X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z Krakowa i 23 idę do mojego gina Andrzeja Bałasza a potem 1marca do Anny Jędrzejczyk

claudiuszek lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    A ja się cieszyłam że od tygodnia nie mam mdłości a tu rano znów mnie dopadły :( dziewczyny czy wy też jesteście ciągle glodne? Ja co godzinę muszę jeść inaczej mam takie mdłości ze porażka :/

Ja mam wstręt do jedzenia, ale faktycznie jak się zmuszę do jedzenia, to od razu jest mi lepiej. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę robić coś na obiad

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Przyszlo mi ze szpitala na wizyte 2 marca . 3 tyg czekania . A juz sie doczekac nie moge .
    Lece ogarnac troszke dom i siebie bo niebawem do pracy milego dnia

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj jarzynową i plendze...mniam:) pewnie po nich zdechnę:)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam krokiety maminej roboty:P więc nie muszę się wysilać dziś :)

Gumcia lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Hej .
    Przyszlo mi ze szpitala na wizyte 2 marca . 3 tyg czekania . A juz sie doczekac nie moge .
    Lece ogarnac troszke dom i siebie bo niebawem do pracy milego dnia

Tak samo Weronice przyszło :)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak siedzę i się zastanawiam...co sądzicie o sokach "jednodniowych" np firmy marwit? Kupiłam sobie wczoraj pomarańczowy, siedzę i się delektuję...i zastanawiam czy faktycznie jest zdrowy ponieważ jest niepasteryzowany

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Tak samo Weronice przyszło :)
    Mieszkamy w Ie i Uk podobnie jest bo robia 13 tydz plus . Dla nich ciaza sie nie liczy do 13 tyg

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Dziewczyny tak siedzę i się zastanawiam...co sądzicie o sokach "jednodniowych" np firmy marwit? Kupiłam sobie wczoraj pomarańczowy, siedzę i się delektuję...i zastanawiam czy faktycznie jest zdrowy ponieważ jest niepasteryzowany
    Z Nicola pilam je codziennie . Pycha .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Ja mam wyciskarkę wiec soczki robię sobie sama:)

mmargol lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff..to dobrze :) bo z nudów różne dziwne pytania mnie nurtują :P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Malutka ja tez z Poznania! Gdzie chcesz rodzić? Ja dziś byłam na Polnej zrobic sobie badania i na sam widok tego szpitala robi mi sie słabo... No ale tam mam lekarkę wiec jakoś będę musiała przeżyć po raz trzeci...

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze!

Fajnie ze ktoś też z Poznania :) ja pewnie wybiorę tez polna bo tam mam lekarza i jednak szpital pomimo masowej opieki to ma najlepszy sprzęt. :) :)

Anulka01 lubi tę wiadomość

f2w33e3khxcaayjq.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży pracowałam w banku, miałam umowę na czas określony, którą przedłużono mi do dnia porodu. Dostałam macierzyński z ZUS 80% wynagrodzenia przez rok.

Teraz w kwietniu macierzyński się skończy, więc planuję zgłosić się po zasiłek dla bezrobotnych. Mimo to nie załapiemy się na 500 zł na pierwsze dziecko, bo zasiłek plus wypłata męża przekroczy grubo kryterium 800 zł. A jak urodzi się drugi bobas, ja dostanę 1000 zł kosiniakowego, 500zł na drugie dziecko i być może uda się dostać 500zł na pierwsze, choć walka będzie się toczyć o złotówki. Może się okazać, że o kilka złotych przekroczymy dochód przy 4 osobach.

Fajnie, że weszły te zmiany akurat teraz, bo będę dostawać 1500zł lub 2000zł, a wcześniej dostałabym tylko 600 zł przez rok z tytułu przedłużonego zasiłku dla bezrobotnych i pewnie nie zdecydowałabym się na 2. dziecko bez "zahaczenia" się gdzieś na umowę o pracę.

I nie mam skrupułów, bo pracowałam od 2. roku studiów, czyli z 7 lat na różnych umowach i teraz "wypocznę" po wsze czasy. Jeśli można mówić o wypoczynku przy 2 małych dzieci. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Ja w poprzedniej ciąży pracowałam w banku, miałam umowę na czas określony, którą przedłużono mi do dnia porodu. Dostałam macierzyński z ZUS 80% wynagrodzenia przez rok.

Teraz w kwietniu macierzyński się skończy, więc planuję zgłosić się po zasiłek dla bezrobotnych. Mimo to nie załapiemy się na 500 zł na pierwsze dziecko, bo zasiłek plus wypłata męża przekroczy grubo kryterium 800 zł. A jak urodzi się drugi bobas, ja dostanę 1000 zł kosiniakowego, 500zł na drugie dziecko i być może uda się dostać 500zł na pierwsze, choć walka będzie się toczyć o złotówki. Może się okazać, że o kilka złotych przekroczymy dochód przy 4 osobach.

Fajnie, że weszły te zmiany akurat teraz, bo będę dostawać 1500zł lub 2000zł, a wcześniej dostałabym tylko 600 zł przez rok z tytułu przedłużonego zasiłku dla bezrobotnych i pewnie nie zdecydowałabym się na 2. dziecko bez "zahaczenia" się gdzieś na umowę o pracę.

I nie mam skrupułów, bo pracowałam od 2. roku studiów, czyli z 7 lat na różnych umowach i teraz "wypocznę" po wsze czasy. Jeśli można mówić o wypoczynku przy 2 małych dzieci. :P

Ja też się cieszę że wprowadzili te zmiany chociaż jak gadają że patologie poszerzamy to zaczynam w to wierzyć:-(
    Nie ważne :-)

Fajnie bo będziesz mogła siedzieć i dostaniesz tyle kasy jakbyś pracowała :-)
    I z dziećmi pobedziesz a nie do roboty i dzieci samemu zestawione.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 11:34

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam iść spać ale odechciewa mi się :-)

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:

Piję codziennie jeden :)

uwo943r8sc6b8ien.png

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie odnośnie zasiłku powiedzcie mi jak to jest...umowe mam przedłużona do dnia porodu więc później zasiłek macierzyński...nie tak źle...a co potem? Czy zasiłek dla bezrobotnych jest jakoś wyliczany czy odgórnie wszyscy tyle samo dostaja? Mam plan ze od września przyszłego roku dziecko do żłobka a ja do pracy o ile się uda znaleźć w nieszczęsnej edukacji, natomiast jesli zasiłek dla bezrobotnych byłby w miarę opłacalny nie musialabym się martwic zważywszy ze jesteśmy w trakcie budowy domu

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soczki są pyszne, ale ja za bardzo nie mogę, bo to sama fruktoza.
    A zauważyłyście u siebie większą ochotę na nabiał, zwłaszcza mleko?
    Kiedyś wcale nie piłam, a teraz potrafię po 2 szklanki dziennie :D

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:

Ja jedynie na co moge liczyć, to macierzyński z działalności i 500+ na drugie, bo mimo iż teoretycznie jestem samotna matka, to na Antosie nie mam co liczyć na dodatkowe 500+ bo dochód mi przekroczy. Ciekawa jestem czy oni w ogóle sprawdzają, czy żyje w konkubinacie czy nie. Zawsze mnie to intrygowało. Kosztami domowymi z partnerem dzielimy sie na pół, zakupami rownież, wiec raczej nie można tu mowić o samotnej matce.

To samo z becikowym nie ma szans.
    No cóż - chcesz byc na swoim, to masz :) nieważne, ze nie zarabiam kokosów ;)

Blair a co dziś gotujesz???
    Kurczę bo ja nie mam dziś pomysłu. Moje dziewczynki maja ochotę na kluski śląskie, ale nie dam rady zrobić żadnego sosiku i mięska do tego :/

‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ