Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cordy dobrze zrozumiałam, że od duphastonu masz drożdże?? ja też go biorę i jakoś mi tam nieswojo od dwóch dni.... hmm...
a z tymi badaniami to naprawdę nie rozumiem, dlaczego mamy za to płacić skoro są to wymagane przez lekarzy w ciąży badania obowiązkowe przecież. Głupota! -
nick nieaktualny
-
martta wrote:Cordy dobrze zrozumiałam, że od duphastonu masz drożdże?? ja też go biorę i jakoś mi tam nieswojo od dwóch dni.... hmm...
a z tymi badaniami to naprawdę nie rozumiem, dlaczego mamy za to płacić skoro są to wymagane przez lekarzy w ciąży badania obowiązkowe przecież. Głupota!
Biorę Luteinę nie duphaston, ale to prawie to samo. I tak od tego mam drożdże
No badania mnie dobiły. Ja dałabym sobie rękę uciąć, że to wszystko na NFZ zrobię.Już razem
-
Cordy wrote:Biorę Luteinę nie duphaston, ale to prawie to samo. I tak od tego mam drożdże
No badania mnie dobiły. Ja dałabym sobie rękę uciąć, że to wszystko na NFZ zrobię.
Kurczę jutro idę do endokrynologa-ginekologa co prawda w sprawie tarczycy i wzrostu TSH ale zapytam od razu o ten duphaston i może zajrzy na dół i się wypowie czy świruje czy coś tam się dzieje rzeczywiście niedobrego
Judy inaczej być nie możeJudy lubi tę wiadomość
-
Blair gratuluje
Na poczatku ciazy stosowalam bio oli ale stwierdzilam, ze nie jest calkiem naturalny i ten zapach mnie draznil. Do konca ciazy smarowalam sie olejem z oliwek i nie mialam ani jednego rozstepu, z tym ze przytylam tylko 6kg.
Od jakiegos czasu jestem fanka wszystkiego co naturalne. Kiedys trafilam na taki blog, ktorego wlascicielem byl mezczyzna. Zalecal on mycie jedynie woda i szmatka czy szorstka rekawica. Macie ochote to sie smiejcie ale od roku ja i moj 3-letni syn myjemy sie w ten sposob. Potem smarujemy sie olejem jaki mam akurat w domu- kokosowy, z oliwek. Wcale od nas nie smierdzi!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 11:55
Judy, weronika86 lubią tę wiadomość
-
No ja też biorę dupka
-
Dobra...lece się ogarnąć i wyjść na zewnątrz. Pierwszy raz od 7 dni. Byłyśmy razem z Lilką chore i miałysmy mały szpital
-
Cirkawa jeatem jakie mi badania kaza zrobic bo nie wiem jak to w anglii wyglada ale chyba wszystko na sluzbe zdrowia tutaj.
ja sie smaruje bio oile ale jest dla mnie za tlusty wirc wczoraj kupialm krem mamma mio ktory ma bardzo dovre recenzje i byl polecany. Zobaczymy jak z tym bedzie. -
martta wrote:Kurczę jutro idę do endokrynologa-ginekologa co prawda w sprawie tarczycy i wzrostu TSH ale zapytam od razu o ten duphaston i może zajrzy na dół i się wypowie czy świruje czy coś tam się dzieje rzeczywiście niedobrego
Judy inaczej być nie może
A robiłas fT3 i fT4? U m,nie one są w środkowej granicy normy, a TSH 2,9 i endokrynolog powiedziała, że nie ma się czym martwić, ale oczywiście zgodnie z obowiązującymi procedurami podwyższyła mi Letrox z 50 na 75.
Nystatyna tak nie zagrozi maleństwu, co rozrastająca się drożdżyca.Już razem
-
Dziewczyny a jak podchodzicie do tematu szczepień I od razu pytanko do mam mieszkających za granicą - czy u Was szczepi się takie maleństwa zaraz po porodzie, a jeśli tak to na co Ja nie chciałabym zaszczepić dziecka przynajmniej do 3 miesiąca życia.Już razem
-
Balerina wrote:Cirkawa jeatem jakie mi badania kaza zrobic bo nie wiem jak to w anglii wyglada ale chyba wszystko na sluzbe zdrowia tutaj.
ja sie smaruje bio oile ale jest dla mnie za tlusty wirc wczoraj kupialm krem mamma mio ktory ma bardzo dovre recenzje i byl polecany. Zobaczymy jak z tym bedzie.
A pozniej wizyty u gp od 21 tyg na przemian co dwa tyg ze szpitalem . Badan prenatalne w 21 tyg w szpitalu . No i mocz co wizyta robia .
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Cordy wrote:Dziewczyny a jak podchodzicie do tematu szczepień I od razu pytanko do mam mieszkających za granicą - czy u Was szczepi się takie maleństwa zaraz po porodzie, a jeśli tak to na co Ja nie chciałabym zaszczepić dziecka przynajmniej do 3 miesiąca życia.
4 msc 6in1-men c
6 msc 6in1 + pcv+ men c
12 msc mmr+pcv
13msc men c + hib
Na bcg bylismy jak mila 2 tyg bo to oni cie umawiaja . Za to na te 2 miesiace bylismy z opóźnieniem .
Zreszto jak kazdym . Jeszcze nie bylismy na 12 i 13 msc musze ja zapisac a ma 15.5 msc
2 dwoch lat musza byc wykonane . Choc teraz szcxepic nie musiszWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 12:27