X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • martta Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy dobrze zrozumiałam, że od duphastonu masz drożdże?? ja też go biorę i jakoś mi tam nieswojo od dwóch dni.... hmm...
    a z tymi badaniami to naprawdę nie rozumiem, dlaczego mamy za to płacić skoro są to wymagane przez lekarzy w ciąży badania obowiązkowe przecież. Głupota!

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balerina wrote:
    No i sie zaczelo, super k...a poniedzialek. Doatalam zjebke w pracy za cos co nie bylo moim bledem a nawet moja robota do zalatwienia. Az sie cala trzeslam jak sie klucilam z szefem!

Witaj w klubie.

• Cordy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Cordy dobrze zrozumiałam, że od duphastonu masz drożdże?? ja też go biorę i jakoś mi tam nieswojo od dwóch dni.... hmm...
    a z tymi badaniami to naprawdę nie rozumiem, dlaczego mamy za to płacić skoro są to wymagane przez lekarzy w ciąży badania obowiązkowe przecież. Głupota!

Biorę Luteinę nie duphaston, ale to prawie to samo. I tak od tego mam drożdże :(

No badania mnie dobiły. Ja dałabym sobie rękę uciąć, że to wszystko na NFZ zrobię.

Już razem <3
  • Judy Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety toksykologia nie jest refundowana. Sa to dodatkowe badania i nie zalezy to od przychodni. Ale lepiej to zrobic. Tylko raz wystarczy i wszystko wiadomo.
    Martta i dobre podejscie!! :-) Bedzie dobrze.

martta lubi tę wiadomość

• Judy Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biore duphaston 3x1 i niestety wymaz mialam robiony na ostatniwj wizycie ale juz nys...dostalam. pomoglo znaczneie juz po 2 tabletkach!! :-) ale trzeba brac dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 11:53

• martta Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy wrote:
    Biorę Luteinę nie duphaston, ale to prawie to samo. I tak od tego mam drożdże :(

No badania mnie dobiły. Ja dałabym sobie rękę uciąć, że to wszystko na NFZ zrobię.

Kurczę jutro idę do endokrynologa-ginekologa co prawda w sprawie tarczycy i wzrostu TSH ale zapytam od razu o ten duphaston i może zajrzy na dół i się wypowie czy świruje czy coś tam się dzieje rzeczywiście niedobrego ;)
    Judy inaczej być nie może :)

Judy lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trudno, trzeba zapłacić, to się zapłaci :) Grunt, że mam fajną ginekolożkę. W ogóle pierwszy raz w życiu ktoś mi tak dokładnie piersi zbadał :) I jeszcze dała skierowanie na USG piersi i sutka ;)

martta, Judy, weronika86 lubią tę wiadomość

Już razem <3
  • adora Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair gratuluje :-)
    Na poczatku ciazy stosowalam bio oli ale stwierdzilam, ze nie jest calkiem naturalny i ten zapach mnie draznil. Do konca ciazy smarowalam sie olejem z oliwek i nie mialam ani jednego rozstepu, z tym ze przytylam tylko 6kg.
    Od jakiegos czasu jestem fanka wszystkiego co naturalne. Kiedys trafilam na taki blog, ktorego wlascicielem byl mezczyzna. Zalecal on mycie jedynie woda i szmatka czy szorstka rekawica. Macie ochote to sie smiejcie ale od roku ja i moj 3-letni syn myjemy sie w ten sposob. Potem smarujemy sie olejem jaki mam akurat w domu- kokosowy, z oliwek. Wcale od nas nie smierdzi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 11:55

Judy, weronika86 lubią tę wiadomość

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też biorę dupka :/

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Judy Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy no to super. Widzisz... przywraca mi to wiare w nasz NFZ ;-) Czyli jeszcze jacys porzadni lekarze sie ostali, to widocznie ja mialam pecha na tych z nfz.

Cordy lubi tę wiadomość

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra...lece się ogarnąć i wyjść na zewnątrz. Pierwszy raz od 7 dni. Byłyśmy razem z Lilką chore i miałysmy mały szpital :D

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Balerina Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cirkawa jeatem jakie mi badania kaza zrobic bo nie wiem jak to w anglii wyglada ale chyba wszystko na sluzbe zdrowia tutaj.
    ja sie smaruje bio oile ale jest dla mnie za tlusty wirc wczoraj kupialm krem mamma mio ktory ma bardzo dovre recenzje i byl polecany. Zobaczymy jak z tym bedzie.

• Cordy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Kurczę jutro idę do endokrynologa-ginekologa co prawda w sprawie tarczycy i wzrostu TSH ale zapytam od razu o ten duphaston i może zajrzy na dół i się wypowie czy świruje czy coś tam się dzieje rzeczywiście niedobrego ;)
    Judy inaczej być nie może :)

A robiłas fT3 i fT4? U m,nie one są w środkowej granicy normy, a TSH 2,9 i endokrynolog powiedziała, że nie ma się czym martwić, ale oczywiście zgodnie z obowiązującymi procedurami podwyższyła mi Letrox z 50 na 75.

Nystatyna tak nie zagrozi maleństwu, co rozrastająca się drożdżyca.

Już razem <3
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak podchodzicie do tematu szczepień :) I od razu pytanko do mam mieszkających za granicą - czy u Was szczepi się takie maleństwa zaraz po porodzie, a jeśli tak to na co :) Ja nie chciałabym zaszczepić dziecka przynajmniej do 3 miesiąca życia.

Już razem <3
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balerina wrote:
    Cirkawa jeatem jakie mi badania kaza zrobic bo nie wiem jak to w anglii wyglada ale chyba wszystko na sluzbe zdrowia tutaj.
    ja sie smaruje bio oile ale jest dla mnie za tlusty wirc wczoraj kupialm krem mamma mio ktory ma bardzo dovre recenzje i byl polecany. Zobaczymy jak z tym bedzie.
    U nas w Irlandii na potwierdxenie musisz isc prywatnie odrazu na tej wizycie wysyla ginekolog papiery do szpitala i wizyta w szpitalu w 13 tyg bo oni dopiero uwazaja to za ciaze .
    A pozniej wizyty u gp od 21 tyg na przemian co dwa tyg ze szpitalem . Badan prenatalne w 21 tyg w szpitalu . No i mocz co wizyta robia .

weronika86 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek zrobiłam pakiet badań tarczycowych, jutro przed lekarzem idę po wyniki. Bo wcześniej tylko TSH zrobiłam dla siebie żeby sprawdzić, nie spodziewałam, że aż tak skoczyło.
    Ciekawa jestem do mi jutro ten lekarz powie.

o148p07w5riqasy7.png
  • Balerina Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Ewelina, bede sie musiala zapytac gp gdzie moge prywatnie zrobic ☺

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy wrote:
    Dziewczyny a jak podchodzicie do tematu szczepień :) I od razu pytanko do mam mieszkających za granicą - czy u Was szczepi się takie maleństwa zaraz po porodzie, a jeśli tak to na co :) Ja nie chciałabym zaszczepić dziecka przynajmniej do 3 miesiąca życia.
    Ja szczepilam wybralam to 6in1 poerwsza jest bcg pozniej na 2 msc 6in 1 +pcv
    4 msc 6in1-men c
    6 msc 6in1 + pcv+ men c
    12 msc mmr+pcv
    13msc men c + hib
    Na bcg bylismy jak mila 2 tyg bo to oni cie umawiaja . Za to na te 2 miesiace bylismy z opóźnieniem .
    Zreszto jak kazdym . Jeszcze nie bylismy na 12 i 13 msc musze ja zapisac a ma 15.5 msc
    2 dwoch lat musza byc wykonane . Choc teraz szcxepic nie musisz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 12:27

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balerina wrote:
    Dzieki Ewelina, bede sie musiala zapytac gp gdzie moge prywatnie zrobic ☺
    Zapytaj sie kolezanek bo u was moze byc inaczej :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • adora Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Anglii nie szczepi sie noworodkow, dzieki bogu. Ja nie szczepilam syna i nie zaluje. Drugiego dziecka rowniez szczepic nie bede.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 12:31

Cordy lubi tę wiadomość

‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ