X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, trochę głupie pytanie - dostałam wynik z cytologii - niby prawidłowy i do tego II grupa, co ona oznacza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro z rana głodna :-( lecę na badania potem wpadam na śniadanko i jade do mamy. Potem jedziemy do diabetologa ciekawa jestem co mi powie?:-)

Do gina idę 11.02 jejku już nie mogę się doczekać hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że macie znowu usg. Czy tylko ja miałam tylko jedno usg, a następne dopiero w 13tyg prenatalne?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 17:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradźcie mi.
    Będę po wizycie u gina, (oczywiście jak wszystko będzie ok) pisać wniosek o powrót do pracy z wychowawczego (mam do 30 czerwca, ale chcę wrócić do pracy 1 kwietnia). Czy mam mówić szefowi, że jestem w ciąży i że pójdę na L4? Bo ogólnie miejsca w pracy dla mnie nie ma i żeby nie ciąża, to by mi pewnie pierwszego dnia w pracy wręczył wypowiedzenie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia ja bym pisała o przywrócenie do pracy i dała l4 ciążowe.
    Nawet jeśli wrócisz do pracy to zwolnić cie nie może bo jesteś w ciąży.
    Zależy jaka masz prace? Czy się denerwuje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym napisała pismo do pracodawcy 1.03 doczekała aż podpisze tak żeby od 1.04 dać mu l4 ciążowe.
    Nie czekałam do czerwca bo nie wiesz jak się będziesz czuła i Bóg wie co tam jeszcze a tak będziesz mogła się skupić na sobie,bąbelku i córci:-)
    Takie jest moje zdanie.
    Decyzja należy do ciebie:-)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Widzę, że macie znowu usg. Czy tylko ja miałam tylko jedno usg, a następne dopiero w 13tyg prenatalne?!
    Ja mialam dwie wizyty i na kazdej usg, bylo to e 7t0d i 10t0d. Wizyty mam co 3 tygodnie, teraz nie moge sie doczekac wizyty 24lutego.. a czas sie dluzy jak sje odlicza :-)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też miałam dotychczas dwie wizyty i obie z usg, a chodzisz na nfz czy prywatnie?

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Mam pytanie, w którym tygodniu przestały Wam dokuczać mdłości? Bo ja od paru dni praktycznie nie mam juz mdłości (teraz moze raz dziennie mam odruch wymiotny i tyle) i przestały mnie bolec piersi. Czy mam sie martwić? Naczytałam sie o tych ciążach obumarłych i teraz mam to ciagle w głowie :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj nie mam mdłości.

Za to brzuch mnie boli i przy podcieraniu zauważyłam beżowy sluz.
    Sprawdziłam w kalendarzu powinnam wczoraj dostać @.
    Więc się poobserwuje jak będę plamic to wrócę do dupka 4x1 tak jak gin kazał.
    Mam nadzieję że to jednorazowe.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mdlosci nie mialam, a piersi tez juz mnie nie bola, sa tylko wrazliwe. Genaralnie nie czuje, ze jestem w ciazy :-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdlosci w poprzedniej ciazy do ok 20 tc, wymioty od 11 do ok 20

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    oooo matko! za cały zestaw badań Cię tak podsumowali?

No niestety cały komplet, hiv, combsa, wr, cytomegalia, różyczka itp..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 18:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nadal jestem okropnie senna w ciągu dnia :(

• mmargol Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    dziewczyny, trochę głupie pytanie - dostałam wynik z cytologii - niby prawidłowy i do tego II grupa, co ona oznacza?
    Wiem tyle, ze 1grupa jest najlepsza, ale 2 chyba tez ok, jak powiedzieli Ci ze ok to dobrze ;-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi a do mojej wizyty 2 dni tak jakby :D bo dziś się nie liczy no i czwartek też się nie liczy bo już wizyta :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Wiem tyle, ze 1grupa jest najlepsza, ale 2 chyba tez ok, jak powiedzieli Ci ze ok to dobrze ;-)
    no to dobrze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja też miałam dotychczas dwie wizyty i obie z usg, a chodzisz na nfz czy prywatnie?
    Prywatnie tzn. mam abonament w Luxmedzie, więc jak prywatnie.
    Cholera to dlaczego mi kazał dopiero teraz w 13 tyg byłam tylko raz w 7tyg:/ myślicie, że powinnam pójść do niego i poprosić o jeszcze jedno?
    czy może pójść gdzieś indziej po kryjomu.

Pysiaczek ja w ogóle nie mam mdłości, więc w ogóle panikuje.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, az Ci zazdroszcze :-) ja bym chciala caly czas podgladac moja mala Pchelke by widziec jak rosnie u czy wszystko jest oki ;-) az na biezaco podgladam filmiki na youtube jak maluch wyglada w danym tygodniu w ktorym jestem :D tez tak macie? :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Prywatnie tzn. mam abonament w Luxmedzie, więc jak prywatnie.
    Cholera to dlaczego mi kazał dopiero teraz w 13 tyg byłam tylko raz w 7tyg:/ myślicie, że powinnam pójść do niego i poprosić o jeszcze jedno?
    czy może pójść gdzieś indziej po kryjomu.
    Mysle, ze nie ma potrzeby, jesli lekarz widzialby ze cos sie dzieje to pewnie by kazal szybciej przyjsc. A ogolnie to czytalam, ze w ciazy musza byc 3usg, z czego pierwsze w 11-14tyg, pozniej polowkowe 18-22 i jeszcze jedno ale nie pamietam w jakich tyg.
    Jesli czujesz potrzebe lub mocno sie martwisz to zawsze mozesz sie zapisac, choc zaufalabym lekarzowi, kazdy ma jakies doswiadczenie w prowadzeniu ciazy i mysle ze ryzyka chyba by nie podejmowali jakby cos dziecku grozilo

Bratek lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ