X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się poniedzialkowo :)
    I witam nowe dziewczyny :)

My już po badaniu córki. Młoda zniosła je super, a ja przeplakalam za drZwiami. Czekamy na wynik ...

Strazaczka1990, martta, żabka04, Bratek, bisacz, Ewelina.Irl, mmargol, Behemottka, Blair lubią tę wiadomość

• Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

My już po badaniu córki. Młoda zniosła je super, a ja przeplakalam za drZwiami. Czekamy na wynik ...

Niestety nie jestem w temacie, postaram się nadrobić :-) gratuluję dzielnej córki :-) ja rycze na pobraniu krwi z Leną :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 12:56

Sabina lubi tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • martta Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinko super, że mała taka dzielna, nic tylko brać przykład mamuśku! :)
    A kiedy wyniki będą, jeszcze dzisiaj?
    Witaj Suzanna, to rzeczywiście miałaś dość problematyczne to wszystko, współczuje i mam nadzieje, że teraz będzie tylko lepiej.

Suzanna22, Sabina lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

Całe szczęście że przetrzymała! 3mam kciuki za dobre wyniki!

Sabina lubi tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

Super!!!!:-)
    Masz dzielna córeczkę:-)
    Ja też bym pewnie wyła hihi
    Życzę bardzo dobrych wyników:-)

Witam nowe mamuśki :-)

Sabina lubi tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, u nas dzis rano badania na czczo. Mdlosci poki co nie ma jedynie taki dziwny bol zoladka 3 dzien ale tylko momentami i nic na to nie biore bo jest to znosne. Tj. wy odliczam do wizyty, moja w piątek :-)
    Mamusk co maja dzieciątko ok 1 roczku jak se radzicie? Ja jakoś daje radę ale nie jest łatwo bo moj synek ma 11kg i czesto musze go nosic albo prowadzic za raczki i wszędzie za nim biegać bo czasem samego go puszczę. Ogólnie daje popalic a boje sie tego wszystkiego ze względu na ciąże zeby wszystko bylo dobrze z ta kruszynka co nosze pod swoim serduszkiem.

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny, widzę że coraz więcej takich, które szybciutko zdecydowały się na drugie dziecko :) Słodka też mam obawy, ale nie ma innego wyjścia. Ja biegam z dzieckiem na rękach między 3 piętrami (tak mam super dom rozwiązany, że kuchnie mam na innym piętrze), a jak nie to za nim, bo już chodzi. Nic nie poradzę, większość dnia jestem sama, więc niestety nie mam wyjścia. Trzeba myśleć pozytywnie :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka super. Dzielny Maluch, jeszcze będzie Ci z nowym Bąblem pomagała:)

Sabina lubi tę wiadomość

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Witam, u nas dzis rano badania na czczo. Mdlosci poki co nie ma jedynie taki dziwny bol zoladka 3 dzien ale tylko momentami i nic na to nie biore bo jest to znosne. Tj. wy odliczam do wizyty, moja w piątek :-)
    Mamusk co maja dzieciątko ok 1 roczku jak se radzicie? Ja jakoś daje radę ale nie jest łatwo bo moj synek ma 11kg i czesto musze go nosic albo prowadzic za raczki i wszędzie za nim biegać bo czasem samego go puszczę. Ogólnie daje popalic a boje sie tego wszystkiego ze względu na ciąże zeby wszystko bylo dobrze z ta kruszynka co nosze pod swoim serduszkiem.
    Mój ma 14 miesięcy waży prawie 13.5 kg nie jest mi lekko ,tez chce się nosić a mnie jak na złość męczą wymioty ,jeszcze cały dzień praktycznie sama w domu jestem :/

Ewelka91
  • esmi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez bedzie zapewne bunt 2 latka jak dzidzia sie urodzi jak sobie poradze to ja nie wiem :p
    Ledwo co jem obiady mieso mi nie smakuje ale uwielbiam salatki surowki mniam

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jakos musimy dac rade ja tylko się martwię że moze to sie odbic na naszych ciazach ale z drugiej strony to kiedys kobiety w polu harowaly itp i pozno dowiadywaly sie o ciazy a rodzily zdrowe dzieci wiec i my sobie poradzimy :-)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 22:21

haneczka, Suzanna22, Strazaczka1990, Sabina lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:

Ja uwazam tylko zeby podnosząc robić to z kucanego a mam noszenia duzo bo mloda nie chodzi choc ma 11 mc. Dodatkowo dwa razy dziennie wózek na 3 pietro...jest ciezko ale trzeba dac rade dodam ze mam w klatce wozkownie no ale coz statsi panstwo miesKancy musza miec miejsce na ziemniaki kurwa w centrum warszay i swoje wiekowe smieci momo ze kazdy ma piwnice gdzie staja i szczaja koty... Jak zglosolam przy 1 dziecku chec dostepu do wozkowni porysowane mialam kluczami nowe bmw.. Hmm przypadek? Zappmnieli jak to było...mam odraze do staruchow ogolnie a w autobusach siafaja na tych lawkach na srodku gdzie miejsce dla wozka bo to fajne miejsce blisko drzwdrzei i ona mo niee ustapi czy nie widze ze siedzi? Regulamini noe czyta gowno wie za bilety nie placi no zesz qurwa..... Dodam ze raz w zyciu spotkalam mila starsza pania puscila mnie w kolejce do wedlin bo widzo ze sie spiesze i mam mase toreb a ona ma kupe czasu na emeryturze EWENEMENT

Behemottka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna22 wrote:
    Co do terminu, lekarz powiedział to samo, że najdokładniejszy termin wyliczymy ok 10tyg.

Ja karmię dalej, próbuje dawać butelkę co drugi dzień żeby trochę przyzwyczaić ale zawsze kończy się histeria i daje cycusia. Lekarz powiedział ze mleko będzie nie dobre i sama się odstawi ale ciężko mi w to uwierzyć :-)

Jeżeli chodzi o przebieg ciąży to boje się cholernie, pierwszą ciążę straciłam, urodziłam córeczkę w 23 tyg z powodu niewydolność ciśnieniowo szyjkowej jak się później okazało. Malutka była za malutka i nie przeżyła:-(
    Kolejna ciąża czyli ciąża z Leną kolorowa nie była w 14 tyg założono szew okrezny szyjkowy a w 26 tyg szyjka znów skrócona dołożono pessar położniczy i dostałam sterydy na rozwinięcie się płuc małej potem do 34 tyg leżenie i kontrola szyjki raz w tygodniu. Teraz lekarz tez chce założyć szew na wszelki wypadek i kontrolować szyjkę :-(

Lena jest mega absorbujaca i nie potrafi sama się bawić Dłużej niż 20min, trzeba z nią siedzieć i się bawić,a są dni ze cały dzień tylko rączki i nie mogę zniknąć jej z oczu nawet na minutę wiec do toalety chodzimy razem:-)
    Mój mąż /nie mąż pracuje do 18 więc praktycznie od rana do ok 18.30jestem
    sama, jak wraca jestem wykończona :-)

Jakie mleczko teraz dajesz synkowi??

Współczuję straty maleństwa i problemów w poprzedniej ciąży. W takiej sytuacji nie dziwię się lekarzowi, że woli asekuracyjnie założyć szew. Trzymam kciuki, żeby teraz wszystko ułożyło się pomyślnie. :)

Mój mąż pracuje na zmiany i raz mam go w domu o 16, a raz siedzę sama do 21. Więc znam ten ból. Przerąbane:| Mam nadzieję, że do września zmieni pracę na jednozmianową, bo z 2 dzieci będzie mi ciężko od rana do wieczora. :)

A rodziłaś sn, czy cc? Ja po 16 h porodu miałam ostatecznie cc i teraz pewnie znów, bo mały odstęp jest między dziećmi.

Ja daję bebiko, próbowałam też enfamil, ale nie chciał patrzeć na to mleczko. :) A bebiko od razu mu posmakowało:) No i nie pije ze zwykłej butelki mleka, tylko z dużego kubka niekapka z silikonowym przeciętym smokiem. On ma inny kształt i jakoś bardziej mu podpasował na tym etapie rozwoju. :) Możesz spróbować :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie narzekajmy, bo i tak mamy lepiej jak kiedyś :) Moja mama 4 wychowała i to na pieluchach tetrowych, które gotowała w wielkim garze, prała we frani :)

Bratek, mmargol, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi się już nie chce pracować.. Mam ochotę położyć się do łóżka chyba zaczyna coś mnie brać bo od rana drapie mnie w gardle

ggohaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia pije Nestle Nan Pro, od razu jej posmakowało. Pije je z kubka 360 bez ustnika :)

Suzanna22 lubi tę wiadomość

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny! Ja już po wizycie- widziałam dzisiaj po raz kolejny swojego Maluszka- dzisiaj udało się zobaczyć paluszki(takie cudne kropeczki), uwypuklenia na oczka... Dzisiaj podłączył mi dopplera i mogłam usłyszeć serduszko (poprzednio nie słyszałam- musiałam uwierzyć na słowo)- 174 uderzenia/min. Popłakałam się ;-) I mamy już 29 mm ;-)
    Lekarz rozmawiał ze mna na temat prenatalnych i zasugerował, żeby oprócz usg zrobić test pappa. Powiedziałąm, że to nic nie zmieni bo ja i tak niezależnie od wszystkiego dzieciątko urodzę a tylko będe sie denerwować. Lekarz powiedział mi ze pappa to nie tylko choroby genetyczne, ale np można wykryć jakaś wade/chorobę któa można albo leczyć albo od razu po porodzie zastosować leczenie/operację... I mam teraz dylemat czy ten test zrobić... Z jednej strony nie jest mi potrzebny, z drugiej jednak... kurcze co robić? Wy robicie ten test czy tylko usg?

martta, Bratek, szpilka, mmargol, żabka04, Behemottka, Blair, Strazaczka1990, Sabina, ggohaa lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja .
    Zmierzając po malu do pracy .
    Jak ja nie lubie poniedzialkow :/
    Witam nowe mamusie .
    Strazaczka skads cie kojarze .
    Sabina super ze corcia byla dzielna . Trzymam kciuki za dobre wyniki :-)
    Claudiuszek ciesze sie z udanej wizyty .
    Zycze powodzenia na wizytach B-)
    Milego popoludnia :)

claudiuszek, Strazaczka1990, Sabina lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie też się bije z myślami co do tego testu pappa.... usg prenatalne mam 04 marca i jak się zapisywałam, to dziewczyna w rejestracji powiedziała, że przed albo po wizycie mogę zrobić wtedy pappa i chyba po prostu po badaniu zobaczymy co powie lekarka i jakby coś było nie tak to pójdę i pobiorą mi krew, na czczo nie trzeba być więc chyba tak zrobię i tyle.
    Claudiuszek piękny bąbelek już jak prawie 3 cm ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 14:03

o148p07w5riqasy7.png
‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ