X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się poniedzialkowo :)
    I witam nowe dziewczyny :)

My już po badaniu córki. Młoda zniosła je super, a ja przeplakalam za drZwiami. Czekamy na wynik ...

Strazaczka1990, martta, żabka04, Bratek, bisacz, Ewelina.Irl, mmargol, Behemottka, Blair lubią tę wiadomość

• Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

My już po badaniu córki. Młoda zniosła je super, a ja przeplakalam za drZwiami. Czekamy na wynik ...

Niestety nie jestem w temacie, postaram się nadrobić :-) gratuluję dzielnej córki :-) ja rycze na pobraniu krwi z Leną :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 12:56

Sabina lubi tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • martta Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinko super, że mała taka dzielna, nic tylko brać przykład mamuśku! :)
    A kiedy wyniki będą, jeszcze dzisiaj?
    Witaj Suzanna, to rzeczywiście miałaś dość problematyczne to wszystko, współczuje i mam nadzieje, że teraz będzie tylko lepiej.

Suzanna22, Sabina lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

Całe szczęście że przetrzymała! 3mam kciuki za dobre wyniki!

Sabina lubi tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

Super!!!!:-)
    Masz dzielna córeczkę:-)
    Ja też bym pewnie wyła hihi
    Życzę bardzo dobrych wyników:-)

Witam nowe mamuśki :-)

Sabina lubi tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, u nas dzis rano badania na czczo. Mdlosci poki co nie ma jedynie taki dziwny bol zoladka 3 dzien ale tylko momentami i nic na to nie biore bo jest to znosne. Tj. wy odliczam do wizyty, moja w piątek :-)
    Mamusk co maja dzieciątko ok 1 roczku jak se radzicie? Ja jakoś daje radę ale nie jest łatwo bo moj synek ma 11kg i czesto musze go nosic albo prowadzic za raczki i wszędzie za nim biegać bo czasem samego go puszczę. Ogólnie daje popalic a boje sie tego wszystkiego ze względu na ciąże zeby wszystko bylo dobrze z ta kruszynka co nosze pod swoim serduszkiem.

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny, widzę że coraz więcej takich, które szybciutko zdecydowały się na drugie dziecko :) Słodka też mam obawy, ale nie ma innego wyjścia. Ja biegam z dzieckiem na rękach między 3 piętrami (tak mam super dom rozwiązany, że kuchnie mam na innym piętrze), a jak nie to za nim, bo już chodzi. Nic nie poradzę, większość dnia jestem sama, więc niestety nie mam wyjścia. Trzeba myśleć pozytywnie :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka super. Dzielny Maluch, jeszcze będzie Ci z nowym Bąblem pomagała:)

Sabina lubi tę wiadomość

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Witam, u nas dzis rano badania na czczo. Mdlosci poki co nie ma jedynie taki dziwny bol zoladka 3 dzien ale tylko momentami i nic na to nie biore bo jest to znosne. Tj. wy odliczam do wizyty, moja w piątek :-)
    Mamusk co maja dzieciątko ok 1 roczku jak se radzicie? Ja jakoś daje radę ale nie jest łatwo bo moj synek ma 11kg i czesto musze go nosic albo prowadzic za raczki i wszędzie za nim biegać bo czasem samego go puszczę. Ogólnie daje popalic a boje sie tego wszystkiego ze względu na ciąże zeby wszystko bylo dobrze z ta kruszynka co nosze pod swoim serduszkiem.
    Mój ma 14 miesięcy waży prawie 13.5 kg nie jest mi lekko ,tez chce się nosić a mnie jak na złość męczą wymioty ,jeszcze cały dzień praktycznie sama w domu jestem :/

Ewelka91
  • esmi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez bedzie zapewne bunt 2 latka jak dzidzia sie urodzi jak sobie poradze to ja nie wiem :p
    Ledwo co jem obiady mieso mi nie smakuje ale uwielbiam salatki surowki mniam

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jakos musimy dac rade ja tylko się martwię że moze to sie odbic na naszych ciazach ale z drugiej strony to kiedys kobiety w polu harowaly itp i pozno dowiadywaly sie o ciazy a rodzily zdrowe dzieci wiec i my sobie poradzimy :-)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 22:21

haneczka, Suzanna22, Strazaczka1990, Sabina lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:

Ja uwazam tylko zeby podnosząc robić to z kucanego a mam noszenia duzo bo mloda nie chodzi choc ma 11 mc. Dodatkowo dwa razy dziennie wózek na 3 pietro...jest ciezko ale trzeba dac rade dodam ze mam w klatce wozkownie no ale coz statsi panstwo miesKancy musza miec miejsce na ziemniaki kurwa w centrum warszay i swoje wiekowe smieci momo ze kazdy ma piwnice gdzie staja i szczaja koty... Jak zglosolam przy 1 dziecku chec dostepu do wozkowni porysowane mialam kluczami nowe bmw.. Hmm przypadek? Zappmnieli jak to było...mam odraze do staruchow ogolnie a w autobusach siafaja na tych lawkach na srodku gdzie miejsce dla wozka bo to fajne miejsce blisko drzwdrzei i ona mo niee ustapi czy nie widze ze siedzi? Regulamini noe czyta gowno wie za bilety nie placi no zesz qurwa..... Dodam ze raz w zyciu spotkalam mila starsza pania puscila mnie w kolejce do wedlin bo widzo ze sie spiesze i mam mase toreb a ona ma kupe czasu na emeryturze EWENEMENT

Behemottka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna22 wrote:
    Co do terminu, lekarz powiedział to samo, że najdokładniejszy termin wyliczymy ok 10tyg.

Ja karmię dalej, próbuje dawać butelkę co drugi dzień żeby trochę przyzwyczaić ale zawsze kończy się histeria i daje cycusia. Lekarz powiedział ze mleko będzie nie dobre i sama się odstawi ale ciężko mi w to uwierzyć :-)

Jeżeli chodzi o przebieg ciąży to boje się cholernie, pierwszą ciążę straciłam, urodziłam córeczkę w 23 tyg z powodu niewydolność ciśnieniowo szyjkowej jak się później okazało. Malutka była za malutka i nie przeżyła:-(
    Kolejna ciąża czyli ciąża z Leną kolorowa nie była w 14 tyg założono szew okrezny szyjkowy a w 26 tyg szyjka znów skrócona dołożono pessar położniczy i dostałam sterydy na rozwinięcie się płuc małej potem do 34 tyg leżenie i kontrola szyjki raz w tygodniu. Teraz lekarz tez chce założyć szew na wszelki wypadek i kontrolować szyjkę :-(

Lena jest mega absorbujaca i nie potrafi sama się bawić Dłużej niż 20min, trzeba z nią siedzieć i się bawić,a są dni ze cały dzień tylko rączki i nie mogę zniknąć jej z oczu nawet na minutę wiec do toalety chodzimy razem:-)
    Mój mąż /nie mąż pracuje do 18 więc praktycznie od rana do ok 18.30jestem
    sama, jak wraca jestem wykończona :-)

Jakie mleczko teraz dajesz synkowi??

Współczuję straty maleństwa i problemów w poprzedniej ciąży. W takiej sytuacji nie dziwię się lekarzowi, że woli asekuracyjnie założyć szew. Trzymam kciuki, żeby teraz wszystko ułożyło się pomyślnie. :)

Mój mąż pracuje na zmiany i raz mam go w domu o 16, a raz siedzę sama do 21. Więc znam ten ból. Przerąbane:| Mam nadzieję, że do września zmieni pracę na jednozmianową, bo z 2 dzieci będzie mi ciężko od rana do wieczora. :)

A rodziłaś sn, czy cc? Ja po 16 h porodu miałam ostatecznie cc i teraz pewnie znów, bo mały odstęp jest między dziećmi.

Ja daję bebiko, próbowałam też enfamil, ale nie chciał patrzeć na to mleczko. :) A bebiko od razu mu posmakowało:) No i nie pije ze zwykłej butelki mleka, tylko z dużego kubka niekapka z silikonowym przeciętym smokiem. On ma inny kształt i jakoś bardziej mu podpasował na tym etapie rozwoju. :) Możesz spróbować :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie narzekajmy, bo i tak mamy lepiej jak kiedyś :) Moja mama 4 wychowała i to na pieluchach tetrowych, które gotowała w wielkim garze, prała we frani :)

Bratek, mmargol, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi się już nie chce pracować.. Mam ochotę położyć się do łóżka chyba zaczyna coś mnie brać bo od rana drapie mnie w gardle

ggohaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia pije Nestle Nan Pro, od razu jej posmakowało. Pije je z kubka 360 bez ustnika :)

Suzanna22 lubi tę wiadomość

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny! Ja już po wizycie- widziałam dzisiaj po raz kolejny swojego Maluszka- dzisiaj udało się zobaczyć paluszki(takie cudne kropeczki), uwypuklenia na oczka... Dzisiaj podłączył mi dopplera i mogłam usłyszeć serduszko (poprzednio nie słyszałam- musiałam uwierzyć na słowo)- 174 uderzenia/min. Popłakałam się ;-) I mamy już 29 mm ;-)
    Lekarz rozmawiał ze mna na temat prenatalnych i zasugerował, żeby oprócz usg zrobić test pappa. Powiedziałąm, że to nic nie zmieni bo ja i tak niezależnie od wszystkiego dzieciątko urodzę a tylko będe sie denerwować. Lekarz powiedział mi ze pappa to nie tylko choroby genetyczne, ale np można wykryć jakaś wade/chorobę któa można albo leczyć albo od razu po porodzie zastosować leczenie/operację... I mam teraz dylemat czy ten test zrobić... Z jednej strony nie jest mi potrzebny, z drugiej jednak... kurcze co robić? Wy robicie ten test czy tylko usg?

martta, Bratek, szpilka, mmargol, żabka04, Behemottka, Blair, Strazaczka1990, Sabina, ggohaa lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja .
    Zmierzając po malu do pracy .
    Jak ja nie lubie poniedzialkow :/
    Witam nowe mamusie .
    Strazaczka skads cie kojarze .
    Sabina super ze corcia byla dzielna . Trzymam kciuki za dobre wyniki :-)
    Claudiuszek ciesze sie z udanej wizyty .
    Zycze powodzenia na wizytach B-)
    Milego popoludnia :)

claudiuszek, Strazaczka1990, Sabina lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie też się bije z myślami co do tego testu pappa.... usg prenatalne mam 04 marca i jak się zapisywałam, to dziewczyna w rejestracji powiedziała, że przed albo po wizycie mogę zrobić wtedy pappa i chyba po prostu po badaniu zobaczymy co powie lekarka i jakby coś było nie tak to pójdę i pobiorą mi krew, na czczo nie trzeba być więc chyba tak zrobię i tyle.
    Claudiuszek piękny bąbelek już jak prawie 3 cm ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 14:03

o148p07w5riqasy7.png
‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ