X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Violett ja robię pappa na początku marca. Czy Wam też tak trudno dotrwac do usg? Ja miałam ostatnie w 7tyg a teraz dopiero w 13. A że nie mam objawów to czasami zaczynam wątpić;)
    nie wiem jak to kiedyś było bez usg.

Mam tak samo. Staram się myśleć pozytywnie, bo to jest najważniejsze, trzeba o siebie dbać, odpoczywać, dużo się uśmiechać i wierzyć w swoje Maleństwo :) Na resztę nie mamy żadnego wpływu.
    A gdzieś czytałam, że endorfiny już przechodzą do malucha, więc moim priorytetem będzie teraz dostarczać mu ich w nadmiarze :)
    I jakoś przetrwamy :D
    Ja mam USG na początku marca właśnie.

Strazaczka1990, Bratek, bisacz, mmargol lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się dzisiaj przyśniła coreczka - autosugestia zadziałała :)

Pauka, Strazaczka1990, mmargol lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Kurczę, ale mnie naszła ochota na ser żółty! A do 16 w pracy. Ale mi Margol narobiłaś teraz o niczym innym nie myślę?;)

Blair zapytam Cię tylko Pappa nie robisz ze względu na słabą skuteczność czy przekonania?
    Przy ciąży mnogiej ten test za bardzo nie ma sensu... Jeżeli usg wyjdzie coś nie tak wtedy będziemy myśleć dalej

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jakas wymęczona byłam w tym śnie, wiec tym
    bardziej póki dziecię w brzuszku powinnismy
    sie poobijać bez wyrzutów sumienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 11:30

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin od razu zleciła mi to badanie plus jeszcze jedno z krwi, które mówi o możliwości wystąpienia przedwczesnego porodu, zatrzymania wzrostu dziecka i jeszcze jakichś komplikacji. Jak istnieje prawdopodobieństwo od razu włączają leczenie, żeby je wykluczyć.
    Wydaje mi się to całkiem dobre, a koszt ok 175 zł za oba testy, więc jak zaleciła to zrobię.

• Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny :-) czy mogę do Was dołączyć :-)?? Jestem juz mamą Lenki która urodziła się 30 maja 2015 roku. Aktualnie jestem w ciąży po raz trzeci. Termin wyliczony z usg tylko wstępnie na 23.09 w związku z tym ze karmię piersią i nie da się wyliczyć z om. Ciąża jest dla nas zaskoczeniem i jestem lekko przerażona jak sobie poradzę :-)Wybaczcie,nie czytałam Was od początku ale widziałam kilka mamusiek z małą różnicą wieku :-) pozdrawiamy :-)

Gumcia, kamciaelcia, żabka04, Sabina, Bratek, olka30, claudiuszek, Angela89, mmargol, Blair lubią tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna22 wrote:
    Witam Was dziewczyny :-) czy mogę do Was dołączyć :-)?? Jestem juz mamą Lenki która urodziła się 30 maja 2015 roku. Aktualnie jestem w ciąży po raz trzeci. Termin wyliczony z usg tylko wstępnie na 23.09 w związku z tym ze karmię piersią i nie da się wyliczyć z om. Ciąża jest dla nas zaskoczeniem i jestem lekko przerażona jak sobie poradzę :-)Wybaczcie,nie czytałam Was od początku ale widziałam kilka mamusiek z małą różnicą wieku :-) pozdrawiamy :-)

Witamy witamy i o zdrowie pytamy :) może masz jakieś dobre rady na mdłości? :D

uwo943r8sc6b8ien.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Suzanna :) To podobnie jak ja. Też zaszłam w ciążę, karmiąc piersią i nie mając okresu od porodu. Damy sobie radę. :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nowych dziewczyn i tych bez dostępu do naszej listy:

1. Zaproście mnie do przyjaciółek
    2. Wyślijcie mi swojego maila w prywatnej wiadomości
    3. A otrzymacie zaproszenie do edytowania listy (dokument google) wrześniowe mamusie 2016. Dzielimy się tam terminami wizyt, informacjami z USG itp.

• Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    Witamy witamy i o zdrowie pytamy :) może masz jakieś dobre rady na mdłości? :D

Zdrowie musi być :-) przy małym szkrabie w domu nie ma zmiłuj :-) mdłości niestety mam, przywitalam się już z WC. Rad złotych niestety nie mam ale mi pomaga szklanka cieplej wody i parę biszkoptow z rana :-)

Gumcia, Sabina, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Suzanna
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Cześć Suzanna :) To podobnie jak ja. Też zaszłam w ciążę, karmiąc piersią i nie mając okresu od porodu. Damy sobie radę. :)
    Cześć haneczka :-) jak lekarz ustalił termin, tez z usg? Jak radzisz sobie w domu z synem? Jak Przebiegała poprzednia ciąża? Karmisz dalej synka? :-)

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Suzanna
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisia wrote:
    Co tam u weronika86 ? Coś dawno nie widziałam...

My też robimy mały lifting kuchni i salonu właśnie.

A jeśli chodzi o pokoik dla dzidziusia to w naszym obecnym gabinecie chcemy zrobić przemeblowanie - ale biurko i kanapę zostawić, jedynie dodać łóżeczko, komodę i przewijak.

Podbijam pytanie o Weronikę:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronike widziałam ostatnio aktywna byla na pamiętnikach

Suzanne witamy ;)

haneczka, Suzanna22, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna22 wrote:
    Cześć haneczka :-) jak lekarz ustalił termin, tez z usg? Jak radzisz sobie w domu z synem? Jak Przebiegała poprzednia ciąża? Karmisz dalej synka? :-)

Ustaliłam termin sama, bo znam mniej więcej datę poczęcia i potwierdziło się to na usg w 6 tygodniu. Ale na dokładną datę z USG będę czekać, jak już będę w 9/10 tyg. Podobno wtedy jest najdokładniej.

U mnie nagle zaczęło brakować mleka i karmiłam synka równo 9 miesięcy do 11 stycznia. A ok 03.01 miałam owulację i doszło do zapłodnienia. Śmieję się, że druga dzidzia zakręciła kurek z mlekiem i basta,. :) A Ty nadal karmisz?

Poprzednia ciąża przebiegała bez zarzutów jeśli chodzi o rozwój dziecka, czy ewentualne zagrożenie poronieniem. Wszystko pod tym wzgl. było ok. Ale ja książkowo przeżyłam większość dolegliwości, począwszy od mdłości, przez ucisk macicy na nerw i ból w nodze w 2 trym, skończywszy na zespole cieśni nadgarstka w 3 trym. i nie zginających się spuchniętych palcach u rąk. A jak u Ciebie? :) Boisz się kolejnej ciąży?

U nas teraz etap wstawania przy meblach i przewracania się na głowę, więc muszę mieć oczy dookoła głowy. Nie jest lekko, ale sobie radzę. :) Zaletą jest to, że maluszek już się nie nudzi, umie się ładnie zająć zabawkami na dłużej, więc nie mam wyrzutów sumienia, kiedy padam ze zmęczenia i nie mam siły się z nim bawić na podłodze. :)

• Cordy Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki, ja jak zwykle w weekend z daleka od komputera, a tu tyle stron do nadrobienia, że chyb a nie jestem w stanie :)

Witam nowe Wrześnióweczki :) My podjęliśmy decyzję (tak na 90%), że nie robimy prenatalnych. I tak to nic nie zmieni, a nie ma żadnych wskazań u nas. Poza tym zastanawiam się czy są konieczne te usg podczas każdej wizyty. Niby mówi się, że to nieinwazyjne jest, ale to przecież fale, które się od dzieciątka odbijają, więc to nie takie znowu mało inwazyjne. Porozmawiam z moją ginekolożką za tydzień.

Mnie, już mogę śmiało stwierdzić, zniknęły mdłości i bóle żołądka :)Wracam do normalności :)

haneczka, Suzanna22, martta, Strazaczka1990, Bratek, mmargol lubią tę wiadomość

Już razem <3
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka, ja też myślę o kołysce i łóżeczku w naszej sypialni, ale to będzie duchota. Mam nadzieję, że uda nam się wcześniej ten garaż zaadaptować. A Ty masz widzę tyle pomieszczeń, że spokojnie się pomieścicie. Proponuję przenieść siłownię do najmniejszego pokoju :D Do największego dać dzieci, a samej zostać w swojej sypialni. Co Ty na to? ;)

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak pomyślę o niemowlaka i buncie 2 latka to tez jestem trochę przerażona jak ja dam rade :)a poza tym narażone tez za bardzo miejsca nie mamy ale żyje nadzieja ze do końca roku wprowadzimy się do nowego domu :)

Ewelka91
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy, zazdroszczę! :) Mam nadzieję, ze jeszcze 3 tyg i mi też dadzą spokój. :)

• Cordy Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Cordy, zazdroszczę! :) Mam nadzieję, ze jeszcze 3 tyg i mi też dadzą spokój. :)
    Na pewno :)

Już razem <3
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Ustaliłam termin sama, bo znam mniej więcej datę poczęcia i potwierdziło się to na usg w 6 tygodniu. Ale na dokładną datę z USG będę czekać, jak już będę w 9/10 tyg. Podobno wtedy jest najdokładniej.

U mnie nagle zaczęło brakować mleka i karmiłam synka równo 9 miesięcy do 11 stycznia. A ok 03.01 miałam owulację i doszło do zapłodnienia. Śmieję się, że druga dzidzia zakręciła kurek z mlekiem i basta,. :) A Ty nadal karmisz?

Poprzednia ciąża przebiegała bez zarzutów jeśli chodzi o rozwój dziecka, czy ewentualne zagrożenie poronieniem. Wszystko pod tym wzgl. było ok. Ale ja książkowo przeżyłam większość dolegliwości, począwszy od mdłości, przez ucisk macicy na nerw i ból w nodze w 2 trym, skończywszy na zespole cieśni nadgarstka w 3 trym. i nie zginających się spuchniętych palcach u rąk. A jak u Ciebie? :) Boisz się kolejnej ciąży?

U nas teraz etap wstawania przy meblach i przewracania się na głowę, więc muszę mieć oczy dookoła głowy. Nie jest lekko, ale sobie radzę. :) Zaletą jest to, że maluszek już się nie nudzi, umie się ładnie zająć zabawkami na dłużej, więc nie mam wyrzutów sumienia, kiedy padam ze zmęczenia i nie mam siły się z nim bawić na podłodze. :)

Co do terminu, lekarz powiedział to samo, że najdokładniejszy termin wyliczymy ok 10tyg.

Ja karmię dalej, próbuje dawać butelkę co drugi dzień żeby trochę przyzwyczaić ale zawsze kończy się histeria i daje cycusia. Lekarz powiedział ze mleko będzie nie dobre i sama się odstawi ale ciężko mi w to uwierzyć :-)

Jeżeli chodzi o przebieg ciąży to boje się cholernie, pierwszą ciążę straciłam, urodziłam córeczkę w 23 tyg z powodu niewydolność ciśnieniowo szyjkowej jak się później okazało. Malutka była za malutka i nie przeżyła:-(
    Kolejna ciąża czyli ciąża z Leną kolorowa nie była w 14 tyg założono szew okrezny szyjkowy a w 26 tyg szyjka znów skrócona dołożono pessar położniczy i dostałam sterydy na rozwinięcie się płuc małej potem do 34 tyg leżenie i kontrola szyjki raz w tygodniu. Teraz lekarz tez chce założyć szew na wszelki wypadek i kontrolować szyjkę :-(

Lena jest mega absorbujaca i nie potrafi sama się bawić Dłużej niż 20min, trzeba z nią siedzieć i się bawić,a są dni ze cały dzień tylko rączki i nie mogę zniknąć jej z oczu nawet na minutę wiec do toalety chodzimy razem:-)
    Mój mąż /nie mąż pracuje do 18 więc praktycznie od rana do ok 18.30jestem
    sama, jak wraca jestem wykończona :-)

Jakie mleczko teraz dajesz synkowi??

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Suzanna
‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ