X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kowieczka, faktycznie, studia tylko do wymiaru urlopu się liczą. Dzięki :)
    To będzie bidnie od połowy kwietnia do września. Chleb z masłem i jabłka :D

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• Cordy Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaa... a ja siedzę w pracy do 19 i chodzi za mną coś słodkiego, ale nie mam jak wyjść do sklepu. Wieczorem to się chyba rzucę na czekoladę hehehe

Już razem <3
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kowieczka, ale to krwiak się odkleja? :| I co z takim fantem się robi?

Dobrze , że fasolka ma sie dobrze:)

Edit. Któraś z dziewczyn polecała na kaszel jakiś lek homeopatyczny. Przypomnicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 12:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kowieczka wrote:
    heeeej witajcie po przerwie, mnie zmiotły z forum mdłości i wymioty niestety :( dziś mam dzień nazywany przeze mnie "dobrym" tzn bez porannego żygu i ogólnej całodniowej degradacji całego ciała i duszy ;) ciekawe tylko ile to jeszcze potrwa... na wizycie byłam, maluch rośnie równo zgodnie z upływającymi tygodniami, serducho 155 ud/min więc bije jak szalone :). Mam niestety nimi krwiaka 5/6mm na przedniej ścianie (odklejanie) a co gorsze męczy mnie niestety przeziębienie - najbardziej boli gardło no i kaszel. Za każdym razem jak kaszle to się boje że się dalej odklei czy coś się stanie ;/ a poza tym to mam góry i doliny - myślę że wiecie o co chodzi :)
    Super ze serduszko pięknie bije.
    Jak mały krwiaczek to powinien się sam szybko oczyścić
    Kiedy idziesz na kolejne usg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka powiedz mi co ty to masz na tym brzuszku w awatarze? To jest jakaś naklejka, czy co?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:

Edit. Któraś z dziewczyn polecała na kaszel jakiś lek homeopatyczny. Przypomnicie?

Drosetux

haneczka lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:

Syrop Drosetux :)

o148p07w5riqasy7.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Haneczka powiedz mi co ty to masz na tym brzuszku w awatarze? To jest jakaś naklejka, czy co?

To jest namalowane farbkami :) Przeze mnie i mojego męża w 9 miesiącu:) Akrylowe, takie którymi maluję na płótnie.

Blair, żabka04, staraczka_85, mmargol lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Drosetux dla kowieczki, żeby nie kaszlała. :) Dzięki dziewczyny

Blair, żabka04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    To jest namalowane farbkami :) Przeze mnie i mojego męża w 9 miesiącu:) Akrylowe, takie którymi maluję na płótnie.
    Super to wygląda! :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Aaa i brane są tu pod uwagę również premie. Wtedy podstawa jest wyższa niż ta na umowie.

Opłaca się i 100%+60% i 80%, bo wychodzi, że dostajesz tyle samo. Ale mi się wydaje, że lepiej mieć cały czas 80%, bo taki spadek zasiłku o 40% po pół roku to niezłe tąpnięcie w domowym budżecie.

Chyba ze bierzesz pod uwagę ewentualność powrotu do pracy po 6 miesiącach. Bo wtedy nie ma wyrównania. I sie okaże, ze przez 6 miesięcy pobierałas 80%, a mogłaś 100%.

A spadek ze 100% do 60 można łatwo oswoić, jak sie o nim wie :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TolaiOla2008 wrote:
    Ja jedynie na co moge liczyć, to macierzyński z działalności i 500+ na drugie, bo mimo iż teoretycznie jestem samotna matka, to na Antosie nie mam co liczyć na dodatkowe 500+ bo dochód mi przekroczy. Ciekawa jestem czy oni w ogóle sprawdzają, czy żyje w konkubinacie czy nie. Zawsze mnie to intrygowało. Kosztami domowymi z partnerem dzielimy sie na pół, zakupami rownież, wiec raczej nie można tu mowić o samotnej matce.

To samo z becikowym nie ma szans.
    No cóż - chcesz byc na swoim, to masz :) nieważne, ze nie zarabiam kokosów ;)

Blair a co dziś gotujesz???
    Kurczę bo ja nie mam dziś pomysłu. Moje dziewczynki maja ochotę na kluski śląskie, ale nie dam rady zrobić żadnego sosiku i mięska do tego :/
    mają sprawdzać, jak ojciec dzieci mieszka tam gdzie dzieci to mama już nie jest samotna matka

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    mają sprawdzać, jak ojciec dzieci mieszka tam gdzie dzieci to mama już nie jest samotna matka
    Moim zdaniem bardzo dobrze!!!
    Nie raz spotkałam sie z przypadkami, ze ludzie byli po rozwodzie, matka pobierała alimenty z funduszu i wszystkie możliwe świadczenia a na codzień byli kochająca sie para.
    A kobiety, które faktycznie potrzebowały pomocy takowej nie uzyskiwały. Aż serce sie kraja na takie coś...

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny jestem w szoku u mnie przy aucie koło domku taki rój komarów że jestem w szoku jest luty a tutaj tyle tego dziadostwa wiem, że one nie przenoszą tego wirusa, ale i tak jest strach...

w57vikgnszqgz528.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Chyba ze bierzesz pod uwagę ewentualność powrotu do pracy po 6 miesiącach. Bo wtedy nie ma wyrównania. I sie okaże, ze przez 6 miesięcy pobierałas 80%, a mogłaś 100%.

A spadek ze 100% do 60 można łatwo oswoić, jak sie o nim wie :)

Oczywiście, ale ja zakładałam rok, bo nie miałam dokąd wracać. :P

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, dziękuję :) Fajnie to wyszło, fakt. Wszystko przed Tobą. W internecie jest dużo inspiracji, a brzuszek będziesz miała największy z nas wszystkich. :)

• magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam i widzialam, ze ktoras pytala o dentyste... Nie wiem dokladnie do kiedy trzeba wstystko skontrolowac ale mi wczoraj lekarz na wizycie powiedzial zebym jak najszybciej poszla do stomatologa na kontrole :)

• Sophia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki,
    Czasami jak piszecie jakimś jedzeniu to tylko ślinka cieknie. Paskudy jedne...
    Ja dziś zrobiłam koktail jagodowo bananowy z kaszą jaglaną i siemieniem lnianym na kefirku. Obłędnie pyszne, a sycące tak, że się ruszać nie mogę.

Cieszę się z końca tygodnia bo trudny tydzień miałam. Sporo pracy no i cały czas bąbel w domu.

Do mnie powoli zaczyna docierać ogrom zakupów dla malucha. Po pierworodnym wszystko zostało rozdane więc teraz czekają nas nowe zakupy. Przerażające tym bardziej, że nie przepadam za zakupami w sklepie. Na szczęście zdanie o niektórych rzeczach mam wyrobione więc w wielu przypadkach nie będę musiała lecieć do sklepu, żeby pomacać. Np polecam z czystym sumieniem zakupy na endo.pl. Jak dla mnie najlepsza jakość ciuszków na rynku, a ceny czasami wręcz śmieszne.
    Na macierzyński prawie wszystkie zakupy robiłam w internecie, w zasadzie poza warzywami wszystko było dostarczane pod drzwi. Nie potrafię sobie odmówić spaceru po stoiskach z warzywami, zwłaszcza w sezonie.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TolaiOla2008 wrote:
    Moim zdaniem bardzo dobrze!!!
    Nie raz spotkałam sie z przypadkami, ze ludzie byli po rozwodzie, matka pobierała alimenty z funduszu i wszystkie możliwe świadczenia a na codzień byli kochająca sie para.
    A kobiety, które faktycznie potrzebowały pomocy takowej nie uzyskiwały. Aż serce sie kraja na takie coś...
    moim też, tak samo dobrze że W końcu wzięli się za fikcyjne działalności gospodarcze tylko po to aby dostać kasę jak się jest w ciąży.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żegnam się na dzisiaj. Idę na spacer z wózkiem do teściowej.:) Pierogi ulepiła bezglutenowe. Ciekawe tylko czy staną mi w gardle. Od rana prawie nic nie jem.

‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ