Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak jestem w szpitalu. Przyjmował mnie bardzo młody lekarz, kojarzyłam go ale myślałam że to praktykant
Wg niego szyjka twarda ale bardzo krótka i z wewnętrznym rozwarciem. Dziecko rzeczywiście bardzo nisko i główka mocno napiera na szyjkę.
Waga dziś niby niecałe 2400g, 10 dni temu na prenatalnych ok.1765. Gdzieś musi być błąd pomiaru, komu wierzyć? Chyba prenatalnym bo dokładniejsze i pani dr z doswiadczeniem.
Zleciała kroplówka z magnezem, nie czuję żadnej poprawy. Nadal mam silne bóle.
Ktg nic nie wykazało poza 3 skurczami 40-50. A mnie podbrzusze i skurcze z krzyża mają rozsadzić. Zaraz będzie obchód chyba.
Nie było miejsc na patologii (wtedy tam leżałam i pokoje 2-3osobowe z łazienkami), położyli mnie na ogólnym w 7osobowej sali z łazienką na korytarzu. A ja jestem leżącajutro pogadam że gdy się coś zwolni mają mnie przenieść.
nie wiem jak długo będę, mój lekarz stwierdził że do porodu. Jak tutaj patrzą to nie wiem.
Plus taki że zrobili mi wymazy i posiewy i 4 ampułki krwi pobrali, nawet nie wiem na co tyle. Przynajmniej będę przebadana -
Cameline 2400 to już słuszna waga, nawet jeśli jest jakiś błąd pomiaru. Jeśli już muszą Cię zatrzymać w szpitalu to dobrze, że Cię kompleksowo przebadają, ale lepiej żeby się zwolniło miejsce na patologii. Bądźcie dzielne!
Mój Młody się dziś bardzo mało rusza... Jak nic się nie zmieni to pojadę chyba pierwszy raz na IP bo już się mocno stresuję.Cameline lubi tę wiadomość
-
Moja tez sie mniej rusza ale to pewnie przez pogode no i ma mniej miejsca. Czasami nic nie czuje tylko widze jak brzuch falujeStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Cameline - trzymam za Was kciuki, oby maleństwo siedziało w brzuszku jak najdłużej. 2400 g to już dobra waga, mój mały tydzień temu miał 2500 i lekarz powiedział, ze jest w samym środeczku normy.
Ja zauważyłam, że z dnia na dzień czuję coraz więcej takich pojedynczych, okresowych skurczy... Ciekawe czy to skróci mi szyjkę, która ostatnio miała ok. 2,5 cm ale była twarda i zamknięta.Cameline lubi tę wiadomość
-
Hejka.
Ja już po wizycie. Szymek ma 2400 także do 3kg powinien dobić. Trochę mało, bo właściwie jest 10-12 dni do tyłuDoktor sprawdził przepływy i mówi widać taka Jego natura. Także staram się nie denerwować. Jasiek też miał 3300 a był 11 dni po terminie..
CC 01 lub 02 wrzesień, a 30 sierpnia jeszcze ostatnia wizyta.
O ile dotrwam bo na ten moment 1 cm rozwarciaMoże to jak wiadomo oznaczać wszystko i nic
Ale chyba w razie W muszę zagęścić ruchy z praniem
Cameline trzymam kciuki Kochana.
Za Ciebie Izka też.
Zaciskajcie nogi i uszy
perfectangel85, Ja86, Lisa85, Brave, majju, shelby*, Annie1981, zubii, Marcia1989, justa., Bacardi90, Cameline, Zorganizowana:), Gosia1989 lubią tę wiadomość
-
Ja już po ktg. Wszysyko ładnie pięknie
termin CC na 11 września
10 wrzesnia idę do szpitala. Szyjka ok 1 cm ale twarda.. także mam nadzieje ze wytrwam !
Lisa85, Karooolcia :), poppy, Karolka12345, Brave, majju, shelby*, Annie1981, zubii, Marcia1989, justa., Bacardi90, Cameline, Milenka~11, Gosia1989 lubią tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Karolka mi powtarzania badań nie zlecał lekarz tylko ze strony szpitala wzięłam info jakie wyniki trzeba mieć ze sobą przy przyjęciu na porodówkę.
M. trochę pogadał do brzucha, zjadłam jogurt z owocami i napiłam się lodowatej wody to się Maciuś trochę obudził. Widocznie ma dziś leniwy dzień.perfectangel85, ⚘Kwiatuszek, Karolka12345, Annie1981, zubii, MrsKiss, justa., Zorganizowana:), Gosia1989 lubią tę wiadomość
-
Karolka ja mam powtorzone tylko z pierwszego trymestru wr i hbs i tyle.
Karolcia.ja mam takie.bole.jak.na okres w dole brzucha, to.tez.skurcze?
Izka, Cameline trzymam.za Was kciuki:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 21:38
Cameline lubi tę wiadomość
-
Karolka12345 wrote:Aha słuchajcie bo pobrał mi GBS wiadomo, ale nie kazał powtarzać żadnego HBS (czy jak to było) czy HIV... I teraz nie wiem? Wszystkie macie to zlecone teraz przed porodem?
-
Cieszcie się kobiety ze dzieci się mniej ruszają. Moje dziecko ma chyba ADHD , skacze ,fika , kopie. jak tylko się przekręce to zaraz mam dyskotekę w brzuchu. A tak mnie wszystko boli ze masakra.
Jak leżałam w szpitalu i Panie chciały posłuchać tętna to znajdowały ze na 2 sekundy- był fikonek i musiały szukać dalej.
-
Dziewczyny które czeka planowe cc:
Słyszałyście o żelu Hyalobarrier?
http://zrosty.pl/hyalobarrier-gel-hyalobarrier-gel-endo/
Ja bym kupiła, gdybym wiedziała, że będę miała cc, mimo że kosztuje 600 zł.
Znacznie przyspiesza regenerację i zmniejsza zrosty, szybciej się dochodzi do siebie. Już kilka położnych i lekarzy mi potwierdziło te informacje.
Nie zdążyłam dziś na wizytę i teraz muszę czekać do piątku.
Czuję, że mój synuś rośnie jak na drożdżach, mogę się założyć, że ze 2,5 kg już waży. Mam nadzieję, że nie będzie w dniu narodzin większy od starszego brata, który ważył równiutkie 3,5 kg. -
Rany, dziewczyny, ależ macie tempo stukania!!!
Wylogowalam się na tydzień i nie sposób Was nadgonić.
Dzięki tym wszystkim, które skomentowały ostatnio moje dylematy związane z cesarką. U mnie dziś ciaza donoszona, Iza776 - piątka! Zaczynamy 38 tc. W poniedziałek ktg ok, u nas w ambulatorium dziesiątki babek z brzuchami pod broda, po 4h czekania na konsultację lekarską zrezygnowałam, dowiedziawszy się, ze jeszcze tłum przede mną.
Mój lekarz wraca za kolka dni z miesięcznego urlopu, cc 18 lub 21.08. Zaczynam się pomału denerwować...
Któraś z Was pisała o naszczepianiu po cc - o co chodzi? Mi wczoraj położna powiedziała, ze można pieluszką natarta wydzieliną z pochwy natrzeć skore dziecka i choć jeszcze u nas nikt tego nie praktykował, to zawsze mogę być pierwsza hehe. Wstrzymuje mnie to, ze nie robil ostatnio wymazow ani gbs i już nie zdążę z tym a nie mając pewności, co w drogach rodnych siedzi, chyba nie zaryzykuję. Kupiłam kropelki probiotyczne Biogaja i planuję w domu podawać Małej.
Cameline, u mnie skurcze ostatnio tak jakby się wyciszyły, choć kazdy dzień jest pod tum względem inny. W zasadzie nie rozumiem tego, bo miesiąc temu w szpitalu przy nasilonych twardnieniach potrafily mi się pisać na ktg skurcze na 60-80 % (wyciszyły się po wlewie ciągłym z magnezu i kroplowce z buscolizyna) a teraz chodzę na ktg i czasem łapią mnie takie skurcze, ze aż mam wrażenie, ze mi serducho przytyka a w zapisie cisza, Hmm)
2,4 kg to już słuszna waga! Może uda się jeszcze pociągnąć z tydzień-dwa i pęknie magiczna bańka 2,5 kg. Trzymam kciuki!
Dziewczyny rozpakowane, gratulacje! Niech się maluchy zdrowo chowają!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 22:01
Cameline lubi tę wiadomość
-
Sylwiia1985 wrote:Witam serdecznie wszystkich,jestem już 33 tygodniu ciąży.Moja córka ma 14 lat. Urodziła się przez cesarskie cięcie i po nim zaczęły się komplikacje, czyli zrosty zespół Ashermana, potem zabiegi histeroskopi, zakładanie wkładek lek vissane na endo. Kilku lekarzy orzekło, że więcej dzieci mieć nie będę i zastanawiali się nad usunięciem macicy z powodu okropny Ch bóli. Przeszłam załamanie w maju 2016 ostatnia operacja usuwania zrostow z jamy brzusznej. Miesiączki po 14 dni. Ostatnia 22 grudnia, 4 lutego zrobiłam dwa testy i pozytywne nie mogliśmy uwierzyć. Teraz mam pod sercem zdrowego synusia. Według usg genetycznego TP na 30 wrzesień, teraz lekarz mówił że 2 październik tak wskazało również usg w 7 tygodniu. Do dziś lekarz zachodzi w głowę jak się udało zajść w ciążę i ją utrzymać w takiej macicy-jedna tkanka bliznowta. Przepraszam że tak się rozpisałam
Gratulacje!
A u kogo leczyłas Ashermana? Mam koleżankę z ta przypadłością, która nie może zajść w ciąże mimo ciągłych prób i ogromu wydanej kasy...Twój przypadek daje nadzieję.
-
Karooolcia :) wrote:A od kiedy powinno się jeździć na KTG? I można do dowolnego szpitala? Ja jeszcze nie miałam tego wiec zielona jestem...
Możesz chyba do dowolnego. Bo to i tak na NFZ. Mi kazała tylko pobrać jakąś kartę ktg i Poprostu w niej Ci wszystko wpisują.ew101 lubi tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Princesska wrote:Od 36 tyg. Ale ja np ze względu na cukrzyce od 34 tyg. Teraz raz w tyg a we wrześniu nawet 2 razy.
Możesz chyba do dowolnego. Bo to i tak na NFZ. Mi kazała tylko pobrać jakąś kartę ktg i Poprostu w niej Ci wszystko wpisują.
O dzięki za infoTo ja jutro podpytam mojego lekarza co i jak