X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • esmi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mnie to mdli od rana czasami wieczorami.
    Nie mogę patrzeć na mięso bo mi od razu nie dobrze....
    Dzisiaj mam naleśniki z kapustą i grzybami to zjem w pracy.
    Ogólnie zauwazyłam, że tę ciążę inaczej znoszę .

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• esmi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 tydzień zaczynamy ! :-)

martta, Blair, mmargol, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• martta Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi jak to dobrze, że piszesz o tym mięsie ja też tak mam, wczoraj mąż do zupy pomidorowej chciał mi przemycić mięso z kurczaka no i jak się na nie natknęłam skończyło się szybko na oddaniu tego. Ale zdziwił się i chyba na razie doszło do niego że z mięsem nam nie po drodze. Ehhh, ale tak to nie wymiotuje tylko właśnie mnie mdli czasami cały dzień a ostatnio właśnie najbardziej wieczorami.

o148p07w5riqasy7.png
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam zamulenie od otworzenia oczu do położenia się.. z mięsem też jestem na wojennej ścieżce :)

martta, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym mogła codziennie jeść mięsko :P

Behemottka lubi tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) Właśnie jestem po pierwszych badaniach.Przeżyłam dramat w autobusie, nie dość, ż jakiś pan spyrskał się chyba całą butelką perfum, to jeszcze obok mnie stał pan, który chyba skończył pić wódkę bardzo późno, no ale udało się dojechać. Badania zrobiłam, udało mi się zapłacić tylko 130 zł, bo po znajomości, jednak się przydają. Dziś będę się umawiać na genetyczne. O ile jeszcze miejsca są, mój lekarza mi nawet o tym nie mówił, a jak pójdę do niego to będzie 12 tydzień, więc za późno tzn za późno, żeby miejsce zarezerwować, więc znalazłam na własną rękę
    Miłego dnia i powodzenia na wizytach:)

Bratek lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali, mnie też okrutnie śmierdzą ludzie w autobusach, a nos mam psa policyjnego w oddziale antynarkotykowym, albo co najmniej świni szukającej trufli :D
    mi o genetycznym też nie wspomniała, niby jak ostatnio byłam to stwierdziła tylko że za wcześnie... ehh.. mam nadzieję że nie będzie za późno :(

Angela89, Skali89, Skali89, mmargol, Strazaczka1990, Behemottka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wizytę mam w czwartek, w przyszłym tygodniu jej nie będzie, a na następny tydzień jest mało wolnych miejsc, więc nie wiem czy nie będę musiała brać urlopu na żądanie. Mam nadzieję, że nie zrobi mi ich teraz, bo nie jestem przygotowana finansowo :P

• Jotc Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odrzuca od ryb (na samą myśl aż mnie mdli) i od kawy (nawet Inki, a zawsze byłam kawoszem). Za to mam straszną chęć na kefiry, mogłabym pić bez przerwy!

Gumcia lubi tę wiadomość

• Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie:)
    Nie mogę za często się udzielać, ale staram się wieczorem czytać Wasze wiadomości. Trzymam Za Nas i Nasze Dzieciątka kciuki. gratuluje kolejnych udanych wizyt.
    cały czas dziwi mnie to,że nie mam żadnych typowych objawów ciąży..widzę ,że większość z Was je ma.. raz mniejsze raz większe, ale jakieś oznaki macie.Tutaj w Holandii położna powiedziała,że mam się tym nie martwić....Dziś zadzwoniła do mnie zaprzyjaźniona z rodziną Pani ginekolog z Polski i uznała że przy takim braku objawów( zwłaszcza brak tkliwości piersi) oznacza,że muszę więcej się oszczędzać.- jak tu się nie martwić
    i to na tyle marudzenia;)
    Ja czuje,że będzie dobrze:)
    Razem z mężem raczej nie chcemy robić testów Pappa itp , bo z tego co Nam położna opowiadała,to choroby które można wykryć dzięki tym badaniom i tak nie można leczyć w czasie ciąży... Uważamy ,że to tylko stres.W Holandii wiekszość kobiet nie robi prawie żadnych badań.. oprócz ciężarnych po 35 roku życia. Wiem,że jest o osobista decyzja Każdej z Was , czy i jakie badania robicie..ale może podzielicie się trochę Waszym zdaniem na ten temat,bo mam mętlik w głowie

Blair- jak będę miała chwilkę, to napiszę to Ciebie wiadomość prywatną, bo tez mam nadzieje,ze uda Nam se spotkać w NL;)

ckaigox17mdp9efq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc wrote:
    Mnie odrzuca od ryb (na samą myśl aż mnie mdli) i od kawy (nawet Inki, a zawsze byłam kawoszem). Za to mam straszną chęć na kefiry, mogłabym pić bez przerwy!

Mi kawa tak pięknie pachnie ale o wypiciu nie ma mowy :( od razu ją oddaję...

Też strasznie mnie muli od rana do wieczora... Wczoraj to z łóżka nie wychodziłam, bo w pionie nie dawałam rady wyrobić :P

To moja trzecia ciąża ale pierwsze tak intensywne objawy, wielkie bolące piersi, denerwujące zapachy, i ochota na dziwaczne rzeczy :)

Wieczorem wizyta, czas się tak dłuży do tych wizyt... masakra :P

Miłego dzionka wszystkim życzę...

• mmargol Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Alinka ja jutro zaczynam 10tydzień i dalej nie wymiotuję, o mdłościach też ciężko mówić. Więc bywa i tak:)
    I ja, i ja :) jutro zaczynam 11tydz i nic nie mdli :D

Magdziulla lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najbardziej mdli między posiłkami i po wszystkim co ostre - cebula, czosnek.
    Z zapach cynamonu i wanilii... bleee.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    wizytę mam w czwartek, w przyszłym tygodniu jej nie będzie, a na następny tydzień jest mało wolnych miejsc, więc nie wiem czy nie będę musiała brać urlopu na żądanie. Mam nadzieję, że nie zrobi mi ich teraz, bo nie jestem przygotowana finansowo :P
    Jeśli nie ma możliwości wykonania jakiegoś badania kobiet w ciąży poza godzinami pracy to śmiało możesz się powołać na art. 185 Kodeksu Pracy - pełnopłatne wyjście z pracy muszą umożliwić na czas badań. Ja skorzystałam w przypadku jak miałam badania 1 trymestru i m.in. mocz na czczo i prosto do laboratorium.

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc wrote:
    Mnie też od ryb odrzuca. Zrobiłam zapiekankę makaronową z dorszem i brokułem w sosie beszamelowym, aleeee mi ślinka ciekła! A jak spróbowałam to myślałam, że mi ryba w gardle stanie... :(

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wami wtorkowo:) Ja chyba nie mam pokarmow ktore mnieodrzucaja, jedynie nie moge uzywac moich ulubionych perfum:( Mdlosci straszne:( ale w pierwszej ciazy bylo gorzej wiec niech bedzie tak jak jest:) Odliczam dni do czwartku :O W koncu cos zobacze(mam nadzieje) :D Trzymam kciuki za wszystkie disiejsze wizyty i zycze milego dnia! :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie od mleka! więłam3 łyki na pusty żołądek 9no może nie tak na pusty ale między posiłkami)i po godzinie chlust.....
    nigdy więcej....
    ja już po pierwszej drzemce :D czuję się i tak jakbym pół nocy nie spała;)
    byyyle do wieczora

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Poniewaz pod prysznicem smaruje moj brzuch pachnacymi olejami, rzuce takie pytanie-czy robicie cos na zapobieganie rozstepom?

Ja mam niestety tendencje, w okresie dojrzewania zrobily mi sie takie nad pupa od szybkiego wzrostu. Moja mama ma rozstepy i luzna skore po obu ciazach, a rodzila wielgachne bobasy. Ciekawe co bedzie ze mna.

No wiec smaruje po prysznicu olejem ciazowym Clarinsa, a rano takim maslem dla ciezarnych - Mama Bee z maslem shea... I trzymam kciuki.
    Kochana moja siostra używała najdroższych preparatów do rozstepow i jak sama stwierdziła rozstepy miała.Mama mi powiedziała bym smarowala zwykłym kremem Nivea ..

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ją;) mnie odrzuca od smazonego...

‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ