X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, trochę głupie pytanie - dostałam wynik z cytologii - niby prawidłowy i do tego II grupa, co ona oznacza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro z rana głodna :-( lecę na badania potem wpadam na śniadanko i jade do mamy. Potem jedziemy do diabetologa ciekawa jestem co mi powie?:-)

Do gina idę 11.02 jejku już nie mogę się doczekać hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że macie znowu usg. Czy tylko ja miałam tylko jedno usg, a następne dopiero w 13tyg prenatalne?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 17:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradźcie mi.
    Będę po wizycie u gina, (oczywiście jak wszystko będzie ok) pisać wniosek o powrót do pracy z wychowawczego (mam do 30 czerwca, ale chcę wrócić do pracy 1 kwietnia). Czy mam mówić szefowi, że jestem w ciąży i że pójdę na L4? Bo ogólnie miejsca w pracy dla mnie nie ma i żeby nie ciąża, to by mi pewnie pierwszego dnia w pracy wręczył wypowiedzenie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia ja bym pisała o przywrócenie do pracy i dała l4 ciążowe.
    Nawet jeśli wrócisz do pracy to zwolnić cie nie może bo jesteś w ciąży.
    Zależy jaka masz prace? Czy się denerwuje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym napisała pismo do pracodawcy 1.03 doczekała aż podpisze tak żeby od 1.04 dać mu l4 ciążowe.
    Nie czekałam do czerwca bo nie wiesz jak się będziesz czuła i Bóg wie co tam jeszcze a tak będziesz mogła się skupić na sobie,bąbelku i córci:-)
    Takie jest moje zdanie.
    Decyzja należy do ciebie:-)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Widzę, że macie znowu usg. Czy tylko ja miałam tylko jedno usg, a następne dopiero w 13tyg prenatalne?!
    Ja mialam dwie wizyty i na kazdej usg, bylo to e 7t0d i 10t0d. Wizyty mam co 3 tygodnie, teraz nie moge sie doczekac wizyty 24lutego.. a czas sie dluzy jak sje odlicza :-)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też miałam dotychczas dwie wizyty i obie z usg, a chodzisz na nfz czy prywatnie?

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Mam pytanie, w którym tygodniu przestały Wam dokuczać mdłości? Bo ja od paru dni praktycznie nie mam juz mdłości (teraz moze raz dziennie mam odruch wymiotny i tyle) i przestały mnie bolec piersi. Czy mam sie martwić? Naczytałam sie o tych ciążach obumarłych i teraz mam to ciagle w głowie :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj nie mam mdłości.

Za to brzuch mnie boli i przy podcieraniu zauważyłam beżowy sluz.
    Sprawdziłam w kalendarzu powinnam wczoraj dostać @.
    Więc się poobserwuje jak będę plamic to wrócę do dupka 4x1 tak jak gin kazał.
    Mam nadzieję że to jednorazowe.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mdlosci nie mialam, a piersi tez juz mnie nie bola, sa tylko wrazliwe. Genaralnie nie czuje, ze jestem w ciazy :-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdlosci w poprzedniej ciazy do ok 20 tc, wymioty od 11 do ok 20

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    oooo matko! za cały zestaw badań Cię tak podsumowali?

No niestety cały komplet, hiv, combsa, wr, cytomegalia, różyczka itp..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 18:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nadal jestem okropnie senna w ciągu dnia :(

• mmargol Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    dziewczyny, trochę głupie pytanie - dostałam wynik z cytologii - niby prawidłowy i do tego II grupa, co ona oznacza?
    Wiem tyle, ze 1grupa jest najlepsza, ale 2 chyba tez ok, jak powiedzieli Ci ze ok to dobrze ;-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi a do mojej wizyty 2 dni tak jakby :D bo dziś się nie liczy no i czwartek też się nie liczy bo już wizyta :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Wiem tyle, ze 1grupa jest najlepsza, ale 2 chyba tez ok, jak powiedzieli Ci ze ok to dobrze ;-)
    no to dobrze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja też miałam dotychczas dwie wizyty i obie z usg, a chodzisz na nfz czy prywatnie?
    Prywatnie tzn. mam abonament w Luxmedzie, więc jak prywatnie.
    Cholera to dlaczego mi kazał dopiero teraz w 13 tyg byłam tylko raz w 7tyg:/ myślicie, że powinnam pójść do niego i poprosić o jeszcze jedno?
    czy może pójść gdzieś indziej po kryjomu.

Pysiaczek ja w ogóle nie mam mdłości, więc w ogóle panikuje.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, az Ci zazdroszcze :-) ja bym chciala caly czas podgladac moja mala Pchelke by widziec jak rosnie u czy wszystko jest oki ;-) az na biezaco podgladam filmiki na youtube jak maluch wyglada w danym tygodniu w ktorym jestem :D tez tak macie? :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Prywatnie tzn. mam abonament w Luxmedzie, więc jak prywatnie.
    Cholera to dlaczego mi kazał dopiero teraz w 13 tyg byłam tylko raz w 7tyg:/ myślicie, że powinnam pójść do niego i poprosić o jeszcze jedno?
    czy może pójść gdzieś indziej po kryjomu.
    Mysle, ze nie ma potrzeby, jesli lekarz widzialby ze cos sie dzieje to pewnie by kazal szybciej przyjsc. A ogolnie to czytalam, ze w ciazy musza byc 3usg, z czego pierwsze w 11-14tyg, pozniej polowkowe 18-22 i jeszcze jedno ale nie pamietam w jakich tyg.
    Jesli czujesz potrzebe lub mocno sie martwisz to zawsze mozesz sie zapisac, choc zaufalabym lekarzowi, kazdy ma jakies doswiadczenie w prowadzeniu ciazy i mysle ze ryzyka chyba by nie podejmowali jakby cos dziecku grozilo

Bratek lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ