X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luliczek moja siostra jest na majówkach ma niedoczynność bierze eutyrox i jest w 22 tc lekarz też oczy wywalił ale to jest ważne.. Dla nich moze być to kropka nic a dla mnie;-)

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina..ona jest śliczna

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luliczek wrote:
    Sabina, Tiktik- lekarze już potwierdzili wasze ciąże?
    Ja byłam u lekarza, ale potraktował mnie jakbym sobie z fusów wywróżyła Maleństwo albo wróżka na ulicy mi z ręki wywróżyła. A testy pokazały i beta rośnie... U mnie nic jeszcze nie widać oprócz pogrubionego endometrium. Przynajmniej tyle zrozumiałam z bełkotu "lekarza".
    Nie byłam jeszcze. Na razie nie widzę potrzeby, co już kiedyś pisałam. Chce zobaczyć bijące serce a nie tylko pecherzyk w jamie macicy ;) ostanio był pecherzyk i cóż :(

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje .
    Nicola bedzie miala prawie 2 latka bo z belly wynika na 11 wrzesnia a nicola z 30 wrzesnia . :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luliczek wrote:
    28 dc - bHCG 106,8
    30 dc- bHCG 221,6
    idę na kolejną w poniedziałek.

Kalendarz pokazuje, że 4tc 3d.
    A termin wg kalendarza tutejszego pokazuje 12 września.
    Zobaczymy jak to będzie.

Moge być spokojna, jak byłam 4tc 1 d u lekarza i nakrzyczał na mnie że przecież nic nie ma i nie ma żadnej ciązy?
    Śmiesznie to brzmi,ale tak było.
    Ja nie poszłam, żeby zobaczyć dziecko na USG ale poszłam do lekarza jak najszybciej, bo mam skomplikowaną sytuację medyczną. Moje TSH na chwilę obecną jest prawie równe 7. A do tego biorę na stałe leki, które nie wiem jaki mają wpływ na Maleństwo... ALe lekarza w ogóle to nie obchodziło... Powiedział, że nie ma ciąży i że nie będzie nic robił... A jak coś będzie nie tak z dzieckiem, to będzie moja wina, bo brałam takie a nie inne leki...
    Leki odstawiłam...
    Póki co ja czuję się dobrze.. Nie wiem czy to dobra decyzja czy nie, ale strasznie boję się o Maleństwo.
    A na TSH wysokie myślałam, ze od reki dostane lek..ale nie....
    Źle trafiłam do lekarza... ryczałam pół dnia po tej wizycie....
    ale mam nadzieję, że miało prawo nic nie być widać, prawda? Poza grubaśnym endometrium ??
    Na tsh nic nie bierzesz? Ja brałam euthyrox 50 bo miałam 3,5 jak próbowałam zajść. Zbiłam ale Mój endo od razu mi powiedział ze jak zajdę to tsh skoczy i trzeba będzie podnieść dawkę. Mi mimo leku skoczyło do 3 wiec zwiększyłam dawkę do 75. Do endo idę 25.01 dopiero.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem świeżo po przekopaniu neta co kiedy widać w pierwszym trymestrze i o nic sie nie martw ma prawo jeszcze nie byc fasolek widoczny:)

atdcupjy14gifv7v.png
  • Ulfenstein Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, to szcześliwie trafiłam na dobrego lekarza.
    Na każda pierdole mi odpisuje.
    A na wizytach uspokaja, ale tez mowi co i jak.

Troche mnie rozbroił, jak podczas pobierania cyto na początku grudnia zaczął pytać o plany na święta :)
    Ja tu w rozkroku, on z twarzą miedzy moimi nogami i pytanie, a jak tam pani Magdo? Przygotowuje pani cos czy na gotowe do rodziców?

Sabina, flora, weronika86 lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam prośbę. Możecie pozmieniac dziunie z awatarów? Bo ciężko mi Was rozróżnić, zwłaszcza w telefonie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina macie piękną córeczkę :)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dziewczyny mam prośbę. Możecie pozmieniac dziunie z awatarów? Bo ciężko mi Was rozróżnić, zwłaszcza w telefonie ;)
    Prosze bardzo Sabinko;))

Sabina lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Anulka01 tez na 11 masz termin z wyliczen belly ?

Ps wogole moj wczoraj mial 30 urodziny . Wiec prezent dostal .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 21:40

Blair lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Prosze bardzo Sabinko;))
    Dzięki :) niech Bozia wynagrodzi w dzieciach tłustych i rumianych ;)

Anulka01 lubi tę wiadomość

• Luliczek Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biorę nic na swoją tarczycę, bo to TSH takie duze wyszło dopiero teraz- tak mnie tknęło, żeby zrobić. Wcześniej było 4,2 i 4,75 ale lekarz oierwszego kontaktu mówił, że nie ma się czym przejmować. To się nie przejmowałam. Dopóki nie zobaczyłam dwóch kresek na teście. Dlatego tak szybko uderzyłam do lekarza, bo myslałam, że od razu zareaguje, ale się przeliczyłam.... Jakby ktoś był z Wrocławia to lekarz się Filipiuk nazywa- nie polecam.

[link=https://www.suwaczki.com/]w57v3a3fffvzxfwt.png[/link]
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luliczek szybciutko do endokrynologa sie umawiaj. Tsh w 1 trymestrze nie powinno przekraczać 2,5. Nie wiem dlaczego ginekolodzy ignorują takie wyniki. Moja nie jest lepsza w tym temacie, dlatego chodzę osobno do endo. A jakby udało ci sie znaleźć ginekologa-endokrynologa to by w ogóle było super.

Sabina lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • Luliczek Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po prostu trafiłam na ginekologa niewydarzonego. Zrobił mi dużo złego w czasie tej wizyty. Takpsychicznie..emocjonalnie...
    Jestem umówiona we wtorek do lekarza,który prowadził dwie ciąże mojej koleżanki. A w środę do endo prywatnie.
    Nie dało rady szybciej...:(
    Szybciej się udało do tego ginekologa, u któego byłam w czwartek ale to był mój życiowy błąd bardzo duży....I wyszło jak wyszło.. dużo bólu, rozczarowania a teraz i strachu, bo TSH tak wysokie a dla Maleństwa każda godzina jest ważna...
    Ignorant a nie lekarz

Sabina lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    O Anulka01 tez na 11 masz termin z wyliczen belly ?

Belly wylicza mi na 10 ale ja myśle ze wysypie sie wcześniej;)

atdcupjy14gifv7v.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi i ginekolog i internista po zobaczeniu wyniku tsh 4,7 kazali sie zgłosić do Endo.
    Oboje wiedzieli, ze planuje ciąże na koniec roku.
    I Endo sobie tak zbijał az sie skończyło na euthyroxie 88 i dzisiejszym wyniku troche ponad 0,9

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Luliczek Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam szczescia do lekarzy...
    Mam nadzieje ze Malenstwo wytrwa do wtorku/srody

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luliczek wrote:
    Sabina, Tiktik- lekarze już potwierdzili wasze ciąże?
    Ja byłam u lekarza, ale potraktował mnie jakbym sobie z fusów wywróżyła Maleństwo albo wróżka na ulicy mi z ręki wywróżyła. A testy pokazały i beta rośnie... U mnie nic jeszcze nie widać oprócz pogrubionego endometrium. Przynajmniej tyle zrozumiałam z bełkotu "lekarza".
    Mnie tez tak potraktowala chociaz byly dwa pecherzyki....:/ brak slow

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ps - cos nam nasza rozgadana Blair zamilkla :P
    Wylaczylam telefon. Bo pracowalam. Musialam sie dobrze skupic. A potem bylam jeszcze na zakupach ;)

‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ