X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra macie z granicą...
    My Polacy chyba rzeczywiście mamy zbyt duża tendencje do narzekania na kraj i politykę a widząc co się dzieje za granicą to nie mamy się przecież zle :P

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    To dzięki za info. Będę sie dowiadywać.
    Ja umiem zarządzać budżetem i taki zaplanowany spadek byłby spoko.
    A nie wykluczam powrotu, jakbym dostała ciekawa propozycje ;)

Choć póki co nie zapowiada sie ciekawa propozycja, przez pisiorowy podatek bankowy :)
    I stad kolejne pytanie: można obniżyć pensje kobiecie w ciazy czy nie?
    Bo wg internetow nie można. Dają mi porozumienie, ja sie nie zgadzam, a wypowiedzenia dać mi nie mogą.
    Potwierdzi to któraś co siedzi w temacie?

Nie mogą nic zrobić jesteś nie tykalna hihi

• Broszka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Witam dziewczyny
    Może, któraś też ma niedoczynność tarczycy w ciąży i miała niskie ft4. Wczoraj 11.02 zrobiłam kontrolnie tsh i ft4 wynik:
    Tsh 1,19mlU/l norma 0,3-4,2
    Ft4 10,24pmol/l norma 7,86-15,96
    Biorę euthyroks 75
    Zastanawiam sie czy to ft4 nie jest za niskie, czy któraś też tak miała i jej samo urosło i z dzidzia było ok? Jestem w 8tyg i 6 dniu ciąży. Jak miałyście podobnie to dajcie znać.
    wynjki z 25.01.2015:
    Tsh 2,49 ulU/ml norma 0,27-4,20
    Ft4 1,21ng/dl norma 0,93-1,7.

Ja poziom FT3 i FT4 sprawdzam tu: http://www.chorobytarczycy.eu/kalkulator
    Ponoć najlepiej jak mają po 50%.

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cieszyłam brakiem mdłości aż tydzień....od wczoraj wieczora nawrót :( czuje się jak na mega kacu do tego duszności i brak sil mimo ze zasnąć nie mogę :( ale trudno mój lekarz powiedział że przynajmniej wiem że maleństwo się rozwija...oby miał rację bo do wizyty jeszcze 2 tyg. Dziewczyny a jakie badania zlecił wam lekarz? Bo ja z NFZ dostałam tylko morfologię i mocz...moim zdaniem stanowczo za mało. Za 3 tygodnie idę na prywatną wizytę więc chciałabym zrobić też dodatkowo badania których moj lekarz nie zlecil.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Moonicorns Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, przepraszam, ze przez jakis czas nic sie nie odzywalam ale ostatnio mam bardzo mało czasu + zaczyna mnie cos brać tzn mam jakies plamy na jezyku i na ustach mi cos wyskoczyło nie wiem co o tym myslec, zapisałam sie do ogólnego ale wizytę mam dopiero po weekendzie, nie wiem czy moge wziac jakies leki, jedynie na gardło płukałam takim płynem (bo tez bolało) i jest ok.

Ogolnie to ciagle wymiotuje a teraz jak szczypie mnie ten jezyk to juz w ogole jest wyczyn :/

Jesli chodzi o stomatologa to ja jestem umówiona na marzec na przegląd i takie tam.

+ Troche nadrobiłam postów ale bardzo z tym cieżko bo chyba z 60 stron doszło :D ale zobaczyłam kilka USG i cudowne dzieciaczki ❤️❤️❤️ Ja pokaze swoje USG przy nastepnej wizycie, mam nadzieje ze juz bedzie tak fajnie widac dzidzie jak u Was :)

Blair lubi tę wiadomość

f2w3ugpj6tnh1br3.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein, z tego co wiem nie mogą zmniejszyć Ci pensji.

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Dziewczyny a jakie badania zlecił wam lekarz? Bo ja z NFZ dostałam tylko morfologię i mocz...moim zdaniem stanowczo za mało. Za 3 tygodnie idę na prywatną wizytę więc chciałabym zrobić też dodatkowo badania których moj lekarz nie zlecil.
    Ja dostałam skierowanie na morfologie, mocz, grupę krwi, WR, HBs, toksoplazmoza IgG i IgM, TSH, glukoza na czczo. Na ostatniej wizycie dostałam kolejne skierowanie na HCV, HIV, różyczkę, cytomegalię IgG i IgM i ponownie mocz. Pierwsza tura wyników była w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 17:13

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z pracy, jestem zmęczona że hej, nawet nie mam siły myśleć o tych prenatalnych, małżonek obiecał, że w całości za nie zapłaci, bo ostatnio dzielnie sama za wszystko płaciłam, a przecież to też jego dziecko :P i ciągle zastanawiam się co z tym testem podwójnym... mam dylemat...

• mmargol Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little, ja będę robiła tylko genetyczne, bez PAPA.
    Dzisiaj piątek, piąteczek, piątunio - odpoczywaj :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się trochę tego badania boję, bo u mnie w rodzinie są choroby genetyczne, więc ten PAPA wnosi coś dodatkowo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    No super gadacie o zębach i mi się ścianka z ósemki ułamala od policzka strony.
    I mam dziurę!!!!!!!
    Kurcze a ja się tak boję dentysty wrrrrr a można ze znieczuleniem?????bo ja sobie inaczej nie dam zrobić zeba:-(
    można spokojnie robić ze znieczuleniem tylko proponuję robić zęby W 2 trymestrze

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    można spokojnie robić ze znieczuleniem tylko proponuję robić zęby W 2 trymestrze

Dzięki Angela na szczęście nie boli.....

• Moonicorns Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    No super gadacie o zębach i mi się ścianka z ósemki ułamala od policzka strony.
    I mam dziurę!!!!!!!
    Kurcze a ja się tak boję dentysty wrrrrr a można ze znieczuleniem?????bo ja sobie inaczej nie dam zrobić zeba:-(

Wydaje mi sie ze mozna, bo jak oglądałam ten program ktory któraś z Was poleciła ten "O matko!" Z Kasia Bosacka to mowila ze mozna brać znieczulenie tylko trzeba powiedziec i dentysta poda bez jakiegoś składniku, nie pamietam nazwy.

żabka04, mmargol, martta lubią tę wiadomość

f2w3ugpj6tnh1br3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja się trochę tego badania boję, bo u mnie w rodzinie są choroby genetyczne, więc ten PAPA wnosi coś dodatkowo?
    jeżeli są to ja bym zrobiła

• Sophia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    To dzięki za info. Będę sie dowiadywać.
    Ja umiem zarządzać budżetem i taki zaplanowany spadek byłby spoko.
    A nie wykluczam powrotu, jakbym dostała ciekawa propozycje ;)

Choć póki co nie zapowiada sie ciekawa propozycja, przez pisiorowy podatek bankowy :)
    I stad kolejne pytanie: można obniżyć pensje kobiecie w ciazy czy nie?
    Bo wg internetow nie można. Dają mi porozumienie, ja sie nie zgadzam, a wypowiedzenia dać mi nie mogą.
    Potwierdzi to któraś co siedzi w temacie?
    Potwierdzam

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:

Little w pierwszej ciąży nie robiłam papa miałam tylko prenatalne.
    Gin powiedział że wymiary są Ok wszystko na miejscu i darowal sobie dodatkowe badania.
    Uważam że jeśli trafisz na dobrego lekarza specjalisty od prenatalnych na pewno będzie umiał odczytać z wymiarów czy ma dziecko wady.
    A gin kazał ci robić!??? Co mówił???!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Dzięki Angela na szczęście nie boli.....
    Ja w poprzedniej ciąży leczyłam i normalnie znieczulenie dostawałam tylko takie specjalne dla kobiet W ciąży. Teraz muszę jeszcze dokończyć ostatnia kanałowke i też czekam do 2 trymestru

• mmargol Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja go nie robię właśnie dlatego, że u mnie w rodzinie ani w rodzinie mojego męża nie ma żadnych chorób genetycznych i dlatego uważamy go za zbędny. Ten test sprawdza prawdopodobieństwo chorób z dużą dokładnością, tyle wiem

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny :)

żabka04, mmargol lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:51

Moonicorns, mmargol, martta lubią tę wiadomość

‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ