Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • flora Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KTB wrote:
    A od kiedy macie te mdłości? Może mnie jeszcze dopadną bo jestem we wcześniejszej ciąży :P w sumie to bym chciała poczuć się tak "ciążowo".
    Hehe też tak mówiłam kilka dni temu. Nawet martwilam się brakiem objawów. A teraz już mam dość tych ciągłych mdłości. I obrzydzeniem do jedzenia i do zapachów. Nie wiem co gorsze jeść czy nie jeść, w obu przypadkach mi niedobrze. takze ciesz sie poki możesz, jeszcze wszystko przed Tobą ;)

KTB lubi tę wiadomość

ae0c0efec8.png
  • MartunQa Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Fox ja mam taka sama sytuacje z ginekolozka. Ale stwierdzilam ze dam jej jeszcze ostatnia szanse- wizyte mam 19.01 jezeli ona dalej bedzie taka humorzasta i bez ochoty by mi udzielac informacje to od razu wybieram swoja karte i w razie W mam wizyte 25.01 juz u innej lekarki i do niej pojde ;)

z37jp9m.png
    b347312746a64c5dfb4f61d12e3e47a7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co zjem to oddam ... ciagnie mnie na slodkie ale tylko po mleku i bialym serze nie wymiotuje .... dzisiejszy dzien masakra spie jem i wymiotuje i tak na zmiane :) oby jutrzejszy byl lepszy :)

• MartunQa Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie mega ciesze ze nudnosci mi nie dokuczają- piersi nadrabiają i nie pozwalają mi zapomnieć nawet na chwilę o ciąży :P

z37jp9m.png
    b347312746a64c5dfb4f61d12e3e47a7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita86 wrote:
    co zjem to oddam ... ciagnie mnie na slodkie ale tylko po mleku i bialym serze nie wymiotuje .... dzisiejszy dzien masakra spie jem i wymiotuje i tak na zmiane :) oby jutrzejszy byl lepszy :)
    To podwojne szczescie daje o sobie tak znać ;)

Ja mdlosci najpierw mialam takie delikatne ze nie wiedzialam czy to od ciazy czy od tego ze rano bylam glodna. Potem coraz silniejsze i juz nie trwaly tylko przez poranek. I tak od wczoraj juz wymiotuje. Tzn na razie dwa razy wymiotowakam wczoraj i dzis. Ale te zapachy. Zaczynam czuc sie jak Jan Baptysta z Pachnidła (jak ktos ogladal albo czytał to wie o co chodzi)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 21:00

Judy, weronika86, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja coś czuję, że jutro nie dam rady wstać na badania, jeszcze na czczo :P mam czas do następnej wizyty, a przy okazji z kotem pojechać do weterynarza, sprawdzić te toxo..

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a Wy już macie założone karty ciąży czy nadal czekacie? ;)
    Ja nie mam jeszcze.

Kourtney lubi tę wiadomość

• Judy Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KTB Ty się lepiej ciesz, że nie masz jeszcze tych objawów... Zamieniłabym się z Tobą ;-) Takie konkretne mdłości mam od 4dni, męczą równo. Nie wiem co lepsze, wymioty czy ich brak i taka męczarnia! :-( Boję się iść spać, bo jak się przebudzam to jest dramat w nocy, a nad ranem to już w ogóle nie mówię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już pod łóżkiem trzymam asekuracyjne wiaderko, na wszelki wypadek :D

Judy, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:09

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KTB wrote:
    Oprócz bólu piersi nic :) Wizyta dopiera w przyszłym tygodniu i się niecierpliwię.

Kurde. Ja nie przyzwyczajona do tkliwych piersi, bo przy okresie nie miałam takich objawów.
    Idę jutro na powtórkę bety.
    Kiedy masz wizytę?
    Ja w środę :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • KTB Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w środę, razem idziemy :p lekarz nie kazał mi robić Bety, czy to konieczne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 21:43

ckailhb8ez7m7qlw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KTB wrote:
    Ja też w środę, razem idziemy :p lekarz nie kazał mi robić Bety, czy to konieczne?
    Nie jest konieczne. Jak lekarz nie kaze to nie trzeba.

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein hej :) na kiedy ci termin wychodzi? Jaka mialas pierwsza bete?

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!
    Gratuluję, że się tutaj znalazłyśmy :)
    Podczytuję Was już od tygodnia, ale nie umiałam się zebrać, żeby dołączyć. Właśnie dostałam wynik bety- 488,10, czyli jest dobrze. Niestety zmagam się z przeziębieniem, ale dzięki temu mam L4, siedzę w domku i odpoczywam.
    Moja pierwsza wizyta 22.01, już nie mogę się doczekać, ale najpierw w poniedziałek powtórka bety.
    Mieszkam, jak większość z Was na śląsku, w małej mieścinie na trasie Gliwice-Rybnik.

Hehe, teraz zobaczyłam, że przez problemy z klawiaturą, mam nick bbeczka91, zamiast bAbeczka91 ;)

Blair, KTB, weronika86, martta, Sabina lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Cześć wszystkim!
    Gratuluję, że się tutaj znalazłyśmy :)
    Podczytuję Was już od tygodnia, ale nie umiałam się zebrać, żeby dołączyć. Właśnie dostałam wynik bety- 488,10, czyli jest dobrze. Niestety zmagam się z przeziębieniem, ale dzięki temu mam L4, siedzę w domku i odpoczywam.
    Moja pierwsza wizyta 22.01, już nie mogę się doczekać, ale najpierw w poniedziałek powtórka bety.
    Mieszkam, jak większość z Was na śląsku, w małej mieścinie na trasie Gliwice-Rybnik.

Hehe, teraz zobaczyłam, że przez problemy z klawiaturą, mam nick bbeczka91, zamiast bAbeczka91 ;)
    Witamy. Fajnie ze coraz wiecej nas tutaj;) wynik bety super.kuruj sie domowymi sposobami i wypoczywaj duzo. A na kiedy ci wstepnie wychodzi termin? Masz jakies objawy?

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nad4obilam was, ale sie nie odniose bo przez ciazowe odmozdzenie pozapominalam wszystkiego :-)
    fajnie sie tu robi, pozytywnie :-) Mam nadzieje, ze sie tak zgramy jak z angela na kwietniowkach 2015 :-) do tej pory trzymamy sie razem i jest to wspaniale :-)
    co do objawow to mega zmeczenie jak na razie i jestem bardzo spokojna, ciezko byliby komukoliwek wyprowadzic mnie z rownowagi :-)

Blair lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z miesiączki wychodzi 13.09.
    Bolą mnie trochę piersi, no i cały dzień bym mogła spać-nie wiem czy to kwestia bardziej ciąży, czy przeziębienia.

Byłam u lekarza(głownie po L4) i szaleniec, pomimo tego że powiedziałam mu o bardzo wczesnej ciąży, przepisał mi antybiotyk- ani przez myśl mi nie przeszło by na razie po niego sięgać. Tym bardziej, że nic poważnego mi nie dolega.

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Z miesiączki wychodzi 13.09.
    Bolą mnie trochę piersi, no i cały dzień bym mogła spać-nie wiem czy to kwestia bardziej ciąży, czy przeziębienia.

Byłam u lekarza(głownie po L4) i szaleniec, pomimo tego że powiedziałam mu o bardzo wczesnej ciąży, przepisał mi antybiotyk- ani przez myśl mi nie przeszło by na razie po niego sięgać. Tym bardziej, że nic poważnego mi nie dolega.
    Na przeziebienie antybiotyk? :O co za koleś. U mnie w przychodni tez taka babka lrzyjmuje co na wszystko przepisuje od razu jakis antybiotyk ...
    Wypoczniesz orzynajmniej dobrze na l4,szybciej wrocisz do zdrówka :)

Ide do łóżeczka. Dobranoc dziewczyny :* Wyśpijcie sie dobrze

• martta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe mamuśki :-) widzę, że duża część w podobnym czasie ciazowym co ja ;-) babeczka ja właśnie wychodzę z takie przeziębienia, lekarka tez mi pomimo ze mowilam to przepisala ibuprom i inne. Ale dalam rade domowymi sposobami. Powodzenia!

o148p07w5riqasy7.png
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ