Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
haneczka wrote:Współczuję straty maleństwa i problemów w poprzedniej ciąży. W takiej sytuacji nie dziwię się lekarzowi, że woli asekuracyjnie założyć szew. Trzymam kciuki, żeby teraz wszystko ułożyło się pomyślnie.
Mój mąż pracuje na zmiany i raz mam go w domu o 16, a raz siedzę sama do 21. Więc znam ten ból. Przerąbane:| Mam nadzieję, że do września zmieni pracę na jednozmianową, bo z 2 dzieci będzie mi ciężko od rana do wieczora.
A rodziłaś sn, czy cc? Ja po 16 h porodu miałam ostatecznie cc i teraz pewnie znów, bo mały odstęp jest między dziećmi.
Ja daję bebiko, próbowałam też enfamil, ale nie chciał patrzeć na to mleczko. A bebiko od razu mu posmakowało:) No i nie pije ze zwykłej butelki mleka, tylko z dużego kubka niekapka z silikonowym przeciętym smokiem. On ma inny kształt i jakoś bardziej mu podpasował na tym etapie rozwoju. Możesz spróbować
Ja rodziłam SN 4h od pierwszych skurczy 2h od przyjazdu do szpitala i liczę że z następnym dzieciątkiem tez szybko pójdzie
Dzięki za rady spróbuję z bebiko lub nań pro jak radzi kornelia85Kornelia85 lubi tę wiadomość
-
slodka100 wrote:Witam, u nas dzis rano badania na czczo. Mdlosci poki co nie ma jedynie taki dziwny bol zoladka 3 dzien ale tylko momentami i nic na to nie biore bo jest to znosne. Tj. wy odliczam do wizyty, moja w piątek
Mamusk co maja dzieciątko ok 1 roczku jak se radzicie? Ja jakoś daje radę ale nie jest łatwo bo moj synek ma 11kg i czesto musze go nosic albo prowadzic za raczki i wszędzie za nim biegać bo czasem samego go puszczę. Ogólnie daje popalic a boje sie tego wszystkiego ze względu na ciąże zeby wszystko bylo dobrze z ta kruszynka co nosze pod swoim serduszkiem.
Moja waży 8 kg a jak ja cały dzień ponosze to boli Podbrzusze dlatego aż się boję co będzie później jak będzie cięższa a ja wieksza musimy jakoś dać radę, jak nie my to kto? Kobiety podobno mają w sobie dużo siły i są w stanie wiele przecierpiec dla dziecka bądź dzieci -
szpilka wrote:Suzanne ja tez jeszcze karmie po wielkich placzach juz prawie nie prosi w dzien, została jeszcze noc. Coz z tego ze go pase kaszka przed kapaniem jak cyc byc musi, juz mnie to meczy, mm tez mu nie podchodzi. Moj maly ma prawie 13miwsiecy jeszcze sam nie chodzi ale raczkuje jak mala torpeda i broi na potege. Nisze staram sie ograniczac do minimum, ake wiadomo jak to jest, na przewijak podnies, do krzeselka do karmienia podnies, umyc rece podnies. Itp, no i jeszcze cyrki na przewijaku odstawia wiec trzeba go kilka ra, u podnosoc i przekrecac na plecy, zeby pieluche zmienic
U nas tez cyc tylko wieczorem i w nocy ale jednak muszę zacząć przyzwyczaić do butelki żeby w razie "W" nie zostawić młodej bez żadnego mleka. Tez staram się unikać noszenia ale to nie jest takie proste -
nick nieaktualny
-
Blair wrote:Suzanne przykro mi z powodu twojej córeczki
Chyba lepiej żeby już teraz jak najszybciej cie zabezpieczyli żebyś znowu nie miała przedwczesnego porodu
Tak wiem ze tak lepiej i cieszę się że mam teraz takiego lekarza który potrafi zadbać o wszystko, dzięki niemu mam Lene żywą i zdrową ale wizja zestawienia córki za ok 1,5miesiąca na 3dni samej z mężem mnie przeraża nigdy nie rozstswalam się z nią na dłużej niż 3-4h i to zdarzyło się 4 razy od porodu -
nick nieaktualnySuzanna22 wrote:A w ogóle są jakieś mamy z Warszawy ? Może jest tu jakaś moja sąsiadka
Dziewczyny co na ból gardła? Tantum Verne czy lepiej jakieś domowe sposoby?Suzanna22 lubi tę wiadomość
-
Suzanna22 wrote:U nas tez cyc tylko wieczorem i w nocy ale jednak muszę zacząć przyzwyczaić do butelki żeby w razie "W" nie zostawić młodej bez żadnego mleka. Tez staram się unikać noszenia ale to nie jest takie proste
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJuż po wizycie
Dzidziuś ma 0,68 cm. Od zeszłej środy urósł o 0,3 cm
Serducho... Nadal troche wolne: ok. 120 uderzeń.
Wiek ciąży zgadza sie z ostatnia miesiączka: 6 tydzień i 5 dni.
Po mału kazał mi sie umawiać ba prenatalne, za ok. 5 tyg. I polecił mi te sama klinikę, która miałam na myśli - Genom w Rudzie ŚląskiejBehemottka, martta, szpilka, Kornelia85, mmargol, Asienka1184, żabka04, Blair, Ewelina.Irl, Angela89, claudiuszek, Strazaczka1990, Bratek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Super!!!!
Masz dzielna córeczkę
Ja też bym pewnie wyła hihi
Życzę bardzo dobrych wyników:-)
Witam nowe mamuśki
Dziękują wsparcie głowa mi pęka i jestem wykończona. Nie mam.siły nadrobić dnia... buziaki!martta, szpilka, żabka04, Strazaczka1990, Bratek lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny... Nie nadążam! Witam wszystkie nowe mamusie:).
Bratku, bardzo mi przykro z powodu Twojej koleżanki:(
Suzanna - witam sie i z Tobą. Widać,ze masz dobrego lekarza. Bardzo mi Cię szkoda, ze przeżyłaś taka tragedie z pierwsza ciąża. Gratuluje Lenki
U mnie PAPPA robią i tyle. Stan finansuje wszystkie badania prenatalne, wiec korzystam. Dostałam od nich taka książeczkę, w której podają na ile wzrasta wykrywalność problemów w połączeniu USG NT + PAPPA. Ogólnie te badania traktowane są jako całość. Jak wrócę z pracy to może zeskanuje stony z tej książeczki i jak mi sie uda to wrzucę.
Wracam do pracy bo studenci krzywo patrzą ...
Suzanna22, Strazaczka1990, Bratek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySabina wrote:I wygląda na to ze są co prawda to pierwsze oceny , radiolog musi opisać zdjęcia i wtedy będziemy wiedzieć na 100'/', ale lekarka zadowolona z wyników leczenia
Dziękują wsparcie głowa mi pęka i jestem wykończona. Nie mam.siły nadrobić dnia... buziaki!
Ale się cieszę!!!!!!!
Kochana teraz kolacja i do łóżeczka wypocznij wszyscy jesteście zmęczeni.
A rano zjedz super śniadanko
Kamień z sercaSabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlair wrote:Suzanne możesz napisac do haneczki to udostępni ci tabelkę. Tam wpisujemy gdzie mieszkamy, wymiary fasolki itp
Dziewczyny co na ból gardła? Tantum Verne czy lepiej jakieś domowe sposoby?
Blair ja dzisiaj w aptece dostałam tabletki do ssania z firmy Prenalen syrop też sobie wzięłam bo mam kaszel okropny.
Oby to tylko chwilowe było