No wiec smaruje po prysznicu olejem ciazowym Clarinsa, a rano takim maslem dla ciezarnych - Mama Bee z maslem shea... I trzymam kciuki. -
Wszystkim wizytującym życzę dużych bobasów i silnych serduszek.
Jeśli lekarz pozwoli, polecam wam nagrać sobie USG. Mój mąż nagrał pierwsza wizytę w 6 tyg i teraz siedzę, patrzę na to pykające serducho i rycze ze szczęścia.
Dobranoc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 06:57
mmargol, Pysiaczek89, Strazaczka1990, Bratek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Behemottka wrote:Poniewaz pod prysznicem smaruje moj brzuch pachnacymi olejami, rzuce takie pytanie-czy robicie cos na zapobieganie rozstepom?
Ja mam niestety tendencje, w okresie dojrzewania zrobily mi sie takie nad pupa od szybkiego wzrostu. Moja mama ma rozstepy i luzna skore po obu ciazach, a rodzila wielgachne bobasy. Ciekawe co bedzie ze mna.
No wiec smaruje po prysznicu olejem ciazowym Clarinsa, a rano takim maslem dla ciezarnych - Mama Bee z maslem shea... I trzymam kciuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 07:44
Behemottka lubi tę wiadomość
-
Strazaczka1990 wrote:Bezsenność ..oczy jak 5zl ...wstalam i sprzatam .Bo co tu robić.
p.s. odkurzacz chyba odpuscilas co?Strazaczka1990 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a bierzecie juz witaminki dla ciężarnych? Przez te problemy żołądkowe muszę zrezygnować z owoców i kupiłam juz ale nie wiem czy czekać do wizyty (18.02) czy brać...
Brzuszek od wczoraj smaruje moja niezawodną Mustelą Nie wiem jak u was ale ja już mam widoczne zaokrąglenie:) pewnie dlatego ze to nie pierwsza ciąża. W kolejnych ponoć szybciej wychodzi.
Pozdrawiam nowe mamusie i trzymam kciuki za dzisiejsze wizytóweczki:)Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
mmargol wrote:Ja tez mam tendencje, przy dojrzewaniu z patyczaka nabralam bioderek i mam rozstepy bo kremy zaczelam za pozno uzywac i dlatego nie pomagaly. Teraz regularnie sie balsamuje za wczasu zeby uelastycznic skore. Ja uzywam balsamu Palmers, czy jest dobry ciezko juz teraz powiedziec ale fajnie pachnie (choc odkad jestem w ciazy to troche inaczej mi juz pachnie :p)
A mi właśnie Palmers strasznie śmierdzi jak się wchłonął i założyłam ubranie, to następnego dnia już poszło do prania, tak tym zapachem przeszło -
nick nieaktualnyCześć
Ja biorę witaminki Mama DHA, trochę drogie, ale lekarka mi poleciła i mają wszystko
Ostatnio zakupiłam w Rossmannie serum na biust i balsam przeciw rozstępom. Fajna konsystencja, zobaczymy, czy pomogą, nie wiem, jak to u mnie będzie z rozstępami, bo to moja pierwsza ciąża, ale lepiej zapobiegać
Powodzenia na wizytach!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 08:08
-
nick nieaktualnyja w najbliższym czasie planuję wybrać się na zakupy, może zakupię jakieś smarowidło póki co używam swojego balsamu z masłem shea, a te na rozstępy mają jakieś dodatkowe składniki stricte przeciw rozstępom? bo jeszcze nie analizowałam składu, kurczę chciałam wcześniej jechać na wizytę a tu wolnych miejsc nie ma, trzeba grzecznie czekać do czwartku
-
nick nieaktualny