X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny bo śpię na stojąco! :-)

Blair lubi tę wiadomość

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luliczek wrote:
    Ja nie mam szczescia do lekarzy...
    Mam nadzieje ze Malenstwo wytrwa do wtorku/srody
    Nie denerwuj sie teraz, ciąża młoda wiec zdążysz nadrobić lekami od wtorku:*

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Balerina Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny :)

Blair lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    W grudniu skończyłam 37. Jestem seniorka tego wątku ;)
    Jestem zaraz za tobą! W marcu skończę 36!

Dobranoc dziewczynki:*

Sabina, weronika86 lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc:*
    Ale tu dzisiaj aktywnie było. Jak jutro tak bedzie to o powrocie bede nadrabiac chyba z dwie godziny :D

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    o nie! o zadnych konsekwencjach nikt nie gadal..... musze doczytac i zaraz zaczac akcje ratunkową,
    Nic się nie martw! Ja jestem po łyżeczkowaniu w maju, w ubiegłym miesiącu miałam histeroskopie diagnostyczną, w celu wykluczenia ewentualnych zrostów, obraz macicy był idealny :)
    Daj sobie czas na przeżycie tego co się stało, ściskam mocno.

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe dziewczyny, gratulacje dla Was! :)

Ja dziś cały dzień walczę z katarem, ból gardła przeszedł na sam widok syropu z cebuli. Potem trochę sprzątania i odpoczywania, bo o 17 przychodzili znajomi. Jakoś tak się zasiedzieli, że niedawno wyszli dopiero, a mi przez ten potworny katar w ogóle nie chce się spać. Na dodatek zaczyna mnie mdlić,nie wiem czy to przez ilości pochłoniętego murzynka, czy początek dolegliwości ciążowych.

Sabina, Tiktik lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra. Ja wstaje
    Idę sprawdzić jaki będzie dzień ;)

Pozdrawiam i miłego dnia!

Kourtney, weronika86 lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znow problem z porannym spaniem.
    I tak sobie leżę od godziny.

Sabina lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też na nogach z mdlosciami.
    Miłego dnia ;)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Witam wszystkie nowe dziewczyny, gratulacje dla Was! :)

Ja dziś cały dzień walczę z katarem, ból gardła przeszedł na sam widok syropu z cebuli. Potem trochę sprzątania i odpoczywania, bo o 17 przychodzili znajomi. Jakoś tak się zasiedzieli, że niedawno wyszli dopiero, a mi przez ten potworny katar w ogóle nie chce się spać. Na dodatek zaczyna mnie mdlić,nie wiem czy to przez ilości pochłoniętego murzynka, czy początek dolegliwości ciążowych.
    Co to za znajomi co wychodza o 5nad ranem? :O chyba ze mieszkasz w innej strefie czasowej :P

Sabina lubi tę wiadomość

• ilona29 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    od 6:30 i ja na nogach :)
    niemoge spac bo za wczesnie sie klade
    milego dnia

Sabina, Blair lubią tę wiadomość

74700tc7xapwpc4i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Ja już też na nogach z mdlosciami.
    Miłego dnia ;)
    Jak się budzę jest dobrze. Zaczyna mnie mdlic tak po 20min . Ciekawe czy tak mi zostanie czy to dopiero dobrego poczatki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Jak się budzę jest dobrze. Zaczyna mnie mdlic tak po 20min . Ciekawe czy tak mi zostanie czy to dopiero dobrego poczatki ;)
    A mocne masz mdłości?

Mi lagodzi mleko wiec pije duzo mleka ale znowu po mleku dokuczaja mi gazy :/

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bym się chciała w końcu wyspać, a nie można spać do południa, bo są też inne rzeczy do zrobienia :(

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie! dzis juz lepiej..obawiam sie ,ze u mnie to nie objawy czysto ciazowe tylko bardziej jakies chorobsko sie kluje..mam dziwny posmak w buzi i lamanie w kosciach :(
    widzialam,ze sie ktos chwiali corcia? sliczna dziewczynka :D pokaze mojego 12kg babsztyla :D :Dzwalek na zwalku :D :D utuczona na cycku :D

out.php?i=1058257_g.jpg

martta, Sabina, Anulka01, Ewelina.Irl, Judy, Blair, bbeczka91 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiktik wrote:
    Mnie niepokoi tylko ten lekki ból kolo pępka.. Wiem ze tam się rozciąga itp ale jakos tak..
    ja mialam taki bol dziwny w poprzedniej ciazy, wszystko bylo dobrze! badz dobrej mysli!
    Ewelina.Irl wrote:
    Dziekuje .
    Nicola bedzie miala prawie 2 latka bo z belly wynika na 11 wrzesnia a nicola z 30 wrzesnia . :)
    sliczna dziewczynka :D Moja Sarah bedzie miec 17 miesiecy jak urodze.
    Luliczek mam nadzieje,ze szybko dostaniesz sie do lekarza i zbija to tsh!

aaaaaaaaaaaa i witam nowe mamusie! przybywa nas w zastraszajacym tempie :D

u mnie noc ciezka przez dziecie...no ale co zrobic, ida zabki, trzeb wytrzymac...lepiej teraz niz w poniejszej ciazy.

Sabina, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety dzień dobry! Jeden dzien mnie tu nie ma i trzeba nadrabiać, że hoho ;-)
    Witam nowe dziewczyny, fajnie, że jest nas tu coraz więcej :-) ja tez mam problem z tsh które skoczylo na poziom 3,3. Luliczek na pewno dostaniesz leki na zbicie i bedzie ok. Ja ide w tygodniu do endokrynologa, ale jak odebrałam wyniki w czwartek to się przestraszyłam i zwiekszylam sama dawce letroxu z 50 na 75. Mam nadzieję, ze nie będzie z tego powodu afery. U mnie poza strasznym bolem.wielkich piersi i bólem jak na @ innych dolegliwości brak. Tlumacze sobie ze to dobrze, ale czasmi tez filmuje czy to ok. I w ogole jakas jestem nerwowa strasznie, PMS ze zdwojona siłą pt. Nie wiem.o co mi chodzi, ale chodzi mi o to bardzo mocno.
    Spać teze średnio mogę, sporo sie budzee w nocy. Dzisiaj w nocy po sikaniu cos zaczęło tak trochę piec i kluc i juz sie sfilmowalam, ze pewnie jakas infekcja i zasnąć nie mogłam. Wykoncze sie głupia w taki sposób.
    Blair ja tez dzisiaj idę na WOSP :-)
    Babeczka ja dopiero co skończyłam katar , dobry jjest spray do nosa dla.ciężarnych z serii prenalen. Polecam pomaga oddychać i w ogolew.
    Weronika ależ słodka córeczka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 09:10

o148p07w5riqasy7.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Rety dzień dobry! Jeden dzien mnie tu nie ma i trzeba nadrabiać, że hoho ;-)
    Witam nowe dziewczyny, fajnie, że jest nas tu coraz więcej :-) ja tez mam problem z tsh które skoczylo na poziom 3,3. Luliczek na pewno dostaniesz leki na zbicie i bedzie ok. Ja ide w tygodniu do endokrynologa, ale jak odebrałam wyniki w czwartek to się przestraszyłam i zwiekszylam sama dawce letroxu z 50 na 75. Mam nadzieję, ze nie będzie z tego powodu afery. U mnie poza strasznym bolem.wielkich piersi i bólem jak na @ innych dolegliwości brak. Tlumacze sobie ze to dobrze, ale czasmi tez filmuje czy to ok. I w ogole jakas jestem nerwowa strasznie, PMS ze zdwojona siłą pt. Nie wiem.o co mi chodzi, ale chodzi mi o to bardzo mocno.
    Spać teze średnio mogę, sporo sie budzee w nocy. Dzisiaj w nocy po sikaniu cos zaczęło tak trochę piec i kluc i juz sie sfilmowalam, ze pewnie jakas infekcja i zasnąć nie mogłam. Wykoncze sie głupia w taki sposób.
    Blair ja tez dzisiaj idę na WOSP :-)
    Babeczka ja dopiero co skończyłam katar , dobry jjest spray do nosa dla.ciężarnych z serii prenalen. Polecam pomaga oddychać i w ogolew.
    Weronika ależ słodka córeczka :-)
    wydaje mi sie ze zrobilas dobrzez zwiekszajac dawke na te kilka dni. Ja tez mam nerwy na wszystko, najpierw oaza spokoju a za godzine wybucham :D
    kup sobie zurawine, pomaga na infekcje przewodu moczowego i ma duzo witamin..w ciazy infekcje i grzybki sa bardzo czeste nawet jesli nigdy sie nie mialo.

martta lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika ale taka suszoną w.sklepie czy preparat z apteki na infekcje? Zobacze w.ciaglu dnia jak będzie, ale sfilmowalam sie strasznie....

o148p07w5riqasy7.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ