Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam na początku 8 tygodnia. Ale to zleciało.
U mnie mdłości na potęgę. Jutro robię badania na czczo, aż strach ruszać się z domu bez śniadania. Następna wizyta za 3 tygodnie, ale po sobotniej jestem już spokojna i będę cierpliwie czekać.
Tak sobie myślę, jak ja sobie poradzę z dwójką dzieci na spacerze przy 1,5 roku różnicy. Sprawdzałam te dostawki do wózka i znalazłam taką z siedziskiem, ale łącznie to wydatek ponad 400 zł. Sporo.
My mieszkamy w bloku (2 pokoje), ale na parterze. Mamy ogródek i garaż na poziomie mieszkania. Z Arturkiem nie było problemu. W sypialni zmieściliśmy łóżko, łóżeczko dla niego i komodę z przewijakiem. Przy dwójce będzie problem. Planujemy oddać dzieciom pokój, a sami przeniesiemy się do garażu. Ale aranżacja pokoju w garażu to duży wydatek i nie wiem, czy zdążymy i wyrobimy się $ przed wrześniem. Z kolei taka kołyska jest fajna, wszędzie się zmieści, ale daje nam maks do 4 miesięcy więcej czasu. -
Haneczka mam ten sam dylemat;) jak my się pomieścimy!?
no cóż, albo oddamy starszej córce sypialnie a sami przeniesiemy się do najmniejszego pokoju albo mąż będzie musiał zrezygnować z siłowni która zajmuje jeden z największych pokoi w domu....
teraz Jagodę będę chciała nauczyć przed wrześniem żeby spała ze starszą córką....jeśli się uda to super a jeśli nie, to wstawimy do naszej sypialni koło naszego łóżka łóżko Kritter z ikei-mamy po starszej z taką barierkę, a z drugiej strony będzie duża kołyska dla noworodka (teraz śpi w niej JAgoda jeszcze)
a na spacery nie będę chodzić nie no żartuję, podobno są uniwersalne dostawki baby design za 200zl....tak mi babeczka w sklepie mówiła jak ostatnio pytałamhaneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBratek przykro mi, zwłaszcza, że to bliska Ci osoba.
Dziewczyny, a ja się witam w 10 tygodniu już, ależ to szybko leci, w ciąży polubiłam poniedziałki
Szkoda tylko, że do wizyty mam jeszcze 3 tygodnie i różne myśli przez to chodzą po głowie, bo jak tu sprawdzić czy wszystko ok, eh? Pozostaje wiara w fasolkę
Ach, wiem, że kiedyś był już ten temat, ale terminy się zbliżają - robicie test Papp-a?Bratek lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, weekend zleciał bardzo szybko.
Niestety mój synuś chory i dzisiaj z babcią spędza czas mam nadzieje, że lepiej i nie będzie gorączkował.
U mnie 16 wizyta bo muszę zrobić badania mdli mnie od słodkiego a czasami tak się chce.... -
Co tam u weronika86 ? Coś dawno nie widziałam...
My też robimy mały lifting kuchni i salonu właśnie.
A jeśli chodzi o pokoik dla dzidziusia to w naszym obecnym gabinecie chcemy zrobić przemeblowanie - ale biurko i kanapę zostawić, jedynie dodać łóżeczko, komodę i przewijak. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry:-)
Ja dzisiaj po nocce nie przespanej cały czas kaszlalam a gardło boli....
Miałam iść na badania ale nie dałam rady musiałam zjeść śniadanie taka byłam głodna:-) więc pójdę jutro????
Poleciałam do apteki kupiłam syrop i tabletki na gardło z prenalen ciężki temat bo mi to nie smakuje ale musi pomoc bo syrop z cebuli na mnie już nie działa:-(
Trzymam kciuki za wizytujace dzisiaj:-)
Joct spróbuj zjeść nabiał jakiś jogurt czy serek na ból głowy mi pomaga:-)
-
nick nieaktualny
-
Ja gdzieś wyczytałam właśnie, że głowa boli w ciąży jak dziecko wapnia potrzebuje i od tamtej pory zaczęłam więcej nabiału jeść i nie bolała ani razu, czasami złapie nawet sam plasterek sera żółtego zwłaszcza, że teraz smakuje mi bardziej jak przed ciążą także polecam, może i Wam pomoże
-
Cześć,
Dawno się nie odzywałam, bo wyjechaliśmy na ferie na narty i nawet trochę pojeździłam, ale nie ukrywam, że bardzo ostrożnie bo się bałam.
Nasze córki jeszcze nic nie wiedzą. Z jednej strony chciałabym, żeby wiedziały co się dzieje i dlaczego mama taka zmęczona.. ale z drugiej jeszcze chcę dać sobie trochę czasu. Jeszcze nawet u lekarza nie byłam...
Ja czuję się w miarę ok. Urosły mi piersi i bardzo bolą, mam lekkie mdłości i nieustające zmęczenie odczuwam.
Mam wrażenie, że brzuch trochę urósł.
Mam nadzieję, że u Was wszystko ok! Ale nie dam rady nadrobić 8 dni niestety
Pozdrawiam!Blair, Strazaczka1990, haneczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymmargol wrote:Ja gdzieś wyczytałam właśnie, że głowa boli w ciąży jak dziecko wapnia potrzebuje i od tamtej pory zaczęłam więcej nabiału jeść i nie bolała ani razu, czasami złapie nawet sam plasterek sera żółtego zwłaszcza, że teraz smakuje mi bardziej jak przed ciążą także polecam, może i Wam pomoże
Blair zapytam Cię tylko Pappa nie robisz ze względu na słabą skuteczność czy przekonania?mmargol, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
ja zrobię pappa, ale tak naprawdę, to nie jestem do tego badania przekonana...To tylko statystyka, która potrafi przestraszyć. Ale mi sie należy bezpłatnie w poradni badań prenatalnych i najbardziej doceniam w tym wszystkim możliwość zrobienia usg przez dr.n.med. i to za darmo...Zabezpieczyłam się od razu wizyta prywatna (będę spokojniejsza, jak inne oko obejrzy moje dziecię), ale już sie przekonałam, ze usg w ciąży nie wszystko pokaze
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhaneczka wrote:Witam na początku 8 tygodnia. Ale to zleciało.
Sprawdzałam te dostawki do wózka i znalazłam taką z siedziskiem, ale łącznie to wydatek ponad 400 zł. Sporo.
Ja na pewno kupię dostawkę z siedziskiem... super sprawa, można jeszcze używany podwójny wózek ale raczej więcej kosztuje -
nick nieaktualny
-
Część Kochane może ją napisze coś o sobie;) mam na imię Karolina.Mam 25lat jestem po rozwodzie.Rozwód z tego względu że zdradzał od samego przed slubu.Więc po co taki chłop staralismy się 2lata i nie wychodziło...Obecnie mam partnera udało się w pierwszym cyklu.Jest to moja pierwszą ciąża;) moje zdziwienie było bezcenne ponieważ kiedy na teście zobaczyła dwie kreski sadzilam że wina leżała po mojej stronie.Ponieważ miałam wysoką prolaktyny,chora tarczycę zdaniem ginki PCOS.T
Tak koleżanki jestem ta StrażackaSabina, martta, Bratek, Ewelina.Irl, Blair lubią tę wiadomość
-
Ksosia wrote:Ja mam w poniedzialek pappa zintegrowany, jest ponoc skuteczniejszy niz tradycyjny. Skutecznosc zblizona do inwazyjnej amniopunkcji... I 300zl poleci
Dzieeczyny czy tylko ja sie tak opierdzielam calymi dniami??? Az mam wyrzuty!
Ja tez sie obijam, czasem sie złoszczę na siebie,
ale nie mam ani sił ani ochoty na cokolwiek,
zreszta jak nie teraz to kiedy?
A co do snów- mi sie dzis śniła śliczna maleńka
córeczka, a lubemu syn
Ciekawe kto ma racjeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 11:26