Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A i jeszcze jedno pytanie.W szpitalu robili mi posiew z pochwy.Wyszła wielka grzybica o czym wiedziałam i jakiś paciorkowiec ale z gr d z tego co pamiętam.I teraz pytanie czy skoro nie wyszedł ten gbs w zwyklym posiewie tzn że go nie mam?Czy trzeba typowo zrobić wymaz tylko w tym kierunku i dopiero wyjdzie?
-
baassiia wrote:Opadl juz komus brzuch?
Mnie już trochę opadł. Moja mama ostatnio stwierdziła, ze co mnie widzi to coraz niżej jest. I np. co do oddychania to mam teraz mega lekko ale za to siku ciągle latam... -
nick nieaktualnyhej mamuśki
My już po wizycie. Nela wstawiona z główką już baaardzo nisko i lekarz uważa, że do terminu raczej nie dotrwamy. Waży 2900g., AFI-12 a łożysko i przepływy w porządku. Teraz pozostaje tylko czekać kiedy księżniczka zechce się pojawić na świecieNadiaa85, justa., Ja86, Brave, Bąbelek1980, Cameline, espoir, Milenka~11, MrsKiss, Zorganizowana:), shelby*, Marcia1989, ⚘Kwiatuszek, aswalda, Gosia1989, Lisa85, 0202oliwcia, mkl, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
U mnie brzuch dalej wysoko, a wręcz mam wrażenie że wyżej bo zgagę od dwóch dni mam niemiłosierną. Do tego bardzo częste twardnienie brzucha.
Co do ktg, to podzielam opinię, że przed terminem porodu nie ma co panikować. Jeśli dzidziuś się normalnie rusza nie ma bolesnych skurczy, nic niepokojącego się nie dzieje to moim zdaniem lepiej spędzić czas w domu niż w przychodni lub IP. Takie KTG w przychodni z konsultacją ginekologiczną potrafi trwać nawet 3 godziny. Ale każda z nas ma inne potrzeby. Na wcześniejszym etapie podobnie było z usg. Część z nas miała ich sporo, bo to je uspokajało albo ich lekarz miał taką praktykę, a część z nas tylko kilka (głównie te zalecane).
-
Karooolcia :) wrote:Mnie już trochę opadł. Moja mama ostatnio stwierdziła, ze co mnie widzi to coraz niżej jest. I np. co do oddychania to mam teraz mega lekko ale za to siku ciągle latam...
Z deszczu pod rynnę
Ja dzisiaj byłam na nadprogramowej wizycie po skierowania na wszystkie hivy itd, żeby nie kłócić się na IP Zwłaszcza, że oryginały wyników zgubiłam i mam tylko wpisane w kartę ciąży, a nie wiem czy to przyjmą
Wszystko w porządku, młody waży 2600 więc wielkoludem nie będzie.
AFI mam 9, ale lekarka mówiła, że jest ok.
Skierowała mnie na KTG i wszystko w porządku.
Princesska, justa., Brave, baassiia, Cameline, Karooolcia :), Milenka~11, Zorganizowana:), majju, shelby*, ⚘Kwiatuszek, aswalda, Gosia1989, Ja86, Lisa85 lubią tę wiadomość
-
zubii wrote:Nie za późno ? Mi dziewczyny mówiły, że u nas każą się zgłaszać na planowana CC już po 36tc.
Witam się w 37tc jeszcze tydzień i będzie donoszonychzubii lubi tę wiadomość
-
Karolka12345 wrote:Z deszczu pod rynnę
Ja dzisiaj byłam na nadprogramowej wizycie po skierowania na wszystkie hivy itd, żeby nie kłócić się na IP Zwłaszcza, że oryginały wyników zgubiłam i mam tylko wpisane w kartę ciąży, a nie wiem czy to przyjmą
Wszystko w porządku, młody waży 2600 więc wielkoludem nie będzie.
AFI mam 9, ale lekarka mówiła, że jest ok.
Skierowała mnie na KTG i wszystko w porządku.
Żebyś wiedziała, że z deszczu pod rynne ale pocieszam się, że jeżeli brzuch nisko to i do porodu bliżej -
Lisa85 wrote:Dlaczego nie Ja miałam CC w 2013, 2015, no i teraz będzie w 2017 I koniec.
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
w ogóle a propos UK ostatnio znowu miałam małe zdziwko, jak babka w aptece (bardzo znanej - Boots) powiedziała, że nie kupię tu calcium dla dziecka (wcześniej takie zdziwko miałam już w sprawie soli fizjologicznej, czopków glicerynowych i nadmanganianu potasu)💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
zubii wrote:A właśnie czy wam gin sprawdzał Blizne po CC teraz w ciąży ? Bo mój nic nie wspomina o tym...
Mnie to nawet tą bliznę po wyrostku sprawdzał... Na początku bał się, ze może się rozejść ale jest ok -
Karolka12345 wrote:Nie Kochana mój normalnie da mi skierowanie, na ostatniej wizycie 30.08. Tak mówił.
A Twój nie chce?
Tak ja wiem że ty dostaniesz chodziło mi o mnie. Powiedział że stan po cięciu nie jest wskazaniem...więc skoro tak to chyba powinien sprawdzić blizne !? Dlatego w lipcu dzwoniłam do szpitala czy bez skierowania ustala mi termin. -
zubii wrote:Tak ja wiem że ty dostaniesz chodziło mi o mnie. Powiedział że stan po cięciu nie jest wskazaniem...więc skoro tak to chyba powinien sprawdzić blizne !? Dlatego w lipcu dzwoniłam do szpitala czy bez skierowania ustala mi termin.
A ja mojemu powiedziałam wprost, że wiem, że mam prawo odmówić SN i zamierzam z tego prawa skorzystać i jak on to w takim razie widzi. A on, że wybija 39tc i tniemy.
A co powiedzieli w szpitalu? Wybacz jeśli pisałaś, ale wyleciało mi z głowy -
J brzuch dalej prawie w cyckach... wlasnie przed chwila z sasiadka gadalam rodzicow i sama z siebie mowi do mnie, ze nic a nic mi nie opada. A sikam tez co chwila.. nie ma to jak zakupy z mama, kupilam wanienke, jeszcze jeden rozek,podklady dla mnie i bejbi i druga pizamke do karmienia.. takze chyba mam juz wszytko, ewentualnie ten szlafrok jeszcze;) dzis tak wam powiem, ze znowu juz mnie ciągnęło w dole brzucha, cos tam sobie ćwiczy.
-
Karolka12345 wrote:A ja mojemu powiedziałam wprost, że wiem, że mam prawo odmówić SN i zamierzam z tego prawa skorzystać i jak on to w takim razie widzi. A on, że wybija 39tc i tniemy.
A co powiedzieli w szpitalu? Wybacz jeśli pisałaś, ale wyleciało mi z głowy
Ja też tak powiedziałam na co on to że jak się samo zacznie i pojadę do szpitala to mam odmówić sn ale ja wolę mieć wyznaczony termin niż czekać aż będzie za późno o ile w ogóle będą w tym czasie mogli zrobić CC.
Do szpitala idę we wtorek po wizycie u gina. Niby nie ma problemu ale boje się żeby mi jednak nie odmówili..