X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam na początku 8 tygodnia. Ale to zleciało. :)

U mnie mdłości na potęgę. Jutro robię badania na czczo, aż strach ruszać się z domu bez śniadania. Następna wizyta za 3 tygodnie, ale po sobotniej jestem już spokojna i będę cierpliwie czekać. :)

Tak sobie myślę, jak ja sobie poradzę z dwójką dzieci na spacerze przy 1,5 roku różnicy. Sprawdzałam te dostawki do wózka i znalazłam taką z siedziskiem, ale łącznie to wydatek ponad 400 zł. Sporo.

My mieszkamy w bloku (2 pokoje), ale na parterze. Mamy ogródek i garaż na poziomie mieszkania. Z Arturkiem nie było problemu. W sypialni zmieściliśmy łóżko, łóżeczko dla niego i komodę z przewijakiem. Przy dwójce będzie problem. Planujemy oddać dzieciom pokój, a sami przeniesiemy się do garażu. ;) Ale aranżacja pokoju w garażu to duży wydatek i nie wiem, czy zdążymy i wyrobimy się $ przed wrześniem. Z kolei taka kołyska jest fajna, wszędzie się zmieści, ale daje nam maks do 4 miesięcy więcej czasu.

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka mam ten sam dylemat;) jak my się pomieścimy!?
    no cóż, albo oddamy starszej córce sypialnie a sami przeniesiemy się do najmniejszego pokoju albo mąż będzie musiał zrezygnować z siłowni która zajmuje jeden z największych pokoi w domu....
    teraz Jagodę będę chciała nauczyć przed wrześniem żeby spała ze starszą córką....jeśli się uda to super a jeśli nie, to wstawimy do naszej sypialni koło naszego łóżka łóżko Kritter z ikei-mamy po starszej z taką barierkę, a z drugiej strony będzie duża kołyska dla noworodka (teraz śpi w niej JAgoda jeszcze)
    a na spacery nie będę chodzić:P nie no żartuję, podobno są uniwersalne dostawki baby design za 200zl....tak mi babeczka w sklepie mówiła jak ostatnio pytałam

haneczka lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek przykro mi, zwłaszcza, że to bliska Ci osoba.

Dziewczyny, a ja się witam w 10 tygodniu już, ależ to szybko leci, w ciąży polubiłam poniedziałki :)
    Szkoda tylko, że do wizyty mam jeszcze 3 tygodnie i różne myśli przez to chodzą po głowie, bo jak tu sprawdzić czy wszystko ok, eh? Pozostaje wiara w fasolkę :)

Ach, wiem, że kiedyś był już ten temat, ale terminy się zbliżają - robicie test Papp-a?

Bratek lubi tę wiadomość

• esmi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, weekend zleciał bardzo szybko.
    Niestety mój synuś chory i dzisiaj z babcią spędza czas mam nadzieje, że lepiej i nie będzie gorączkował.
    U mnie 16 wizyta bo muszę zrobić badania mdli mnie od słodkiego a czasami tak się chce....

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• esmi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy zrobić może w przyszłym roku remont aneksu i kuchni ale musimy dozbierać pieniążków.
    i przemeblowanie ale to pewnie w przyszłym roku tak wrzesień-październik.

Bratek lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• Olisia Znajoma

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam u weronika86 ? Coś dawno nie widziałam...

My też robimy mały lifting kuchni i salonu właśnie.

A jeśli chodzi o pokoik dla dzidziusia to w naszym obecnym gabinecie chcemy zrobić przemeblowanie - ale biurko i kanapę zostawić, jedynie dodać łóżeczko, komodę i przewijak.

24a3157d39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett ja robię pappa na początku marca. Czy Wam też tak trudno dotrwac do usg? Ja miałam ostatnie w 7tyg a teraz dopiero w 13. A że nie mam objawów to czasami zaczynam wątpić;)
    nie wiem jak to kiedyś było bez usg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)
    Ja dzisiaj po nocce nie przespanej cały czas kaszlalam a gardło boli....
    Miałam iść na badania ale nie dałam rady musiałam zjeść śniadanie taka byłam głodna:-) więc pójdę jutro????
    Poleciałam do apteki kupiłam syrop i tabletki na gardło z prenalen :-) ciężki temat bo mi to nie smakuje ale musi pomoc bo syrop z cebuli na mnie już nie działa:-(
    Trzymam kciuki za wizytujace dzisiaj:-)

Joct spróbuj zjeść nabiał jakiś jogurt czy serek na ból głowy mi pomaga:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno ból głowy często wynika z braku wapnia, Bąble ciągną na kości i nam brakuje. Ja faktycznie jak nigdy czuję zapotrzebowanie i chęć jak nigdy.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzieś wyczytałam właśnie, że głowa boli w ciąży jak dziecko wapnia potrzebuje i od tamtej pory zaczęłam więcej nabiału jeść i nie bolała ani razu, czasami złapie nawet sam plasterek sera żółtego zwłaszcza, że teraz smakuje mi bardziej jak przed ciążą :) także polecam, może i Wam pomoże :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • aniellka Debiutantka

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Dawno się nie odzywałam, bo wyjechaliśmy na ferie na narty i nawet trochę pojeździłam, ale nie ukrywam, że bardzo ostrożnie bo się bałam.
    Nasze córki jeszcze nic nie wiedzą. Z jednej strony chciałabym, żeby wiedziały co się dzieje i dlaczego mama taka zmęczona.. ale z drugiej jeszcze chcę dać sobie trochę czasu. Jeszcze nawet u lekarza nie byłam...

Ja czuję się w miarę ok. Urosły mi piersi i bardzo bolą, mam lekkie mdłości i nieustające zmęczenie odczuwam.
    Mam wrażenie, że brzuch trochę urósł.

Mam nadzieję, że u Was wszystko ok! Ale nie dam rady nadrobić 8 dni niestety :(

Pozdrawiam!

Blair, Strazaczka1990, haneczka lubią tę wiadomość

WsW7p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett ja nie robię papa.

Zapisałam się na 1marca jeszcze do innej ginki na 4d ale nie wiem czy pójdę na 100%

Ksosia, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Ja gdzieś wyczytałam właśnie, że głowa boli w ciąży jak dziecko wapnia potrzebuje i od tamtej pory zaczęłam więcej nabiału jeść i nie bolała ani razu, czasami złapie nawet sam plasterek sera żółtego zwłaszcza, że teraz smakuje mi bardziej jak przed ciążą :) także polecam, może i Wam pomoże :)
    Kurczę, ale mnie naszła ochota na ser żółty! A do 16 w pracy. Ale mi Margol narobiłaś teraz o niczym innym nie myślę?;)

Blair zapytam Cię tylko Pappa nie robisz ze względu na słabą skuteczność czy przekonania?

mmargol, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zrobię pappa, ale tak naprawdę, to nie jestem do tego badania przekonana...To tylko statystyka, która potrafi przestraszyć. Ale mi sie należy bezpłatnie w poradni badań prenatalnych i najbardziej doceniam w tym wszystkim możliwość zrobienia usg przez dr.n.med. i to za darmo...Zabezpieczyłam się od razu wizyta prywatna (będę spokojniejsza, jak inne oko obejrzy moje dziecię), ale już sie przekonałam, ze usg w ciąży nie wszystko pokaze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też mam wątpliwości, ale raczej zrobię, nie chcę później żałować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Witam na początku 8 tygodnia. Ale to zleciało. :)

Sprawdzałam te dostawki do wózka i znalazłam taką z siedziskiem, ale łącznie to wydatek ponad 400 zł. Sporo.

Ja na pewno kupię dostawkę z siedziskiem... super sprawa, można jeszcze używany podwójny wózek :) ale raczej więcej kosztuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w poniedzialek pappa zintegrowany, jest ponoc skuteczniejszy niz tradycyjny. Skutecznosc zblizona do inwazyjnej amniopunkcji... I 300zl poleci :(

Dzieeczyny czy tylko ja sie tak opierdzielam calymi dniami??? Az mam wyrzuty!;)

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Kochane może ją napisze coś o sobie;) mam na imię Karolina.Mam 25lat jestem po rozwodzie.Rozwód z tego względu że zdradzał od samego przed slubu.Więc po co taki chłop ;) staralismy się 2lata i nie wychodziło...Obecnie mam partnera udało się w pierwszym cyklu.Jest to moja pierwszą ciąża;) moje zdziwienie było bezcenne ponieważ kiedy na teście zobaczyła dwie kreski sadzilam że wina leżała po mojej stronie.Ponieważ miałam wysoką prolaktyny,chora tarczycę zdaniem ginki PCOS.T

Tak koleżanki jestem ta Strażacka :)

Sabina, martta, Bratek, Ewelina.Irl, Blair lubią tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko zdrowiej;*
    Bratku bardzo mi przykro ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 11:25

żabka04 lubi tę wiadomość

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ja mam w poniedzialek pappa zintegrowany, jest ponoc skuteczniejszy niz tradycyjny. Skutecznosc zblizona do inwazyjnej amniopunkcji... I 300zl poleci :(

Dzieeczyny czy tylko ja sie tak opierdzielam calymi dniami??? Az mam wyrzuty!;)

Ja tez sie obijam, czasem sie złoszczę na siebie,
    ale nie mam ani sił ani ochoty na cokolwiek,
    zreszta jak nie teraz to kiedy?

A co do snów- mi sie dzis śniła śliczna maleńka
    córeczka, a lubemu syn
    Ciekawe kto ma racje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 11:26

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ