X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luliczek a nie możesz iść prywatnie chociaż na pierwsza wizytę? nie pamietam jakie wysokie masz to tsh?

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:14

• AISAK Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAM,
    JA STARAM SIE ODPOCZYWAC- ALE BAAAARDZO mi to słąbo wychodzi... noc tez zarwana, bo moja mała istota z awatarku obidzila sie o 2,30 i usnela dopiero o 6....

powodzonka na wizytach

co do tsh ja mam ,3,19 w moim lab. jest norma dla ciężarnych do 3,4 a wiec w normie.

sery pleśniowe pasteryzowane możńa, trzeba unikać swoiskich wyrobów mlecznych.

a ja jestem za szczepieniami!

Kontrolną wizyte mam 21.01, a tsk wogole ovu pokazuje mi termin produ 2.09, a pilegniarka u gina wyliczyla mi na 5.09 wtf?

weronika86 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luliczek czyli nieslyszalas jeszcze serduszka dzis? Kiedy idziesz na kolejna wizyte do gina?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 12:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Zastanawiam się nad wprowadzeniem zakazu używania perfum przed wizytą u mnie w biurze . No ludzie! Ile można tego na się nie wylewać! :/
    Też mam wyczulony wech.. jest to straszne :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:14

• AISAK Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa u mnie objawow praktycznie brak,, nie zjem wszystkiego... i tylko wtedy gdy mam mega glod, mdlosci czasem złapia, to wietrze mieszkanie, a zapachy tez draznia...ale te objawy to 2% tego co było w 1 ciąży!! schudłam 5 kg ,dopiero w 6mc pierwszy kg przybył.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi mdlosci albo sie zmniejszyly albo jiz sie do nich przyzwyczailam

Flakonik lubi tę wiadomość

• Luliczek Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę iść prywatnie ... nawet się zarejestrowałem na 18 stycznia (przyszły poniedzialek) . Wizyta sto zł, ale do tego i tak musze sama zrobić wszystkie badania wcześniej bo inaczej to nie ma sensu. Pójdę na wizytę pierwsza i dostane listę badań z którymi można zacząć coś robić. I bd musiała iść drugi raz... ja nie wiem skąd ja na biorę na te badania... z rękawa nie wytrzepie przecież :((. No ale co zrobię...trzeba badać to idę. ?.
    Moje TSH 6,47 :(
    Idę na 15 45 do rodzinnego jeszcze . Bo jakieś choróbsko mnie złapało. Wczoraj zasypia łam z temperatura 38'
    Kolejna wizyta 25 stycznia. To będzie 7 tydzień według kalendarza pana doktora

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 12:42

[link=https://www.suwaczki.com/]w57v3a3fffvzxfwt.png[/link]
  • magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam siez wami po dwoch a wlasciewie trzech pozytywnych testach( jeden robiony u lekarza) :) wedlug Belly termin na 13.09 :) W czwartek wizyta wiec ale mysle ze wszystko bedzie dobrze:)
    Mam 22 lata, to moja druga ciaza:) mamy z mezem juz 2,5 rocznego synka :) Poki co nie mam zadnych konkretnych objawow i oby tak dalej:) Mam nadzieje ze mnie tu z checia przyjmiecie:P wszystkim zycze spokojnych 9 miesiecy :))

martta, Blair, Broszka, weronika86, Sabina, bbeczka91, Olisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze, ja okropnie sie czuje. Przy córce to był pikuś.. a tu to nie wiem jak to nawet nazwać. Noc miałam taka że szkoda pisać.

• martta Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela to fatalnie :( może lekarz dzisiaj coś poradzi są środki na mdłości też. Magdalena witamy, przyjmujemy wszystkie szczęśliwie zaciążone ;)
    ja dzisiaj masakrycznie zmęczona jestem i energii zero, to pewnie też po byle jakiej nocy :(
    A jeszcze koleżanka z biurka obok mi tu chyrcha na mnie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 12:50

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta bede o tym rozmawiać, bo jestem nie do życia. Dobrze że mąż dziś ma wolne bo tak to nie wiem kto by się córką zajmował.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallena69 wrote:
    Witam siez wami po dwoch a wlasciewie trzech pozytywnych testach( jeden robiony u lekarza) :) wedlug Belly termin na 13.09 :) W czwartek wizyta wiec ale mysle ze wszystko bedzie dobrze:)
    Mam 22 lata, to moja druga ciaza:) mamy z mezem juz 2,5 rocznego synka :) Poki co nie mam zadnych konkretnych objawow i oby tak dalej:) Mam nadzieje ze mnie tu z checia przyjmiecie:P wszystkim zycze spokojnych 9 miesiecy :))
    Pewnie. Witamy. Rozgosc sie u nas :D

• Tiktik Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowe mamusie! Gratuluję i powodzenia życzę!

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luliczek wrote:
    Mogę iść prywatnie ... nawet się zarejestrowałem na 18 stycznia (przyszły poniedzialek) . Wizyta sto zł, ale do tego i tak musze sama zrobić wszystkie badania wcześniej bo inaczej to nie ma sensu. Pójdę na wizytę pierwsza i dostane listę badań z którymi można zacząć coś robić. I bd musiała iść drugi raz... ja nie wiem skąd ja na biorę na te badania... z rękawa nie wytrzepie przecież :((. No ale co zrobię...trzeba badać to idę. ?.
    Moje TSH 6,47 :(
    Idę na 15 45 do rodzinnego jeszcze . Bo jakieś choróbsko mnie złapało. Wczoraj zasypia łam z temperatura 38'
    Kolejna wizyta 25 stycznia. To będzie 7 tydzień według kalendarza pana doktora
    Na pierwsza wizytę musisz mieć tsh ft3 ft4 antyTPO a resztę zleci ci na następna wizytę. Na te badania będziesz potrzebowała jakieś 120 zł. Zobacz ceny w swoim labo. Na podstawie powyższych juz postawi wstępna diagnozę i przepisze leki. Fakt... Trochę to wszystko kosztowne...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • flora Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj magdallena :) wygląda na to że jesteśmy z tego samego rocznika. I przestałam byc najmłodsza na naszym forum ;)

Angela89 lubi tę wiadomość

ae0c0efec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flora trzymam kciuki za wizytę ! Daj znać po

• magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flora wrote:
    Witaj magdallena :) wygląda na to że jesteśmy z tego samego rocznika. I przestałam byc najmłodsza na naszym forum ;)

A ktory jestes rocznik? ´94?

• Luliczek Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię te badania wszystkie bo co mi zostaje :) a może rodzinny wpisze mi skierowanie to będzie już trochę mniej wydatków.
    Strasznie to może głupie, może dziecinne... nie planowałam jakoś szczególnie dzieciatka teraz. Jestem na ostatnim roku studiów, mam taką dorywcza prace. Nie zarabiam kokosów tyle tylko żeby starczyło na miesiąc zycia ... nie użalam się nad sobą, ale jest cholernie trudno. Ja najbardziej się martwię o zdrowie i życie Maleństwa i o to, że medycznie u mnie tak skomplikowanie bardzo jest a są ludzie wkoło mnie którzy zaczynają mi mówić, że co ja zrobię, że za chwilę musze wypowiedzieć umowę w akademiku i przenieść się do mieszkania i to lada moment , że nie będę mogła pracować, że gdzie się po dzieje, że skąd wezmę pieniążki...
    Nie mowie ze to są łatwe sprawy i same ot tak się rozwiążą, ale nie są one dla mnie najważniejsze na teraz ... jeszcze nie wiem jak się sytuacja rozwinie a czuje ze niektórzy wymagają ode mnie całkowitej zmiany życia już teraz natychmiast ...

Przepraszam, ale chyba musiałam to powiedzieć...
    Bardzo się ciesze ze będę mama... tata dziecka jeszcze nie wie, ale się niebawem dowie. Po kolejnej wizycie u lekarza...to pewnie też będzie trudny moment. Mam nadzieje, ze podejdzie do sprawy odpowiedzialnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 13:11

[link=https://www.suwaczki.com/]w57v3a3fffvzxfwt.png[/link]
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ