X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • flora Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KTB wrote:
    A od kiedy macie te mdłości? Może mnie jeszcze dopadną bo jestem we wcześniejszej ciąży :P w sumie to bym chciała poczuć się tak "ciążowo".
    Hehe też tak mówiłam kilka dni temu. Nawet martwilam się brakiem objawów. A teraz już mam dość tych ciągłych mdłości. I obrzydzeniem do jedzenia i do zapachów. Nie wiem co gorsze jeść czy nie jeść, w obu przypadkach mi niedobrze. takze ciesz sie poki możesz, jeszcze wszystko przed Tobą ;)

KTB lubi tę wiadomość

ae0c0efec8.png
  • MartunQa Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Fox ja mam taka sama sytuacje z ginekolozka. Ale stwierdzilam ze dam jej jeszcze ostatnia szanse- wizyte mam 19.01 jezeli ona dalej bedzie taka humorzasta i bez ochoty by mi udzielac informacje to od razu wybieram swoja karte i w razie W mam wizyte 25.01 juz u innej lekarki i do niej pojde ;)

z37jp9m.png
    b347312746a64c5dfb4f61d12e3e47a7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co zjem to oddam ... ciagnie mnie na slodkie ale tylko po mleku i bialym serze nie wymiotuje .... dzisiejszy dzien masakra spie jem i wymiotuje i tak na zmiane :) oby jutrzejszy byl lepszy :)

• MartunQa Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie mega ciesze ze nudnosci mi nie dokuczają- piersi nadrabiają i nie pozwalają mi zapomnieć nawet na chwilę o ciąży :P

z37jp9m.png
    b347312746a64c5dfb4f61d12e3e47a7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita86 wrote:
    co zjem to oddam ... ciagnie mnie na slodkie ale tylko po mleku i bialym serze nie wymiotuje .... dzisiejszy dzien masakra spie jem i wymiotuje i tak na zmiane :) oby jutrzejszy byl lepszy :)
    To podwojne szczescie daje o sobie tak znać ;)

Ja mdlosci najpierw mialam takie delikatne ze nie wiedzialam czy to od ciazy czy od tego ze rano bylam glodna. Potem coraz silniejsze i juz nie trwaly tylko przez poranek. I tak od wczoraj juz wymiotuje. Tzn na razie dwa razy wymiotowakam wczoraj i dzis. Ale te zapachy. Zaczynam czuc sie jak Jan Baptysta z Pachnidła (jak ktos ogladal albo czytał to wie o co chodzi)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 21:00

Judy, weronika86, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja coś czuję, że jutro nie dam rady wstać na badania, jeszcze na czczo :P mam czas do następnej wizyty, a przy okazji z kotem pojechać do weterynarza, sprawdzić te toxo..

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a Wy już macie założone karty ciąży czy nadal czekacie? ;)
    Ja nie mam jeszcze.

Kourtney lubi tę wiadomość

• Judy Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KTB Ty się lepiej ciesz, że nie masz jeszcze tych objawów... Zamieniłabym się z Tobą ;-) Takie konkretne mdłości mam od 4dni, męczą równo. Nie wiem co lepsze, wymioty czy ich brak i taka męczarnia! :-( Boję się iść spać, bo jak się przebudzam to jest dramat w nocy, a nad ranem to już w ogóle nie mówię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już pod łóżkiem trzymam asekuracyjne wiaderko, na wszelki wypadek :D

Judy, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:09

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KTB wrote:
    Oprócz bólu piersi nic :) Wizyta dopiera w przyszłym tygodniu i się niecierpliwię.

Kurde. Ja nie przyzwyczajona do tkliwych piersi, bo przy okresie nie miałam takich objawów.
    Idę jutro na powtórkę bety.
    Kiedy masz wizytę?
    Ja w środę :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • KTB Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w środę, razem idziemy :p lekarz nie kazał mi robić Bety, czy to konieczne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 21:43

ckailhb8ez7m7qlw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KTB wrote:
    Ja też w środę, razem idziemy :p lekarz nie kazał mi robić Bety, czy to konieczne?
    Nie jest konieczne. Jak lekarz nie kaze to nie trzeba.

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein hej :) na kiedy ci termin wychodzi? Jaka mialas pierwsza bete?

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!
    Gratuluję, że się tutaj znalazłyśmy :)
    Podczytuję Was już od tygodnia, ale nie umiałam się zebrać, żeby dołączyć. Właśnie dostałam wynik bety- 488,10, czyli jest dobrze. Niestety zmagam się z przeziębieniem, ale dzięki temu mam L4, siedzę w domku i odpoczywam.
    Moja pierwsza wizyta 22.01, już nie mogę się doczekać, ale najpierw w poniedziałek powtórka bety.
    Mieszkam, jak większość z Was na śląsku, w małej mieścinie na trasie Gliwice-Rybnik.

Hehe, teraz zobaczyłam, że przez problemy z klawiaturą, mam nick bbeczka91, zamiast bAbeczka91 ;)

Blair, KTB, weronika86, martta, Sabina lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Cześć wszystkim!
    Gratuluję, że się tutaj znalazłyśmy :)
    Podczytuję Was już od tygodnia, ale nie umiałam się zebrać, żeby dołączyć. Właśnie dostałam wynik bety- 488,10, czyli jest dobrze. Niestety zmagam się z przeziębieniem, ale dzięki temu mam L4, siedzę w domku i odpoczywam.
    Moja pierwsza wizyta 22.01, już nie mogę się doczekać, ale najpierw w poniedziałek powtórka bety.
    Mieszkam, jak większość z Was na śląsku, w małej mieścinie na trasie Gliwice-Rybnik.

Hehe, teraz zobaczyłam, że przez problemy z klawiaturą, mam nick bbeczka91, zamiast bAbeczka91 ;)
    Witamy. Fajnie ze coraz wiecej nas tutaj;) wynik bety super.kuruj sie domowymi sposobami i wypoczywaj duzo. A na kiedy ci wstepnie wychodzi termin? Masz jakies objawy?

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nad4obilam was, ale sie nie odniose bo przez ciazowe odmozdzenie pozapominalam wszystkiego :-)
    fajnie sie tu robi, pozytywnie :-) Mam nadzieje, ze sie tak zgramy jak z angela na kwietniowkach 2015 :-) do tej pory trzymamy sie razem i jest to wspaniale :-)
    co do objawow to mega zmeczenie jak na razie i jestem bardzo spokojna, ciezko byliby komukoliwek wyprowadzic mnie z rownowagi :-)

Blair lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z miesiączki wychodzi 13.09.
    Bolą mnie trochę piersi, no i cały dzień bym mogła spać-nie wiem czy to kwestia bardziej ciąży, czy przeziębienia.

Byłam u lekarza(głownie po L4) i szaleniec, pomimo tego że powiedziałam mu o bardzo wczesnej ciąży, przepisał mi antybiotyk- ani przez myśl mi nie przeszło by na razie po niego sięgać. Tym bardziej, że nic poważnego mi nie dolega.

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Z miesiączki wychodzi 13.09.
    Bolą mnie trochę piersi, no i cały dzień bym mogła spać-nie wiem czy to kwestia bardziej ciąży, czy przeziębienia.

Byłam u lekarza(głownie po L4) i szaleniec, pomimo tego że powiedziałam mu o bardzo wczesnej ciąży, przepisał mi antybiotyk- ani przez myśl mi nie przeszło by na razie po niego sięgać. Tym bardziej, że nic poważnego mi nie dolega.
    Na przeziebienie antybiotyk? :O co za koleś. U mnie w przychodni tez taka babka lrzyjmuje co na wszystko przepisuje od razu jakis antybiotyk ...
    Wypoczniesz orzynajmniej dobrze na l4,szybciej wrocisz do zdrówka :)

Ide do łóżeczka. Dobranoc dziewczyny :* Wyśpijcie sie dobrze

• martta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe mamuśki :-) widzę, że duża część w podobnym czasie ciazowym co ja ;-) babeczka ja właśnie wychodzę z takie przeziębienia, lekarka tez mi pomimo ze mowilam to przepisala ibuprom i inne. Ale dalam rade domowymi sposobami. Powodzenia!

o148p07w5riqasy7.png
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ