X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Balerina Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika mi powiedzieli miedzy 10tym a 12tym tygodniem ale mam nadzieje wysprisc wczesniej ☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Babka zmienila sie godzinami i wchodzilam szybciej.
    Daje znac ze wszystko ok. Są dwa piekne bijace serduszka. <3 <3
    Moje kruszynki maja po 5mm i 6mm:)
    Strasznie sie cieszymy ! :D
    Nie mogło być inaczej :) gratuluję !!

Sabina, JustyśkaG, Blair lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa Blair cudne wiesci . ❤ ❤

Sabina, Blair lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Witam sie jeszcze z lozka :) Wstac mi sie nie chce a to czas siw ogarnac . Zaprowadzic Nicole do opiekunki i do pracy.
    Milego dnia :)

Sabina lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Balerina Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i sie zaczelo, super k...a poniedzialek. Doatalam zjebke w pracy za cos co nie bylo moim bledem a nawet moja robota do zalatwienia. Az sie cala trzeslam jak sie klucilam z szefem!

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balerina wrote:
    No i sie zaczelo, super k...a poniedzialek. Doatalam zjebke w pracy za cos co nie bylo moim bledem a nawet moja robota do zalatwienia. Az sie cala trzeslam jak sie klucilam z szefem!
    Moze bylas pierwsza pod reka do wyzycia sie ze cos nie wyszlo ?
    No nie fajnie sie poniedzialek zaczol .
    Oby reszte dnia byl lepszy .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair gratulacje!!! :)

Weronika, powodzenia w walce z przeziębieniem, przy tylu sprawach do załatwienia, uważaj żeby Cię nie przewiało dodatkowo.

Balerina, wdech-wydech, nie denerwuj się. Pomyśl sobie, że już niedługo będziesz miała od nich święty spokój :)

Miłego dzionka wszystkim! :)

Blair lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • flora Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair! Cudowne wieści! Gratuluję <3 <3
    Ja się nie moge doczekać jutra.
    Przypomniało mi się jak po ślubie byłam na sesji z mężem w parku i podeszła do nas cyganka z zapytaniem czy nam powrozyc. Odpowiedzielismy że nie, a ona ze moze jednak. Jak już któryś raz odmowilismy poszła sobie a na odchodne rzuciła "będziecie mieli bliźniaki" i poszła. Haha. Nie wierzę w takie przepowiednie ale byłby numer gdyby się sprawdziło ;)

Milego dnia mamuśki!
    A balerina Ty się nie przejmuj. W pracy tak bywa, ale świat się nie wali. Twój dzidziuś jest ważniejszy niz urojenia szefa! Bądź dzielna :*

weronika86, Blair lubią tę wiadomość

ae0c0efec8.png
  • Balerina Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, zla jestem bo ta ktorej to byl blad nawet jednego slowa nie uslyszala. Staram sie nie stresowac wiadomo malenstwo najwazniejsze i juz sie nie moge doczekac kiedy in powiem. Dopiero mu szczeka opadnie bo bedzie musial sie gryzc w jezyk nastepnym razem!

bbeczka91, weronika86 lubią tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda trzeba się starać nie denerwować, ale i zapanować nad stresem tak na zawołanie się nie da. Spokojności nam wszystkim życzę :) u mnie dzisiaj dyrektora brak, po tym co wywinęłam w piątek to może i dobrze. Ciekawi mnie czy jednak coś podejrzewa czy nie. Ale pewnie z czasem wyjdzie, jak nie bedzie się inaczej do mnie zachowywał to znaczy że nie widział nic albo nie skumał ;) Od jutra się przekonam. Ale mi się w głowie zaczęło kręcić dzisiaj, rety....

o148p07w5riqasy7.png
  • Luliczek Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair super! Wspaniała wiadomość... :) nawet sobie nie wyobrażam, jak bardzo się cieszcie :) dwa małe Cuda :).

Ja na szczęście sama pisze grafik do pracy na tydzień do przodu i nie mam jakiegoś minimum do wypracowania. Chce to pracuje -nie che to nie. Czasem jest tylko jakiś wielki kryzys i wtedy proszą mimo że napisałam ze nie jestem dyspozycyjna.
    Ale jak już wszystko będzie jasne u mnie. Dostane odpowiednie leki i zalecenia, żeby z Maleństwem wszystko było ok to pójdę do pracy .
    Chociaż w robocie w zależności od dnia -albo nudzisz się jak mogę i czekasz aż ktokolwiek przyjdzie albo jest taki kociol ze nie masz czasu się poddawać i wtedy też dużo nerwów

Za to na uczelni kocioł. Koniec semestru i zaliczenia. Dobrze chociaż ze caaaly luty mam wolne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 11:06

Blair lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]w57v3a3fffvzxfwt.png[/link]
  • Judy Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair gratulacje!!!! Nie moglo byc inaczej ;-) Ale cudownie... 2malutkie cuda. Wspaniale :-)
    Teraz i ja sie nie moge doczekac piatku :-)
    Balerina nie stresuj sie...to nie wplywa dobrze na malenstwo. Relax...juz niedlugo beda mogli pocalowac cie...w ten piekny brzuszek hihi

Sabina, weronika86, Blair lubią tę wiadomość

• Judy Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta Ty tez na spokojnie podejdz do tematu. Mowilam Ci, moze juz jakis czas minal i on tez zapomnial i nie bedzie nic mowic ;-)

Wczoraj nie wzielam tej wit.D i dzisiaj troszke mniej sie meczylam. Nie wiem czy D ma jakis wplyw na wymioty, ale troche pomoglo.

• martta Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judy już ze śmiechem do tego podchodzę ;) Żaden to koniec świata, a może jak widział i się oswoi z tematem to potem nasza rozmowa będzie szybsza.
    Ja w ogóle czytałam że preparaty witaminowe mogą pogłębiać nudności. Ale ile w tym prawdy nie wiem jednak pewne warto spróbować jak już męczą człowieka.

Judy lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny...ja ledwo żyje. Od 3 dni dosłownie nie mogę się zmusić do zrobienia czegokolwiek :/ ehhh jestem tak strasznie zmęczona :/ 19 mam wizytę u lekarza i wtedy ma podejrzeć cz\y będzie widać serduszko.

Blair lubi tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair gratulacje ogromne :)

A ja trafiłam na świetną Panią ginekolog na NFZ. Starsza kobietka, ale taka dokładna, że spędziłam u niej godzinę :) Zrobiła mi wymaz i niestety od tych głupich tabletek dp z progesteronem(których notabene niekoniecznie powinnam brać), mam przerost drożdży :( Dała mi skierowania na USG, ale to pójdę już 25 stycznia. Powiedziała, że jak zobaczy USG to wycofa powoli Luteinę, a wprowadzi leczenie 10 dniowe Nystatyną. Mam badania, ale (ku memu naprawdę dużemu zaskoczeniu) okazuje się, że NFZ refunduje tylko podstawowe badania. Np. już toxoplazmozy, cytomegali, hiv czy różyczki czy hcv już nie :) Nieźle.

Blair lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja wszystkie badania robię na NFZ...tzn. robiłam...coś się zmieniło od tego roku?

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    to i tak szybciej niz ja i belarina...
    ksosia jak masz mozliwosc isc na zwolnienie to idz jak inne babki poszly..nie badz pipa :D :D ja nie mam takiego komfortu,ale na pewno bym skorzystala

Wiesz... I chyba tak zrobię! :)

weronika86 lubi tę wiadomość

• Cordy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może od przychodni zależy, albo znowu tak trafiłam.

Już razem <3
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Babka zmienila sie godzinami i wchodzilam szybciej.
    Daje znac ze wszystko ok. Są dwa piekne bijace serduszka. <3 <3
    Moje kruszynki maja po 5mm i 6mm:)
    Strasznie sie cieszymy ! :D

Ooo ja ! GRATULUJĘ!

Blair lubi tę wiadomość

w57v43r8lm5ztsxv.png
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ