X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam na początku 8 tygodnia. Ale to zleciało. :)

U mnie mdłości na potęgę. Jutro robię badania na czczo, aż strach ruszać się z domu bez śniadania. Następna wizyta za 3 tygodnie, ale po sobotniej jestem już spokojna i będę cierpliwie czekać. :)

Tak sobie myślę, jak ja sobie poradzę z dwójką dzieci na spacerze przy 1,5 roku różnicy. Sprawdzałam te dostawki do wózka i znalazłam taką z siedziskiem, ale łącznie to wydatek ponad 400 zł. Sporo.

My mieszkamy w bloku (2 pokoje), ale na parterze. Mamy ogródek i garaż na poziomie mieszkania. Z Arturkiem nie było problemu. W sypialni zmieściliśmy łóżko, łóżeczko dla niego i komodę z przewijakiem. Przy dwójce będzie problem. Planujemy oddać dzieciom pokój, a sami przeniesiemy się do garażu. ;) Ale aranżacja pokoju w garażu to duży wydatek i nie wiem, czy zdążymy i wyrobimy się $ przed wrześniem. Z kolei taka kołyska jest fajna, wszędzie się zmieści, ale daje nam maks do 4 miesięcy więcej czasu.

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka mam ten sam dylemat;) jak my się pomieścimy!?
    no cóż, albo oddamy starszej córce sypialnie a sami przeniesiemy się do najmniejszego pokoju albo mąż będzie musiał zrezygnować z siłowni która zajmuje jeden z największych pokoi w domu....
    teraz Jagodę będę chciała nauczyć przed wrześniem żeby spała ze starszą córką....jeśli się uda to super a jeśli nie, to wstawimy do naszej sypialni koło naszego łóżka łóżko Kritter z ikei-mamy po starszej z taką barierkę, a z drugiej strony będzie duża kołyska dla noworodka (teraz śpi w niej JAgoda jeszcze)
    a na spacery nie będę chodzić:P nie no żartuję, podobno są uniwersalne dostawki baby design za 200zl....tak mi babeczka w sklepie mówiła jak ostatnio pytałam

haneczka lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek przykro mi, zwłaszcza, że to bliska Ci osoba.

Dziewczyny, a ja się witam w 10 tygodniu już, ależ to szybko leci, w ciąży polubiłam poniedziałki :)
    Szkoda tylko, że do wizyty mam jeszcze 3 tygodnie i różne myśli przez to chodzą po głowie, bo jak tu sprawdzić czy wszystko ok, eh? Pozostaje wiara w fasolkę :)

Ach, wiem, że kiedyś był już ten temat, ale terminy się zbliżają - robicie test Papp-a?

Bratek lubi tę wiadomość

• esmi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, weekend zleciał bardzo szybko.
    Niestety mój synuś chory i dzisiaj z babcią spędza czas mam nadzieje, że lepiej i nie będzie gorączkował.
    U mnie 16 wizyta bo muszę zrobić badania mdli mnie od słodkiego a czasami tak się chce....

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• esmi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy zrobić może w przyszłym roku remont aneksu i kuchni ale musimy dozbierać pieniążków.
    i przemeblowanie ale to pewnie w przyszłym roku tak wrzesień-październik.

Bratek lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• Olisia Znajoma

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam u weronika86 ? Coś dawno nie widziałam...

My też robimy mały lifting kuchni i salonu właśnie.

A jeśli chodzi o pokoik dla dzidziusia to w naszym obecnym gabinecie chcemy zrobić przemeblowanie - ale biurko i kanapę zostawić, jedynie dodać łóżeczko, komodę i przewijak.

24a3157d39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett ja robię pappa na początku marca. Czy Wam też tak trudno dotrwac do usg? Ja miałam ostatnie w 7tyg a teraz dopiero w 13. A że nie mam objawów to czasami zaczynam wątpić;)
    nie wiem jak to kiedyś było bez usg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)
    Ja dzisiaj po nocce nie przespanej cały czas kaszlalam a gardło boli....
    Miałam iść na badania ale nie dałam rady musiałam zjeść śniadanie taka byłam głodna:-) więc pójdę jutro????
    Poleciałam do apteki kupiłam syrop i tabletki na gardło z prenalen :-) ciężki temat bo mi to nie smakuje ale musi pomoc bo syrop z cebuli na mnie już nie działa:-(
    Trzymam kciuki za wizytujace dzisiaj:-)

Joct spróbuj zjeść nabiał jakiś jogurt czy serek na ból głowy mi pomaga:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno ból głowy często wynika z braku wapnia, Bąble ciągną na kości i nam brakuje. Ja faktycznie jak nigdy czuję zapotrzebowanie i chęć jak nigdy.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzieś wyczytałam właśnie, że głowa boli w ciąży jak dziecko wapnia potrzebuje i od tamtej pory zaczęłam więcej nabiału jeść i nie bolała ani razu, czasami złapie nawet sam plasterek sera żółtego zwłaszcza, że teraz smakuje mi bardziej jak przed ciążą :) także polecam, może i Wam pomoże :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • aniellka Debiutantka

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Dawno się nie odzywałam, bo wyjechaliśmy na ferie na narty i nawet trochę pojeździłam, ale nie ukrywam, że bardzo ostrożnie bo się bałam.
    Nasze córki jeszcze nic nie wiedzą. Z jednej strony chciałabym, żeby wiedziały co się dzieje i dlaczego mama taka zmęczona.. ale z drugiej jeszcze chcę dać sobie trochę czasu. Jeszcze nawet u lekarza nie byłam...

Ja czuję się w miarę ok. Urosły mi piersi i bardzo bolą, mam lekkie mdłości i nieustające zmęczenie odczuwam.
    Mam wrażenie, że brzuch trochę urósł.

Mam nadzieję, że u Was wszystko ok! Ale nie dam rady nadrobić 8 dni niestety :(

Pozdrawiam!

Blair, Strazaczka1990, haneczka lubią tę wiadomość

WsW7p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett ja nie robię papa.

Zapisałam się na 1marca jeszcze do innej ginki na 4d ale nie wiem czy pójdę na 100%

Ksosia, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Ja gdzieś wyczytałam właśnie, że głowa boli w ciąży jak dziecko wapnia potrzebuje i od tamtej pory zaczęłam więcej nabiału jeść i nie bolała ani razu, czasami złapie nawet sam plasterek sera żółtego zwłaszcza, że teraz smakuje mi bardziej jak przed ciążą :) także polecam, może i Wam pomoże :)
    Kurczę, ale mnie naszła ochota na ser żółty! A do 16 w pracy. Ale mi Margol narobiłaś teraz o niczym innym nie myślę?;)

Blair zapytam Cię tylko Pappa nie robisz ze względu na słabą skuteczność czy przekonania?

mmargol, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zrobię pappa, ale tak naprawdę, to nie jestem do tego badania przekonana...To tylko statystyka, która potrafi przestraszyć. Ale mi sie należy bezpłatnie w poradni badań prenatalnych i najbardziej doceniam w tym wszystkim możliwość zrobienia usg przez dr.n.med. i to za darmo...Zabezpieczyłam się od razu wizyta prywatna (będę spokojniejsza, jak inne oko obejrzy moje dziecię), ale już sie przekonałam, ze usg w ciąży nie wszystko pokaze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też mam wątpliwości, ale raczej zrobię, nie chcę później żałować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Witam na początku 8 tygodnia. Ale to zleciało. :)

Sprawdzałam te dostawki do wózka i znalazłam taką z siedziskiem, ale łącznie to wydatek ponad 400 zł. Sporo.

Ja na pewno kupię dostawkę z siedziskiem... super sprawa, można jeszcze używany podwójny wózek :) ale raczej więcej kosztuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w poniedzialek pappa zintegrowany, jest ponoc skuteczniejszy niz tradycyjny. Skutecznosc zblizona do inwazyjnej amniopunkcji... I 300zl poleci :(

Dzieeczyny czy tylko ja sie tak opierdzielam calymi dniami??? Az mam wyrzuty!;)

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Kochane może ją napisze coś o sobie;) mam na imię Karolina.Mam 25lat jestem po rozwodzie.Rozwód z tego względu że zdradzał od samego przed slubu.Więc po co taki chłop ;) staralismy się 2lata i nie wychodziło...Obecnie mam partnera udało się w pierwszym cyklu.Jest to moja pierwszą ciąża;) moje zdziwienie było bezcenne ponieważ kiedy na teście zobaczyła dwie kreski sadzilam że wina leżała po mojej stronie.Ponieważ miałam wysoką prolaktyny,chora tarczycę zdaniem ginki PCOS.T

Tak koleżanki jestem ta Strażacka :)

Sabina, martta, Bratek, Ewelina.Irl, Blair lubią tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko zdrowiej;*
    Bratku bardzo mi przykro ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 11:25

żabka04 lubi tę wiadomość

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ja mam w poniedzialek pappa zintegrowany, jest ponoc skuteczniejszy niz tradycyjny. Skutecznosc zblizona do inwazyjnej amniopunkcji... I 300zl poleci :(

Dzieeczyny czy tylko ja sie tak opierdzielam calymi dniami??? Az mam wyrzuty!;)

Ja tez sie obijam, czasem sie złoszczę na siebie,
    ale nie mam ani sił ani ochoty na cokolwiek,
    zreszta jak nie teraz to kiedy?

A co do snów- mi sie dzis śniła śliczna maleńka
    córeczka, a lubemu syn
    Ciekawe kto ma racje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 11:26

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ