Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUlfenstein wrote:To dzięki za info. Będę sie dowiadywać.
Ja umiem zarządzać budżetem i taki zaplanowany spadek byłby spoko.
A nie wykluczam powrotu, jakbym dostała ciekawa propozycje
Choć póki co nie zapowiada sie ciekawa propozycja, przez pisiorowy podatek bankowy
I stad kolejne pytanie: można obniżyć pensje kobiecie w ciazy czy nie?
Bo wg internetow nie można. Dają mi porozumienie, ja sie nie zgadzam, a wypowiedzenia dać mi nie mogą.
Potwierdzi to któraś co siedzi w temacie?
Nie mogą nic zrobić jesteś nie tykalna hihi
-
A_n_k_a_80 wrote:Witam dziewczyny
Może, któraś też ma niedoczynność tarczycy w ciąży i miała niskie ft4. Wczoraj 11.02 zrobiłam kontrolnie tsh i ft4 wynik:
Tsh 1,19mlU/l norma 0,3-4,2
Ft4 10,24pmol/l norma 7,86-15,96
Biorę euthyroks 75
Zastanawiam sie czy to ft4 nie jest za niskie, czy któraś też tak miała i jej samo urosło i z dzidzia było ok? Jestem w 8tyg i 6 dniu ciąży. Jak miałyście podobnie to dajcie znać.
wynjki z 25.01.2015:
Tsh 2,49 ulU/ml norma 0,27-4,20
Ft4 1,21ng/dl norma 0,93-1,7.
Ja poziom FT3 i FT4 sprawdzam tu: http://www.chorobytarczycy.eu/kalkulator
Ponoć najlepiej jak mają po 50%.A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość
-
Ja się cieszyłam brakiem mdłości aż tydzień....od wczoraj wieczora nawrót czuje się jak na mega kacu do tego duszności i brak sil mimo ze zasnąć nie mogę ale trudno mój lekarz powiedział że przynajmniej wiem że maleństwo się rozwija...oby miał rację bo do wizyty jeszcze 2 tyg. Dziewczyny a jakie badania zlecił wam lekarz? Bo ja z NFZ dostałam tylko morfologię i mocz...moim zdaniem stanowczo za mało. Za 3 tygodnie idę na prywatną wizytę więc chciałabym zrobić też dodatkowo badania których moj lekarz nie zlecil.
-
Witajcie dziewczyny, przepraszam, ze przez jakis czas nic sie nie odzywalam ale ostatnio mam bardzo mało czasu + zaczyna mnie cos brać tzn mam jakies plamy na jezyku i na ustach mi cos wyskoczyło nie wiem co o tym myslec, zapisałam sie do ogólnego ale wizytę mam dopiero po weekendzie, nie wiem czy moge wziac jakies leki, jedynie na gardło płukałam takim płynem (bo tez bolało) i jest ok.
Ogolnie to ciagle wymiotuje a teraz jak szczypie mnie ten jezyk to juz w ogole jest wyczyn
Jesli chodzi o stomatologa to ja jestem umówiona na marzec na przegląd i takie tam.
+ Troche nadrobiłam postów ale bardzo z tym cieżko bo chyba z 60 stron doszło ale zobaczyłam kilka USG i cudowne dzieciaczki ❤️❤️❤️ Ja pokaze swoje USG przy nastepnej wizycie, mam nadzieje ze juz bedzie tak fajnie widac dzidzie jak u WasBlair lubi tę wiadomość
-
mychakruszyna wrote:Dziewczyny a jakie badania zlecił wam lekarz? Bo ja z NFZ dostałam tylko morfologię i mocz...moim zdaniem stanowczo za mało. Za 3 tygodnie idę na prywatną wizytę więc chciałabym zrobić też dodatkowo badania których moj lekarz nie zlecil.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 17:13
-
nick nieaktualnywróciłam z pracy, jestem zmęczona że hej, nawet nie mam siły myśleć o tych prenatalnych, małżonek obiecał, że w całości za nie zapłaci, bo ostatnio dzielnie sama za wszystko płaciłam, a przecież to też jego dziecko i ciągle zastanawiam się co z tym testem podwójnym... mam dylemat...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyżabka04 wrote:No super gadacie o zębach i mi się ścianka z ósemki ułamala od policzka strony.
I mam dziurę!!!!!!!
Kurcze a ja się tak boję dentysty wrrrrr a można ze znieczuleniem?????bo ja sobie inaczej nie dam zrobić zeba:-(żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:No super gadacie o zębach i mi się ścianka z ósemki ułamala od policzka strony.
I mam dziurę!!!!!!!
Kurcze a ja się tak boję dentysty wrrrrr a można ze znieczuleniem?????bo ja sobie inaczej nie dam zrobić zeba:-(
Wydaje mi sie ze mozna, bo jak oglądałam ten program ktory któraś z Was poleciła ten "O matko!" Z Kasia Bosacka to mowila ze mozna brać znieczulenie tylko trzeba powiedziec i dentysta poda bez jakiegoś składniku, nie pamietam nazwy.
żabka04, mmargol, martta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ulfenstein wrote:To dzięki za info. Będę sie dowiadywać.
Ja umiem zarządzać budżetem i taki zaplanowany spadek byłby spoko.
A nie wykluczam powrotu, jakbym dostała ciekawa propozycje
Choć póki co nie zapowiada sie ciekawa propozycja, przez pisiorowy podatek bankowy
I stad kolejne pytanie: można obniżyć pensje kobiecie w ciazy czy nie?
Bo wg internetow nie można. Dają mi porozumienie, ja sie nie zgadzam, a wypowiedzenia dać mi nie mogą.
Potwierdzi to któraś co siedzi w temacie? -
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:ja się trochę tego badania boję, bo u mnie w rodzinie są choroby genetyczne, więc ten PAPA wnosi coś dodatkowo?
Little w pierwszej ciąży nie robiłam papa miałam tylko prenatalne.
Gin powiedział że wymiary są Ok wszystko na miejscu i darowal sobie dodatkowe badania.
Uważam że jeśli trafisz na dobrego lekarza specjalisty od prenatalnych na pewno będzie umiał odczytać z wymiarów czy ma dziecko wady.
A gin kazał ci robić!??? Co mówił???! -
nick nieaktualny
-
Little Red Fox wrote:ja się trochę tego badania boję, bo u mnie w rodzinie są choroby genetyczne, więc ten PAPA wnosi coś dodatkowo?
-
nick nieaktualny