X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrazz cały czas wspieram myslami i modlitwa, bo tylko tyle mogę.
    Karooolcia, Cameline trzymam kciuki za dobre wieści!
    Ja się chyba w końcu biorę za to pranie, bo nie mam nic naszykowane kompletnie. Nie mam fotelika, lozeczka, wózka ehh

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki gorący czas ze i ja wybrałam się do mojej pani doktor tydzień przed czasem! Lepiej niech sprawdzi co i jak, bo brzuch dalej się napina i dalej pobolewa !
    Camelnie trzymam kciuki żeby się nie zaczęło wcześniej.

74709jcgjiz14w6b.png
  • weal Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś pakuje torbę , pełna mobilizacja :)

Co do wady nereczek miałam o tym zajęcia w Szpitalu Klinicznym Pediatrii na Prokocimiu , dokładnie całe o poszerzeniu kanalikow w trakcie ciazy. Lekarze nam mówili że nie jest to wcale takie rzadkie ,a nasza babeczka ze takie zabiegi to codzienność w klinice , potem rozmawiałyśmy z mamami maluszków z taka wada i dzieci po zabiegu rozwijały się zupełnie normalnie. Wiem, że to żadne pocieszenie, ale w razie czego miej świadomość że dla pediatrow takie zabiegi to codzienność a dzisiejsza medycyna naprawdę radzi sobie świetnie z gorszym rzeczami. Wyobraźcie sobie że miałam okazję widzieć i rozmawiać z mama dziecka które urodziło się z wytrzewieniem. ( wszystkie wnętrzności na zewnątrz brzuszka ). Uwierzycie że podczas zadnego usg lekarz nie zauważył tak ogromnej wady! Mimo wszystko dzidzia doszła do siebie brzuszek zeszyli i ani śladu;)

perfectangel85, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

• perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 1000 strona naszego forum wrzesniowek :)

Wytrzymajmy wszystkie do 37 tygodnia minimum :)

Milenka~11, ⚘Kwiatuszek, miffy, shelby*, majju, Agaciora, Bąbelek1980, espoir, AllishiiA, zubii, Lisa85, Annie1981 lubią tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą bezsennością to jakaś porażka, ja znów nocne wędrówki i teraz mnie mdli, chyba ze zmęczenia, a było już tak dobrze.
    Dobrze, że mój chłop już dzisiaj wraca...mam nadzieję, że bierze pod uwagę coś więcej niż odsypianie delegacji, bo jak nie to iskry polecą.

dqpri09k6uedld97.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weal wrote:
    Ja też dziś pakuje torbę , pełna mobilizacja :)

Co do wady nereczek miałam o tym zajęcia w Szpitalu Klinicznym Pediatrii na Prokocimiu , dokładnie całe o poszerzeniu kanalikow w trakcie ciazy. Lekarze nam mówili że nie jest to wcale takie rzadkie ,a nasza babeczka ze takie zabiegi to codzienność w klinice , potem rozmawiałyśmy z mamami maluszków z taka wada i dzieci po zabiegu rozwijały się zupełnie normalnie. Wiem, że to żadne pocieszenie, ale w razie czego miej świadomość że dla pediatrow takie zabiegi to codzienność a dzisiejsza medycyna naprawdę radzi sobie świetnie z gorszym rzeczami. Wyobraźcie sobie że miałam okazję widzieć i rozmawiać z mama dziecka które urodziło się z wytrzewieniem. ( wszystkie wnętrzności na zewnątrz brzuszka ). Uwierzycie że podczas zadnego usg lekarz nie zauważył tak ogromnej wady! Mimo wszystko dzidzia doszła do siebie brzuszek zeszyli i ani śladu;)

Dziekuje, trochę mnie pocieszyłaś... Oby tylko to się nie poszerzało...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dziewczyny Nas nastraszyły nie ma co, nawet mnie, czekam jeszcze tydzień i wszystko piorę i prasuję a miałam to robić dopiero koło 20 sierpnia, więc widać o wiele wcześniej.
    Do tej pory żadnych problemów z szyjką nie mialam, no ale jak pisałam już ja mam badaną szyjkę tylko ginekologicznie, bez usg.

Mam pytanko do Was, macie tak po nocy że po 10-15 min więcej wydzieliny się Wam wydostaje? ja tak mam że po nocy wstaję zrobie sisiu, zjem śniadanie i ide się podmyći po tym czasie widzę roznice na wkładce. Jak była sucha to jest dość wydzieliny żółtej. Jeszcze dzisiaj z takim nieprzyjemnym zapachem, mialam taki zapach jak mam koncowke miesiaczki i ta krew brudna tak smierdzi... sorka za bezpośredniość. Nie mam zadnych globolek dopochwowych, a moja lekarka na urlopie, mam tamtum rosa moze cos pomoze

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ wczoraj był dzień! Na sierpniowkach się chyba tyle nie dzieje co u nas.
    Ewelus, MoNaKo gratulacje dla Was!
    Niespokojna wszystkiego najlepszego!
    Cameline czekamy na wieści, oby na badaniu wszystko było dobrze!
    Aleksandrazz daj znać jak malutka, mam nadzieję że z każdą minutą jest coraz lepiej! Trzymam za was kciuki &&&&

Ja dziś nad ranem mialam akcję ratowania ręki syna spomiędzy szczebelek łóżeczka i jakoś tak niefortunnie stanelam że złapał mnie pierwszy skurcz łydki, aż mi łzy w oczach stanęły i przypomniało mi to końcówkę poprzedniej ciąży :/ do teraz noga boli i chodzę jak kaleka.

Niespokojna M lubi tę wiadomość

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka~11 wrote:
    Z tą bezsennością to jakaś porażka, ja znów nocne wędrówki i teraz mnie mdli, chyba ze zmęczenia, a było już tak dobrze.
    Dobrze, że mój chłop już dzisiaj wraca...mam nadzieję, że bierze pod uwagę coś więcej niż odsypianie delegacji, bo jak nie to iskry polecą.

Nie ma jak.gra w lietraki na bezsenność, albo dobra książka ;)

f2wl4z17q60magcw.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobiety!!!

Uff chwilkę mnie nie było i nie nadążam już tyle się dzieje !!!

Gratulacje Ewa i Monako !!!
    Aleksandra dla Ciebie również za to jaka jesteś dzielna zarówno Ty jak i Twoja Córka - tylko Ciotek kibicuje tu Twojej Malutkiej i trzyma za nią kciuki !! :* :* :*

Niespokojna - wszystkiego najlepszego z okazji 21 urodzin ( tyle w końcu każda kobieta kończy od pewnego wieku każdego roku - POTWIERDZONE INFO) ;))

Niespokojna M lubi tę wiadomość

7u22s65gu3gutoef.png
  • setti Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelline, trzymam kciuki za jak najdłuższy pobyt maleństwa w brzuchu.

Karolcia, za nerki Twojego synka też trzymam.

Monako, gratulacje! Pochwal się też u nas! :)

Iza, wczoraj czułam czkawkę wysoko - to mnie utwierdziło w moich obawach. Trochę dziś już poleżałam z pupą do góry i niewykluczone, że już jest dobrze. :) Jestem dobrej myśli, ale jednak wolałabym, żeby już trwał ustawiony główką do świata ;)

Dziewczyny, przypominam, że wciąż mamy lipiec - nie szalejmy na razie z tymi porodami ;)
    Nic jeszcze nie przygotowałam na przybycie kolejnego domownika. Gdyby teraz przyszedł na świat, musiałby spać w małżeńskim łożu i nosić ubrania dwuletniej siostry ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 11:05

Milenka~11, poppy lubią tę wiadomość

jgf871u.png

t6748sh.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka może zrób sobie badanie jakieś, np. mocz? jak zapach nieciekawy, to sama sobie odpowiedziałaś, że coś na rzeczy. Albo na ip i już,albo do innego lekarza póki co. Nie możesz zostawać bez opieki, kiedy lekarz na urlopie. Macie położną środowiskową w przychodni? Możesz ją poprosić o pomoc.

dqpri09k6uedld97.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    setti wrote:
    Camelline, trzymam kciuki za jak najdłuższy pobyt maleństwa w brzuchu.

Karolcia, za nerki Twojego synka też trzymam.

Monako, gratulacje! Pochwal się też u nas! :)

Iza, wczoraj czułam czkawkę wysoko - to mnie utwierdziło w moich obawach. Trochę dziś już poleżałam z pupą do góry i niewykluczone, że już jest dobrze. :) Jestem dobrej myśli, ale jednak wolałabym, żeby już trwał ustawiony główką do świata ;)

Dziewczyny, przypominam, że wciąż mamy lipiec - nie szalejmy na razie z tymi porodami ;)
    Nic jeszcze nie przygotowałam na przybycie kolejnego domownika. Gdyby teraz przyszedł na świat, musiałby spać w małżeńskim łożu i nosić ubrania dwuletniej siostry ;)
    Może by mu się podobało, gender w końcu...
    A propos gender...mój brat ma 6 maluchów i ubierałam 3 latka na "podwórko", pytam które buty jego, a on :"te laleczkowe, tata mi takie ubiera na podwórko"

Annie1981, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • setti Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek1980 wrote:
    Nie ma jak.gra w lietraki na bezsenność, albo dobra książka ;)

O, to to... Wczoraj w nocy grałam :)

Bąbelek1980 lubi tę wiadomość

jgf871u.png

t6748sh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, wchodzę na forum po 12 godzinach a tu tyle się wydarzyło! Eweluś, Monako wielkie gratulacje :) Niech dzieci rosną zdrowo a wy jak najczęściej chwalcie się ich postępami. Strasznie przyjemnie się czyta o takich słodkich dzieciaczkach i daje przedsmaczek, tego co nas czeka :D

Alexandrazz ta 6 apgara brzmi całkiem fajnie :) Na pewno szybko dobije 10. Daj znać kiedy córeczka zacznie samodzielnie oddychać.

Cameline, trzymam kciuki za prawidłowe echo serduszka. Karolka, też wierzę że historia poszerzonych kanalików skończy się dobrze.

Myślę, że Mkl nie napisała że mm to zło i trucizna tylko powtórzyła to, co usłyszała na szkole rodzenia. Rzeczywiście położna nie powinna tak wprowadzać w błąd swoich podopiecznych. No ale jak nie słuchać personelu medycznego? Dla śmiechu mój mąż na szkole rodzenia usłyszał, że w domu potrzeba minimum 30 pieluch tetrowych i potem w domu dostałam ochrzan, że kupiłam za mało i w tej chwili jedziemy je dokupić. I to obowiązkowo kwadratowe a nie prostokątne, bo takich na szkole rodzenia używano do przewijania dzieci! ;D A wyuczonej tam techniki kąpania maleństwa będzie używał chyba do ukończenia 3 roku przez synka, tak się zafiksował w wyuczony schemat zalecany przez położną ;D Całe szczęście, że szkołę prowadzą dwie położne, które mają w niektórych dziedzinach zupełnie inną wiedzę (jedna głosi zalecenia z czasów PRL a druga posiada bardziej aktualną wiedzę) i dzięki temu mężu widzi, że są różne podejścia i sam musi zdecydować o wielu rzeczach a nie słuchać na oślep ;)

• natalka1988 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka~11 wrote:
    natalka może zrób sobie badanie jakieś, np. mocz? jak zapach nieciekawy, to sama sobie odpowiedziałaś, że coś na rzeczy. Albo na ip i już,albo do innego lekarza póki co. Nie możesz zostawać bez opieki, kiedy lekarz na urlopie. Macie położną środowiskową w przychodni? Możesz ją poprosić o pomoc.

a właśnie jesli chodzi o połozna, gadałam ostatnio w przychodni z dziewczyna ze teraz trzeba sobie wybrac jakas polozna srodowiskowa bo pozniej jakies problemy beda? ja nie mam zadnej poloznej, musze miec?

bede sie podmywac tamtum rosa, moze pomoze jak za wczasu zaczne.
    wizyte u zastepczej lekarki mam dopiero 17 sierpnia a nie bede wczesniej szla jak faktycznie nic az tak zlego sie nie dzieje

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam łóżeczka, wypranych ciuszków, spakowanej torby... a może być potrzebna w każdym momencie. Wieczorem wrócimy to mąż wstawi pierwsze pranie i spakuje połowę torby - połowę bo nie mam wszystkiego do porodu.

Wszystkiego Dobrego dla Solenizantki dziś :)

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, czy nie zrobić świecowania tego ucha, ale net nie wie, czy w ciąży można. Macie jakieś opinie/wiedzę?

dqpri09k6uedld97.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju jeju co tu się wyprawia?
    Eweluś i Monako moje gratulacje, niech dzieciaczki rosną zdrowo!

Proszę mi się tu uspokoic i trzymac nogi zacisniete do polowy sierpnia!

Cameline i ty nas tu nie strasz!

Ja mam dzis slaby dzien bo dostalam odmowę macierzynskiego :( u nas trzeba wniosek skladac nie do pracodawcy a do urzędu. i wyliczycli mi, że za malo pracowalam bo tylko na pol etatu i mi sie nie nalezy. buuuu :(

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Princesska Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jeszcze w czarnej d*** już mówiłam mężowi ze gdyby się coś stało chyba gola leżała bym w szpitalu razem z dzieckiem :P z działki wracam dopiero w przyszły czwartek i wtedy zacznę pakowanie, prasowanie itp. Chociaż po tych wydarzeniach na forum mam obawy co do jechania na działkę :/ ze coś się stanie, Eh
    Ej wiecie co - upralm część ubranek i dałam dosyć sporo proszku a raczej na full - do prania dzidziuś, i te ubranka nie pachną niczym :/ to tak ma być ??

Monako gratulacje :* duuuuzo zdrówka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 11:42

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
‹‹ 998 999 1000 1001 1002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ