X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kowieczka, faktycznie, studia tylko do wymiaru urlopu się liczą. Dzięki :)
    To będzie bidnie od połowy kwietnia do września. Chleb z masłem i jabłka :D

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• Cordy Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaa... a ja siedzę w pracy do 19 i chodzi za mną coś słodkiego, ale nie mam jak wyjść do sklepu. Wieczorem to się chyba rzucę na czekoladę hehehe

Już razem <3
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kowieczka, ale to krwiak się odkleja? :| I co z takim fantem się robi?

Dobrze , że fasolka ma sie dobrze:)

Edit. Któraś z dziewczyn polecała na kaszel jakiś lek homeopatyczny. Przypomnicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 12:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kowieczka wrote:
    heeeej witajcie po przerwie, mnie zmiotły z forum mdłości i wymioty niestety :( dziś mam dzień nazywany przeze mnie "dobrym" tzn bez porannego żygu i ogólnej całodniowej degradacji całego ciała i duszy ;) ciekawe tylko ile to jeszcze potrwa... na wizycie byłam, maluch rośnie równo zgodnie z upływającymi tygodniami, serducho 155 ud/min więc bije jak szalone :). Mam niestety nimi krwiaka 5/6mm na przedniej ścianie (odklejanie) a co gorsze męczy mnie niestety przeziębienie - najbardziej boli gardło no i kaszel. Za każdym razem jak kaszle to się boje że się dalej odklei czy coś się stanie ;/ a poza tym to mam góry i doliny - myślę że wiecie o co chodzi :)
    Super ze serduszko pięknie bije.
    Jak mały krwiaczek to powinien się sam szybko oczyścić
    Kiedy idziesz na kolejne usg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka powiedz mi co ty to masz na tym brzuszku w awatarze? To jest jakaś naklejka, czy co?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:

Edit. Któraś z dziewczyn polecała na kaszel jakiś lek homeopatyczny. Przypomnicie?

Drosetux

haneczka lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:

Syrop Drosetux :)

o148p07w5riqasy7.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Haneczka powiedz mi co ty to masz na tym brzuszku w awatarze? To jest jakaś naklejka, czy co?

To jest namalowane farbkami :) Przeze mnie i mojego męża w 9 miesiącu:) Akrylowe, takie którymi maluję na płótnie.

Blair, żabka04, staraczka_85, mmargol lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Drosetux dla kowieczki, żeby nie kaszlała. :) Dzięki dziewczyny

Blair, żabka04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    To jest namalowane farbkami :) Przeze mnie i mojego męża w 9 miesiącu:) Akrylowe, takie którymi maluję na płótnie.
    Super to wygląda! :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Aaa i brane są tu pod uwagę również premie. Wtedy podstawa jest wyższa niż ta na umowie.

Opłaca się i 100%+60% i 80%, bo wychodzi, że dostajesz tyle samo. Ale mi się wydaje, że lepiej mieć cały czas 80%, bo taki spadek zasiłku o 40% po pół roku to niezłe tąpnięcie w domowym budżecie.

Chyba ze bierzesz pod uwagę ewentualność powrotu do pracy po 6 miesiącach. Bo wtedy nie ma wyrównania. I sie okaże, ze przez 6 miesięcy pobierałas 80%, a mogłaś 100%.

A spadek ze 100% do 60 można łatwo oswoić, jak sie o nim wie :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TolaiOla2008 wrote:
    Ja jedynie na co moge liczyć, to macierzyński z działalności i 500+ na drugie, bo mimo iż teoretycznie jestem samotna matka, to na Antosie nie mam co liczyć na dodatkowe 500+ bo dochód mi przekroczy. Ciekawa jestem czy oni w ogóle sprawdzają, czy żyje w konkubinacie czy nie. Zawsze mnie to intrygowało. Kosztami domowymi z partnerem dzielimy sie na pół, zakupami rownież, wiec raczej nie można tu mowić o samotnej matce.

To samo z becikowym nie ma szans.
    No cóż - chcesz byc na swoim, to masz :) nieważne, ze nie zarabiam kokosów ;)

Blair a co dziś gotujesz???
    Kurczę bo ja nie mam dziś pomysłu. Moje dziewczynki maja ochotę na kluski śląskie, ale nie dam rady zrobić żadnego sosiku i mięska do tego :/
    mają sprawdzać, jak ojciec dzieci mieszka tam gdzie dzieci to mama już nie jest samotna matka

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    mają sprawdzać, jak ojciec dzieci mieszka tam gdzie dzieci to mama już nie jest samotna matka
    Moim zdaniem bardzo dobrze!!!
    Nie raz spotkałam sie z przypadkami, ze ludzie byli po rozwodzie, matka pobierała alimenty z funduszu i wszystkie możliwe świadczenia a na codzień byli kochająca sie para.
    A kobiety, które faktycznie potrzebowały pomocy takowej nie uzyskiwały. Aż serce sie kraja na takie coś...

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny jestem w szoku u mnie przy aucie koło domku taki rój komarów że jestem w szoku jest luty a tutaj tyle tego dziadostwa wiem, że one nie przenoszą tego wirusa, ale i tak jest strach...

w57vikgnszqgz528.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Chyba ze bierzesz pod uwagę ewentualność powrotu do pracy po 6 miesiącach. Bo wtedy nie ma wyrównania. I sie okaże, ze przez 6 miesięcy pobierałas 80%, a mogłaś 100%.

A spadek ze 100% do 60 można łatwo oswoić, jak sie o nim wie :)

Oczywiście, ale ja zakładałam rok, bo nie miałam dokąd wracać. :P

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, dziękuję :) Fajnie to wyszło, fakt. Wszystko przed Tobą. W internecie jest dużo inspiracji, a brzuszek będziesz miała największy z nas wszystkich. :)

• magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam i widzialam, ze ktoras pytala o dentyste... Nie wiem dokladnie do kiedy trzeba wstystko skontrolowac ale mi wczoraj lekarz na wizycie powiedzial zebym jak najszybciej poszla do stomatologa na kontrole :)

• Sophia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki,
    Czasami jak piszecie jakimś jedzeniu to tylko ślinka cieknie. Paskudy jedne...
    Ja dziś zrobiłam koktail jagodowo bananowy z kaszą jaglaną i siemieniem lnianym na kefirku. Obłędnie pyszne, a sycące tak, że się ruszać nie mogę.

Cieszę się z końca tygodnia bo trudny tydzień miałam. Sporo pracy no i cały czas bąbel w domu.

Do mnie powoli zaczyna docierać ogrom zakupów dla malucha. Po pierworodnym wszystko zostało rozdane więc teraz czekają nas nowe zakupy. Przerażające tym bardziej, że nie przepadam za zakupami w sklepie. Na szczęście zdanie o niektórych rzeczach mam wyrobione więc w wielu przypadkach nie będę musiała lecieć do sklepu, żeby pomacać. Np polecam z czystym sumieniem zakupy na endo.pl. Jak dla mnie najlepsza jakość ciuszków na rynku, a ceny czasami wręcz śmieszne.
    Na macierzyński prawie wszystkie zakupy robiłam w internecie, w zasadzie poza warzywami wszystko było dostarczane pod drzwi. Nie potrafię sobie odmówić spaceru po stoiskach z warzywami, zwłaszcza w sezonie.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TolaiOla2008 wrote:
    Moim zdaniem bardzo dobrze!!!
    Nie raz spotkałam sie z przypadkami, ze ludzie byli po rozwodzie, matka pobierała alimenty z funduszu i wszystkie możliwe świadczenia a na codzień byli kochająca sie para.
    A kobiety, które faktycznie potrzebowały pomocy takowej nie uzyskiwały. Aż serce sie kraja na takie coś...
    moim też, tak samo dobrze że W końcu wzięli się za fikcyjne działalności gospodarcze tylko po to aby dostać kasę jak się jest w ciąży.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żegnam się na dzisiaj. Idę na spacer z wózkiem do teściowej.:) Pierogi ulepiła bezglutenowe. Ciekawe tylko czy staną mi w gardle. Od rana prawie nic nie jem.

‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ