X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline już bliżej niż dalej dasz radę:)

Iza nie strasz CC ! Ja cały czas wierze ze ja nie będę miała komplikacji :P chociaż na IP jak byłam, to była taka kobietka po CC, której chyba szwy puściły.. czy coś takiego

Ja właśnie wróciłam z badań do porodu :) już ostatnia prosta :D a mi chyba dziecko czasem na jakiś nerw uciska bo czuje w lewym pośladku i to już nie pierwszy raz, mam tylko nadzieje ze się nie pogorszy. Kurde trochę żałuje ze zamiast typowego otulacza nie kupiłam takiej chusty do otulania - ma więcej zastosowań :/ ale już trudno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 11:26

Milenka~11, Cameline lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • zocha17.1983 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przy ruchach mojego dziecka czuje coś na kształt uderzenia w cewkę albo szyjke....czy to normalne?Czy może spowodować to rozwarcie?Dodam ze to 32 tydz i mam założony pessar....

• zubii Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś się źle czuje :( cały czas coś mnie boli jak nie skurcze to głowa do kibelka już drugi raz lecialam...a dziś tz zaczyna dwójki więc od 13 jestem z mloda sama...

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Tak jak milenka napislaa chyba proby watrobowe. A masz jakies bole, zawroty glowy?

Żadne z opisanych przez Ciebie.
    Zatem jutro zrobię mocz, morfologie i próby wątrobowe.
    Wiem, że wyniki mogą się zmienić z dnia na dzień a ostatnio mocz i morfologię robiłam 6 dni temu...
    W tym wszystkim, najbardziej martwię się o Antosia, żeby urodził się zdrowy... i żeby było z nim wszystko ok.

Mnie też już się ze 2 razy zdarzył kryzys, gdzie mówiłam, że już tyle rzeczy na raz, że ciężko, nieporadnie, te dolegliwości itd. , że też już bym chciała urodzić, a później przychodzi otrzezwienie i zaczynam odliczanie do bezpiecznej "strefy komfortu psychicznego" - czyli od dziś 8 dni.

Brzuch jeszcze się nie obniżył, ciężko mi się oddycha :/ też coraz bardziej czuję, taki wręcz ból w dole i kłucia, coś czuję, że synuś będzie chciał wyjść wczesnej, żeby nie musieć cukierków do szkoły przynosić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 11:36

zubii lubi tę wiadomość

f2wl4z17q60magcw.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po duzeszej nieobecnosci:)bylam 8dni w szpitalu,mala rosnie powoli ale ponoc rosnie...bedzie z tych kruszynek ...wypisalsm.sie na wlasne żądanie bo tylko raz dziennie mialam ktg i dwa usg.przez ten pobyt a i dostalam zastrzyk na pluca dla corki.jutro mam wizytę u swohego ginekologa i bede prosic o kontrole przeplywow dwa razy w tyg i czeste ktg.tak chce wytrzymac chociaz dwa tyg i pozniej znow moge isc lezec do szpitala.Dzis zaczynam pakować torbe bo wystraszylam sie wizja wczesniejszego wyjmowania mlodej...

zubii, Milenka~11, Cameline, Karolka12345, Gosia1989, perfectangel85, KasiaHaBe, Marcia1989, shelby*, Brave, ⚘Kwiatuszek, Lisa85 lubią tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline. Ja mam tylko tydzień starszą ciążę i też jeszcze nie zamierzam rodzić ;)

Karooolcia :) Jak czujesz coś w pochwie to raczej nie pęcherz, ale lepiej sprawdzić, bo infekcje mogą przyspieszyć poród. Ja na pęcherz ciągle dostaję antybiotyk.

Poppy. Współczuję tych bóli, mam nadzieję, że się już nie pojawią.

Viriki. Też myślę, że lepiej plan porodu mieć krótki i zwięzły, bo długiego to im się pewnie nawet nie będzie chciało czytać. Ja też zostawiłam tylko punkty, na których mi najbardziej zależy.
    U mnie za to zgodzili się na nasiewanie a na opóźnienie pępowiny już nie. Ciekawe jak u mnie wyjdzie ten GBS, boję się, że będzie dodatni i wszystko przepadnie. Oni też tego nie robią w ogóle, jak ci zależy to trzeba zrobić online i tyle.
    Jak będziesz miała ujemny to naciskaj, może się zgodzą.

Cameline, poppy lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek jestesmy w tym samym tygodniu, wiec w przyszly czwartek mozemy odetchnac :)

Justa to w szpitalu nie mialas przeplywow badanych? To jaka wage szacowali dla corki?

Bąbelek1980 lubi tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dzień, w dodatku znów zaczyna się upał.

dqpri09k6uedld97.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Babelek jestesmy w tym samym tygodniu, wiec w przyszly czwartek mozemy odetchnac :)

Justa to w szpitalu nie mialas przeplywow badanych? To jaka wage szacowali dla corki?
    Mialam dwa razy.mam dobre,mala wazyla w pon ok 2kg

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zocha17.1983 wrote:
    Dziewczyny przy ruchach mojego dziecka czuje coś na kształt uderzenia w cewkę albo szyjke....czy to normalne?Czy może spowodować to rozwarcie?Dodam ze to 32 tydz i mam założony pessar....
    Ja czasami tak czuje ruchy tam na dole ze mam wrażenie ze jak bym zajrzała to bym jego rękę zobaczyła :P podobno mi strasznie główka napiera, No i te ruchy intensywne w szyjkę.
    Sama nje wiem, moze to osłabić szyjkę a moze to być dla niej obojętne. Ja wizytę mam dopiero we wtorek to zapytam.

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z racji że nigdzie się nie ruszam... widziałyście gdzieś ładne koszyczki żeby tam powsadzać kosmetyki i ustawić na komodzie u dziecka? Czasem się pojawiają w Pepco ciekawsze.
    Chcę kącik szary z miętą, z gwiazdkami i ewent.chmurkami ale pewnie nic nie wyjdzie bo czasu mało a mąż nie pali się by przeprowadzić się z burkiem i komputerem (tam będzie łóżeczko).
    A może pochwalicie się czy to tu czy na fb Waszymi kącikami? :) większość z Was już pewnie wszystko ma gotowe :)

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline u mnie łóżeczko w częściach pod naszym łóżkiem, a elementy "kącika" poupychane po kątach, także tego...

Cameline lubi tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam fajny filmik, tak na koniec ciąży akurat by się wzruszyć :)

https://youtu.be/EsNAvHTBVgY

MrsKiss, Milenka~11 lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam jeszcze kącika, na nawet łóżeczka jeszcze nie mam :/ jakoś nie mogę się za to zabrać...
    U mnie też bezsenność. Usnęłam o 3.20, pół h później Mąż wstawal do pracy więc znów się obudziłam i ostatecznie zasnęłam przed 5. Jeszcze mi Młody zaczął pokaslywac ehh a od rana ból dziąsła. Antybiotyk nie pomaga. No a w dodatku od kilku dni bardzo boleśnie zaczęłam odczuwać ruchy Małej. Dobrze, że jutro wizyta.

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline, mkl ja też prawie na końcu listy jestem więc pewnie też jako jedna z ostatnich się rozpakuję. Tym bardziej że moja mama obie ciążę przenosiła, w tym mnie dwa tygodnie. Wiem że na liście są późniejsze terminy ale z dziewczyn które się udzielają to chyba większość ma cc więc urodzą szybciej. Jeżeli się mylę to proszę przyznawać kto jeszcze rozpakowuje się pod koniec września XD Ale mnie cieszy taki późny termin bo będę mogła się zaangażować w kibicowanie rodzącym:)

Nic mnie na szczęście nie boli w okolicach brzucha. Czasami twardnienia i ciagniecie więzadeł. Ale za to ja do dzisiaj codziennie rano wymiotuję ;D Po porodzie rano będę chyba wymiotować nadal z samego przyzwyczajenia XD

Bąbelek1980, Cameline, perfectangel85, różowo, Milenka~11 lubią tę wiadomość

• natalka1988 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stwierdzilam, ze lozeczko bedzie skladane w przyszly czwartek jak tw 37 tygodni bedzie skonczone:) popralam dzisiaj posciele, pieluchy i kocyki. Kupilam plyn bobini- wg mnie bardzo ladnie pachnie:) a pranie wstawiapam tylko na plukanie i zapaszek fajny:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 12:33

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • poppy Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline - ja też szukam koszyczka. Przy poprzednich dzieciach miałam taki fajny z rączką i to było super rozwiązanie jeśli chciałam przewinac je w innym pokoju, bo łatwo było go zabrać z sobą.
    Póki co takiego nie znalazłam.

qb3chdgezj308xv3.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pepco kupiłam takie pudełeczko do kosmetyków.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5372f7a7bc78.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/67c619f70296.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ad5269f0946.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 12:47

Cameline, perfectangel85, zubii, Milenka~11, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość

f2wl4z17q60magcw.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba w netto ostatnio widziałam takie koszyczki :)
    Zastanawiam się czy zadzwonic do giną i powiedzieć o tych boleściach przy sikaniu... Powiem wam ze dzis to dosłownie wszystko mnie boli... Czuje sow jakbym miała z 70 lat ... Taka stara babcia :/ i jeszcze na pobraniu krwi jak byłam to kobitce w systemie nie pokazało jednego ze skierowań i dwa razy mnie kłuli...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • justa. Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar nie rodzić jeszcze co najmniej przez tydzień. Jutro mam fryzjera a w sobotę robię wcześniejsze przyjęcie urodzinowe dla starszaka. Tak więc niech młody jeszcze grzecznie posiedzi w brzuchu :)

Od dwóch trzech dni młody strasznie intensywnie się rusza, ale może podobnie jak mamusia nie może sobie znaleźć wygodnej pozycji :)

perfectangel85, zubii, Lisa85 lubią tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
‹‹ 1141 1142 1143 1144 1145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ